Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 21 Gru 2012 07:29 

niebieski
czy tobie w główce się nie poprzewracało- zapłaciłem za bilety swoją kasą zarobiona nie kradzioną, to ryan pozwolił na taką sytuację. Facet działał kilka miesięcy- i co ryan nie wiedział, że ktoś sprzedaje jego vouchery za 60% ceny. Kto w ryanie pracuje.Ryan prowokuje złodziei kart. Przez takie firmy jak ryan są kradzione karty kredytowe. System ryana powinien zapobiegać takim sytuacjom.
Z całego serca życzę im jak najwięcej mgieł w modlinie.
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#302 PostWysłany: 21 Gru 2012 08:36 

Panowie mniej emocji. Akot to prawda ze zaplaciles za vouchery swoja kasa, ale fakt pozostaje faktem ze pochodzily one prawdopodobnie z przestepstwa. A jesli ktos oferuje je za 60% ceny - nie zastanowilo Cie to ? Temat ten jest na tym forum walkowany juz ponad miesiac, gdy na poczatku grudnia napisalem ze cos z nimi (voucherami) jest nie tak to niemalze zabroniono mi sie tu wypowiadac.
Masz pretensje do Ryana - to co mial zrobic, wstrzymac sprzedaz voucherow ? Jesli Mazbi kupowal vouchery na Was i placil pewnie roznymi kartami, wiec skad Ryan mial wiedziec ze sa one kradzione ?
Poza tym to nie Ryan prowokuje zlodziei kart - to wszyscy ktorzy sie polakomili na "tanie" vouchery prowokujecie zlodziei kart. Gdyby nie bylo chetnych na takie "okazje" to i nie byloby problemu.
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 21 Gru 2012 09:15 
Awatar użytkownika

srebrny
adinos napisał(a):
Poza tym to nie Ryan prowokuje zlodziei kart - to wszyscy ktorzy sie polakomili na "tanie" vouchery prowokujecie zlodziei kart. Gdyby nie bylo chetnych na takie "okazje" to i nie byloby problemu.

100% popracia
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 21 Gru 2012 09:55 

Witam, pisze do wszystkich "wrobionych" w vouchery:
Doradzam kontakt z prokuraturą lub jednostka Policji najbliższą do miejsca zamieszkania celem złożenia zaw. o popełnieniu na Waszą szkodę przestępstwa oszustwa z wnioskiem o pilną blokadę przez prokuratora konta na które wpłacono pieniądze. Następnie z drukiem o wszczęciu postępowania przygotowawczego kontakt z allegro w sprawie odszkodowania, można też Ci co za vouchery płacili kartą wystąpić o chargeback. Biegli w pisowni w języku angielskim niech spróbują kontaktu faxem z Ryanair.
Podsumowując jeśli liczycie na pomoc uzyskaną tu poprzez wpisy anonimowych ludzi, którzy w większości wylewają teraz na Was pomyje i najlepiej tez wsadzili by was do więzienia to życzę Wam powodzenia i udanego samo biczowania.
Ps. Szczytem hipokryzji było to co zrobił niejaki "marian 30" który napisał w tym temacie cytuję "dobrze wam tak", po czym kilka godzin później zaoferował vouchery w euro za 60 % ceny i oczywiście zaraz znaleźli się chętni bo ma 100% pozytywnych komentarzy na allegro (mazbi-m1 też miał)
 PM off  

#305 PostWysłany: 21 Gru 2012 10:00 

niebieski
To był sarkazm, a nie hipokryzja.

#306 PostWysłany: 21 Gru 2012 10:05 

alav napisał(a):

hipokryzja obłuda, dwulicowość bardziej mi pasuje Pozdrawiam
 PM off  

#307 PostWysłany: 21 Gru 2012 10:19 

niebieski
Ja wczoraj złożyłem zawiadmienie na komisariacie dzielnicowym z dokładnym opisem, z korespondencja majlową,z potwierdzeniami zapłaty, czekam teraz na wezwanie bo musze to wszystko osobiście, słownie potwierdzić policjantowi. Dzwoniłem też na komendę powiatowa w Pile ale tam tej sprawy nie prowadzą, polecili aby złożyć zawiadomienie na komendzie w miejscu zamieszkania.
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 21 Gru 2012 10:50 

Anonymous napisał(a):
Witam, pisze do wszystkich "wrobionych" w vouchery:
Doradzam kontakt z prokuraturą lub jednostka Policji najbliższą do miejsca zamieszkania celem złożenia zaw. o popełnieniu na Waszą szkodę przestępstwa oszustwa z wnioskiem o pilną blokadę przez prokuratora konta na które wpłacono pieniądze. Następnie z drukiem o wszczęciu postępowania przygotowawczego kontakt z allegro w sprawie odszkodowania, można też Ci co za vouchery płacili kartą wystąpić o chargeback. Biegli w pisowni w języku angielskim niech spróbują kontaktu faxem z Ryanair.
Podsumowując jeśli liczycie na pomoc uzyskaną tu poprzez wpisy anonimowych ludzi, którzy w większości wylewają teraz na Was pomyje i najlepiej tez wsadzili by was do więzienia to życzę Wam powodzenia i udanego samo biczowania.
Ps. Szczytem hipokryzji było to co zrobił niejaki "marian 30" który napisał w tym temacie cytuję "dobrze wam tak", po czym kilka godzin później zaoferował vouchery w euro za 60 % ceny i oczywiście zaraz znaleźli się chętni bo ma 100% pozytywnych komentarzy na allegro (mazbi-m1 też miał)

gorny77, dzieki za rade. Jestes jedna z nielicznych tutaj osob, ktora chce pomoc. Jesli mozna to mam do ciebie jeszcze pytanie: Poniewaz caly czas moja rezerwacja jest nadal aktualna to mam ja anulowac ? Tylko czesc za zarezerwacje zaplacilem z wlasnej karty a ponoc przy anulacji nie zwroca mi pelnej kwoty - oczywiscie chodzi mi tylko o zwrot na karte ? Czy jak bede teraz kupowac jeszcze raz u nich bilety ale juz tylko wlasna karta na ten sam lot to moge miec jakies problemy - jak myslisz ?
I czy mam podstawy udac sie do prokuratury/ubiegac sie o zwrot pieniedzy na Allegro lub wystapić o chargeback jesli cały czas mam aktywna rezerwacje -czyli generalnie wszystko jest ok. Czy musze w takim razie czekac na ruch ze strony Ryanara tzn na anulowanie rezerwacji ? I chyba jednak powinienem od nich dostac jakiegos maila dot.przyczyn anulowania rezerwacji - to chyba cywilizowana firma ?! Na podstawie ktorego moge uruchomic proces proby odzyskania pieniedzy.
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 21 Gru 2012 10:53 

akot napisał(a):
Ja wczoraj złożyłem zawiadmienie na komisariacie dzielnicowym z dokładnym opisem, z korespondencja majlową,z potwierdzeniami zapłaty, czekam teraz na wezwanie bo musze to wszystko osobiście, słownie potwierdzić policjantowi. Dzwoniłem też na komendę powiatowa w Pile ale tam tej sprawy nie prowadzą, polecili aby złożyć zawiadomienie na komendzie w miejscu zamieszkania.

Witam.
Akot, a ty kiedy zakupiles u niego te nieszczesne Vouchery ? Czy Ryanar anulowal ci rezerwacje i jakos cie o tym powiadomił ?
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):

Przecież marian30 z Was zakpił, pokazał, że dalej są naiwni którzy wierzą w bony ze zniżką 60%.
Stwierdzam jednak, że myślenie boli :!:
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:06 

paciory napisał(a):
Czy musze w takim razie czekac na ruch ze strony Ryanara tzn na anulowanie rezerwacji ? I chyba jednak powinienem od nich dostac jakiegos maila dot.przyczyn anulowania rezerwacji - to chyba cywilizowana firma ?! Na podstawie ktorego moge uruchomic proces proby odzyskania pieniedzy.

Nie licz na to ze Ryanair powiadomi cie o anulowanej rezerwacji. Wczesniej pisali o tym "zaprawieni w boju". Musisz sam sprawdzac status rezerwacji by nie bylo niemilej niespodzianki. Jak wczesniej pisali inni forumowicze anulacja nastepowala nawet 20-30 dni po rezerwacji. Wszystko zalezy jak szybko wlasciciel karty zorientuje sie ze karta obciazana jest nie jego transakcjami.
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:07 

niebieski
Anonymous napisał(a):
alav napisał(a):

hipokryzja obłuda, dwulicowość bardziej mi pasuje Pozdrawiam

Może w prostszych słowach do Ciebie dotrze: marian30 wyśmiał w ten sposób całą sytuację i naiwność ludzi. Mimo, że wątek o tej aferze ma kilkadziesiąt stron i mnóstwo ludzi się przejechało, to natychmiast zgłosiło się do niego kolejne stadko pazernych na tańsze vouchery. Głupota ludzka nie zna granic:)

Dla pewności podkreślę: marian30 nie miał żadnych voucherów.

#313 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:20 

Paciory:
Generalnie z powodu postawy Ryana nic Ci nie pozostaje poza czekaniem chyba, że zaryzykujesz telefon na ten ich drogi numer telefonu 0703-303-033 jeśli będziesz na tyle stanowcza może otrzymasz namiary na kogoś kompetentnego do udzielenia pomocy, przy czym wątpię musisz też zważyć w jak gorącym okresie świąt dzwonisz
Generalnie masz podstawy przypuszczać po okolicznościach już tu ujawnionych, że padłaś ofiara przestępstwa i składasz zaw. o przestępstwie podejrzenia popełnienia przestępstwa oszustwa (ryzykujesz tylko umorzeniem swojej sprawy), potem jak coś się wyjaśni ew. zgłoszenie allegro i do banku karty która płaciłaś
Jak masz wolne środki na karcie która dopłacałaś to niczym się nie przejmuj i z niej dalej korzystaj i niczym się nie przejmuj na pewno jak są wolne środki pieniężne zadziała. ( ja mam rezerwację za 1 zł którą opłaciłem tą samą kartą co dopłacając do voucherów i ta rezerwacja cały czas jest aktualna)

Ps. nigdzie tu nie wyczytałem wyjaśnienie, że był to żart, przy czym jeżeli tak to uważam, że wysoce niestosowny ze względu na okoliczności (wpis zaraz po wpisie nieszczęśnika, który z rodziną utknął za granicą)
 PM off  

#314 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:24 

HON fly4free
Jeśli ktos dokonał rezerwacji i ciągle jest ona aktywna, doradzałbym poczekanie na działenie przewoźnika - działanie wcześniej niewiele zmieni, bo i tak te "vouchery" przez daną osobę zostały już użyte (więc jest zamieszana siłą rzeczy w proceder), a wcześniejsze wnioski o skasowanie rezerwacji mogą dodatkowo spowodować utratę części pieniędzy wpłaconą ze "swoich" środków (przewoźnik uzna to za zwykłą rezygnację, która jak wiadomo nie jest w FR refundowana, bo do momentu zewnetrznych zgłoszeń ze strony banków/organizacji rozliczająych karty nie ma podstaw do sklasyfikowanie konkretnej transakcji jako fraudowej).
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:27 

niebieski
ja rezerwowaem 12 listopada, 17 grudnia dostałem maila z ryana potwierdzajacego rezerwacje a 20.12 sprawdziłem rezerwacje po mailu od jednego z oszukanych i rezerwacji nie było. Żadnego maila od ryana nie dostałem.
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:38 

adinos napisał(a):
paciory napisał(a):
Czy musze w takim razie czekac na ruch ze strony Ryanara tzn na anulowanie rezerwacji ? I chyba jednak powinienem od nich dostac jakiegos maila dot.przyczyn anulowania rezerwacji - to chyba cywilizowana firma ?! Na podstawie ktorego moge uruchomic proces proby odzyskania pieniedzy.

Nie licz na to ze Ryanair powiadomi cie o anulowanej rezerwacji. Wczesniej pisali o tym "zaprawieni w boju". Musisz sam sprawdzac status rezerwacji by nie bylo niemilej niespodzianki. Jak wczesniej pisali inni forumowicze anulacja nastepowala nawet 20-30 dni po rezerwacji. Wszystko zalezy jak szybko wlasciciel karty zorientuje sie ze karta obciazana jest nie jego transakcjami.

Czy to oznacza sytuacje patowa - moge zrobic dopiero jakikolwiek ruch jak mi anuluja rezerwacje !?1? Czy to oznacza ze pozostaje mi tylko czekac ?!?!
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:49 

niebieski
Nie anuluj rezerwacji, idź na policje z opisem sytuacji na papierze, daj im to z potwierdzeniem odbioru, opisz swoje podejrzenia i czekaj.
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:53 

akot napisał(a):
ja rezerwowaem 12 listopada, 17 grudnia dostałem maila z ryana potwierdzajacego rezerwacje a 20.12 sprawdziłem rezerwacje po mailu od jednego z oszukanych i rezerwacji nie było. Żadnego maila od ryana nie dostałem.

Akot, wyrazy wspólczucia. Pewnie tez zaraz bede sobie rowniez wspolczul ;0)
Ciekawe czemu tak późno dostales maila potwierdzajacego ?
Ja tego samego dnia.
Jesli moge zapytac to moze pamietasz koncowke karty ktora zostaly oplacone trefne Vouchery ?

Pozdr i trzymaj sie - nie dajmy sie. Co nas nie zabije to nas wzmocni ! :o)
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Potwierdzam - nie dostaniecie żadnego maila o anulowaniu rezerwacji, tym bardziej telefonu. Sprawdzajcie lepiej aż do momentu wyjścia z domu na lotnisko.

#320 PostWysłany: 21 Gru 2012 12:05 

akot napisał(a):

Akot, chyba sie dokonało !!!
Czy znikniecie rezerwacji/anulowanie miales na stronie Ryanara jako taki oto lakoniczny komunikat:

"Nie można zlokalizować rezerwacji-sprόbuj ponownie."

Daj znać.
Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 8 gości