Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6377 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 315, 316, 317, 318, 319
Autor Wiadomość
#6361 PostWysłany: 14 Wrz 2026 14:10 

Przemm napisał(a):
U mnie również następnego dnia ok. godz. 5 rano, bez względu na to, czy to dzień powszedni, czy niedziela.
A tymczasem dzisiaj 14.09.2026r... cisza.
Tj. MC Platinum, okres rozliczeniowy do 13-go. Maila o rozliczeniu brak. Na koncie widzę tylko zestawienie z 13.08.
Coś się posypało czy jednak zestawienia niedzielne robią w poniedziałki... (?)
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#6362 PostWysłany: 14 Wrz 2026 17:53 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Nie wiem, jak robią ale u mnie wiadomość i zestawienie przesyłają następnego dnia. Gdy okres rozliczeniowy kończył się w sobotę, to e-mail z zestawieniem przyszedł w niedzielę ok. 5 rano. Ale na przestrzeni ostatniego roku-dwóch zdarzyło się przynajmniej jedno opóźnienie ok. jednego dnia, o ile dobrze pamiętam.
 Profil Relacje PM off
Slavekk uważa post za pomocny.

#6363 PostWysłany: 15 Wrz 2026 09:43 

No i u mnie zdarzyło się właśnie opóźnienie.
Dzień zamknięcia - 13 każdego miesiąca.
Dziś mail: "w załączniku przesyłamy zestawienie operacji z 14.09.2026r."
Poprzednie zestawienie z 13.08.2026r.
 Profil Relacje PM off  

#6364 PostWysłany: 15 Wrz 2026 09:46 

W weekendy nie generują nie zestawień, nie pobierają hipotek etc.
 Profil Relacje PM off  

#6365 PostWysłany: 17 Wrz 2026 13:16 

Fasttrack na Chopina. Na infolini informacja ze mogę zabrać tylko dziecko do 13 roku życia. Ktoś w parktyce próbował wziac jedna osobę dorosła?
 Profil Relacje PM off  

#6366 PostWysłany: 17 Wrz 2026 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 044 139
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Jedna karta to jedna osoba.
 Profil Relacje PM off  

#6367 PostWysłany: 17 Wrz 2026 13:34 

złoty
@Czitos na Visa benefit możesz otrzymać 10 voucherów rocznie na FT do karty Infinite.

https://www.visa.pl/pl_pl/visa-benefit/ ... ategory=18
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
bepa22 uważa post za pomocny.

#6368 PostWysłany: 17 Wrz 2026 13:57 

lluukk napisał(a):
@Czitos na Visa benefit możesz otrzymać 10 voucherów rocznie na FT do karty Infinite.

https://www.visa.pl/pl_pl/visa-benefit/ ... ategory=18

Dzięki. Czyli jeden certyfikat dla znajomego styknie a dla mnie karta. Dobrze rozumiem ?
 Profil Relacje PM off  

#6369 PostWysłany: 17 Wrz 2026 14:00 

złoty
@Czitos tak.
 Profil Relacje PM off
Czitos lubi ten post.

#6370 PostWysłany: 17 Wrz 2026 16:37 

Cześć, mam dwa pytania dotyczące ubezpieczenia do karty PKO Visa Infinite:

Rezygnacja z wycieczki: Czy w przypadku odwołania opłaconego wyjazdu zwrot kosztów obejmuje pełną kwotę za wszystkich uczestników (tj. za mnie i moją partnerkę), czy wyłącznie część przypadającą na właściciela karty? Podczas rozmowy z infolinią otrzymałem informację, że zwrot dotyczy całej wpłaconej sumy, jednak chciałbym to dodatkowo potwierdzić.

Koszty leczenia a alkohol: Czy ubezpieczenie zdrowotne/rekompensata kosztów leczenia obowiązuje w przypadku umiarkowanego spożycia alkoholu (tzw. klauzula alkoholowa – np. po wypiciu lampki wina lub drinka, z wyłączeniem stanu znacznego upojenia)?
 Profil Relacje PM off  

#6371 PostWysłany: 17 Wrz 2026 16:42 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
1. całość
2. lepiej sie nie przyznawać
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#6372 PostWysłany: 17 Wrz 2026 16:55 

suszek napisał(a):
1. całość
2. lepiej sie nie przyznawać

1. Czy jesteś pewien, bo w OWU opisane jest jako zwrot tylko na właściciela karty…
2. Jak mnie wezmą do szpitala to wyjdzie z krwi, że sypnąłem tureckiego drina z importowanych alkoholi 😉
 Profil Relacje PM off  

#6373 PostWysłany: 17 Wrz 2026 17:02 

złoty
@Kajak_Krzysztof przeczytaj ostatnie 10-15 stron wątku, było wielokrotnie wyjaśniane na jakich zasadach następuje zwrot przy rezygnacji z podróży i kogo obejmuje.
 Profil Relacje PM off  

#6374 PostWysłany: 17 Wrz 2026 18:25 

lluukk napisał(a):
@Kajak_Krzysztof przeczytaj ostatnie 10-15 stron wątku, było wielokrotnie wyjaśniane na jakich zasadach następuje zwrot przy rezygnacji z podróży i kogo obejmuje.

Przejrzałem ostatnie 100 stron, ale nie ma tam jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie co do zwrotu całości za wycieczkę.

Do tego w OWU PKO znalazłem taki wpis:

Ubezpieczony – osoba posiadająca miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej objęta ochroną w ramach poniższych ubezpieczeń:
1) „Podróż zagraniczna” (Załącznik nr 1 do OWU) – Posiadacz/Użytkownik Karty oraz wspólnie z nim podróżujący Współmałżonek, Partner, Dzieci z tym, że w ubezpieczeniu kosztów rezygnacji z wyjazdu oraz kosztów skrócenia wyjazdu wyłącznie Posiadacz/Użytkownik Karty
 Profil Relacje PM off  

#6375 PostWysłany: 17 Wrz 2026 18:30 

złoty
@Kajak_Krzysztof widocznie słabo przeglądałeś, sam osobiście wyjaśniłem to już kilka razy na forum. Jest dokładnie tak jak Ci kolega wyżej napisał, dziwię się że nie trafiłeś na wyjaśnienie czytając ostatnich 100 stron wątku. Gwarantuję że ono tam jest. Tak szybko rzuciłem okiem i dosłownie kilka stron wcześniej po raz kolejny było o tym pisane i wyjaśnione.
 Profil Relacje PM off
Kajak_Krzysztof lubi ten post.

#6376 PostWysłany: 17 Wrz 2026 18:43 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
@Kajak_Krzysztof Nie znalazłem wyłączenia co do refundacji kosztów leczenia po spożyciu alkoholu ale lepiej sprawdź OWU wraz z zał. 1.
 Profil Relacje PM off
Kajak_Krzysztof lubi ten post.

#6377 PostWysłany: 17 Wrz 2026 18:51 

złoty
Może Mod @ume zechciałby w WIKI wątku umieścić wyjaśnienie związane z tym co ciągle rodzi wątpliwości i było wielokrotnie wyjaśniane odnośnie rezygnacji/skrócenia wyjazdu.
Ubezpieczony – osoba posiadająca miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej objęta ochroną w ramach poniższych ubezpieczeń:
1) „Podróż zagraniczna” (Załącznik nr 1 do OWU) – Posiadacz/Użytkownik Karty oraz wspólnie z nim podróżujący Współmałżonek, Partner, Dzieci z tym, że w ubezpieczeniu kosztów rezygnacji z wyjazdu oraz kosztów skrócenia wyjazdu wyłącznie Posiadacz/Użytkownik Karty

Objęci ubezpieczeniem są wszyscy w/w ale zwrot kosztów rezygnacji/skrócenia dostanie tylko Posiadacz/Użytkownik, który za ten wyjazd zapłacił.

Czyli jak mąż ma kartę a wyjazd jest z żoną i piątką dzieci, to jeśli on (a nie teściowa, kochanka, sąsiad, żona) zapłacił za wyjazd, to tylko on może dostać zwrot (!) oczywiście zwrot będzie za wszystkich w/w ubezpieczonych. Jeśli w moim przykładzie zapłaciła żona, teściowa lub sąsiad to zwrotu nie będzie, chyba wiadomo dlaczego.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6377 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 315, 316, 317, 318, 319

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość