Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Manila
#1 PostWysłany: 04 Gru 2012 00:02 

Witam,
Poszukuję biletu na trasie WAW - MNL RT w terminie 7-23.02.2012.
Odległość jest duża, więc szukam krótkiej podróży za rozsądną cenę. Do tego termin jest dosyć sztywny.
Jeśli ktoś z Was drodzy Forumowicze pomoże w znalezieniu rozsądnego przelotu będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam,
Kate
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Manila
#2 PostWysłany: 04 Gru 2012 00:57 

Niestety, tak to tylko w Erze :D Często składaki z milionem przesiadek bywają najtańszą opcją ;) Najtaniej w tym terminie znalazłem Emirates przez Dubai za 3486.87 zł

Dużo opcji : http://fly4.emirates.com/CAB/IBE/SearchResult.aspx

Moim zdaniem najlepszy wybór to :

Thu 07 Feb 13 13:50 Warsaw Frédéric Chopin Airport (WAW) - 22:15 Dubai International Airport (DXB) ;(5hr 25min)

Connection - 5 hr 45 min

Fri 08 Feb 13 04:00 Dubai International Airport (DXB) - Fri 08 Feb 13 16:00 Ninoy Aquino International Airport (MNL) ; (8hr 00min)

Return:

Sat 23 Feb 13 00:20 Ninoy Aquino International Airport (MNL) - Sat 23 Feb 13 05:25 Dubai International Airport (DXB) ; (9hr 05min)

Connection - 2 hr 5 min ( nie wiem czy to nie za krótko na przesiadkę w Dubaju, inna opcja to ponad 8h i pakiet Dubai Connect service )

Sat 23 Feb 13 07:30 Dubai International Airport (DXB) - Sat 23 Feb 13 10:45 Warsaw Frédéric Chopin Airport (WAW) ; (6hr 15min)

Zauważ jedno - jeśli siedzisz w Dubaju w stronę Manili nawet 20h to nic ci nie przysługuje, jak wracasz i siedzisz około 8h to masz obsługę Emirates - fajnie byłoby spróbować :) Nie ma opcji z krótką przesiadką w obie strony, albo "kiblujesz" w jedną, albo w II i lepiej moim zdaniem czekać 'do domu', przynajmniej masz opiekę :) Będziesz musiała i tak prawdopodobnie zostać w terminalu, chyba, że posiadasz wizę lub paszport innego kraju - wtedy warto przemyśleć dłuższy postój i zobaczyć miasto :)

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Gru 2012 13:46 

Właśnie zastanawia mnie ten krótki czas w Dubaju. Czy ktoś ma doświadczenie z tym lotniskiem?
2 godziny to trochę mało.
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Gru 2012 15:17 

Oto co znalazłem ws. Dubaju
"Lotnisko w Dubaju to w sumie jeden bardzo długi budynek. Z dość dużą ilością gate'ów ). Subiektywne moje wrażenie jest takie, że Frankfurt czy Amsterdam przy nim są skomplikowane. Niestety nie przesiadałem się na nim, lecz 2x startowałem i 2x lądowałem. Z tego,co wiem, loty Emirates obsługiwane są z terminala 3. Terminal 1 i 3 są w jednej linii."

Plany terminalu : http://www.emirates.com/english/plan_bo ... rport.aspx

Idzie się podobno 20 minut : http://www.emirates.com/english/plan_bo ... r_way.aspx

Wiza nie jest potrzebna. "Airline transit passengers travelling with a stopover at Dubai Airport (or other UAE airport) who do not leave the terminal building, do not need a UAE visa since they are not entering the UAE. Citizens of UAE free arrival visa countries do not need to pre-arrange any visa whether they are in transit or travelling to Dubai as a destination."
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Gru 2012 18:50 

Inną opcją jest : przelot na jedno z najbliższych lotnisk, na które regularnie rzucane są promo ( Hong Kong, Singapur, Kuala Lumpur, Bangkok czy też Wietnam), a stamtąd przelot na pokładzie azjatyckiego low costa : najtańsze opcje ma : Jetstar Asia, Tiger airways, Air Asia odpada bo nie lata do Manili. Podstawą takiej kombinacji jest promo na któreś z głównych azjatyckich kierunków ( najszybciej Qatar z W-wy lub Emirates) i dolot do Manili z portu azjatyckiego, tylko pytanie - czy warto się w to bawić za 100-250 zł mniej. Ja osobiście bym tak zrobił bo lubię latać, ale decyzja jest twoja :) W tej chwili taki składak jest zaledwie 60-100 zł tańszy więc nie warto.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Gru 2012 22:54 

Dzięki bardzo za wyczerpujące podpowiedzi, też myślę, że Emirates będzie najlepsza. Wybiorę raczej opcję z 2 godzinami. Patrząc na plan lotniska dam radę. Też uwielbiam latać :) . Ostatnio okrążyłam Chiny z Tybetem i teraz wolę prosty dolot. Na miejscu ( Filipiny) też będę się przemieszczać, więc wolę oszczędzać energię :)
Jeszcze raz dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji i pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Gru 2012 01:48 

Warto obserwować promo, być może trafi się coś fajnego. Niezły plan na podróż - Chiny + Tybet. :) Bardzo proszę i życzę przyjemnej podróży!

Pozdrawiam!
Michał
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości