Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 588 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 25 Cze 2025 10:41 

niebieski
-- 25 Cze 2025 08:55 --

Nazwa hotelu: Crowne Plaza Geneve

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond + Annual Lounge Membership

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Executive Room i dostęp do Lounge

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pkt (30k)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Mały salonik lecz wszystko było. Nic specjalnego.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel trochę oddalony od jeziora Genewskiego i trzeba jechać autobusem C5 10min i potem 10min na piechotę.
Darmowy shuttle z i do lotniska - jeździ co 20min. Wiec jak ktoś jedzie z Lyon Flixbusem do Genewy to idealnie wysiąść na lotnisku i przesiąść się na darmowy shuttle. Jako duży plus - Crowne Plaża oferuje darmowa kartę komunikacji na cały pobyt! Śniadanie równiez ok ale nic specjalnego.

3/5

-- 25 Cze 2025 09:03 --

Nazwa hotelu: Crowne Plaza Lyon

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do 1 Bedroom Suite

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pkt (30k)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel nie znajduje się w centrum. Busem i potem metrem na stare miasto trzeba jechać - podróż zajmuje około 20-30min. Hotel bardzo slaby i stary. Przydałoby mu się odsiwezenie lub generalny remont.
Śniadanie również bardzo malutkie i słabe - lecz jajecznica chyba najlepsza jaka w życiu jadłem (pobiło Sheraton Warsaw).
Nie polecam!

2/5

-- 25 Cze 2025 09:41 --

Trochę znów przetestowałem hoteli w Dubaju:

Nazwa hotelu: Crowne Plaza Dubai Jumeirah

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Junior Suite i dostęp do Lounge

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pkt (9k)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik bardzo ok, 3 cieple dania i dużo deserów.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel jest po remoncie. Śniadanie średniej wielkości. Basenik nie za duży ale za 9k pkt nie będę narzekał.
3/5

Nazwa hotelu: Voco Dubai Bonnington

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: 1 Bedroom Suite

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pkt (10k)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel znajduje się około 5min autem od Mariny. Świetny basen na dachu! Śniadanie średniej wielkości, nie porównując do IC Dubai Festival City, ale za 10pkt za noc nie będę narzekał. Mogę śmiało polecić.
4/5

Nazwa hotelu: Indigo Dubai

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Junior Suite

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Cash

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel znajduje się 5min jazdy autem od Burj Khalify. Jest to moj drugi pobyt i chętnie wracam. Śniadanie średniej wielkości lecz można zamówić również dania a la carte. Świetny basen na dachu!
5/5

Nazwa hotelu: Intercontinental Dubai Festival City

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: 2 Bedroom Suite

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pkt (19k)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Topowy salonik - wszystko jest, sushi,...

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel znajduje się 15min jazdy autem od Burj Khalify. Jest to moj piąty pobyt i chętnie wracam. Hotel jest połączony z Dubai Festival City Mall. Śniadanie ogromne i wszystko jest. Świetny basen na dachu!
5/5
2 ludzi lubi ten post.
skrzat uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#582 PostWysłany: 25 Cze 2025 11:47 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Nazwa hotelu: InterContinental Bandung Dago Pakar

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond Ambassador + Annual Lounge Membership

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:2 Twin Classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Śniadanie, dostęp do saloniku, upgrade do Junior Suite, wstawka, 180 000 IDR kredytu

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty 12k, najlepiej wydane punkty na IC, od czasów Point Breaks

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Salonik zlokalizowany na 18 piętrze, z widokiem na pobliskie góry i miasto. Mały kameralny z 3 stolikami na balkonie. Sam hotel ma takie ciekawe wypustki poza obrys bryły hotelu w którym właśnie są takie ala balkony czy to pokojach czy saloniku. Tak mi się przyjemne siedziało na tym balkonie w saloniku że nawet nie zwróciłem uwagi kiedy ta 1h minęła, pani mnie ponownie odszukała, wręczyła klucz, rozpiskę co mi tam przysługuje i życzyła udanego pobytu. Wzór meldowania. Po małym odpoczynku rezonansie pokoju, wracam na popołudniowa herbatkę. Trochę kanapeczkę trochę ciasteczek, softy, ludzi na palcach jednej ręki można policzyć, ze 4 osoby były ze mną. Wieczorna kolacja to w sumie same przystawki ale bardzo efektowne i smaczne, szczególnie kałamarnice których się objadłem najwięcej. 3 koktajle do w karcie, które szybko się skończyły bo skończył się główny alkohol do ich przyrządzania:) Nie wiem czemu był problem żeby zjechać na barek na dół i przynieść nowe butelki :) W każdym bądź razie był inny alkohol także nikt o suchym pysku nie siedział:) Poza tym kwasem z alkoholem, całość wyglądało dobrze. Rano po śniadaniu w restauracji wjechałem jesz na górę na pyszne tosty z avocado

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Super hotel z dala od miast w górach około 900 m npm. Na recepcji jak tylko zobaczyli mój status, od razu odprowadzali mnie do widny i doprowadzili do lounge, gdzie nastąpiła procedura meldowania. Nad wyraz kompetentna i przemiła recepcjonistka, wiedziało wszystko co i jak z moim statusem od razu zaproponowała coś do picia. Sama zasugerowała że da mi up do Suite, a ponieważ nie był jeszcze gotowy ponownie zaproponował jakiś sok ze świeżych owoców. Sama od siebie dała też do wyboru drinka albo punkty skoro śniadanie mam zapewnione ze statusu. Tak powinna wyglądać wzorowa obsługa w IC, a nie żebym ja musiał o coś skamlać, dopominać się, prosić:) Mój suite był bodajże na 16 piętrze, narożny, z dużą jasną łazienką, całość uzupełniona prysznicem i osobnym WC. Wody w butelkach w brud. Wstawka owoce i ciasteczka. Całość prezentuje się na wyraz dobrze. Odpoczywam od zgiełku 3 dniowego pobytu w Jakarcie, cisza i spokój i z hotelu się praktycznie nie ruszam. Śniadanie w głównej restauracji dla statusowych ze stosowną tabliczka na stole. Kilka stacji jak to w Azji, mnóstwo dobrego miejscowego jedzenia ale i kuchni międzynarodowej. W Azji poza pierożkami to ja zawsze lubi te ich zupki z rana zjeść:) Poza tym duzo szotów owocowych takich miejscowych. Śniadanie jak najbardziej godne. Basen zewnętrzny na wysokości lobby czy tam ciut niżej

Inne uwagi:Dojazd z dworca Bandung około 25-40 minut, w zależności od korków na głównej drodze Grabem 10-12 PLN, chcieli mi zorganizować dojazd z hotelu, ale się nie zdecydowałem. Za te punkty jakość/cena bezkonkurencyjny pobyt. Hotel polecam z czystym sumieniem

Załącznik:
01IB.jpg
01IB.jpg [ 966.49 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
02IB.jpg
02IB.jpg [ 660.78 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
03IB.jpg
03IB.jpg [ 791.33 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
04IB.jpg
04IB.jpg [ 801.46 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
05IB.jpg
05IB.jpg [ 953.26 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
06IB.jpg
06IB.jpg [ 807.85 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
07IB.jpg
07IB.jpg [ 798.72 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
08IB.jpg
08IB.jpg [ 985.18 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
09IB.jpg
09IB.jpg [ 287.32 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
10IB.jpg
10IB.jpg [ 736.98 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
11IB.jpg
11IB.jpg [ 718.88 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
12IB.jpg
12IB.jpg [ 454.69 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
13IB.jpg
13IB.jpg [ 730.76 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
14IB.jpg
14IB.jpg [ 565.83 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
15IB.jpg
15IB.jpg [ 633.21 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
16IB.jpg
16IB.jpg [ 608.57 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
17IB.jpg
17IB.jpg [ 633.01 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
18IB.jpg
18IB.jpg [ 968.14 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
19IB.jpg
19IB.jpg [ 953.77 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
20IB.jpg
20IB.jpg [ 562.5 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
21IB.jpg
21IB.jpg [ 813.39 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
22IB.jpg
22IB.jpg [ 671.59 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
23IB.jpg
23IB.jpg [ 932.16 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
24IB.jpg
24IB.jpg [ 976.61 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
25IB.jpg
25IB.jpg [ 634.87 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
26IB.jpg
26IB.jpg [ 702.03 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
27IB.jpg
27IB.jpg [ 807.21 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
28IB.jpg
28IB.jpg [ 738.64 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
29IB.jpg
29IB.jpg [ 637.3 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
30IB.jpg
30IB.jpg [ 646.49 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
31IB.jpg
31IB.jpg [ 717.71 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
32IB.jpg
32IB.jpg [ 615.51 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
33IB.jpg
33IB.jpg [ 780.81 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
34IB.jpg
34IB.jpg [ 429.47 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
35IB.jpg
35IB.jpg [ 939.51 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
37IB.jpg
37IB.jpg [ 629.19 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
38IB.jpg
38IB.jpg [ 874.33 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
39IB.jpg
39IB.jpg [ 838.71 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
40IB.jpg
40IB.jpg [ 712.39 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
41IB.jpg
41IB.jpg [ 697.21 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
42IB.jpg
42IB.jpg [ 785.84 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
43IB.jpg
43IB.jpg [ 598.65 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
44IB.jpg
44IB.jpg [ 811.33 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
45IB.jpg
45IB.jpg [ 694.95 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
46IB.jpg
46IB.jpg [ 771.49 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Załącznik:
47IB.jpg
47IB.jpg [ 786.13 KiB | Obejrzany 1204 razy ]

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 25 Cze 2025 11:56, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#583 PostWysłany: 02 Wrz 2025 18:12 

niebieski
-- 01 Wrz 2025 19:41 --

Nazwa hotelu: Intercontinental Ljubljana

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Junior Suite

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pkt (47k)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Topowy salonik - wszystko jest i świetny obsługa!

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Chyba najlepszy IC w którym byłem w Europie (a byłem we wielu, Paryż Le Grand, Londyn Park Lane,...). Obsługa pierwsza klasa. Hotel znajduje się w samym centrum - 200m od świetnej bałkańskiej knajpy (Sarajevo). Basen na samej gorze bardzo podobny do IC Warszawa ale jacuzzi jest w IC Ljubljana większe. Śniadanie w restauracji na ostatnim pietrze rowniez pierwsza klasa z dużym wyborem a la carte. Chyba najlepszy hotel w Ljubljanie. Naprawdę warto jak ktoś będzie w pobliżu. Ocena: 5/5

-- 02 Wrz 2025 17:12 --

Nazwa hotelu: Intercontinental Kreta

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Junior Suite with private Pool (Świetny pokój!)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pkt (45k)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Od lotniska Heraklion godzinka jazdy. Hotel położony na promenadzie i ma prywatna plażę.
2 ogromne infinity baseny (są świetne) - jeden jest tylko dla dorosłych. Śniadanie jest dobre ale jadłem lepsze w IC (np ostatnio w IC Ljubljana).
Parking darmowy jak się przyjedzie wynajętym autem.
Ocena: 4/5
2 ludzi lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#584 PostWysłany: 03 Sty 2026 16:30 

Loty: 194
Kilometry: 225 453
Krajów: 31 / 14.5%
-- 03 Sty 2026 16:21 --

Nazwa hotelu:Crowne Plaza Szenzhen

Twój status w programie lojalnościowym:Platinum Elite

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Wstawka w formie koszu z owocami, 3x welcome drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel był absolutną katastrofą. Obsługa nie rozumiała prawie nic po angielsku i komunikowała się ze mną przez translatora. Otrzymany "upgrade" pokoju był tak naprawdę downgradem ponieważ otrzymaliśmy pokój niby lepszej kategorii ale zapomnieli o dziecku Więc wszystko było przygotowane pod dwie osoby... Internet niedziałający mimo, że zapewniali, że mają łącze z HK i nie potrzebne są VPNy. Ale nawet chinskie strony jak Spring Airlines nie działały. Minibaru nie było mimo, że miał być "full stocked". Po skardzę postawiono mnie jako idiote...

Inne uwagi:.......

-- 03 Sty 2026 16:25 --

Nazwa hotelu:Holiday Inn Shanghai Vista

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:1 King Premium Lounge Access

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Suite, 3 x Welcome Drink, Wstawka w formie koszu z owocami, 70 RMB dziennego kredytu na pralnie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik otwarty od godziny 18 do 20. Podstawowy wybór alkoholi i softdrinków. Plus: Lokalna kuchnia.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo dobre śniadanie i fenomenalny serwis.

-- 03 Sty 2026 16:30 --

Nazwa hotelu:Intercontinental Landmark 72 Hanoi

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:2 Twin Classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Twin Premium, 2x Welcome Drink, Voucher na 2x 280k VND oraz Late Checkout do 4pm (to w związku z Ambasadorem)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Tak, bardzo profesjonalna obsługa.

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#585 PostWysłany: 03 Sty 2026 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 264 650
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Nazwa hotelu: InterContinental Warsaw

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Wysokie Piętro, czy jakoś tak

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju z widokiem na PKiN i niezła wstawka urodzinowa

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak dostępu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel był tu często opisywany, sam robiłem to przynajmniej dwa razy, większych zmian nie stwierdziłem, czyli to nadal bardzo fajny hotel. Jedynie ten nieszczęsny basen coraz bardziej pada ofiarą swojej popularności i mimo zapisów to trudno z niego skorzystać wieczorem, bo jest tłum ludzi, a i ich zachowanie pozostawia sporo do życzenia. Tym razem nie korzystałem ze śniadania, więc nie wiem jak z tym jest. W pokoju czekała na mnie urodzinowa wstawka, podejrzewam, że ze względu na status - bardzo smaczny tort i wino musujące. Przy skromnym goldzie to naprawdę nieźle

Inne uwagi: nie
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#586 PostWysłany: 05 Sty 2026 10:01 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
patsam napisał(a):

Nazwa hotelu:Intercontinental Landmark 72 Hanoi

To nie ma tam już Club Lounge?
 Profil Relacje PM off  

#587 PostWysłany: 29 Sty 2026 12:38 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Nazwa hotelu: InterContinental Malta (dogrywka z października 2025:)

Twój status w programie lojalnościowym: Daimond Ambassador + Annual Lounge Membership

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: CLASSIC ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: punkty 600, śniadanie w restauracji , wstawka, dostęp do saloniku, kredyt na 15 EUR, up do Panoramic Siute (100m2)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Ambassador Certyfikat, 2 noce, 1 płatna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik opisywałem już poprzednim razem (dwie strony wcześniej), nie bede powielał , nadal to wysoki poziom.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym? Prolog: Skupię sie na samym apartamencie i w jaki sposób go "wyżebrałem":) Ponieważ z poprzedniego pobytu w tym IC razu nie byłem do końca zadowolony (recenzja opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1577,35200&start=540#p1670957) tylko i wyłącznie z pokoju i tego pseudo upgarde, jak sygnalizowałem napisałem "claima", ale nie do IHG tyko do głównego menadżera IC MALTA. Tam mu trochę popłakałem, co mi się nie podobało co mi się podobało, punktów za to nie dostałem (na które w sumie po cichu liczyłem). W normalnych okolicznościach poszedł by claim do IHG ale w sumie było to tak godny wówczas pobyt, że już dalej nie pchałem tematu. Frank L. punktów nie zaoferował ale dał mi przyrzeczenie że gdy bede następnym razem da mi up do jednego z najlepszych apartamentów. Temat mi się przypomniał przy okazji realizacji certyfikatu ambasadorskiego 2025, zaś go zawczasu nie wykorzystałem i w ciągu 3 tygodniu by przepadł. Wybór padał ponownie na MALTE. Po pierwsze były tanie doloty na tydzień przed, wiadomo jak:) dwa ja tam już jestem prawie rezydentem, posiadam swoją dożywotnią kartę na transport publiczny, po trzecie generalnie lubię tam zawsze przylatywać. No ale do rzeczy pora ogarnąć rzeczowego upa do jakiegoś suite. Powołując sie na maila od Franka, pisze po półtora roku ponownie do niego, że tak się dobrze składa że akurat pojawię się w IC, i było mi milo żeby mnie upraedowal do obiecanego suite-a. Franka nie było, ale korespondencje przejął ktoś inny za niego ale także mocno decyzyjny. Bez problemu przedzielił up do Panorami Suite (100m2) cena 3,5k PLN za noc:) w sezonie to pewnie i jeszcze więcej.
Chciał nawet po mnie wysłać samochód na lotnisko ale już mu nie chciałem pisać że dojadę KM:) Zameldowanie w saloniku od razu mnie tam odprowadzili. Od razu wiadomo popołudniowa herbatka przy zameldowaniu. No dobra pora na mój apartament, który znajdował się na 17 piętrze, upgrade o dobre kilka kategorii chyba z 8, nad tym apartamentem były jeszcze tylko 2 inne + prezydencki. No od wejścia bije apartament ogromem powierzchni szczególnie część dzienna oraz taras. Poprosiłem o dostawkę ponieważ była potrzebna chociaż na sofie tez dałoby rade przespać się. Super aranżacja tego apartamentu, sofa + dodatkowe fotele, biurko, drugi stół w ala kuchni, z małą namiastka aneksu kuchennego ale tylko expres + czajnik (pewnie reszta bez problemu do zorganizowania gdyby była potrzebna), duża sypialnia i bardzo duża łazienka. z prysznicem i wanną z jacuzzi, cześć przeszklona z automatycznymi roletami do przysłonięcia tej przeszklonej łazienki. Robi to pionujące wrażenie. Jako wstawka ponownie dwa małe likery i praliny dla IC MALTA.
Z tarasu widok na basen oraz inne hotele min VOCO z IGH, dalej kawałek morza w oddali:) i trochę dźwigów:) Całość rewelacyjna. Śniadanie 1 zjadłem w saloniku a 1 w restauracji i rzeczywiście zgodnie z tym co mi pan przekazał przy meldowaniu to w saloniku jest zdecydowanie ciekawsze niż w głównej restauracji + dania z karty.

Inne uwagi: No tak tu upgrade to był prawdziwy sztos, najlepszy kiedykolwiek otrzymałem w IC, postarali się i dotrzymali obietnicy, po dwóch pobytach u nich jestem w pełni usatysfakcjonowany i tym razem pełna rekomendacja, zapewne tam wrócę ponownie:)

Załącznik:
01ICM.jpg
01ICM.jpg [ 776.45 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
02ICM.jpg
02ICM.jpg [ 837 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
03ICM.jpg
03ICM.jpg [ 736.08 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
04ICM.jpg
04ICM.jpg [ 658.36 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
05ICM.jpg
05ICM.jpg [ 708.99 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
06ICM.jpg
06ICM.jpg [ 659.52 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
07ICM.jpg
07ICM.jpg [ 608.85 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
08ICM.jpg
08ICM.jpg [ 627.69 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
09ICM.jpg
09ICM.jpg [ 614.17 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
10ICM.jpg
10ICM.jpg [ 598.04 KiB | Obejrzany 480 razy ]

Załącznik:
11ICM.jpg
11ICM.jpg [ 668.63 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
12ICM.jpg
12ICM.jpg [ 635.11 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
13ICM.jpg
13ICM.jpg [ 626.4 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
14ICM.jpg
14ICM.jpg [ 587.33 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
15ICM.jpg
15ICM.jpg [ 674.33 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
16ICM.jpg
16ICM.jpg [ 647.29 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
17ICM.jpg
17ICM.jpg [ 752.48 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
18ICM.jpg
18ICM.jpg [ 636.69 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
19ICM.jpg
19ICM.jpg [ 809.94 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
20ICM.jpg
20ICM.jpg [ 949.06 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
21ICM.jpg
21ICM.jpg [ 615.77 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
22ICM.jpg
22ICM.jpg [ 607.17 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
23ICM.jpg
23ICM.jpg [ 913.16 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
24ICM.jpg
24ICM.jpg [ 719.44 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
25ICM.jpg
25ICM.jpg [ 766.65 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
26ICM.jpg
26ICM.jpg [ 902.42 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
27ICM.jpg
27ICM.jpg [ 876.21 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
28ICM.jpg
28ICM.jpg [ 969.15 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
29ICM.jpg
29ICM.jpg [ 778.26 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
30ICM.jpg
30ICM.jpg [ 883.07 KiB | Obejrzany 494 razy ]

Załącznik:
31ICM.jpg
31ICM.jpg [ 850.35 KiB | Obejrzany 494 razy ]
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#588 PostWysłany: 25 Sie 2026 23:16 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 264 650
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
-- 25 Sie 2026 21:41 --

Nazwa hotelu: Kimpton La Mer

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum InterContinental Ambassador

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Essential Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Voucher na napoje i przekąski x2 (piwo, wino, mocktaile), uprgade do Queen Premium Room with Sharing Pool, późne wymeldowanie, wstawka (choć ona przysługuje ze względu na rodzaj pokoju)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty (początkowo 55k, udało się zejść do 34k za noc)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Fantastyczny hotel, szczególnie gdy ktoś celuje w wypoczynek. Ogólnie miałem sporo wątpliwości, przez różne komentarze i nawet rozważałem przez to skrócenie pobytu, ale ostatecznie nic nie zmieniałem i nie żałowałem. W pierwszej kolejności kwestie statusowo-punktowo-rezerwacyjne. Na początku zarezerwowałem noce po stawce 60-55k, ale codziennie zerkałem na moje daty i okazało się, że dość istotnie się zmieniały. Kilka razy odwoływałem rezerwację i robiłem ją ponownie, gdy stawka punktowa spadała, gdzie finalnie trafiłem na bardzo niskie średnie 34k (jedna noc kosztowała nawet 28,5k). Przy okazji zauważyłem, że hotel dość szybko po rezerwacji wbija upgrade przy statusie. Czyli rezerwowałem pokój i kilka godzin później widziałem w apce do jakiego pokoju mnie upgradeowano. Co ważne, śniadanie przy tym hotelu jest wliczone w cenę, a więc i przy rezerwacjach punktowych śniadanie przysługuje. W niektórych hotelach, np. IC Crete, wyraźnie widoczny jest dopisek, że śniadanie jest w cenie, a w tym przypadku nie, dopiero w podsumowaniu rezerwacji jest taka informacja.

Jeśli chodzi o sam hotel, to jest to hotel tylko dla dorosłych, co nie jest jakoś wyraźnie oznaczone. Hotel jest też dość kameralny - jeśli dobrze policzyłem to liczy sobie tylko 72 pokoje - dwa budynki mieszkalne, a reszta to przestrzenie wspólne. W rezultacie wszędzie jest blisko i nie ma tłumów. Hotel ma przyjemny, wystarczająco duży basen. Dookoła poustawiane są duże łóżka z baldachimami. Obok jest też restauracja z zupełnie racjonalnymi cenami. Zaraz obok jest plaża z dużymi kamieniami, co utrudnia trochę wchodzenie do wody (w morzu jest już piasek) - jest dość płytko, można wejść na jakieś 50 metrów w głąb bez utraty gruntu pod nogami. Raz na dzień organizowane są zajęcia z jogi na trawniku, czy zumby w wodzie. Obok basenu jest siłownia wewnętrzna i zewnętrzna z wolnymi ciężarami. Sam hotel ma dużo zadbanych i zielonych trawniczków i prezentuje się bardzo estetycznie. Na terenie hotelu znajduje się oddzielny pokój gier z szachami, dwoma stołami bilardowymi, tenisem stołowym oraz różnymi planszówkami.

Mój pokój był bardzo przestronny i gustownie urządzony. Choć dość zabawne jest to, że przy dużej dbałości o detale ściany są powyginane w różne strony i nie jest to zamierzony efekt. Ale to mało istotne - ogólnie było komfortowo i cieszyło oko. Basen współdzielony nie wydaje się mieć zbyt dużo sensu, po prostu taki niepraktyczny bajer. Owszem, można w nim popływać, ale narażamy się podglądanie sąsiadów. Działa to też w drugą stronę. Nawet siedzenie w swoim "boksie" nie zapewnia prywatności, bo jesteśmy na widoku pokojów wyżej.

Moim zdaniem mocnym punktem jest śniadanie - restauracja jest ładna i przestronna, nie ma problemu z miejscem, jest live cooking, ale co najważniejsze, jest bardzo dużo akcentów lokalnych (nie tyle greckich, co kreteńskich).

Minusy? Jedynym takim poważnym jest to, że w niektórych miejscach przestrzenie wyłożone są dość śliskimi płytkami, co w połączeniu z wodą z basenów może się źle skończyć. Mi niewiele brakowało :lol:

Inne uwagi: Łatwo dojechać komunikacją publiczną - przystanek znajduje się ok. 200-300 metrów od hotelu. Autobusy na trasie Chania-Rethymno-Heraklion kursują co godzinę niemal przez cały dzień (ale nie są za bardzo punktualne). W rezultacie łatwo było dojechać z Chanii, łatwo było zrobić sobie wycieczkę do Rethymno, łatwo było pojechać dalej do Heraklionu. Najbliższe sklepy i restauracje są w odległości dłuższego spaceru, ok. 1,5 km

-- 25 Sie 2026 22:16 --

Nazwa hotelu: InterContinental Crete

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum InterContinental Ambassador

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na 15 euro, upgrade do King Premium Sea View Private Plunge Pool, wstawka, propozycja późnego wymeldowania już przy zameldowaniu

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty, 66k noc

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel jest fajny, ale jak rozważałem, żeby odpuścić noc/dwie z Kimptona na rzecz IC, w którym i tak miałem 4 kolejne noce, to uważam, że dobrze się stało, że tak nie zrobiłem. Kimpton na swój sposób był przyjemniejszym doświadczeniem, ale to może być kwestia indywidualnych preferencji.

Hotel znajduje się blisko centrum turystycznego Agios Nikolaos, 15 minut spacerem od dworca, 5 minut od jeziora Wulismeni (gdzie koncentrują się różne knajpki), kilka metrów od morza, od którego przedzielony jest tylko jezdnią. Hotel nie ma własnej plaży ani infrastruktury - można skorzystać z publicznej plaży - przyjemna przejrzysta woda, czarny żwirek, choć trochę razi wybetonowane nabrzeże. Ale nie jest źle. Hotel posiada natomiast fenomenalny infinity pool (lepszy niż ten w Hilton Rijeka Costabella, bo dłuższy i bez wystających wysoko szyb ochronnych, imho widoczki też lepsze) na 5 piętrze, jest też drugi na 9 (tylko dla dorosłych) - choć wyżej, to jest mniejszy i robi gorsze wrażenie. Ceny w poolbarze rozsądne.

Sam pokój dość przestronny, z prostym, zimnym wystrojem. Niemniej, na pewno jest dość komfortowo. Pewnym nieporozumieniem jest prywatny basenik... Dużo pokojów taki ma, ale jest on wybitnie niepraktyczny - woda w nim jest zimna, wewnątrz nie ma żadnego wygodnego siedziska, tylko gołe ściany, natomiast basen jest dość płytki - żeby się w nim zanurzyć to musiałbym to robić kosztem niekomfortowych pozycji. W rezultacie basenik nie nadaje się zupełnie do niczego i zamiast niego wolałbym po prostu mieć dodatkową przestrzeń na balkonie i lepszy widok bez potrzeby moczenia nóg. Części wspólne ładne, gustowne, choć budynek wygląda z zewnątrz niepozornie, to jest bardzo "przestrzennie".

Śniadanie takie sobie. Takie trochę na poziomie polskiego Hamptona, nie widziałem tam niczego wyróżniającego się, pojedyncze akcenty kreteńskie/greckie. Z mniej typowych rzeczy - jajka po benedyktyńsku są z bemarów, w smaku takie sobie. Ale przynajmniej widok z restauracji fajny (śniadanie jest przy basenie). No i jak już wspominałem przy poprzedniej recenzji - śniadanie jest w cenie pokoju.

Najmocniejszym punktem hotelu jest hipnotyzujący widok z basenu na 5 piętrze. Trudno nacieszyć oczy.

Inne uwagi: Obok znajduje się niemal bliźniaczy MGallery. Gdyby ktoś rozważał wybór to wyraźnie widać, że choćby baseny są lepsze w IC

Ostatnio podbity przez ghostwriter, 25 Sie 2026 23:16
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 588 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości