Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4982 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 246, 247, 248, 249, 250  Następna
Autor Wiadomość
#4961 PostWysłany: 26 Sie 2026 15:28 
Awatar użytkownika

Chciałem tylko dostać odpowiedź na moje pytanie bo widzę tu ekspertów od Regulaminu i adwokatów banku.
A swoją drogą, czy w 2024 też tak uważnie studiowaliście Regulamin i już wtedy wiedzieliście, że Pekao nie powinien przyznawać mil za transakcje Curve?

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#4962 PostWysłany: 26 Sie 2026 15:37 
Awatar użytkownika

niebieski
kostek966 napisał(a):
…podobno w maju zmienili regulamin i teraz potrzeba 4 transakcji kartą debetową a nie jedną…

Przed chwilą sprawdziłem i na czacie w PeoPay twierdzą, że wystarczy jedna transakcja i wpływ minimum 500 zeta aby zwolnić z opłaty kartę debetową.
ted07 lubi ten post.

#4963 PostWysłany: 26 Sie 2026 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 1 104 694
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
andywaw napisał(a):
Karta Curve nie jest i nigdy nie była "kartą z Programem" w rozumieniu tego regulaminu.

Karta Curve nigdy nie była kartą. Kropka. Jedynie swoistą nakładką na kartę. Na koncie Curve nie masz przecież żadnych pieniędzy. Nie płacisz w ciężar karty Curve tylko Pekao. Pomijam tu celowo Curve cash z cashbackiem, bo to inna sprawa.
Zapis w regulaminie nie jest jednoznaczny, można go dwojako zinterpretować. Fajnie było płacić za granicą Curve i jeszcze otrzymywać za to mile. Jeżeli teraz bank postanowił interpretować to inaczej, to trudno. Będziesz musiał z tym żyć;-)
2 ludzi lubi ten post.

#4964 PostWysłany: 26 Sie 2026 15:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy Apple Pay i pochodne to też nakładki?

#4965 PostWysłany: 26 Sie 2026 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 521 460
Krajów: 79 / 36.9%
srebrny
A akceptujesz jakieś zgody z Pekao w Curve jak w AP?

#4966 PostWysłany: 26 Sie 2026 16:16 

złoty
@grodek nie - dodając do nich kartę przechodzisz do banku i akceptujesz warunki a w Curve po prostu robisz transakcję potwierdzającą, że to Twoja karta (coś jak w wypożyczalni aut na godziny) i wyrażasz zgodę na zasady działania Curve i na tej podstawie potem Curve obciąża twoją kartę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4967 PostWysłany: 26 Sie 2026 16:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Bardziej chodziło mi o aspekt techniczny czyli Apple Pay ma swój numer karty tak jak Curve i płacąc AP płatność jest numerem karty AP a nie numerem karty PeKaO.
Poza tym wszystko jasne, po prostu chodzi o brak zgody PeKaO na lepsze przeliczniki walut ;)
kostek966 lubi ten post.

#4968 PostWysłany: 26 Sie 2026 18:48 
Awatar użytkownika

złoty
@grodek, nie dodałem, że mam eurokonto mobilne już wycofane z obiegu
 Profil Relacje PM off  

#4969 PostWysłany: 28 Sie 2026 00:11 

andywaw napisał(a):
marasoo napisał(a):
Jednej rzeczy nie napisałem, transakcje były przez Curve! (ale od początku programu tak było i do 19 sierpnia to nie był problem), Czuje że zaraz będę je przenosić (GoBackInTime) do Revpoints, i tak korciły mnie Aviosy. (reklamacja już złożona, na jedną transakcje na paliwo Circle K via Curve)

Mnie powiedzieli że reklamację można złożyć gdy minie 5 dni roboczych od dnia zaksięgowania transakcji, czyli transakcja z 19.08 była zaksiegowana 20.08 i od tego dnia czyli czwartek mają 5 dni roboczych, więc termin mija w czwartek 27.08.

No ode mnie przyjęli 5 dnia (ewidentnie we 2 osoby przyjmowali to zgłoszenie, pracownik i przełożony/bardziej doświadczony pracownik). Od 2 dni wisi reklamacja bez odpowiedzi. Ciekawe jak biznesowo uzasadniają tę zmianę.. Czy naprawdę chodzi o kursy walutowe? Bo na transakcjach w PLN chyba zarabiali.
Ja już jestem jedną nogą w programie Avios, niestety revolut też nabija tylko bezpośrednio, curve i GoBackInTime za transakcje po 19.08 w pekao - nie weszły revpointsy. Robiłem 35000+ obrotu miesiecznie, zostawie sobie może 5000 żeby mile "kapały" i się przedłużały ale główna siła idzie w Avios. revolut metal + revolut karta pseudokredytowa daje 1 revpoint za 5zł, a nie za 6zł jak pekao. Na planie Ultra nawet 1,5 punktu za 5zł ale moim zdaniem za 220zł się nie opłaca, chyba że ktoś dużo lata i nie ma saloników z innej karty.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
Maciek737 uważa post za pomocny.

#4970 PostWysłany: 31 Sie 2026 15:15 
Awatar użytkownika

Loty: 330
Kilometry: 384 803
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
takimi monetami powinniśmy operować w tym kraju :D

Załączniki:
6zl.jpg
6zl.jpg [ 183.07 KiB | Obejrzany 903 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#4971 PostWysłany: 09 Wrz 2026 21:19 
Awatar użytkownika

andywaw napisał(a):
Chciałem tylko dostać odpowiedź na moje pytanie bo widzę tu ekspertów od Regulaminu i adwokatów banku.
A swoją drogą, czy w 2024 też tak uważnie studiowaliście Regulamin i już wtedy wiedzieliście, że Pekao nie powinien przyznawać mil za transakcje Curve?

niestety to się pojawiło dopiero w regulaminie który obowiązuje od 1 lipca 2026
więc nic się nie da z tym zrobić
:cry:
 Profil Relacje PM off  

#4972 PostWysłany: 10 Wrz 2026 06:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy ktoś z osób, którzy reklamowali transakcje dostał już odpowiedź z banku?

#4973 PostWysłany: 11 Wrz 2026 10:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak:

dziękujemy za przesłane reklamacje. Przeanalizowaliśmy je dokładnie, aby uwzględnić wszystkie
aspekty, które Pani poruszyła.
Pani reklamacje rozpatrzyliśmy negatywnie, ponieważ wskazane transakcje zostały wykonane przy
użyciu instrumentu płatniczego umożliwiającego integrację kart płatniczych w jednym mobilnym
portfelu, dla którego regulamin programu „Zbieram mile z Kartą Kredytową z Żubrem” wyklucza
naliczanie mil [1].
Poniżej przekazujemy dodatkowe wyjaśnienia.
Nasze ustalenia
1. Zweryfikowaliśmy transakcje wskazane przez Panią w reklamacjach oraz sposób ich realizacji.
2. 3. Ustaliliśmy, że transakcje, za które nie naliczyliśmy mil, zostały wykonane przy użyciu
instrumentu płatniczego umożliwiającego integrację kart płatniczych w jednym mobilnym
portfelu.
Zgodnie z regulaminem programu „Zbieram mile z Kartą Kredytową z Żubrem”, obowiązującym
od 01.07.2026 r., nie naliczamy mil za transakcje wykonane takimi instrumentami płatniczymi.
Wyjątek stanowią portfele cyfrowe, dla których udostępniliśmy możliwość zarejestrowania
danych karty płatniczej i wykonywania płatności w ramach limitu karty, między innymi Google
Pay i Apple Pay [1].
4. Z tego powodu wskazane przez Panią transakcje nie kwalifikowały się do naliczenia mil.
5. Dodatkowo wyjaśniamy, że techniczne wdrożenie wskazanego wykluczenia nastąpiło
19.08.2026 r. W związku z tym część transakcji wykonanych przed tą datą mogła zostać objęta
naliczeniem mil pomimo obowiązujących już postanowień regulaminu.
1/4
6. Mile naliczone za transakcje wykonane przed wdrożeniem wykluczenia pozostaną na rachunku
programu Miles & More. Nie będziemy ich korygować. Po wdrożeniu wykluczenia mile
nie są jednak naliczane dla transakcji podlegających zasadom opisanym w regulaminie.

Czarek i jego bankierzy w mbk kartę odebrali całkowicie, tu mniejsze represje na szczęście, choć dla mnie bardzo dotkliwe.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#4974 PostWysłany: 11 Wrz 2026 10:54 

złoty
@Maciek737 czyli dokładnie tak jak wyjaśnialiśmy wcześniej, miło ze strony banku, że nie skoryguje przyznanych po 01.07 mil ;)
 Profil Relacje PM off  

#4975 PostWysłany: 11 Wrz 2026 10:55 
Awatar użytkownika

srebrny
@Maciek737 Dzięki za wklejenie szczegółowej odpowiedzi. Przynajmniej wiemy dokładnie dlaczego taka data i że korekty wcześniej naliczonych mil nie będzie.

#4976 PostWysłany: 11 Wrz 2026 17:04 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 306 635
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
No to temat Curve i naliczania mil wyjaśniony. Teraz pytanie, czy transakcje przez Curve bez problemu będą się wliczać do obrotów na karcie Pekao.
Raphael lubi ten post.

#4977 PostWysłany: 11 Wrz 2026 17:14 
Awatar użytkownika

złoty
jutro dam znać, bo właśnie zrobiłem na próbę,
@Maciek737 ja bym próbował odpowiedzieć na reklamację dlaczego uznają płatności przez Google pay a crv już nie, czy nie zależy bankowi na obrotach za granicą ?
 Profil Relacje PM off  

#4978 PostWysłany: 11 Wrz 2026 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 044 139
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Maciek737 napisał(a):
Tak:

dziękujemy za przesłane reklamacje. Przeanalizowaliśmy je dokładnie, aby uwzględnić wszystkie
aspekty, które Pani poruszyła.
Pani reklamacje rozpatrzyliśmy negatywnie, ponieważ wskazane transakcje zostały wykonane przy
użyciu instrumentu płatniczego umożliwiającego integrację kart płatniczych w jednym mobilnym
portfelu, dla którego regulamin programu „Zbieram mile z Kartą Kredytową z Żubrem” wyklucza
naliczanie mil [1].
Poniżej przekazujemy dodatkowe wyjaśnienia.
Nasze ustalenia
1. Zweryfikowaliśmy transakcje wskazane przez Panią w reklamacjach oraz sposób ich realizacji.
2. 3. Ustaliliśmy, że transakcje, za które nie naliczyliśmy mil, zostały wykonane przy użyciu
instrumentu płatniczego umożliwiającego integrację kart płatniczych w jednym mobilnym
portfelu.
Zgodnie z regulaminem programu „Zbieram mile z Kartą Kredytową z Żubrem”, obowiązującym
od 01.07.2026 r., nie naliczamy mil za transakcje wykonane takimi instrumentami płatniczymi.
Wyjątek stanowią portfele cyfrowe, dla których udostępniliśmy możliwość zarejestrowania
danych karty płatniczej i wykonywania płatności w ramach limitu karty, między innymi Google
Pay i Apple Pay [1].
4. Z tego powodu wskazane przez Panią transakcje nie kwalifikowały się do naliczenia mil.
5. Dodatkowo wyjaśniamy, że techniczne wdrożenie wskazanego wykluczenia nastąpiło
19.08.2026 r. W związku z tym część transakcji wykonanych przed tą datą mogła zostać objęta
naliczeniem mil pomimo obowiązujących już postanowień regulaminu.
1/4
6. Mile naliczone za transakcje wykonane przed wdrożeniem wykluczenia pozostaną na rachunku
programu Miles & More. Nie będziemy ich korygować. Po wdrożeniu wykluczenia mile
nie są jednak naliczane dla transakcji podlegających zasadom opisanym w regulaminie.

Czarek i jego bankierzy w mbk kartę odebrali całkowicie, tu mniejsze represje na szczęście, choć dla mnie bardzo dotkliwe.
Ciekawe co by na taką reklamację odpowiedział sam Mastercard...?
Karta Mastercard wyklucza wydaje się niesłusznie inna kartę Mastercard.

Ja nie mam Curve, ale jak ktoś ma takie transakcje i nie ma mil u Żubra, to może spróbować zareklamować Żubra czy to jest zgodne z regulacjami Mastercard.

W necie jest tylko tel. 00-8001111211
 Profil Relacje PM off  

#4979 PostWysłany: 11 Wrz 2026 17:33 

złoty
Bank ma program lojalnościowy i określił jego zasady, zarejestrowałeś kartę w programie = zgodziłeś się na warunki, bank daje punkty (tu mile) za określone transakcje, jak zrobi promocję, że w Żabce 100 mil za 1 zł to tak będzie, jeśli wyłączył jakieś transakcje to tak jest - co ma do tego Mastercard? Bank zgodnie z regulaminem zmieni / -ił zasady, możesz zaakceptować nowe lub zrezygnować z udziału w programie. Koniec.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4980 PostWysłany: 11 Wrz 2026 19:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Mio napisał(a):
Teraz pytanie, czy transakcje przez Curve bez problemu będą się wliczać do obrotów na karcie Pekao.

Tak. Transakcje przez Curve wliczają się do obrotów na karcie.
Mio uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4982 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 246, 247, 248, 249, 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości