Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 20 Gru 2012 18:27 

Frania1982 napisał(a):
ja też ostatnio kupiłam, rezerwacja była potwierdzona, zrobione odprawy i miało być pięknie i kolorowo, a wyszło tak że musiałam na dwa dni przed lotem kupić drugie bilety droższe o tysiąc złotych!!
Oczywiście vouchery kupowałam u Pana Mazbi a nie u Pana Mariana więc nie chcę z góry osądzać, ale radzę z własnego doświadczenia o to aby uważać i nie obudzić się z ręką w nocniku :(

Frania,
A czy możesz bardziej rozwinąć "a wyszło tak że musiałam na dwa dni przed lotem kupić drugie bilety". Pytam ponieważ tez niestety zakupilem u niego vochery, którymi w częsci oplacilem rezerwacje + reszta wlasna karta. Sprawdzalem dzisiaj rezerwacje i caly czas jest aktualna. Nie wiem za bardzo co mam robić. Czy kontaktowac sie w tej sprawie z RYANerem ? (czy moze mi ktos podac do ich biura obsługi jakis mail ?) Czy nie uważacie, że jesli faktycznie jest to walek i dotyczy on wielu osób i możliwe, że wielu w ten sposob sprzedanych voucherów to RYANAR powinien mailowo skontaktowac sie z każdym klientem, który z nich skorzystał w celu poinformowania go o anulacji zamówienia i wyjasnienia z jakiego powodu.
Jakoś nie chce mi sie wierzyc, aby szanujaca sie jakakolwiek firma nie poinformowala w takiej sytuacji o tym swojego klienta - zostawiając go samego sobie z takim problemem przy odprawie na lotnisku np. z całą rodziną wtym dwójka dzieci !
Co mam robić ?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#282 PostWysłany: 20 Gru 2012 20:34 

Zbanowany
A ja Wam powiem jak to będzie.. Gościowi nic nie zrobią, dostanie jedynie zawiasy na 2 lata .. a my "frajerzy" bekniemy za paserstwo !
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 20 Gru 2012 21:38 
Awatar użytkownika

srebrny
correos napisał(a):
cekace pozwolisz ze cie zacytuje?

Wierzysz jeszcze w św. Mikołaja, że można coś dostać za darmo lub za póldarmo? Jakbyś pomyślała to kupiłabyś te bilety w normalnej cenie

Jak sie tak zastanowic nad tym co napisales - to czy bilet za 4 PLN na przelot 1000 km jest:
a) za darmo
b) połdarmo
c) normalnej cenie

By ulatwic ci zadanie
mozesz wybrac telefon do przyjaciela badz opcje pół na pół

d) polityka cenowo-promocyjna przewoźników Wizz/Ryan/Polskibus/itd.

i nie udawaj, że nie wiesz o czym pisałem!
Mam nadzieję, że nie pomagałeś za pomocą tych voucherów, że starasz się je tak bronić!
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 20 Gru 2012 22:19 

javalonde napisał(a):
A ja Wam powiem jak to będzie.. Gościowi nic nie zrobią, dostanie jedynie zawiasy na 2 lata .. a my "frajerzy" bekniemy za paserstwo !

Proponuję w ramach "samo ukarania" wyprzedzając ruch organów ścigania zgłosić się najlepiej jeszcze jutro do jakiegoś zakładu karnego do odbycia kary, z takim podejściem proponuję również całą winę za mazbi-m1 przyjąć na siebie zawsze to otrzymasz wyrok w zawiasach

Tak na poważnie każdy zawiadamiający uzyska status poszkodowanego, inna rzecz to ewentualne ustalenie i ukarania sprawcy oraz odzyskania pieniędzy (Ci co zamawiali przez allegro raczej na pewno po zgłoszeniu zawiadomienia na Policji o oszustwie pieniądze do pewnej kwoty gwarantowanej odzyskają) byle nie byli po kilku miesięcach od zgłoszenia tak sfrustrowani i "ziejący nienawiścią do wszelkiej maści cwaniaków" jak tu jeden z tego forum, któremu ukradziono kartę. Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 20 Gru 2012 22:20, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#285 PostWysłany: 20 Gru 2012 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
cekace napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
Wizzair i Ryan wyrównali sobie takie tanie bilety pieniędzmi (3tys jak wspominał) z karty cekace :D

możesz wyjaśnić co miałeś na myśli, czy piszesz tylko żeby pisać?

To był mój 'żenujący żart' ktory mial na celu ostudzic Twoje emocje, bo to ze ktos ciebie raz w zyciu okradl to nie znaczy ze wszyscy musza uwazac ze cala reszta swiata to zlodzieje. Z gory mowie, ze nie kupilem tych voucherow choc widzialem je od pierwszego dnia i czulem ze to nie moze byc prawda. Ale rozumiem ludzi ktorzy kupili i im wspolczuje, bo nie kazdy jest tak mądry jak Ty ze od razu polapal sie ze to moze byc sciema... Sam w zyciu juz kilka razy bylem oszukany (i to na wiecej niz Twoje 3k), ale nie mam pretensji do calego swiata jak Ty. Wyciagam wnioski i zyje dalej, a dodatkowo tymi wnioskami dziele sie z innymi, ale nie w bezczelny i przesmiewczy sposob jak Ty czyli np.: 'dobrze im tak'.

#286 PostWysłany: 20 Gru 2012 22:39 

Panowie,
Zamiast p....ć to moze jakies konstruktywne podpowiedzi jak z tej sytuacji wybrnac - mozna prosic.
U mnie rezerwacja jest caly czas aktywna - czesc zaplacona tymi p...mi vocherami a reszta wlasna karta.
Placilem na stronie Ryanara prawie miesiac temu - troche sie dziwie, ze jesli mieliby anulowac to chyba by juz to dawno zrobili - Przeciez namierzenie w systemie vocherow zakupionych ta samo karta to jest moment jak również ich anulowanie ! (sprawdzilem - pierwsze vochery zakupione na jego aukcjach to koniec września/początek pazdziernika 2012 - do dzisiaj. To kuuuupa czasu żeby zablokowac karte jak rowniez podjac dzialania informacyjno-wyjasniajace przez Ryanara !)
Z reszta chyba jakas informacja powinna od nich przyjsc mailem - nie chce mi sie wierzyc zeby stawiali ludzi/swoich klientow w takiej sytuacji bez wyjscia tzn. dopiero przed samym odlotem na lotnisku.
Poniewaz wylot mam dopiero koniec stycznia to chcialbym szybko wyjasnic sprawe.
Moze ktos ma jakis pomysl ?
Moze zna ktos jakis kontakt do Ryanara mailowy - do dzialu obslugi/rezerwacji czy czego tam kolwiek ? A może Ryanar coś juz w tej kwestji zaczął robić ? Czy ktos z osob zainteresowanych cala sprawa moze otrzymal jakies informacje od Ryanara ? jeśli tak to bardzo prosze sie nimi podzielic ! Z góry Bardzo Dziekuje !
Pozdr.

PS. Jesli chodzi o zakup na Allegro to podpowiem, ze ci ktorzy zaplacili za te transakcje karta kredytowa to moga skorzystac u wystawcy swojej karty z tzw Chargeback.

Chargeback, czyli zwrot pieniędzy z zakwestionowanej operacji przy użyciu karty płatniczej
Liczba wydawanych kart płatniczych stale wzrasta. Można nawet zaryzykować stwierdzeniem, że zmierza to wręcz do wyparcia gotówki z naszych portfeli. Ileż radości sprawia nam siódma z kolei karta, którą włożymy do portfela obok innych posiadanych kart. Czar pryska gdy otrzymujemy zestawienie transakcji dokonanych ową kartą i pojawiają się rozbieżności co do rzeczywistych kwot transakcji czy też pomyłkowo dokonana została podwójna zapłata za towar czy usługę. W takiej sytuacji należy skorzystać z procedury „chargeback”.

Chargeback jest to obciążenie zwrotne, w wyniku którego następuje zwrot pieniędzy z konta sprzedawcy (towaru czy usług) na konto posiadacza karty. Procedura ta dostępna jest zarówno w organizacji Visa jak i MasterCard. Banki o możliwościach składania reklamacji na dokonaną transakcję kartą („chargeback”) zazwyczaj nie informują. Choć płatności kartą są bardzo popularne, to ewentualne błędy w transakcji raczej wynikają z infrastruktury, która służy rozliczaniu transakcji niż z błędu człowieka jak to ma miejsce w przypadku gotówki (np. źle wydana „reszta”). Częstszymi natomiast przypadkami bywają oszustwa przy płatnościach kartą w sieci. Zdarza się, że płacimy kartą za towar czy usługę i nigdy go nie otrzymujemy.

Ja, posiadacz karty płatniczej zobowiązuję się do...

Ilekroć otrzymujemy kartę od wydawcy (najczęściej banku), dostajemy do podpisania umowę o kartę płatniczą, w której zobowiązujemy się do płacenia na rzecz wydawcy określonych w umowie opłat i prowizji. Obowiązkiem posiadacza karty jest także zgłaszanie nieotrzymania wykazów dokonanych transakcji kartą (np. wyciągi). Jeżeli w dostarczonym wykazie znajdziemy błędy dotyczące kwot transakcji musimy taki fakt zgłosić na piśmie do banku. Również w przypadku nieotrzymania towaru za który zapłaciliśmy kartą, możemy wnosić o zwrot pieniędzy w ramach procedury „chargeback”.
Samo zgłoszenie reklamacji przez posiadacza karty, powinno zawierać wszystkie niezbędne informacje dotyczące transakcji i punktu jej przeprowadzania. Są to następujące dane:

- imię i nazwisko posiadacza karty,
- data wydania karty płatniczej,
- numer karty płatniczej,
- dokładną datę przeprowadzonej transakcji,
- nazwę jednostki akceptującej daną transakcję,
- dokładną lokalizację terminala akceptującego transakcję,
- kwotę transakcji,
- powód wniesienia reklamacji.

4 podmioty – 1 karta

Nie tylko posiadacz karty ma określone obowiązki w zakresie jej używania. Obok posiadacza, w całym procesie „chargeback” bierze udział wydawca karty (np. bank), akceptant transakcji (np. sklep) oraz agent rozliczeniowy. Każdy z nich bierze czynny udział w całym procesie.

Wydawca karty jest zobowiązany do ustalania terminów przyjmowania reklamacji oraz jego zasad. Do wydawcy należy także przesyłanie w formie papierowej czy elektronicznej wykazów operacji dokonanych kartą płatniczą, które muszą zawierać nie tylko kwoty transakcji ale także prowizje i opłaty. Wyciągi z operacji kartą muszą być dostarczane przynajmniej raz w miesiącu.
Rola i obowiązki akceptanta karty sprowadzają się w zasadzie do przyjęcia płatności.
Agent rozliczeniowy natomiast zajmuje się rozliczaniem transakcji oraz rozpatrywaniem reklamacji.

Powody rozpoczęcia procedury „chargeback”

Jak już wspomniane zostało wyżej, do powodów wszczęcia procedury „chargeback” można zaliczyć oszustwo ze strony sprzedawcy, u którego dokonaliśmy zakupu płacąc za niego kartą i nie otrzymując umówionego towaru. Inną przyczyną wniesienia reklamacji jest rozbieżność między poprawną kwotą transakcji a tą, która została zapłacona. Chodzi tu w szczególności o sytuację, gdy pomyłkowo zostaliśmy dwukrotnie obciążeni tą samą kwotą lub kwota za dany towar/usługę jest mniejsza od tej, która obciążyła naszą kartę. Dwie ostatnie sytuacje wynikają raczej z błędnego działania systemu akceptującego transakcję niż z pomyłki człowieka. W większości powody wniesienia reklamacji ustala organizacja płatnicza i wynika ona z regulaminów czy też umów o karty. Generalnie w związku z rozwijaniem się rynku kart płatniczych, przybywa wiele nowych sytuacji i katalog ten nie jest zamknięty. Może się okazać, że zaistniały problem nie widnieje na „wykazie” reklamacji a reklamacja ta może być pozytywnie rozpatrzona. Dlatego też organizacje stale rozwijają ten wykaz.

Jak wygląda procedura „chargeback”?

1. Posiadacz karty otrzymuje zestawienie transakcji dokonanych kartą płatniczą i zgłasza ewentualne niezgodności w tym zakresie.
2. Wydawca sprawdza pod względem formalnym reklamację i nadaje jej kod „chargeback” (każda organizacja płatnicza posiada kody na oznaczenie reklamacji) i przekazuje dokumenty do organizacji płatniczej (np. Visa, MasterCard)
3. Organizacja płatnicza weryfikuje reklamację i przekazuje ją do agenta rozliczeniowego
4. Agent rozliczeniowy przelewa kwotę reklamowanej transakcji na konto wydawcy karty, blokuje te środki pieniężne do czasu, aż otrzyma dokumenty, które pozwolą na potwierdzenie dokonanej transakcji oraz przyczynę nieprawidłowości
5. Po dostarczeniu dokumentów do agenta rozliczeniowego i uznaniu reklamacji, następuje odblokowanie środków pieniężnych i zawiadomienie organizacji płatniczej, która przekazuje reklamację wydawcy karty
6. Pieniądze znajdują się z powrotem na rachunku posiadacza karty

Pomimo wielu obaw odnośnie dokonywania płatności kartą, jest ona najbardziej bezpieczną formą w zakresie płatności „na odległość”. Gwarantuje ona bowiem w uzasadnionych przypadkach zwrot kwoty karcianych transakcji w bardzo przystępny sposób (w przeciwieństwie do przelewów, gdzie aby odzyskać pieniądze nierzadko trzeba wstępować na drogę sądową). Jedynym kosztem procedury „chargeback” jest koszt przesyłania dokumentów pomiędzy jednostkami uczestniczącymi w nim.

Źródło: Transakcje.pl
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 20 Gru 2012 22:56 

paciory napisał(a):
Panowie,
Zamiast p....ć to moze jakies konstruktywne podpowiedzi jak z tej sytuacji wybrnac - mozna prosic.
U mnie rezerwacja jest caly czas aktywna - czesc zaplacona tymi p...mi vocherami a reszta wlasna karta.

Cytując Ciebie zawsze się możesz "podpie....ić" i zadzwonić na nr. Ryana 0703303033, ale znając moje doświadczenia poza informacją co do tej rezerwacji (opłacona, aktywna, dane podane przy rezerwacji tj. jak adres e-mail niewiele ustalisz), jest jeszcze kontakt faxem do Irlandii, ale tam zapewne trzeba napisac w języku angielskim

Tu nie ma jasnych odpowiedzi, gdyż Ryanair żadnych informacji nie udziela, jedynie co robi to anuluje rezerwacje i nie wpuszcza na pokład samolotu w skrajnych przypadkach.
Twój wywód odnośnie kart kredytowych i chargebacku tez nic tu nie daje, gdyż z tego co wiem vouchery mogły byc opłacone przelewem na wskazane konto bankowe w Polsce
Ja na twoim miejscu szukałbym tanich połączeń, akurat jest dobry czas na twój termin lotu, jak to mówią"cudów nie ma"
 PM off  

#288 PostWysłany: 20 Gru 2012 23:22 

Ok. Rozumiem.
A jaki jest ten mail i jesli do nich napisze to co mi to da ?
Jeśli rezerwacja jest cały czas aktywna i bedzie dalej to moze nie ma o co kruszyc kopi ? Tylko kurde ta niepewność - jesli zwala ja mi np. na klika dni przed wyjazdem ? Nooo nie chce mi sie wierzyc zeby Ryanar zwlekal z anulacja tylko dlatego zeby ludzie mieli taka fajna niespodzianke w ostatniej chwili - nigdy nie lecialem z nimi i nie mam w zwiazku z tym zadnych z nimi doswiadczen.
I jesli mieliby zwalic wszystkie rezerwacje oplacone tymi voucherami to chyba by juz to zrobili - ???

Cytuj:
"Twój wywód odnośnie kart kredytowych i chargebacku tez nic tu nie daje, gdyż z tego co wiem vouchery mogły byc opłacone przelewem na wskazane konto bankowe w Polsce"
- ale chargeback stosuje wobec Allegro - placilem karta w Payu wiec chyba transakcja lapie sie na niego.
Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 20 Gru 2012 23:42 
Awatar użytkownika

srebrny
paciory napisał(a):
Ok. Rozumiem.
A jaki jest ten mail i jesli do nich napisze to co mi to da ?
Jeśli rezerwacja jest cały czas aktywna i bedzie dalej to moze nie ma o co kruszyc kopi ? Tylko kurde ta niepewność - jesli zwala ja mi np. na klika dni przed wyjazdem ? Nooo nie chce mi sie wierzyc zeby Ryanar zwlekal z anulacja tylko dlatego zeby ludzie mieli taka fajna niespodzianke w ostatniej chwili - nigdy nie lecialem z nimi i nie mam w zwiazku z tym zadnych z nimi doswiadczen.
I jesli mieliby zwalic wszystkie rezerwacje oplacone tymi voucherami to chyba by juz to zrobili - ???

Przecież gość tych voucherów nie kupował za pomocą skradzionych danych z jednej karty kredytowej!
Ludzie myślcie trochę to naprawdę nie boli.
Twoja rezerwacja jeszcze wisi, bo właściciel kradzionej karty jeszcze się nie zorientował, że ktoś z niej korzystał.
Złodziej posiada na 100% większy zbiór kradzionych danych z kart kredytowych.
Ryanair nie zwleka tylko jeszcze nie dostał sygnału od właściciela kradzionej karty lub od wystawcy (banku).
Tylko później nie pisz (tak jak co niektórzy na forum) jak Ci anulują rezerwację, że straciłeś bo mogłeś wcześniej taniej kupić bilet :!:
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 20 Gru 2012 23:59 

Ok. Zgadzam sie z toba tylko jakos nie moge pojac, ze posiadacz karty nie zastrzegl jej kiedy zauwazyl na niej dziwne ruchy - i konkretny odplyw pieniedzy - bo wydaje mi sie, ze jedna karta nie robil tylko jednej transakcji.
A inna sprawa jest stanowisko RYANARA, który nie informuje (chyba bo nikt tutaj w tym watku o tym nie wspomnial) o anulowaniu rezerwacji i jej powodu ?!?!
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 21 Gru 2012 00:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Mogl na pocztku dzialalnosci zaplacic z wlasnych srodkow by wyrobic sobie wiarygodnosc.
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 21 Gru 2012 00:09 
Awatar użytkownika

first napisał(a):
Najgorsze jest to, że nikt kto kupił vouchery raczej nie będzie uznany za poszkodowanego, a prędzej może odpowiadać za współudział w przestępstwie. I na miejscu kupujących te nieszczęsne vouchery opłacane kradzionymi danymi kart kredytowych martwiłbym się o swoją kartotekę.
Trudno będzie przekonać prokuraturę o swojej niewinności.

Dokładnie - smutne, bo nie dość że trzeba zapłacić podatek od braku wyobraźni (no offence, ale jak się komuś czerwona lampka nie świeci widząc takie oferty to ja nie mam pytań) to dochodzą do tego problemy natury prawnej. Z drugiej strony wiele osób kupowało te vouchery wiedząc, że zostały sfinansowane ze środków z kradzionych kart - nóż się w kieszeni otwiera.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 21 Gru 2012 00:22 

Cytuj:
"Z drugiej strony wiele osób kupowało te vouchery wiedząc, że zostały sfinansowane ze środków z kradzionych kart"

Mógłbyś tę myśl rozwinąć, bo uważam, że się Zagalopowałeś i piszesz bzdury (idąc tym tokiem myślenia powinieneś złożyć zaw. o popełnieniu przestępstwa paserstwa umyślnego)
 PM off  

#294 PostWysłany: 21 Gru 2012 00:28 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
"Z drugiej strony wiele osób kupowało te vouchery wiedząc, że zostały sfinansowane ze środków z kradzionych kart"

Mógłbyś tę myśl rozwinąć, bo uważam, że się Zagalopowałeś i piszesz bzdury (idąc tym tokiem myślenia powinieneś złożyć zaw. o popełnieniu przestępstwa paserstwa umyślnego)

Nie chce mi się jeszcze raz czytać całego wątku, więc niech Ci będzie - wycofuję to co napisałem.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 21 Gru 2012 00:52 

Ja nie wiedziałem. Popatrzyłem na komentarze, które wtedy wszystkie byly pozytywne, mimo ze (jak przesledzilem czas wpisow to prawdopodobnie pierwsze transakcje byly przeprowadzone na przelomie wrzesnia/pazdziernika) upłuneło juz trooche czasu - moj zakup pod koniec listopada. No niestety czerwona lampka mi sie nie zapalila :o(
Ale nie ma co roztrzasac - mleko sie wylalo.
Czy ktos jest mi wstanie powiedziec czy Ryanar informuje mailowo o anulowaniu rezerwacji i jej powodzie ?!?!
I jak szybko to nastapilo po zaplaceniu voucherami za rezerwacje ?
Czy dopiero sami odkryliscie, ze cos jest nie tak bez popocy Ryanara ?
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 21 Gru 2012 01:01 

niebieski
Tak naprawdę promocje na stronach ryanaira są cały czas- co chwila inna cena, raz 1 zł, raz 49 zł- innym razem 99 zł.Wiec te 160 zł za 100 zł było całkiem realne- wcale mnie zdziwiło, tym bardziej ,że kody były przyjmowane przez system rezerwacyjny.
Zachowanie ryanaira jest wedlug mnie bardzo niepoważne. Czy nie uważacie,że powinni przekazać informację która komenda policji prowadzi tę sprawę i gdzie wysłać zgłoszenie o oszustwie. Jak każdy będzie zgłaszał sprawy na swojej komendzie to tylko sprawa będzie dłużej się toczyła.Przecież tę sytuację sprowokował sam Ryanair ze swoimi idiotycznymi kodami. Przedwczoraj oszust jeszcze sprzedawał vouchery na allegro- ciekawe czy nasi policjanci zablokowali te konto , na które szły wpłacane przez nas pieniądze. Jeżeli o sprawie kryminalnej policja wie od kilku dni a sądząc po wpisach na forum to wie na pewno to dlaczego jeszcze przedwczoraj uczciwi ludzie byli narażeni na działanie oszusta. Żyjemy w dzikim kraju- policja wiedząc o sprawie natychmiast powinna zablokować konto na allegro. Ja sam chciałem jeszcze przedwczoraj dokupić vouchery aby polecieć w lecie na Sycylię-zafundowałbym sobie wakacje.
Ja osobiście podejrzewam ,że wpłacaliśmy pieniądze na konto karty prepaidowej BZWBK, które oszust sobie kupił- anonimowe konto w banku w dzikim kraju o nazwie polska.
Państwo powinno chronić obywateli!!!!!!!!!!! miedzy innymi przed oszustami. W tym przypadku tego nie robiło przez swoją indolencję i niekompetencje. Ciekawe jak ten oszust założył sobie konto na allegro-kolejna firemka, która bierze kasę i nic nie daje w zamian.
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 21 Gru 2012 01:19 
Awatar użytkownika

srebrny
akot napisał(a):
Tak naprawdę promocje na stronach ryanaira są cały czas- co chwila inna cena, raz 1 zł, raz 49 zł- innym razem 99 zł.Wiec te 160 zł za 100 zł było całkiem realne- wcale mnie zdziwiło, tym bardziej ,że kody były przyjmowane przez system rezerwacyjny.

a Ty kupowałeś te vouchery od Ryanair'a? :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 21 Gru 2012 01:28 

cekace napisał(a):
akot napisał(a):

a Ty kupowałeś te vouchery od Ryanair'a? :mrgreen:

Stary, masz jakis problem ze soba. Jesli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w tej sprawie, co by ludziom zainteresowanym pomoc to moze lepiej przenies sie na pogaduchy na Fejsa lub inny portal spolecznosciowy - ok.

Ja czuje sie oszukany i chcialbym te sytuacje szybko rozwiazac bo zalezy mi na czasie. Dziwi mnie brak jakiejkolwiek reakcji ze strony Ryanara w tej sprawie ?!?!!
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 21 Gru 2012 03:23 

paciory napisał(a):
Ja czuje sie oszukany i chcialbym te sytuacje szybko rozwiazac bo zalezy mi na czasie. Dziwi mnie brak jakiejkolwiek reakcji ze strony Ryanara w tej sprawie ?!?!!

Ja Ci odpowiem na to pytanie. Dla Ryana nie jesteś klientem tylko złodziejem. Chciałeś wyłudzić od nich bilet za nie swoją kasę. Nie ma znaczenia czy umyślnie czy nie. Dlatego mają Cię w dupie.

Sorry, że tak ostro, ale taka jest prawda.
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 21 Gru 2012 03:54 

niekoniecznie...Ryanair generalnie ma klienta gdzies...dopoki oni nie traca to perypetie niedoszlych pasazerow srednio ich obchodza...nie mowiac o tym, ze te kilkadziesiat biletow kupionych za te vouchery to nawet nie promil ich ruchu...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości