Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2323 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 113, 114, 115, 116, 117
Autor Wiadomość
#2321 PostWysłany: 22 Lip 2026 14:17 

srebrny
Potwierdzam to co napisał @brzemia.

Opiekun w NCL jeśli tylko chce to naprawdę potrafi być pomocny - w razie potrzeby przedłuży opcję, ogarnie loty (szczególnie gdy mamy prawo do kredytu na bilety lotnicze w związku z jakąś promocją-bardzo częste w NCL) czy pomoże w temacie kabin (gdy chcemy np. zarezerwować dwie kabiny blisko siebie). Czasami przydaje się też przy niestandardowym wykorzystaniu voucherów (cruise next - to taki wynalazek NCL, który pozwala na niższą cenę). W moim przypadku przy obecnej rezerwacji doprowadził np. do tego, że w obu rejsach (jeden po drugim) mam tę samą kabinę chociaż dla mnie nie była ona dostępna i wstępnie miałem przydzielone dwie różne. Dzięki temu odpadła mi przeprowadzka w trakcie rejsu. Korzyść poza wszelką dyskusją.
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2322 PostWysłany: 22 Lip 2026 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Ponad miesiąc na statku. Szacun :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2323 PostWysłany: 30 Lip 2026 15:20 

Loty: 182
Kilometry: 556 641
Krajów: 53 / 24.8%
niebieski
greg2014 napisał(a):
Pewnie nie jest to żadne wielkie odkrycie ale myślę, że warto wiedzieć. To o czym piszę poniżej dotyczy rejsu z NCL ale przypuszczam, że może to też mieć miejsce przy innych operatorach.

Monitorując ceny rejsów zwykle korzystam ze strony seascanner (lub niemieckiej wersji - kreuzfahrtberater.de). Można ustawić wymagane filtry i łatwiej przeglądać dostępne rejsy i ceny niż na stronie Norwegiana. Może poszedłem na łatwiznę i mało brakowało a wpadłbym tym razem na niezłą minę.

Okazuje się, że w przypadku ofert lastminutowych seascaner nie pokazuje tych obniżonych cen. Nie wiem, czy dla wszystkich, czy wybranych rejsów ale różnice potrafią być znaczące.

Poniżej przesyłam zrzuty wykonane w tym samym czasie dla tego samego rejsu.

Kabina 2os wewnętrzna: 1434 (seascanner), 865 (NCL)
Kabina 2os balkon: 3253 (seascanner), 1980 (NCL)

Ceny w EUR za osobę, bez opcji "Free at Sea". Cena NCL z ich europejskiej strony.

Jak widać różnica w cenie kolosalna. W przypadku rejsów z dużym wyprzedzeniem różnice są minimalne ale tam gdzie NCL oferuje obniżone ceny tuż przed rejsem, seascanner nadal pokazuje i próbuje rezerwować stare ceny (założyłem opcję więc to nie tylko kwestia wyświetlania czy prezentacji danych).

Wielka szkoda bo łatwiej mi było monitorować ceny z seascanner ale cóż, trudno.
Do weryfikacji, czy podobnych "kwiatków" nie ma w innych przypadkach i u innych operatorów.

....

też to zauważyłem, robiąc ofertę znajomej szukałem najtańszego rejsu z Miami n seascanner, a ona mi mowi ze tanie rejsy i innych w PL ten rejs jest sporo tańszy, mówie no dobra, Sesascaner ma wliczone napiwki na MSC a w PL bez napiwków wiec dzwonie do jednego, drugiego polskiego pośrednika a oni mowią ze bez napiwków ale po doliczeniu napiwków to nadal było 700 zł taniej niż na seascanner dokładnie ten sam statek, ta sama kajuta itp
ale i tak najwygodniej szukać na seascanner a jeszcze dodatkowo sprawdzać na stronie armatora i innych np polskich pośredników
greg2014 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2323 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 113, 114, 115, 116, 117

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości