Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: STR - IKA 137 EUR RT
#1 PostWysłany: 10 Gru 2012 00:24 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 755 415
Krajów: 75 / 35.1%
HON fly4free
Jeśli ktoś da radę załatwić sobie wizę do Iranu i kod autoryzacyjny do niej,który jest niezbędny,ma jeszcze np.w styczniu szansę polecieć ze Sztuttgartu via Stambuł - Sabiha do Teheranu (IKA),liniami Pegasus w takiej cenie.Rezerwacja na stronie pośrednika http://www.cheaptickets.de/.Terminy od stycznia do końca marca np.15-29 stycznia lub 19.02-06.03 etc.Jedyny problem to dojazd z Polski do Sztuttgartu.Macie jakieś pomysły?
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 10 Gru 2012 02:34 

Ja kupiłem te bilety chyba z miesiąc temu na drugą połowę marca. Bilety mam, także wszystko gra. Jeszcze muszę dokładnie poczytać (albo może ktoś wie czy to na pewno działa?), ale wizę chyba wyrobimy w Teheranie po przylocie. Do 15 dni pobytu jest to prawdopodobnie możliwe, my lecimy na 12 dni. A do Stuttgartu na stopa ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Gru 2012 07:14 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 755 415
Krajów: 75 / 35.1%
HON fly4free
Wiem,że jakiś czas temu pojawiła się taka opcja,ale nie sądziłem,że jest nadal aktualna,stąd mój post.
Daj proszę znać po powrocie,czy udał się ten manewr z irańską wizą.Będę wielce zobowiązany :)
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Gru 2012 13:14 

Kolega był w Iranie 2tyg temu i kupował wizę na lotnisku. Niestety nie mam pewności czy przypadkiem nie jest ona tylko 7-dniowa.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Gru 2012 13:26 

srebrny
7 dni na miasto by mi wystarczylo, czy wiecie ile kosztuje taka wiza ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Gru 2012 13:38 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Wiza na lotnisku jest 2-tygodniowa, ale trzeba mieć na uwadze 2 kwestie:

- jest ona uznaniowa, czyli mogą dać, ale nie muszą - często urzędnicy dzwonią z lotniska do podanego hotelu, czy rzeczywiście jest zrobiona rezerwacja; trzeba pamiętać, że Pegasus ląduje o 4 w nocy, więc trzeba upewnić się w hotelu, że mają 24-godzinne dyżury i ktoś odbierze telefon o takiej nieludzkiej godzinie
- sprawdzić w liniach lotniczych, czy są świadome VOA i wpuszczą na pokład samolotu bez wizy

Ja zdecydowałem się na załatwienie wiz przez agencję irańską - jest to dodatkowy koszt (zależy od agencji, w moim przypadku było to 30 EUR/osoba) + kurier do/z ambasady irańskiej w W-wie, ale przynajmniej brak stresu, czy wpuszczą do samolotu, potem do kraju itd.
Załatwiając autoryzację wizy przez agencję, można również wybrać lotnisko jako miejsce jej odbioru zamiast irańskiej placówki konsularnej.

Poniżej 2 linki z forum LP, powinny się przydać:

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/t ... ID=2280051
http://www.lonelyplanet.com/thorntree/t ... ID=2131592

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Kacperun oraz 7 gości