Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Gru 2012 14:44 

Witam wszystkich,

Staram się zorganizować rodzicom podróż ich życia. Cel -Koh Samui w Tajlandii. Data elastyczna ale preferowane jest coś w okolicach 9-25 marca 2013 (ważne aby być ok. 2 tygodnie tam na miejscu).

Ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć, doradzić? "Znajomy znajomego" pracujący w TUI doradził lecieć z Warszawy do Bangkoku Qatar Airways, a z Bangkoku szukać jakieś tanie linie wewnętrzne, żeby dotrzeć do Koh Samui. Dobry pomysł?

Chcę tylko zaznaczyć, że moi rodzice już najmłodsi nie są więc raczej odpadają jakieś loty z 5 przesiadkami i podróż która będzie trwała 3 dni w jedną stronę. Oprócz ceny liczy się też możliwie krótki czas przesiadek.

Do tej pory najlepsze co znalazłem Warszawa-Koh Samui to 3210 zł przez TripAdvisor. (aeroflotem przez Moskwę i Bangkok, później Bangkok Airways do Koh-Samui)

Wszelkie propozycje mile widziane. Z góry dziękuję w imieniu swoim i rodziców
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 17 Gru 2012 15:37 

Loty: 41
Kilometry: 92 000
Krajów: 13 / 6.1%
Jeśli cena nie gra większej roli, to jak najbardziej ułóż trasę rodzicom w ten sposób, że dolatują do BKK a później Bangkok Airways(ta linia to jest coś na pograniczu linii lowcost a tradycyjnej. Za lowcost przemawia to, że możesz kupować odcinkami podróż i w dwie strony to cena x2, czyli podobnie jak w FR i W6. Natomiast standard bez porównania lepszy). Możesz też spróbować rodzicom wykupić loty Air Asia, tylko dwie sprawy: Air Asia lata już z DMK a nie z BKK więc potrzebny byłby transport na drugie lotnisko, a po drugie Air Asia raczej nie ląduje na Samui tylko chyba w Surat Thani, ale mają opcję już z dowozem pasażerów na samo USM. Podsumowując. Kup lot z Europy do Bangkoku, później dokup Bangkok Airways na Samui. Zawsze kilka stówek zaoszczędzisz. Powodzenia.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Gru 2012 16:00 

Ja proponuje lot Air Berlin do Phuket z Krakowa bądź Gdańska cena ok 2400, a później Taxi lub autobus.Ewentualnie przelot do BKK a później tanimi liniami na wyspę, ale to się wiąże ze zmianą lotniska w BKK.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Gru 2012 17:50 

Omijajcie Phuket z daleka :)
Jeśli chcecie taniej i ciekawiej dostać się na Koh Samui to z BKK możecie kupić bilet liniami NokAir; bilet obejmuje przelot BKK - Surat Thani, przejazd autokarem Laem Thuat Pier; szybki katamaran na Koh Samui; wszystko jest dobrze zorganizowane przez Nok Air i nie trzeba niczego szukać.
Do spania - omijajcie Chewang; same dyskoteki i nocne kluby, które prześcigają się - kto zagra głośniej.
Na wyspie jest drogo, nie ma tuk-tuków, tylko taksówki. Między plażami można poruszać się czymś w rodzaju pick-upa; zatrzymuje się "na żądanie", można wypożyczyć skuter, ostrożnie wieczorami bo połowa "wiary" jeździ nawalona.
Byłem tam w październiku to wiem :twisted:
Obowiązkowo należy wykupić wycieczkę do Ang Thong National Park - wprost baśniowe miejsce.
Masz moje zdjęcie na zachętę:

Załączniki:
ATpark.jpg
ATpark.jpg [ 78.48 KiB | Obejrzany 1229 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Gru 2012 18:14 

dziękuję wszystkim za dotychczasowe rady! jeśli ktoś chciałby jeszcze coś dodać -nie krępujcie się ;)

dam znać jaką decyzję podjąłem
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Gru 2012 18:22 

Loty: 41
Kilometry: 92 000
Krajów: 13 / 6.1%
Jak to omijać Phuket z daleka?! Jeśli rodzice będą mieli okazje, to koniecznie chociaż na dwa dni niech zrobią "stopa". Może niekoniecznie na Patong Beach(Tata z Mamą mogliby się pokłócić;)) jednak, Karon,Kata i jeszcze wiele nieodkrytych plaż aż czeka. Skuter i cała wyspa stoi otworem!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Gru 2012 18:46 

Stopa to trzeba w Bangkoku zrobić.
Przecież ludzie chcą na Koh Samui a nie Phuket.

Gdyby rodzice się pogubili albo po prostu chcieli dowiedzieć się czegoś w sposób uczciwy to polecam podjechać do tej knajpki: http://www.facebook.com/FiRestaurant ; prowadzi ją Polak od lat mieszkający na wyspie, prywatnie mój dobry kumpel i wyjątkowo wesoły i przyjacielski człowiek.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości