Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:44 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
To lepiej iść od razu z wszystkimi dokumentami.
Na wszczęcie postępowania mają MIESIĄC

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#242 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:59 

Zbanowany
niebieski
no i negatywy posypaly sie dopiero teraz - po zawieszeniu konta. Ciekawe dlaczego teraz? Bo nie wystawi komentarza odwetowego?
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 20 Gru 2012 01:04 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Czy on rezerwował tylko Ryana czy WIZZa też ? Jeżeli tylko Ryana to zastanawia mnie dlaczego?

#244 PostWysłany: 20 Gru 2012 01:08 

niebieski
Komornik napisał(a):
no i negatywy posypaly sie dopiero teraz - po zawieszeniu konta. Ciekawe dlaczego teraz? Bo nie wystawi komentarza odwetowego?

Na ebayu kiedys tez tak bylo. Dzis sprzedawca nie moze wystawic kupujacemu negatywa. B dobre rozwiazanie.
Mowie to jako osoba, u ktorej sprzedaz do zakupow to 80:20.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 20 Gru 2012 01:09 

Zbanowany
niebieski
Gaszpar napisał(a):
Czy on rezerwował tylko Ryana czy WIZZa też ? Jeżeli tylko Ryana to zastanawia mnie dlaczego?

na jednej z pierwszych aukcji, ktore wystawial, pisal, ze moze rowniez zarezerwowac taniej bilety w LOT, Wizzair, EasyJet, Lufthansa. Pozniej juz tej wzmianki nie bylo.
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 20 Gru 2012 01:43 

Najgorsze jest to, że nikt kto kupił vouchery raczej nie będzie uznany za poszkodowanego, a prędzej może odpowiadać za współudział w przestępstwie. I na miejscu kupujących te nieszczęsne vouchery opłacane kradzionymi danymi kart kredytowych martwiłbym się o swoją kartotekę.
Trudno będzie przekonać prokuraturę o swojej niewinności.

#247 PostWysłany: 20 Gru 2012 01:56 

Użyłem vouchera od Mazbi-M1.
Rezerwację anulowano.
Kupiłem bilety ponownie, za swoją kasę (bez voucherów).
Pytanie, które dotyczy wszystkich którzy skorzystali z voucherów:
Czy wejdę na pokład samolotu? Czy Ryanair wykluczy mnie z grona swych pasażerów?

Proszę o odpowiedzi osoby rozeznane w temacie.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 20 Gru 2012 03:11 

hmmm wlasnie to jest teraz bardzo interesujace i ciekawe pytanie, w ktoryms poscie wczesniej wypowiadala sie osoba, ktora na lotnisku nie zostala wpuszczona na poklad, a pracownik wytlumaczy jej, ze podobno jest na jakiejs "czarnej liscie", ze ze wzgledu na uzywanie do platnosci w Ryanair nie swojej karty i defraudacji i wyniklych potem z tego problemow nie zgodnych z prawem nie jest mile widziana przez ta firme..... nie wiem jak to sie ma do prawa i w ogole oraz czy to prawdziwa historia, ale mysle, ze nitk by takich rzeczy nie wymyslal, najlepiej zadzwonic chyba na infolinie i samemu sie dowiedziec. Ale widze ,ze Ryanair wzial sie teraz za to bardzo ostro, chyba sporo tych transakcji musialo byc....
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 20 Gru 2012 08:03 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Gaszpar napisał(a):
Łysolek napisał(a):
Osoby które chcą złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa proszę aby składały je osobiście lub listownie ( za potwierdzeniem zwrotnym ) w:
Prokuratura Rejonowa
Warszawa – Praga Północ
ul. Jagiellońska 5
03-721 Warszawa

biuro podawcze czynne pon.-pt. : 10-14

ps. Gaszpar niestety tez z początku go broniłem, łudząc sie ze jest w porządku :(

A dlaczego akurat do tej Prokuratury? Powinno być do Prokuratury właściwej do miejsca popelnienia przestępstwa a więc jak ustaliłeś miejsce właściwe dla PR Praga-Północ?

nie chodzi o bliskość dla mnie ( jak ktoś tam mi zarzuca ) , bo mozna zawiadomienie wysłąć pocztą a ponadto miejscem popełnienia przestępstwa jest internet więc nie ma właściwej prokuratury która się tym moze zajać
ALE
jeśli większość osób złoży zawiadomienie do tej samej prokuratury , sprawa staje się priorytetowa i inaczej do tego podchodzą śledczy
ps. dla mnie nie jest to najbliższa prokuratura ;)

Lequ skoro pozwolili CI kupić bilet, dokonać rezerwacji , za którą zapłaciłeś swoją kartą , nie mają prawa nie wpuścić Cię na pokład , z tym nie wpuszczeniem na pokład i czarną listą chodziło o to , ze osoba próbująca dostać się na pokład bilet miała opłacony właśnie voucherami , skoro nie odprawiłeś się ( chodzi o vouchery ) , nie mają podstaw aby Cie nie wpuścić

#250 PostWysłany: 20 Gru 2012 09:58 
Awatar użytkownika

srebrny
To, że ktoś poleciał (za vouchery) i było wszystko ok to nie znaczy, że nie znalazł się na czarnej liście Ryana i nie dostanie wezwania na policję, właściciel skradzionych danych karty kredytowej mógł się zorientować już po wykonaniu usługi.
Jakoś mi Was nie szkoda, bo mi też ktoś kiedyś wyczyścił środki na KK na prawie 3 tys zł, a temat voucherów śmierdział na odległość!
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 20 Gru 2012 10:09 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Zepsuje Wam humory jeszcze bardziej.

Zaraz wysypie sie wór z anulowanymi rezerwacjami.

Do niedawna na Allegro byla masa aukcji, gdzie oferowano rezerwacje biletów na Ryana.
Mazbi startowal z zerowym kontem na Allegro. Wybral droge na skroty oferujac wspolprace osobom ktore od dawna wykonywaly rezerwacje na Allegro i majace spory licznik pozytywów, na takich samych warunkach 60% kwoty zleconej rezerwacji. Kto skorzystal ma problem.

Radze kazdemu kto ostatnio bookowal cos na Ryanie, Wizz i czymkolwiek innym by sprawdzil status swojej rezerwacji w systemie.
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 20 Gru 2012 10:16 
Awatar użytkownika

srebrny
teraz pytanie do forumowiczów którzy pomagają przy rezerwacjach i jednocześnie wystawiają swoje aukcje na allegro,czy korzystali z "usług" Mazbi'ego?
Jeżeli wśród pomagających są tacy, którzy robili rezerwację przy pomocy "tych voucherów" to jest to zwykłe skur... :!:
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 20 Gru 2012 10:32 
Awatar użytkownika

platynowy
zadna z moich rezerwacji na forum czy tez allegro nie zostala zrealizowana za pomoca Vouchera

proponuje by admin puscil info do osob ktore pomagaja w rezerwacjach na forum i sa ujete na listach pomagajacych
celem weryfikacji
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 20 Gru 2012 10:49 
Awatar użytkownika

platynowy
marian30

Nie chodzi o straszenie.
Sporo ludzi dopiero zacznie sie odprawiac przed feriami w 2013 na "cieple kierunki"
bilety byly drogie i tam glownie zapewne szukano oszczednosci.
Nikt przy bilecie np za 3 PLN do Sztokholm nie bawil sie w Voucher.
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 20 Gru 2012 10:54 
Awatar użytkownika

złoty
Nie robie rezerwacji na Allegro wiec u mnie nie ma czego sie obawiac.
Od poczatku pisalem, ze to oszust i ostrzegalem wiec bylbym skonczonym debilem, zebym cookolwiek mial z nim wspolnego.

#256 PostWysłany: 20 Gru 2012 10:59 

Czy jest możliwość anulowania rezerwacji voucherem z własnej inicjatywy? Mam lot 5 stycznia 2013, jestem już nawet niestety po odprawie. Niby rezerwacja potwierdzona (wcześniej była anulowana ale Mazbi podesłał nowe vouchery), ale wolę już raczej wycofać się z tego gówna i zapłacić uczciwie za normalne bilety niż dostać się na czarną listę.

Myślicie że zadzwonienie na infolinię i uczciwe opisanie problemu z prośbą anulowania odprawionej już rezerwacji jest dobrym pomysłem?
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 20 Gru 2012 11:01 
Awatar użytkownika

złoty
marian30 napisał(a):
correos napisał(a):
marian30

Nie chodzi o straszenie.
Sporo ludzi dopiero zacznie sie odprawiac przed feriami w 2013 na "cieple kierunki"
bilety byly drogie i tam glownie zapewne szukano oszczednosci.
Nikt przy bilecie np za 3 PLN do Sztokholm nie bawil sie w Voucher.

ja nie kupowałem za 3pln, tylko za więcej - szczegół

generalnie to nadal jestem w szoku, ten system komentarzy na allegro kompletnie nie działa
i sami użytkownicy, jak dają komenta pozytywnego, gdy lot za 2 miesiące - masakra
mnie tylko zastanawia, czy ten Mazbi co to się wypowiadał to ten sam, ale pewnie nie ktoś sobie żarty zrobił

nadal nie mogę zrozumieć, jak można kupować coś takiego na allegro, od gościa, który nie ma telefonu, a za adres podaje dyskotekę!!
naiwność i chciwość ludzka nie zna granic, żeby takie rzeczy dla 40pln, no masakra

Czy ja dobrze zrozumialem, ze Ty kupiles voucher i cos takiego piszez?

#258 PostWysłany: 20 Gru 2012 11:11 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
zadna z moich rezerwacji na forum czy tez allegro nie zostala zrealizowana za pomoca Vouchera

proponuje by admin puscil info do osob ktore pomagaja w rezerwacjach na forum i sa ujete na listach pomagajacych
celem weryfikacji

Nie sądzę, żeby ktokolwiek z osób oferujących pomoc, robił to dla kogoś za pomocą tych voucherów.
Ja zawsze używam do tego swoich kart.

#259 PostWysłany: 20 Gru 2012 11:25 
Awatar użytkownika

czytam i czytam i aż wierzyć się nie chce... :shock:
współczuję poszkodowanym.

dziwię się jednak,
że do tej pory f4f nie umieściło jakiegoś info na głównej

spora część osób nie zagląda na forum,
a jeszcze większa część nie wchodzi w "luźne gatki"

chyba dobrze by było zawiadomić jak największą liczbę ludzi,
zanim więcej osób wyjedzie, i problemy będą przy powrocie...

#260 PostWysłany: 20 Gru 2012 11:45 
Awatar użytkownika

srebrny
100krotka napisał(a):
czytam i czytam i aż wierzyć się nie chce... :shock:
współczuję poszkodowanym.

dziwię się jednak,
że do tej pory f4f nie umieściło jakiegoś info na głównej

spora część osób nie zagląda na forum,
a jeszcze większa część nie wchodzi w "luźne gatki"

chyba dobrze by było zawiadomić jak największą liczbę ludzi,
zanim więcej osób wyjedzie, i problemy będą przy powrocie...

też mnie to trochę dziwi.... choć z drugiej strony znając naszych adminów, nie tak znowu do końca
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości