Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Gru 2012 00:02 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Zabijcie mnie - nie mam 100% pewności, że to jest super cena - na taką mi wygląda w porównaniu do tego, co znajduję w kilku innych miejscach - ale kierunek jest na tyle mało popularny, że nie wiem nawet gdzie wygrzebać info ile taki lot powinien kosztować ;)
Oceńcie więc sami - ja wrzucam, bo kierunek jest dość specyficzny i może ktoś się skusi na marznięcie, bieganie po lodowcach, gapienie się na zorzę i tropienie niedźwiedzi polarnych. W tej cenie od maja do końca 2013 właściwie. Dolot do Oslo nietrudno jest znaleźć za 8zł RT (Sandefjord/Torp), ale należy pamiętać że oba te lotniska są dość daleko od samego Oslo i należy doliczyć koszt dojazdu do miasta.

Lot Norwegianem, przykładowa rezerwacja w załączniku:
(http://tinyurl.com/c47q32d)

Załączniki:
Svabald.png
Svabald.png [ 18.34 KiB | Obejrzany 2125 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 16 Gru 2012 12:08 

Hej. Nie wypowiem sie co do ceny ale moge powiedziec ze taka wyprawa jest warta wszystkiego. wlasnie wracam z Laponii. Powiem krotko- wyjazd.byl Amazing. Zorza polarna. super stoki. Farmy reniferow. Po drodze wioska swietego mikolaja czy chociaz by kapiel w oceanie arktycznym. To trzeba przezyc.

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Gru 2012 16:15 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
heh znalezisko okey, mi się marzy jakiś low-cost 2-3 dni namiotowy za kołem podbiegunowym w czerwcu - tak by noc była dniem :) Najtaniej co mi wychodziło to lot do Szwecji i stamtąd pociągiem do Narviku. Ale też około 1000 zł RT. Z drugiej strony Szpicbergen to już hardcore - tam latem jest jak u nas w listopadzie - zimno :)

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Gru 2012 16:31 
Awatar użytkownika

srebrny
No właśnie z tego co czytam, to nie ma aż takiej tragedii jakiej można by się spodziewać po położeniu - w miesiącach letnich temperatura 5-10'C, wtedy też zlatuje się tam cała masa ptactwa, śnieg po części topnieje i cała wegetacja rusza pełną parą, bo czasu ma niewiele :)
Robiłam mały reserarch i generalnie najgorzej jest z noclegami - w miasteczku jest może z 5 ofert hoteli/guesthouse'ów na krzyż, pobookowanych na parę miesięcy do przodu, a ceny są...no cóż...takie mocno norweskie ;) Można na miejscu co prawda wypożyczyć namiot/śpiwory i inne wyposażenie i wychodzi dużo taniej (lub wziąć swoje i rozbić sie za free) - ale dla mnie to już jest zbyt duży hardcore w takich temperaturach :) Miasteczko jest dobrze utrzymane, drogi asfaltowe lepsze niż w Polsce - polecam Google street view ;) sklepy podobno nieźle zaopatrzone, zjeść ciepły posiłek się da - wszystko oczywiście po norweskich cenach.
Na miejscu można zorganizować masę wypraw i atrakcji - włącznie z psimi zaprzęgami, łażeniem po lodowych jaskiniach z przewodnikiem, wycieczkami łodzią na lodowce i szukaniem skamielin :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Gru 2012 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Niektóre uniwersytety (UAM, UMK, UWroc) mają swoje stacje naukowe na Spitsbergenie. Napisz do nich, zaoferuj, że porąbiesz drewno, napalisz w piecu itp. w zamian za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Gru 2012 17:27 

niebieski
Strasznie bym chciał, ale patrząc na mój terminarz to za 5 lat najwcześniej wrócę do tego pomysłu :(
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Gru 2012 17:33 
Awatar użytkownika

srebrny
krasnal napisał(a):
Niektóre uniwersytety (UAM, UMK, UWroc) mają swoje stacje naukowe na Spitsbergenie. Napisz do nich, zaoferuj, że porąbiesz drewno, napalisz w piecu itp. w zamian za pomoc.

To, Panie, jest całkiem sensowny pomysł.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości