Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8813 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 437, 438, 439, 440, 441
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#8801 PostWysłany: 17 Sie 2026 22:07 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Ja podobnie zrezygnowałem po 2 miesiącach i opłat nie zauważyłem.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#8802 PostWysłany: 18 Sie 2026 07:56 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 264 650
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Gregggor napisał(a):
A to ciekawe... testowalem rozne rozwiazania z eSimami, i najbardziej bezproblemowo dzialaly wlasnie te od Revoluta.

A masz RevolutMobile? Bo właśnie o to chodzi, że jeśli nie masz RM to eSIM działa bez problemu. Jeśli masz RM, to zakup eSIM działa na zasadzie zakupu pakietu do obecnego numeru i wtedy nie działa. W RM na ogół ten Internet w Roamingu nie działa, więc to, że będziesz miał tam zaksięgowane wirtualne dodatkowe 1-10-100 GB w UE/Szwajcarii/Turcji niczego już nie zmienia.
 Profil Relacje PM off  

#8803 PostWysłany: 18 Sie 2026 10:30 

Loty: 14
Kilometry: 22 068
Krajów: 5 / 2.3%
Lece za granicę na dłużej i chciałem sobie powiedzmy doładować konto EUR za 5k PLN na Revolucie by mieć limit i wiedzę ile już zapłaciłem i aby nie przekroczyć pewnego limit. A się okazało, że Revolut działa tak, że gdy płacę w EUR i nie ma wystarczajacych środków w EUR to będzie brał z konta głównego tj. PLN a jak tu też nie ma to będzie szukał na innych kontach walutowych. Trochę mnie to zaskoczyło, że tak to działa. Myślałem, że jak wykorzystam całą kasę z EUR to mi odrzuci kolejną płatność.
 Profil Relacje PM off  

#8804 PostWysłany: 18 Sie 2026 10:39 

@SamWPodrozy

W ustawieniach karty możesz wybrać preferowane konto z którego będą pobierane środki. Jeśli wybierzesz konkretne zamiast wszystkich, to w wypadku gdy na nim nie będzie środków to wtedy karta odrzuci płatność

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 18 Sie 2026 10:51, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
SamWPodrozy uważa post za pomocny.

#8805 PostWysłany: 18 Sie 2026 10:47 

złoty
Przy jednorazowce tylko trzeba pamietac ze po zrobieniu transakcji wybor konta sie resetuje i znowu trzeba wybrac za kazdym razem.
Przy innych kartach wybor jest staly.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8806 PostWysłany: 18 Sie 2026 20:28 

srebrny
Czy ktoś przelewał USD z revoluta do polskiego banku np. Velo albo Allior ? Czy były jakieś opłaty ? Mam stare konto założone w 2018 roku
 Profil Relacje PM off  

#8807 PostWysłany: 18 Sie 2026 20:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Nieopatrznie przelałem USD na rev z naszego banku.
Jakieś paskarskie 8-10% prowizji.

#8808 PostWysłany: 19 Sie 2026 06:30 

złoty
@michcioj

Czasem przelewam bo w sumie tak nabywam dolce na wyjazd.
Ostatnio w grudniu przelewalem 2k usd.
Po stronie revoluta 3,33usd oplaty (plan premium).
Po stronie Santandera - stala prowizja 10zl za przyjecie przelewu - w tym przypadku 2,78usd.

Nie wiem czy po zmianie na Erste sie cos w tym temacie zmienilo czy nie.

Wiec w sumie bez tragedii aczkolwiek prowizje zjadaja sens kupowania usd przez revo. Nastepnym razem chyba wymienie w bankowych kantorach. Temat do przeliczenia zalezny od kwoty.
Przy czym nie wiem jak jest wyliczana prowizja revo, bo bank ma stala niezalezna od kwoty.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#8809 PostWysłany: 21 Sie 2026 01:48 

srebrny
kilka dni po rezygnacji z testow metalu, teraz revolut proponuje testy 2 miesiecznie planu premium
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#8810 PostWysłany: 21 Sie 2026 09:05 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 71 / 33.2%
niebieski
@michcioj miałem bardzo podobnie.
Najpierw 6 miesięcy darmowego Metalu. Pod koniec okresu nawet zamówiłem trochę ryzykownie kartę Metal (w regulaminie w teorii jest za nią opłata jak zrezygnujesz w trakcie 14dniowego okresu próbnego, a nie np 6-miesięcznego). Za pierwszym razem przy rezygnacji coś krzyczało o ew. opłacie za kartę, ale jednocześnie zaproponowali kolejny darmowy miesiąc Metalu, na koniec którego po rezygnacji już nic za kartę nie chcieli.
Z tydzień, dwa później wpadł plan Premium na dwa miesiące gratis.
michcioj lubi ten post.

#8811 PostWysłany: 21 Sie 2026 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 86 520
Krajów: 17 / 7.9%
srebrny
W Kraków AirPort taki automat zamontowany przy Gate nr 2Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8812 PostWysłany: 21 Sie 2026 14:28 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
A po co on?
 Profil Relacje PM off  

#8813 PostWysłany: 21 Sie 2026 15:01 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
Krajów: 37 / 17.3%
srebrny
To jest kartomat, jak zapomnisz fizycznej karty z domu albo na szybko stwierdzisz, że chcesz Revoluta, to możesz wyrobić na miejscu.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
ted07 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8813 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 437, 438, 439, 440, 441

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości