Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 204 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 08 Lip 2026 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 386 465
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Nazwa hotelu: Park Inn by Radisson Lubeck (Lubeka)

Twój status w programie lojalnościowym: VIP

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Economy room, standard room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do superior room (w zasadzie to junior suite), darmowe śniadanie, dwie czekoladki marcepanowe

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): error fare + pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo przyjemny hotel, kameralny, ze świetnymi śniadaniami. Trzeba tylko uważać na dwie rzeczy - brak klimatyzacji oraz przeszklone drzwi do łazienki z TOALETĄ

Inne uwagi: Historia była taka - zarezerwowałem przez Booking jeden nocleg w economy room z "Noclegów jednoterminowych". Na dwa tygodnie przed terminem napisałem do hotelu prośbę o dodanie mojego numeru członkowskiego do rezerwacji (w celu wybadania czy uznają rezerwację) - zrobili to bez problemu. Tydzień przed przyjazdem zdecydowałem o przedłużeniu pobytu i zarezerwowałem jeszcze jedną noc w "standard room" za normalną stawkę przez oficjalną stronę RH. Napisałem do nich z prośbą o połączenie tych rezerwacji, żebym nie musiał się wymeldowywać i meldować ponownie oraz zmieniać pokoju. Ich odpowiedź mnie powaliła. Powiedzieli, że rezerwacje obejmują różne rodzaje pokojów i niestety nie mogą ich połączyć. Mogą to zrobić tylko po OPŁACENIU upgradu (15EUR za noc). Stwierdziłem, że w nosie mam dopłaty i jak będzie trzeba to najwyżej zmienimy pokój po pierwszej nocy. Na miejscu oczywiście okazało się, że nie ma żadnego problemu z zameldowaniem. Obie noce zostały zupgradowane ZA DARMO do "superior room" (który tak w zasadzie spełnia standard junior suite w wielu innych hotelach) a ich wcześniejsze maile były pewnie tylko próbą wyciągnięcia ode mnie kasy w celu zrekompensowania sobie EF.
Kolejna kwestia to idiotyczne drzwi do łazienki - całkowicie przeszklone i przezroczyste, z pięknym widokiem na kibelek prosto z sypialni. Poprosiłem w recepcji o pomoc z rozwiązaniem tego problemu. Zrobili co mogli i ich genialne rozwiązanie nawet się sprawdziło - widać je na zdjęciu.

Załącznik:
pokoj1.jpg
pokoj1.jpg [ 166.85 KiB | Obejrzany 462 razy ]

Załącznik:
pokoj2.jpg
pokoj2.jpg [ 131.37 KiB | Obejrzany 462 razy ]

Załącznik:
drzwi.jpg
drzwi.jpg [ 133.14 KiB | Obejrzany 462 razy ]

Załącznik:
niemiecka_technologia.jpg
niemiecka_technologia.jpg [ 131.89 KiB | Obejrzany 462 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#202 PostWysłany: 11 Lip 2026 15:11 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Radisson Blu Limfjord Hotel Aalborg

Twój status w programie lojalnościowym:Premium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Najtańszy.

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Późne wymeldowanie o 14 (ale musiałem przekonywać recepcję że mi "się po prostu należało", a nie za 250 koron).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Pobyt rezerwowany w ostatniej chwili, więc bardziej się to opłacało niż jakiś airbnb - szczególnie na jedną noc. Hotel bardzo dobrze położony, niedaleko fiordu, deptaków i ulicy dziewicy Anny (taki tutejszy odpowiednik warszawskich pawilonów z najlepszych lat). Sam hotel mocno wygląda na lata dziewięćdziesiąte, ale pokoje - poza łazienką - odnowione. Prysznic w łazience kiepski - mały, ta obciachowa zasłonka i niskie ciśnienie wody. Wyciszenie od pobliskiego mostu nad fiordem bardzo dobre, ale już korytarz czy inne pokoje słychać (np. rano obudził mnie budzik kogoś śpiącego piętro wyżej). Ale poza tym, solidny trzygwiazdkowy hotel.
Śniadania nie brałem.

Załącznik:
PXL_20260704_150406519.jpg
PXL_20260704_150406519.jpg [ 219.68 KiB | Obejrzany 368 razy ]

Załącznik:
PXL_20260704_145942071.jpg
PXL_20260704_145942071.jpg [ 244.83 KiB | Obejrzany 368 razy ]

Załącznik:
PXL_20260704_145936553.jpg
PXL_20260704_145936553.jpg [ 253.02 KiB | Obejrzany 368 razy ]

Załącznik:
PXL_20260704_145957319.jpg
PXL_20260704_145957319.jpg [ 232.41 KiB | Obejrzany 368 razy ]

Inne uwagi:W pokojach nie ma mini baru, ale przy windach jest automat z przekąskami i napojami. W tym piwo, wino i mocne alkohole - ciekawe co na to tutejsza PARPA 😁
Załącznik:
PXL_20260704_154948270.jpg
PXL_20260704_154948270.jpg [ 427.27 KiB | Obejrzany 368 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#203 PostWysłany: 16 Lip 2026 09:17 

niebieski
Wracając do mojego tematu z Radisson Malta Cavalieri który wyżej opisałem (brak cieplej wody itd..):
Zwrócili mi pkt za pobyt i dodatkowo 100k rekompensaty.
tartal lubi ten post.

#204 PostWysłany: 25 Wrz 2026 16:50 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Nazwa hotelu:Radisson Collection Hotel Warsaw

Twój status w programie lojalnościowym:VIP

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Salonik, wstawka do pokoju, śniadania w restauracji lub w saloniku, polecam Ala carte, minimalny lub brak upgrade

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik z ciepłymi daniami i Happy hours z alko

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel godny polecenia

Inne uwagi:Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
faceboy uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 204 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości