Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1886 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 91, 92, 93, 94, 95
Autor Wiadomość
#1881 PostWysłany: 10 Cze 2026 09:53 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Nazwa hotelu: Ibis Schiphol Amsterdam Airport

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: room for four persons

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink dla 4 osób, była propozycja późniejszego wymeldowania z której nie skorzystaliśmy

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + $

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel zlokalizowany kilka km od lotniska, dojazd bezpłatnym shuttle busem, który jeździ co ok. 25-30 min. Obok jest Ibis Budget, Ibis Styles znajduje się kilka km dalej. Jakkolwiek dziwnie brzmi ta nazwa pokoju, to naprawdę tak się nazywał w aplikacji. Pokój bardzo podstawowy, jedno łóżko typu king, dwa łóżka typu twin, niewielka łazienka z prysznicem i toaletą. Klimatyzacja działała bardzo słabo, hotel jest tego świadomy, bo w pokoju był też wiatrak. Brak wody mineralnej zarówno w pokoju, jak i nawet dystrybutora na korytarzu. W hotelu jest restauracja, jakiś bar z burgerami oraz bar z napojami, ceny piwa ok. 5-6 EUR za 0,33l. Z uwagi na wczesny wylot nie korzystaliśmy ze śniadania.

Inne uwagi: Warto przyjąć pewną tolerancję co do godzin odjazdów shuttle busa i wyjechać nieco wcześniej, jeśli chodzi o wylot z AMS. Nasz bus pomimo wczesnej pory, przyjechał ponad 10 minut po rozkładowej godzinie odjazdu, przez co pozostał nam niewielki margines czasowy na dojście do gate i samą kontrolę bezpieczeństwa, która na szczęście rano była dość szybka.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
cytrynek uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1882 PostWysłany: 15 Cze 2026 21:46 

platynowy
Nazwa hotelu: Pullman Munich

Twój status w programie lojalnościowym: najniższy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior Room, comfortable guest room with Double Size Bed

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: n/d

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): n/d

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie wiem

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Hotel zlokalizowany w dzielnicy Schwabing, bardzo blisko (minutę piechotą) od stacji metra Nordfriedhof linii U6 i przystanku Lufthansa Shuttlebus na lotnisko MUC.
Pokój średniej wielkości, na wyposażeniu m.in. ekspres kapsułkowy, czajnik, chłodziarka, żelazko i deska do prasowania. Na korytarzu dostępny dystrybutor z wodą gazowaną i niegazowaną. Na minus akustyka - słychać było to co się dzieje na korytarzu. Śniadania dobre, dostępne elementy lokalnej kuchni jak np. wursty monachijskie (nie za dobre) i norymberskie (te akurat lepsze), precle czy słodka musztarda. Trochę opcji na ciepło np. fasolka po bretońsku; możliwość zamówienia omleta.

Inne uwagi: W hotelu znajduję się SPA (nie korzystałem) i siłownia - dwa niewielkie pomieszczenia, ale z tego co zerknąłem to nawet dobrze wyposażone.
Załącznik:
IMG_9564.JPG
IMG_9564.JPG [ 87.4 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9565.JPG
IMG_9565.JPG [ 90.03 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9566.JPG
IMG_9566.JPG [ 91.33 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9567.JPG
IMG_9567.JPG [ 106.5 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9570.JPG
IMG_9570.JPG [ 137.48 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9571.JPG
IMG_9571.JPG [ 177.35 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9616.JPG
IMG_9616.JPG [ 97.27 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9617.JPG
IMG_9617.JPG [ 93.38 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9618.JPG
IMG_9618.JPG [ 127.85 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9619.JPG
IMG_9619.JPG [ 135.37 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9620.JPG
IMG_9620.JPG [ 112.66 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9621.JPG
IMG_9621.JPG [ 132.88 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9622.JPG
IMG_9622.JPG [ 184.24 KiB | Obejrzany 661 razy ]

Załącznik:
IMG_9623.JPG
IMG_9623.JPG [ 190.61 KiB | Obejrzany 661 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1883 PostWysłany: 16 Cze 2026 14:22 

Loty: 217
Kilometry: 508 812
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Nazwa hotelu: Pullman Bali Legian Beach Hotel Resort

Twój status w programie lojalnościowym: platynowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Apartament typu superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Podwyższenie standardu pokoju do ekskluzywnego apartamentu, drink powitalny, wstawka do pokoju, uścisk dłoni menadżera hotelu przy zameldowaniu

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Duży hotel położony tuż obok publicznej plaży, Plaża bardzo słaba zastawiona krzesełkami, budkami przedsiębiorczych Balijczyków próbujących Ci sprzedać coś do picia. Apartament dwupokojowy na trzecim piętrze. Pokój narożny z widokiem na ocean i basen. Czysto. Obsługa bez zarzutu. Przyjemne baseny, aczkolwiek ten na drugim piętrze, na który mieliśmy widok z balkonu trochę nam dokuczał. Od godzin południowych do wieczora głośna muzyka, albo grający artyści. Także o wyciszeniu nie było mowy. Śniadania pyszne. Bardzo duży wybór, Wyciskane soki - na plus.Dobra lokalizacja. Blisko restauracje, knajpy, salony masażu (znaleźliśmy i skorzystaliśmy m,in, z masażu całego ciała za 28 pln. Dużo turystów mimo, że byliśmy w połowie maja, a to przecież początek sezonu.

Inne uwagi: Dużo zadbanej zieleni w hotelu. Piękne obrazy/

Załączniki:
8.jpg
8.jpg [ 227.55 KiB | Obejrzany 594 razy ]
7.jpg
7.jpg [ 258.82 KiB | Obejrzany 594 razy ]
6.jpg
6.jpg [ 182.32 KiB | Obejrzany 594 razy ]
5.jpg
5.jpg [ 288.38 KiB | Obejrzany 594 razy ]
4.jpg
4.jpg [ 311.36 KiB | Obejrzany 594 razy ]
9.jpg
9.jpg [ 267.05 KiB | Obejrzany 594 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
sliwa122 uważa post za pomocny.

#1884 PostWysłany: 21 Cze 2026 23:15 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 634 505
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Cusco 4*

Twój status w programie lojalnościowym: Platyna

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoju kolonialnego w zabytkowej części hotelu, wstawka bardzo smaczna.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + $

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel w samym centrum miasta parę kroków od głównego placu. Składa się z dwóch części: starej i nowej. Stara zabytkowa część jest efektowna, pokoje duże. Fajny dziedziniec z przeszklonym zadaszeniem. Sprzątanie codziennie, bardzo gruntowne, zdecydowana większość obsługi świetny angielski co wcale nie jest standardem. Wysokiej klasy restauracja na miejscu.
Śniadania najwyższej klasy. Kilka dań na ciepło codziennie zmienianych.

Uwagi: Accor coś namieszał w rezerwacji i miałem śniadanie dla jednej osoby na pierwszą noc, później bez. Na recepcji Pani powiedziała mi że to pewnie błąd ale skoro jestem pewien że kupiłem ze śniadaniem to mi je dadzą. I tak było, choć na listach było bez śniadania zawsze wystarczyły dwa słowa i sobie to odkręcali.
Ogólnie zdecydowanie polecam ten hotel. Poza ceną nie ma żadnych minusów. Ahh i stara część kolonialna jest bardzo butikowa, nie mam pojęcia skąd ten brand novotel. Bardziej pasuje Sofitel. Novotel to mi się kojarzy z Ibisem Premium.

Nazwa hotelu: Mercure Bogotá BH Zona Financiera 4*

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoju privilege. (dodatkowo dużo miejsca, kanapa, balkon.) Bardzo fajny pokój. Do tego jakaś wstawka i welcome drinki

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Kasa: płatne kartą na miejscu. Bardzo tanio 500 zł za trzy dni ze śniadaniem dla pary

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Dzielnica przyjemna pokoje bardzo duże. Śniadanie podstawowe ale codziennie inne. Coś dało się wybrać.

Uwagi: Świetny stosunek ceny do jakości. Do głównych atrakcji miasta trzeba wziąć taxe za kilkanaście złotych. Szedłem też raz z buta i jest bezpiecznie przynajmniej w dzień, ale droga to strata czasu.

Nazwa hotelu: Mercure Bogota BH Retiro 4*

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoju privilege. (dodatkowo sporo miejsca, duże okna na dwie strony pokoju). Wstawka biedna i welcome drinki.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Kasa: Ściągnęli mi z karty 2 dni przed przyjazdem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Śniadania maksymalnie podstawowe. Jadalnia mała. Jakby nie to że pani smażyła tam jajka to wyszedłbym głodny. Dwa razy drożej mi wyszedł niż poprzedni. Poza lokalizacją ma mało zalet. Chociaż sam pokój był jak najbardziej ok.

Uwagi: Hotel idealnie położony do zwiedzania, do tego jak ktoś lubi zakupy to są markety i centra handlowe, raczej dla tych z grubszym portfelem. W ogóle to jedno z bogatszych i bezpieczniejszych miejsc stolicy.

Nazwa hotelu: Mercure ICON Singapore City Centre 4*

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoju z balkonem, jakaś wstawka, wysokie piętro co w tym wypadku jest wyjątkowo fajne.
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Kasa raz płatne na miejscu a raz przez stronę.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Ekstremalnie małe pokoje. Łózko biurko i dwa krzesła. Krzesła natychmiast na balkon żeby było jak się poruszać. Jeśli nie masz statusu koniecznie kupuj pokój z balkonem. Warto dopłacić. Śniadania wybitne. Mnóstwo opcji na zimno, ciepło, europejsko, chińsko i nie wiem jak jeszcze. Pomimo kilku dni nie udało mi się wszystkiego spróbować. Super

Uwagi: Hotel idealnie położony do zwiedzania, praktycznie nad stacją metra, ale z buta do "kwiatów" też można się przejść. Obok najbardziej sterylna chińska dzielnica jaką widziałem.
Przy pierwszym pobycie obciążyli mnie dwa razy (strona i na miejscu) kasę odzyskałem już z Polski. Wyszły jakieś mało istotne różnice kursowe poprosiłem o 1000 punktów ALL i dali.
Hotel polecam chyba że masz fortunę do wydania lub klaustrofobię.
Za drugim razem spieprzyłem rezerwację ( pomyliłem miesiące) rezerwacja była płatna punktami i bezzwrotna. Bałem się że przepadło ale ktoś mi to w hotelu przełożył, ale ponieważ była inna stawka stwierdził że anuluje starą i założy nową. Dostałem potwierdzenie nowej ale, punkty nie wróciły. Po upomnieniu się na centrali naprawili tą sprawę. W hotelu nie udało mi się zapłacić ponownie punkami. Pół personelu patrzyło na tą rezerwację zamieszaną ze starą i ze zwrotem punków i dostałem info, że tylko kasa bo jak zaczną w tym mieszać to przez pół roku reklamacje będą latać. Nie nalegałem.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1885 PostWysłany: 08 Lip 2026 20:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Ibis Styles Magdeburg

Twój status w programie lojalnościowym: silver

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Modern comfort double room with 1 double bed

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -----

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Testów hoteli Accora na trasie z Wrocławia do Utrechtu ciąg dalszy. Tym razem padło na Magdeburg, gdzie znajduje się stosunkowo nowy (pełnej operacyjne otwarcie po pandemii) Ibis Styles. I co tu dużo mówić - jest to typowy Styles, z lekkim tematem przewodnim, jakim są rowery (wzdłuż Łaby są piękne widokowo i rozbudowane trasy). Pokój wygodny, ze sporą łazienką. Od 10 do późnego wieczora darmowa kawa/herbata/woda przy recepcji. Duży wybór opcji welcome drinka w hotelowym barze. Śniadanie w porządku, z dobrym pieczywem i jajecznicą, chociaż 15 euro płacić za nie ekstra nie warto (my korzystaliśmy ze śniadania w stawce). Do centrum miasta jakieś 10 min piechotą, nad rzekę/do Grüne Zitadelle projektu Hundertwassera ok. 15 min. Ogólnie polecam, przyzwoita relacja jakość/cena. Wydaje mi się, że wypada atrakcyjnie na tle raczej już przestarzałego Mercura, który jest drugim hotelem Accora w mieście.

Inne uwagi: Obecnie (lipiec 2026) przy hotelu trwa duża przebudowa dróg, więc google pokazuje, że dojechać się do hotelu nie da. Ale w rzeczywistości odcinek ulicy przy hotelu jest otwarty, można dojechać spokojnie na hotelowy parking. Parking podziemny przy hotelu wygodny, z wyznaczonymi dla hotelu miejscami i bezpośrednim wejściem do hotelu, ale drogi - 20 euro za 24h. Nam za parkowanie 20-13 policzyło 15 euro. Tuż obok jest parking naziemny przy galerii Karstadt, więc jest tańsza alternatywa.
pawfazi lubi ten post.

#1886 PostWysłany: 19 Lip 2026 11:07 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 538 600
Krajów: 80 / 37.4%
Nazwa hotelu: Pullman Ninh Binh

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Deluxe Room, 1 King Size Bed, Panorama View

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink , upgrade do Deluxe Executive Room, wstawka zwykła + set urodzinowy

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie korzystałem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel jest wart polecenia. Jest to nowy obiekt w sieci Accor i przy okazji można było się załapać na promocję '4 x więcej punktów za pobyt w nowym hotelu'. Z obiektu jest 15 minut pieszo od jeziorka Ky Lan, które zaczyna zyskiwać ostatnio popularność (łódki, lampiony, niezły klimat na wieczór) stąd też zaczyna się coś na kształt promenady do świątyni Chùa Vàng. Do obu najpopularniejszych miejsc w prowincji Ninh Binh, czyli do Tam Coc i Trang An jest z hotelu po okołu 6 - 7 km do każdego z nich. Z minusów - typowy wietnamski poziom głośności muzyki w barze na 28. piętrze, czyli musi być na tyle głośno żeby nie dało się rozmawiać. Z plusów: super widok z basenów na ostatnim, 29, piętrze, dodatkowe baseny na piątym (dla dzieci - na zewnątrz i quasi-sportowy - wewnątrz), na plus też wielkość pokoju i fajny tzw. lounge na parterze gdzie można użyć voucher na powitalnego drinka i spędzić czas przy niezłej kawie.

Zawsze też doceniam wstawkę złożoną z owoców, bo ktoś kto nie jest fanem martwych zwierząt na talerzu albo wypieków z owoców kurzej owulacji, też może skorzystać. Nie zawsze się udaje ale zauważam dobrą tendencję, przynajmniej tu, w Azji. Spisali się też z upem - otrzymaliśmy pokój o jedną kategorię wyżej na najwyższym możliwym w tym wypadku piętrze - 25 (od 26 zaczynały się suity).

Inne uwagi: przed przyjazdem do hotelu napisałem, że w dniu przyjazdu przypadają urodziny żony i że chciałbym wstawić kwiaty do pokoju. Ogarnęli naprawdę ładny bukiet (przedpłacałem 500.000 VND), który był zaskakująco duży jak na jego cenę. Poza tym napisali, że wstawią też typowy set urodzinowy i na miejscu okazało się, że były to płatki kwiatów, napis Happy Birthday z liści bananowca, i najmocniejszy element dekoracji - tort z ręczników xD Ogóle sporo super miłych gestów.

Załącznik:
Pokoj 01.jpeg
Pokoj 01.jpeg [ 134.98 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załącznik:
Pokoj 02.jpeg
Pokoj 02.jpeg [ 135.56 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załącznik:
Pokoj 03.jpg
Pokoj 03.jpg [ 177.22 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załącznik:
Pokoj 04.jpg
Pokoj 04.jpg [ 138.92 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załącznik:
Pokoj 05.jpg
Pokoj 05.jpg [ 155.96 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załącznik:
Lazienka 01.jpg
Lazienka 01.jpg [ 130.7 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załącznik:
Lazienka 02.jpg
Lazienka 02.jpg [ 141.67 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załącznik:
Balkon 01.jpg
Balkon 01.jpg [ 183.76 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załącznik:
Balkon 02.jpg
Balkon 02.jpg [ 127.5 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załącznik:
Basen 01.jpeg
Basen 01.jpeg [ 199.59 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załącznik:
Basen 02.jpg
Basen 02.jpg [ 233.48 KiB | Obejrzany 87 razy ]

Załączniki:
Plecak 01.jpg
Plecak 01.jpg [ 155.97 KiB | Obejrzany 87 razy ]
6 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1886 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 91, 92, 93, 94, 95

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości