Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6377 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 314, 315, 316, 317, 318, 319  Następna
Autor Wiadomość
#6321 PostWysłany: 01 Sie 2026 09:01 

niebieski
smilealittlebit napisał(a):
Czynniki ilościowe, jakościowe oraz dane zewnętrzne - tak to nazwali. A konkretniej:
1. Nie podoba im się moje wykształcenie.
2. Nie podoba im się mój dochód (18.5k brutto to za mało na MC Platinum? ok, PKO BP) - mimo że nie prosili o potwierdzenie dochodu nawet.
3. Nie podoba im się mój BIK (brak jednodniowych nawet opóźnień).
4. Nie podoba im się sposób wykorzystania moich obecnych kart (korzystam z KK jak z debetówki - spłacam co miesiąc).

Innymi słowy - zadłużona patologia, zarabiająca poniżej minimalnej. :D

Ad. 4: Ja to robię z tą spłatą jeszcze szybciej - zaraz po transakcji, tego samego dnia spłacam. I nie było z tym nigdy żadnego problemu.
Ad. 2: To nie to.
Ad. 3: Zależy co - i jak policzyli.
Ad. 1: W sensie, że masz tylko podstawówkę czy jak? ;)

Od paru tygodni KNF nakazała zaostrzenie kryteriów dot. kredytów, więc na pewno to ma znaczenie - czy tylko to, to nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#6322 PostWysłany: 01 Sie 2026 09:35 

złoty
Naprawdę na forum na podstawie randomowych wpisów określających 2-3 "parametry klienta" z bardzo wielu jakie bank bierze pod uwagę będziemy teraz oceniać kto spełnia / nie spełnia kryteriów banku do przyznania kredytu??? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#6323 PostWysłany: 01 Sie 2026 09:43 

złoty
smilealittlebit napisał(a):
No i lipa. Reklamacja złożona, odpowiedź dostałem, wynika z niej tyle, że jestem niepożądanym klientem. Przygoda z PKO chyba się skończyła zanim się zaczęła.

Kryteria do wyceny czy oceny zdolności kredytowej
. Tyle czy aż tyle, zwłaszcza jak się ma dochody bez bezterminowej umowy o pracę i trzy kredyty na karku.
Ten dochód na umowę o pracę, regularnie spłacany kredyt hipoteczny w PKO Bank Polski i będziesz idealnym klientem do kk Infinite
 Profil Relacje PM off  

#6324 PostWysłany: 01 Sie 2026 11:12 

@dg72 ocena zdolności kredytowej

@sanchopan nie, wykształcenie średnie :P ale nigdy nie było z tym problemu w żadnym innym banku.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#6325 PostWysłany: 01 Sie 2026 11:15 

złoty
Wykształcenie to twój wymysł. A raczej, jak poczytać kompleksy ;)
 Profil Relacje PM off  

#6326 PostWysłany: 01 Sie 2026 11:20 

Taka informacja była zawarta w odpowiedzi na moją reklamację.
 Profil Relacje PM off  

#6327 PostWysłany: 01 Sie 2026 11:28 

złoty
Może.
Ale też dość jasno wynika, że żyjesz "ponad stan", a do Infinite potrzeba bezwarunkowo zdolności kredytowej minimum 50000 zł.
Nie śledziłem całości twoich wpisów, ale może by spróbować zacząć od kk Platinum i po czasie sprawdzić jaką pokaże wtedy zdolność kredytową.
 Profil Relacje PM off  

#6328 PostWysłany: 01 Sie 2026 11:31 

@dg72 ale mowa była o Platinum właśnie, ani słowa nie mówiłem o Infinite...
 Profil Relacje PM off  

#6329 PostWysłany: 01 Sie 2026 11:34 

złoty
Jak masz to szczęście mieć żonę :) i ona ma umowę o pracę to niech ona zawnioskuje o Platinum
Reszta później jak powyżej, ewentualnie z opcją kk dodatkowej
 Profil Relacje PM off  

#6330 PostWysłany: 01 Sie 2026 21:35 

Czy komuś ostatnio właśnie udało się uzyskać MC Platinum na klika bez pokazywania dokumentów dochodu i tylko na podstawie wpływów na konto?

Mam już konto Aurum od jakiegoś czasu i robię wpłaty z innego banku na poziomie ok 10-15k a nie pokazuje mi żadnej oferty na klik. Słyszałem, że jakiś czasu temu można było ją zdobyć w taki sposób. Komuś się udało?
 Profil Relacje PM off  

#6331 PostWysłany: 01 Sie 2026 21:53 

niebieski
ricinus78 napisał(a):
Komuś ostatnio udało się załatwić przez telefon? "Kartolinia" twierdzi, że muszą w oddziale ponownie sprawdzić zdolność kredytową, żeby wydać dodatkową kartę w ramach istniejącego już limitu :shock:

U mnie przez telefon też sprawdzali zdolność, a u opiekuna w oddziale nie trzeba było. Chyba mają inny proces. Pisałem o tym dokładniej, jak jesteś ciekaw spróbuj poszukać w tym wątku.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#6332 PostWysłany: 01 Sie 2026 22:02 

Dawno to robiłeś?
 Profil Relacje PM off  

#6333 PostWysłany: 01 Sie 2026 22:20 

niebieski
faceboy napisał(a):
Czy komuś ostatnio właśnie udało się uzyskać MC Platinum na klika bez pokazywania dokumentów dochodu i tylko na podstawie wpływów na konto?

Mam już konto Aurum od jakiegoś czasu i robię wpłaty z innego banku na poziomie ok 10-15k a nie pokazuje mi żadnej oferty na klik. Słyszałem, że jakiś czasu temu można było ją zdobyć w taki sposób. Komuś się udało?
Może Cię zaskoczę, ale ja uzyskałem rok temu MC ani bez wpływów, ani bez pokazywania dokumentów dochodu ;)
 Profil Relacje PM off  

#6334 PostWysłany: 02 Sie 2026 21:00 

Właśnie dostałem kurierem wznowioną kartę Visa Infinite , po 4-letnim używaniu dotychczasowej. Pisałem o tym kilkanaście postów wcześniej. Ale inna historia, w nawiązaniu do zdolności kredytowej: na aplikacji IKO mam od dawna ofertę podwyższenia limitu kredytu o ca. 40 000 PLN. Więc wypróbowałem: kliknąłem i po kilku minutach otrzymałem odpowiedź odmowną. Stały dochód, brak przeterminowanych kredytów, brak wpadek w BIK i BIG. Być może na powyższą decyzję wpływają dwie karty kredytowe MC i Visa, przeniesione z Citi do VELO. Citi lubiło dawać duże limity na kartach, bez specjalnego badania klienta, którym byłem u nich 28 lat. Historie moją mieli "od zawsze". Do tego VELO dodało mi, na powitanie, swoją MasterCard Platinum. Tak posypała się zdolność kredytowa dla podniesienia limitu VI w PKO BP.
 Profil Relacje PM off  

#6335 PostWysłany: 02 Sie 2026 21:02 

niebieski
Tym, co jest przedstawione w aplikacji, czy na stronie PKO bym się zbytnio nie sugerował. W mojej opinii to jest generator liczb losowych.
 Profil Relacje PM off  

#6336 PostWysłany: 04 Sie 2026 08:20 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 634 505
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Ta odpowiedź z banku wygląda na standardową odpowiedź typu: kazali podać przyczynę odmowy to masz i spadaj.
Podejrzewam, że to pismo ogólne przygotowane przez prawnika.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#6337 PostWysłany: 06 Sie 2026 12:16 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Temat na który nigdy nie zwracałem uwagi, ale będzie mnie dotyczył. Czy ubezpieczenie do visa infinite jest wystarczające przy wyjeździe na narty (Włochy)? Przejrzałem OWU i wydaje się w zupełności ok, ale może ktoś bardziej dokładnie analizował, albo wie gdzie może być haczyk
 Profil Relacje PM off  

#6338 PostWysłany: 06 Sie 2026 18:33 

niebieski
@trocha
Na narty jest ok, weź tyko pod uwagę, że nie obejmuje żadnej rehabilitacji. A przy kontuzjach sportowych często rehabilitacja już w Polsce jest istotnym kosztem.
Dodatkowo tabela uszczerbków (załącznik 5 OWU) obejmuje praktycznie tylko złamania. Zatem przy różnych zwichnięciach, naderwaniach, zerwaniach itp. dostaniesz równo 0 PLN z NNW.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#6339 PostWysłany: 13 Sie 2026 10:14 

Mam dzisiaj dzień zamknięcia okresu rozliczeniowego dla MC Platinum.
O której godzinie zobaczę wyciąg?
W Santander/Erste to było po 20:00
W Citi po 22:00
 Profil Relacje PM off  

#6340 PostWysłany: 13 Sie 2026 10:19 

Slavekk napisał(a):
Mam dzisiaj dzień zamknięcia okresu rozliczeniowego dla MC Platinum.
O której godzinie zobaczę wyciąg?
W Santander/Erste to było po 20:00
W Citi po 22:00

U mnie PKO Platinum jak i VI przychodzą dopiero następnego dnia około 4-5 rano.
 Profil Relacje PM off
Slavekk uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6377 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 314, 315, 316, 317, 318, 319  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości