Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lip 2026 14:14 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty

Dokąd
  • Azja południowo-wschodnia

Data wylotu
  • 13.11.2026

Data powrotu
  • 19.11.2026

Bagaż
  • Mały bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Jest tyle kombinacji, że nie ma sensu wszystkiego wypisywać

Dodatkowe informacje
  • Jakiś czas temu kupiłem okazyjnie bilet OW KUL-LGW (z przesiadką w BAH) na 24.11.2026

Teraz kombinuję jak tam w ciekawy sposób dotrzeć lub złożyć z tego jakąś fajną oblotówkę.

Mogę lecieć zgodnie z logiką na wschód.
    Niemniej jakby była jakaś tania kombinacja to i na zachód (LAX/SFO -> HNL -> Azja południowo-wschodnia)

Data wylotu jest dość orientacyjna - można ją ew. jeszcze przesunąć z jeden-dwa dni do tyłu, aczkolwiek chciałbym się zamknąć z całą podróżą w 2 tygodniach.

Spóźniłem się z zakupem, bo była fajna kombinacja MXP-SPX (W6) + CAI-SGN (CA) - zastanawiam się czy nie poczekać aż może wróci dobra cena na CA.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 06 Lip 2026 14:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jak masz mile, to mozesz z KSC polecieć

Załączniki:
ksc_bkk.jpg
ksc_bkk.jpg [ 51.55 KiB | Obejrzany 612 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
ncn uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 06 Lip 2026 14:39 
Awatar użytkownika

Loty: 420
Kilometry: 754 900
Krajów: 80 / 37.4%
HON fly4free
Albo tak.

Załącznik:
cmb.png
cmb.png [ 20.89 KiB | Obejrzany 592 razy ]

Ale ja bym pewnei zrobił jakies RTW w stylu WAW-TLL-LAX-YVR-HND (tu można wstawic inne azjatyckie lotnisko) -KUL i dalej reszta Twojej trasy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 06 Lip 2026 19:42 

Loty: 207
Kilometry: 411 503
Krajów: 50 / 23.4%
złoty
Też mam kupioną tą trasę i wydaje mi się że dopóki nie wystartują to lepiej powstrzymać się z dolotami. Mieli zacząć latać w czerwcu, teraz przełożyli na wrzesień ze zmniejszoną częstotliwością. Z tego co znalazłem, przy anulacji na tej trasie nie dają żadnych możliwości zmiany tylko zwrot.
 Profil Relacje PM off
Tomo14 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 06 Lip 2026 20:47 
Awatar użytkownika

Loty: 866
Kilometry: 1 631 520
Krajów: 79 / 36.9%
niebieski
@terrop mylisz się co do braku możliwości zmian po ewentualnym skasowaniu lub zmianie lotu przez Aiasia.
Też mam zakupiony na pażdziernik lot KUL-LGW via BAH . Lot w dniu na który mam rezerwacje został skasowany i automatycznie w rezerwacji przełożony na kolejny dzień.
Otrzymałem maila o tym skasowaniu i automatycznej zmianie daty oraz o trzech możliwościach które mogę wykonać : Akceptacja , refundacja , kredyt oraz zmianę dat lotu na uwaga 90 dni do przodu. Aby zmienić rezerwację mamy podlinkowany odnośnik ( sami nie zmienimy tego w samej rezerwacji bo pokazuje dopłatę.
Wchodząc przez linka z maila lub przez czat ich "BO" czatbot po weryfikacji po PNR danych z rezerwacji daje możliwość zmiany na 90 dni mamy kalendarz do wyboru . W moim przypadku mogłem bezpłatnie zmienić lot aż na koniec stycznia 2027 . Tak możliwa zmiana na okres Świąt czy Nowy Rok. poprzez czat bota po akceptacji od razu przychodzi nowa rezerwacja ze zmienionymi lotami. Być może będą kolejne zmiany jeśli zmienią stopa z BAH na SAW.
I ciekawostka 3 dni po mailu o skasowanym locie i ewentualnej zmianie kolejny mail od Air Asia .." As part of our ongoing efforts to provide greater flexibility to affected guests, we are pleased to inform you that the complimentary flight change option has been revised from 90 days to 180 days from your original departure date."

@Tomo14 jeśli otrzymasz informacje o skasowanym locie lub zmianach rozważ przełożenie trasy na 2027 rok może będzie łatwiej dopasować swój kalendarz i jakieś promocje.
2 ludzi lubi ten post.
Tomo14 uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 06 Lip 2026 20:57 

Loty: 207
Kilometry: 411 503
Krajów: 50 / 23.4%
złoty
@tomaszl75 nie wątpię że zmienią na swoje loty, ale chodzi o ewentualny problem wycięcia całej trasy po kupieniu dolotów. Chciałbym się mylić, ale raczej na innych przewoźników nie zmienią.
 Profil Relacje PM off
tomaszl75 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 06 Lip 2026 21:36 
Awatar użytkownika

Loty: 260
Kilometry: 370 257
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
@Tomo14

Wizz WAW-BUD 12.11 (wieczorem)
Wizz BUD-IST 13.11
Air Asia X SAW-KUL-DMK 13/14.11

lacznie ok. 1200 zl

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 06 Lip 2026 23:29 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Zeus napisał(a):
Jak masz mile, to mozesz z KSC polecieć

@Zeus - niestety nie mam mil, poza tym do KSC trzeba dojechać/dolecieć.
No i w BKK będę 2 miesiące wcześniej (zresztą już raz byłem) - więc wolałbym lecieć w nowe miejsca i potem wracać z KUL.

igore napisał(a):
Albo tak.

Załącznik:
cmb.png

Ale ja bym pewnei zrobił jakies RTW w stylu WAW-TLL-LAX-YVR-HND (tu można wstawic inne azjatyckie lotnisko) -KUL i dalej reszta Twojej trasy.

LAX mógłbym ponownie odwiedzić, ale YVR w listopadzie będzie średni.

terrop napisał(a):
Też mam kupioną tą trasę i wydaje mi się że dopóki nie wystartują to lepiej powstrzymać się z dolotami. Mieli zacząć latać w czerwcu, teraz przełożyli na wrzesień ze zmniejszoną częstotliwością. Z tego co znalazłem, przy anulacji na tej trasie nie dają żadnych możliwości zmiany tylko zwrot.

O - miło spotkać osobę z tego samego dealu !

tomaszl75 napisał(a):
@terrop mylisz się co do braku możliwości zmian po ewentualnym skasowaniu lub zmianie lotu przez Aiasia.
Też mam zakupiony na pażdziernik lot KUL-LGW via BAH . Lot w dniu na który mam rezerwacje został skasowany i automatycznie w rezerwacji przełożony na kolejny dzień.
Otrzymałem maila o tym skasowaniu i automatycznej zmianie daty oraz o trzech możliwościach które mogę wykonać : Akceptacja , refundacja , kredyt oraz zmianę dat lotu na uwaga 90 dni do przodu. Aby zmienić rezerwację mamy podlinkowany odnośnik ( sami nie zmienimy tego w samej rezerwacji bo pokazuje dopłatę.
Wchodząc przez linka z maila lub przez czat ich "BO" czatbot po weryfikacji po PNR danych z rezerwacji daje możliwość zmiany na 90 dni mamy kalendarz do wyboru . W moim przypadku mogłem bezpłatnie zmienić lot aż na koniec stycznia 2027 . Tak możliwa zmiana na okres Świąt czy Nowy Rok. poprzez czat bota po akceptacji od razu przychodzi nowa rezerwacja ze zmienionymi lotami. Być może będą kolejne zmiany jeśli zmienią stopa z BAH na SAW.
I ciekawostka 3 dni po mailu o skasowanym locie i ewentualnej zmianie kolejny mail od Air Asia .." As part of our ongoing efforts to provide greater flexibility to affected guests, we are pleased to inform you that the complimentary flight change option has been revised from 90 days to 180 days from your original departure date."

@Tomo14 jeśli otrzymasz informacje o skasowanym locie lub zmianach rozważ przełożenie trasy na 2027 rok może będzie łatwiej dopasować swój kalendarz i jakieś promocje.

Na razie brak zmian w rezerwacji.
Nie ukrywam, że chętnie bym zrobił jednodobowego stopa w Manamie - raz, że zaliczenie Bahrajnu, dwa że uwielbiam "Teściów 3" gdzie często podśpiewywane jest "manamana" :D

Szymon2020 napisał(a):
@Tomo14

Wizz WAW-BUD 12.11 (wieczorem)
Wizz BUD-IST 13.11
Air Asia X SAW-KUL-DMK 13/14.11

lacznie ok. 1200 zl

To już bardzo fanie wygląda - patrzę na GF dokąd by można polecieć z IST

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 07 Lip 2026 22:41 
Awatar użytkownika

złoty
Masz też Scoota do SIN z ATH, listopad od 990. Też z VIE, ale drożej.
OSL-HKT ok. 1000 zł Norse.
 Profil Relacje PM off
Tomo14 lubi ten post.
Tomo14 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości