Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 197 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 26 Sie 2026 21:35 

niebieski
W systemie odprawowym nie da się rozdzielić rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#182 PostWysłany: 29 Sie 2026 14:18 

Loty: 134
Kilometry: 193 946
Krajów: 28 / 13.1%
Cześć, lecę wkróce Eihadem. Lot z WAW, potem mały stopover w AUH i lot dalej do Azji. W AUH spędzę łącznie mniej niż 24h. Czy mogę prosić na odprawie w Warszawie, żeby bagażu nie nadawano od razu do miejsca docelowego, tylko do AUH.
Chciałbym kupić w AUH kilka rzeczy i po prostu wygodniej będzie mi je spakować w bagaż rejestrowany, a nie podręczny...

Na stronie Etihad nie mogę odszukać informacji. W internecie opinie raczej takie, że przy stopoverze <24h nadawany od razu do miejsca docelowego.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 29 Sie 2026 14:34 
Awatar użytkownika

Loty: 279
Kilometry: 390 415
Krajów: 68 / 31.8%
platynowy
@adrian.kato możesz, tylko trzeba to zaznaczyć. Jeśli tego nie zrobisz, to bagaż poleci od razu do końca

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off
adrian.kato uważa post za pomocny.

#184 PostWysłany: 29 Sie 2026 20:38 
Awatar użytkownika

Loty: 170
Kilometry: 305 660
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
@adrian.kato jeżeli to oficjalny stopover z darmowym noclegiem od Etihad, to w domyśle bagaż nadaje się do AUH
adrian.kato uważa post za pomocny.

#185 PostWysłany: 30 Sie 2026 11:56 

Loty: 134
Kilometry: 193 946
Krajów: 28 / 13.1%
Dziękuję Wam za pomoc.

Tak, to oficjalny stopover z noclegiem od Etihad.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 31 Sie 2026 16:07 

Potwierdzam.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 01 Wrz 2026 12:17 

Loty: 236
Kilometry: 448 360
Krajów: 39 / 18.2%
Właśnie zaliczyłem lot AUH -WAW i nurtuje mnie pytanie czy boarding w AUH zawsze jest autobusami czy po prostu mieliśmy pecha?
Przyznam, że mnie cały ten cyrk mocno zaskoczył. Na zewnątrz mimo nocy pokazuje 35*C / 85%. Tymczasem cały transfer od Gate do fotela zajął ponad 25 minut, w tym klasyczne stanie na schodach z mokrymi plecami przez 5 minut. Takich atrakcji to nawet w Wizzair nie miałem.
Pomijam oczekiwanie na kolejny slot w saunie bo jest tak ciepło że klimatyzacja nie daje rady.
Samolot do obsługi WAW też jakiś taki wybrakowany, ekrany nieczynne, brak przycisku przywołania załogi, gniazdko niby jest ale nie działa.
Miało być Arabskie premium a wyszło prawie jak w Scoot.

#188 PostWysłany: 01 Wrz 2026 12:38 
Awatar użytkownika

platynowy
I EY i 5W tak mialy. Nihil novi
SV i WY tez lubia takie zabawy ;-)

Ostatnio edytowany przez jaco027, 01 Wrz 2026 12:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
connexBB uważa post za pomocny.

#189 PostWysłany: 01 Wrz 2026 12:39 

Loty: 118
Kilometry: 212 461
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Ja 5/5 lotów AUH-WAW miałem z rękawa.

Do końca września chyba jest wetlease samolotu od HiFly, wcześniej latał normalnie ich deamliner. I w październiku też już ich dreamek będzie.
 Profil Relacje PM off
connexBB lubi ten post.
connexBB uważa post za pomocny.

#190 PostWysłany: 01 Wrz 2026 16:59 
Awatar użytkownika

niebieski
W AUH autobus miałem tylko przy W6. Na wiele lotów EY nigdy nie miałem w AUH autobusu. To nie znaczy, że nie będzie, ale terminal ma bardzo dużo rękawów. Generalnie AUH raczej jest znane z tego, że autobusy to rzadkość.
connexBB lubi ten post.

#191 PostWysłany: 02 Wrz 2026 19:57 
Awatar użytkownika

Loty: 170
Kilometry: 305 660
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Pod koniec 2024 roku leciałem Etihad BRU-AUH-BKK w dwie strony, w sumie 4 loty. Żeby kupić bilety założyłem konto, normalnie się odprawiłem, poleciałem, nic specjalnego się nie wydarzyło. Nawet skorzystałem ich darmowego stopovera z hotelem na dwa dni.

Teraz chciałem kupić nowe bilety na koniec roku. Próbuję się zalogować - nie da się. Odzyskałem hasło bo myślałem, że zapomniałem. Znowu się loguję i przychodzi na maila jednorazowe hasło w celu weryfikacji, które wpisuję. Dostaję wiadomość, że dla bezpieczeństwa mojego konta nie mogą mnie zalogować i żeby się skontaktować z ich supportem.

Cytuj:
To protect your account, we are unable to log you in. Please contact guestinformation@etihadguest.com for assistance.

Napisałem do nich maila, że chcę kupić bilet i nie mogę się zalogować i że to pilna sprawa. Po 3 godzinach otrzymałem automatycznego maila, że dostali wiadomość i że odpiszą.

Dziś, czyli po 3 dniach dostaję wiadomość:

Cytuj:
Hello

Thank you for contacting Etihad Guest.

Your account is currently under review due to certain discrepancies identified during our audit.

To proceed with the verification process, we request that you provide the following document:

A clear photograph of a valid government‑issued ID (excluding a passport). Please ensure this is a camera‑captured image, not an electronic or scanned copy.

We appreciate your cooperation and look forward to your response.

Etihad Guest Team

Czy ktoś miał podobną sytuację?
Jeśli dobrze pamiętam, jak poprzednio się odprawiałem online chcieli by załączyć dokument i załączyłem skan paszportu.
Jak dobrze rozumiem, teraz chcą zdjęcie i do tego innego dokumentu niż paszport.

Czy to normalna praktyka, tym bardziej, że jeszcze nie kupiłem biletu, nie odprawiam się i chcę się tylko na konto zalogować?
Do czego im potrzebne moje ID, inne niż dokument międzynarodowy czyli paszport? I czemu zdjęcie a nie skan?

Mail wygląda na prawdziwy...
Phishing?

#192 PostWysłany: 04 Wrz 2026 18:31 

Jak kupić na stronie Etihad bilet w taryfie z bagażem 20 kg tylko dla jednej osoby ? ( rezerwacja jest na 4 osoby ) wiem że najłatwiej byłoby rozdzielić rezerwację ale boję się późniejszych komplikacji przy stopoverze

drugi temat: czy w opcji multicity , stopover nie przysługuje ? nie pojawia mi się taka opcja przy locie np do Seulu i powrót z Tokio
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 04 Wrz 2026 22:19 

niebieski
1: nie da się zarezerwować jednocześnie biletów w różnych taryfach. Weź taryfę bez nadawanego i dodaj w późniejszym kroku rezerwacji. Zrób to koniecznie w tym momencie bo po dokonaniu rezerwacji liczą sobie za to bardzo słono.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 05 Wrz 2026 11:32 

ok , a jak wygląda sprawa stopoveru przy opcji multicity ? przysługuje ? czy ktoś może korzystał ?
Można dodać przez infolinię po dokonaniu rezerwacji ?
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 05 Wrz 2026 11:58 

Jak się nie wyświetla na stronie to raczej nie. A czasem nawet w regulaminie się pojawia, a przez stronę i tak nie da się zamówić. Ładna strona, ale za to słabo działa. Za stopover się dopłaca, więc nie sadzą, że dodadzą przez infolinię. Ale warto próbować :)
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 10 Wrz 2026 08:05 
Awatar użytkownika

leciał ktoś w ostatnim czasie z Warszawy do Hongkongu? jak z przesiadką w Abu Dhabi? widziałem że ten pierwszy samolot czasami się spóźnia... niby mam bilety kupione bezpośrednio u przewoźnika na jednej rezerwacji ale i tak się trochę obawiam koczowania w AUH 24h...
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 10 Wrz 2026 09:21 

Dadzą Ci hotel, nie będziesz koczował.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 197 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości