Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9654 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 479, 480, 481, 482, 483
Autor Wiadomość
#9641 PostWysłany: 03 Wrz 2026 17:43 

Loty: 392
Kilometry: 770 193
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Darek M. napisał(a):
Jeśli masz bilet LH 220 to mil nie dostaniesz przy kodzie LH.

Też taką zasadę pamiętam i pamiętam tu na forum gdy o tym pisałem to ktoś wkleił info, że dostał z screenem na dowód.
Kalkulowana suma premiowych przy rezerwacji była podobna jak przy innych połaczeniach za podobną kwotę bez Edelweiss.

W procesie rezerwacji mam: "Uczestnicy programu Miles & More mogą gromadzić mile i punkty (Points) za rejsy obsługiwane przez linie lotnicze należące do Lufthansa Group oraz innych partnerów lotniczych. ", a Edelweiss należy do LH Group, więc bałagan mają totalny.
Zaczałem się więc zastanawiać, czy z kodem LH i FTL będę miał wstęp do lounge w ZRH i wygląda na to, że też nie. Mam ochotę zrezygnować z tego biletu, bo nie minęło jeszcze 24h od zakupu.
Doczytałem, że pełna integracja Edelweiss ma być, ale w połowie 2027.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#9642 PostWysłany: 03 Wrz 2026 22:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Do saloniku wejdziesz, ale nie wejdzie nikt spoza M&M.
 Profil Relacje PM off  

#9643 PostWysłany: 07 Wrz 2026 09:54 

Loty: 95
Kilometry: 174 063
Krajów: 38 / 17.8%
Ostatnio po stu latach w końcu zrobiłem dwuetapowe uwierzytelnianie z Google Authenticatorem, no i od tej pory nie mogę się zalogować do aplikacji, ponieważ ciagle pokazuje, że podaje zły kod (a na pewno kody były dobre - probowałem kilkanaście razy i wyłapałem kilka 30-minutowym banów). Mial ktoś podobny problem?
 Profil Relacje PM off  

#9644 PostWysłany: 07 Wrz 2026 12:05 

platynowy
U mnie 2FA z MM działa prawidłowo (dwa konta/Android).
 Profil Relacje PM off  

#9645 PostWysłany: 08 Wrz 2026 06:23 

Loty: 95
Kilometry: 174 063
Krajów: 38 / 17.8%
A czy ktoś na iOS również mial ten problem?
 Profil Relacje PM off  

#9646 PostWysłany: 08 Wrz 2026 06:24 

Ja mam problem że muszę przy każdym logowaniu wpisywać kod z GA. Telefon na IOS
 Profil Relacje PM off  

#9647 PostWysłany: 08 Wrz 2026 07:39 

U mnie na iOS działa wszystko normalnie, dodałem do zaufanych urządzeń i nie wymaga kodu nawet jak mnie wyloguje.
 Profil Relacje PM off  

#9648 PostWysłany: 08 Wrz 2026 09:46 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
rob_sad napisał(a):
Jak wygląda obecnie kwestia punktów statusowych za odcinki Edelweiss? Zaczałem kupować bilet na stronie LH, bo tak przekierował mnie google, ale przypomniało mi się, że kiedyś były potem problemy z milami, jeśli lot miał numery LH. Pamiętam, że potem ludzie tutaj wklejali screeny z najliczonymi poprawnie milami i punktami także przy kodzie LH za Edelweiss. Przy rezerwacji strona LH nie wspomina o nienależnych punktach wręcz informuje, że za wszystkie odcinki są należne benefity (w końcu linia należy do grupy LH, więc musi być spójność). Przerwałem więc rezerwację, próbowałem złożyć trasę na stronie Swiss, ale ta celowo pomija połączenia POZ-ZRH z LH, by promować loty bezpośrednie, które na zimę zdjęto zapominając o filtrze (bo najniższa cena dnia w wyszukiwarce jest poprawna, ale loty w tej cenie są niewidoczne). Próbowałem złożyć to samo na google, ale wychodził kosmos jako suma lotów OW. Zadzwoniłem więc do Swiss, gdzie pani powiedziała, że nic nie wie o problemach z naliczaniem punktów za Edelweiss i że trzeba zapytać M&M i że jej zdaniem nie będzie problemu z rezerwacja z wymuszonymi numerami LX i że jej się tak pokazuje, ale jak złożyłą całość to system nie był w stanie w ogóle tego zbiletować. Czytam w sieci, że te systemy nadal po latach nie są zgrane i to, że często mile i punkty automatycznie się jednak naliczają z numerem LH wynika właśnie z niedomagań IT w grupie LH.
Kupiłem w końcu bilet na LH z Edelweiss na numerach LH, bo innej opcji nie było, ale nie wiem co będę z tego miał i absolutnie nie powinno to tak wyglądać. No i na stronie M&M nic na ten temat nie znalazłem (linii z grupy LH, co jest lekko szokujące). Gdybym nie wiedział, że kiedyś były problemy, to w ogóle bym nie miał podstaw do przypuszczeń, że teraz też mogą być.

Odnośnie powyżej to od dawna wyszukiwarka pokazuje też niektóre połączenia Cathay Pacific.

Jeśli bilet kupujesz na Lufie, ale w rezerwacji lot Edelweiss ma numer przykładowo LX8225 (numer edelweissa WK225), to wtedy naliczy.

Jeśli lot ma LH - to nie

#9649 PostWysłany: 08 Wrz 2026 09:53 

srebrny
dzionslo napisał(a):
A czy ktoś na iOS również mial ten problem?

wczoraj nie moglem sie zalogowac i musialem bilet kupic na kompie przez strone www
 Profil Relacje PM off  

#9650 PostWysłany: 09 Wrz 2026 18:46 

Kupował ktoś kiedyś loty Thai za mile (albo miał podobną sytuację)? W wyszukiwarce na lot Thai (domestic) pokazuje mi tylko taryfę economy standard bez bagażu rejestrowanego. To jest w ogóle możliwe, skoro Thai nie sprzedaje takich taryf?
 Profil Relacje PM off  

#9651 PostWysłany: 09 Wrz 2026 19:12 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
niekoniecznie strona pokazuje dobrze.... kup np przez infolinię amerykańską lub niemiecką i będziesz miał 24h na anulację bez opłat i zobaczysz co jest w bilecie po zakupie.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#9652 PostWysłany: 09 Wrz 2026 21:04 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
Ostatnio miałem podobny dylemat przy zakupie za mile lotów Avianki na trasie La Paz - Bogota - Aruba, gdzie w klasie ekonomicznej wyszukiwarka M&M podawała jedynie informację o wliczonym bagażu kabinowym ("mały i duży" podręczny). Poza tym była adnotacja:
Please also check for any additional baggage fees on the website of the airline operating the flight.
Na stronie przewoźnika była taryfa light, więc zaryzykowałem z myślą, że będę musiał potem dokupić walizkę, ale bilet został wystawiony także z bagażem rejestrowanym.
 Profil Relacje PM off
FastHearing5774 lubi ten post.

#9653 PostWysłany: 10 Wrz 2026 07:39 
Awatar użytkownika

Loty: 193
Kilometry: 598 465
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
FastHearing5774 napisał(a):
Kupował ktoś kiedyś loty Thai za mile (albo miał podobną sytuację)? W wyszukiwarce na lot Thai (domestic) pokazuje mi tylko taryfę economy standard bez bagażu rejestrowanego. To jest w ogóle możliwe, skoro Thai nie sprzedaje takich taryf?

Ja ostatnio po anulacji europejskiego lotu lufy, wybrałam na infolinii lot FRA-BKK właśnie Thai (zamiast MUC-SIN lufą) i mam normalnie bagaż nadawany i za free mogłam wybrać odrazu miejsca

#9654 PostWysłany: 12 Wrz 2026 13:15 

Mając numer rezerwacji LOT jest jakaś strona / appka na iphone które zadziała do upgrade, czy tylko infolinia zostaje?

PS: Dodanie lotu na stronie m&m też oczywiście nie działa poprawnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9654 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 479, 480, 481, 482, 483

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości