Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 661 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Miles&Smiles TK]
#641 PostWysłany: 21 Cze 2026 12:26 

platynowy
U mnie podobnie jakieś 10 dni temu. Mile naliczone prawidłowo, nie ma mowy o pomyłce.

The 1305 Miles inadvertently added to your account TKXXXXXXX have been removed; however, there has been no change to your Status Miles. Please click the link to view your account activity.

Thank you for your understanding.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#642 PostWysłany: 21 Cze 2026 13:51 
Awatar użytkownika

platynowy
Warunki tej promocji są "fantastyczne" :D !
Bonusowe mile mają być tylko za pierwszy segment:
https://loyaltylobby.com/2026/06/21/goi ... k-june-21/
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 21 Cze 2026 15:33 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Właśnie doczytałem po czasie :lol:
TK nie byłby sobą, gdyby czegoś takiego nie wymyślił.
 Profil Relacje PM off  

#644 PostWysłany: 05 Lip 2026 13:12 

tasma napisał(a):
@cool_aka_romeo
Jaki masz rodzaj działalności i jakie dokumenty im wysyłałeś? Ja złożyłem wniosek, jak tylko pojawił się tutaj Twój post. Wysłałem KRS (mam z o.o.) i zero odpowiedzi.
Po wejściu do wniosku jest napisane, że ktoś się skontaktuje telefonicznie lub mailowo. Od ponad tygodnia.

I drugie pytanie, ale ostrzegam, że ciężkie się wylosowało. Czy można upnać kuponem do biznesu dl TK Elite+, lot kupiony za mile M&S w economy? Może ktos ma doświadczenie. Akurat tak mi pasuje.

Ja mam gabinet lekarski i wypelnilem jedynie ten formularz, ktory odeslali (jakis pdf, jedno lub 2 stronny)- pieczatka gabinetu i w zasadzie raczej nic wiecej (naprawde nie pamietam, zebym cokolwiek dodatkowego drukowal/skanowal). Potem troche czekalem - na tyle dlugo, ze az zapomnialem, ze cos takiego chcialem zalatwic :lol: Lece z kumplem do Chin - z tego konta sobie kupilem eco do upg za E+, przy 4k obnizylo jakos o 200pln, a przy jego biznesie za 12+. obnizylo cene o okolo 500 zeta. Przy obu biletach dodalo z tego konta firmowego wiecej bagazu, no i ta magiczna fleksybilnosc.
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 05 Lip 2026 23:42 

cool_aka_romeo napisał(a):
Ogólnie polecam i nigdy nie wylatałem minimum ( chyba 17000 euro rocznie ).
A plusem tez lista "pracowników", która może korzystać z loży w IST oraz odprawiać się na biznesie. Ja mam dopisane 12 osób.

To w końcu jak to działa, bo na stronie TK są sprzeczne z tym informacje. Wg. strony dopiero po otrzymaniu karty Elite (czyli te 17 albo jak w innych źródłach 25 tyś. euro rocznie) dostaje się przywileje typu saloniki i premium check-in.
 Profil Relacje PM off  

#646 PostWysłany: 19 Lip 2026 20:14 

złoty
Czy ktoś tu się orientuje, czy jeśli wyszukiwarka nagród Star Alliance na stronie TK nie widzi lotniska (np. CTU), to jakiś agent byłby to w stanie ręcznie wyszukać? Bo już dwóch agentów z infolinii twierdzi, że nie...
Chodzi mi o bilet nagrodę Air China czy inną chińską linią z wylotem z CTU a nie TFU...
 Profil Relacje PM off  

#647 PostWysłany: 27 Lip 2026 15:57 

złoty
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... -the-same/

Gdzie jest haczyk? Przeczytałem warunki i nie widzę, ale to Turkish. Nie da nam przecież za darmo mil.
lluukk lubi ten post.
lluukk uważa post za pomocny.

#648 PostWysłany: 27 Lip 2026 16:02 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 1 385 257
Krajów: 76 / 35.5%
Chupacabra napisał(a):
Czy ktoś tu się orientuje, czy jeśli wyszukiwarka nagród Star Alliance na stronie TK nie widzi lotniska (np. CTU), to jakiś agent byłby to w stanie ręcznie wyszukać? Bo już dwóch agentów z infolinii twierdzi, że nie...
Chodzi mi o bilet nagrodę Air China czy inną chińską linią z wylotem z CTU a nie TFU...

Miles and more też nie widzi. Dziwne to może jakieś embargo

#649 PostWysłany: 27 Lip 2026 16:03 

złoty
tasma napisał(a):
https://www.turkishairlines.com/en-int/miles-and-smiles/campaigns/friendship-may-be-celebrated-in-different-ways-but-the-excitement-is-the-same/

Gdzie jest haczyk? Przeczytałem warunki i nie widzę, ale to Turkish. Nie da nam przecież za darmo mil.

Z chęcią przyjmę 250k mil ;)
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 27 Lip 2026 17:11 

złoty
Dobra, już wiem. Gift miles to nie znaczy, że oddaje się swoje, tylko kupuje się drugiej osobie za cash i dostaje się równowartość na swoje konto.
Można się rozejść.
100K kosztuje 3000 USD. Czyli biorąc pod uwagę bonus 5,7 grosza za mile.
3 ludzi lubi ten post.

#651 PostWysłany: 27 Lip 2026 17:16 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 1 385 257
Krajów: 76 / 35.5%
Przy tych stawkach co oni mają to .. poza tym już TK wallet to dobry scam bo mi nie przyznali bonusu twierdząc,że nie było promocji :D

#652 PostWysłany: 28 Lip 2026 05:37 

złoty
oskiboski napisał(a):
Chupacabra napisał(a):

Miles and more też nie widzi. Dziwne to może jakieś embargo

Na M&M udało mi się znaleźć loty i wybrać bilety na trasie CTU-PEK.
 Profil Relacje PM off  

#653 PostWysłany: 02 Sie 2026 14:39 

złoty
Chupacabra napisał(a):

TK od dłuższego czasu ma gigantyczne problemy z wystawianiem biletów-nagród na *A. Problem istnieje praktycznie odkąd pamiętam. O ile kiedyś biura wystawiały takie bilety, teraz nawet tam im system nie pozwala. Na FT jest wątek na ten temat. Nawet jeśli online widać dostępność, to finalnie i tak bilet się nie wystawia. TK nabiera wody w usta twierdząc że to błąd tej innej linii (jassssne....). A tym bardziej z chińskimi liniami bym się nie łudził że uda się wystawić taki bilet. Wszystko to oczywiście jest celowym zagraniem a nie błędem systemu.

#654 PostWysłany: 02 Sie 2026 19:46 

złoty
@mucha Air China, są raczej bez problemu. PEK-SHA dla dwóch pasażerów jakieś dwa tygodnie temu wystawiłem.
 Profil Relacje PM off
mucha lubi ten post.

#655 PostWysłany: 06 Sie 2026 09:58 

HON fly4free
TK zredukowało stawki milowe na trasach z IST do MEL/SYD : w przypadku Y (X) o 10 k mil do 50 k , w przypadku C (I) o 40 k mil do 100 k mil. Oczywiście liczenie segmentowe nadal obowiązuje, więc z WAW/KRK czy innych miejsc będą odpowiednio wyższe; natomiast stawki z IST obejmują już ewentualnie dowolny lot krajowy TK w Turcji. Może zmniejszą docelowo także na innych kierunkach, na razie tam są dotychczasowe.

Po zamianie nadal są mało konkurencyjne, ale już odrobinę bardziej urealnione. Warto pamiętać o "ukrytej dostępności" z Turcji; zdarza się, że w niektórych datach / na niektórych trasach TK nie pokazuje zwłaszcza klasy I w połączeniu z dolotami międzynarodowymi albo na bezpośrednich lotach z/do IST oraz nie udostępnia jej innym FFP, ale ma ją na dokładnie tych samych rejsach / datach w przypadku rozpoczęcia lub zakończenia podróży w Turcji poza IST.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#656 PostWysłany: 13 Sie 2026 16:09 
Awatar użytkownika

Loty: 207
Kilometry: 409 828
Krajów: 82 / 38.3%
platynowy
Rozsyłają informacje o wyremontowanej części saloniku dla pasażerów bussines klasy i posiadaczy statusu Elite Plus.

https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... d_id=26194

Dla posiadaczy statusu Elite, Classic Plus oraz Gold Star Alliance jest salonik ten co był, czyli miles&smiles lounge.
grabosic lubi ten post.
grabosic uważa post za pomocny.

#657 PostWysłany: 13 Sie 2026 16:16 
Awatar użytkownika

platynowy
Właśnie jestem w saloniku Business i faktycznie, remont chyba skończony. O ile dobrze kojarzę zmieniali tę salę na prawo od części gastronomicznej i rzeczywiście jest inaczej zaaranżowana i umeblowana, niż przy mojej poprzedniej wizycie, ponad rok temu.
 Profil Relacje PM off
grabosic lubi ten post.

#658 PostWysłany: 13 Sie 2026 16:27 

złoty
@bim-bam ale to dotyczy terminalu krajowego. W międzynarodowym nic się nie zmieniło, ścisk jest taki jaki był i nie widać nawet światełka w tunelu aby coś się miało zmienić.
bim-bam uważa post za pomocny.

#659 PostWysłany: 13 Sie 2026 16:45 
Awatar użytkownika

platynowy
Co do ścisku, to jestem tu (w wersji Business) od ok. 3 i o ile jest sporo ludzi, to absolutnie nie ma mowy o ścisku. Jest masa wolnych miejsc, w obojętnie której części tego saloniku. Na prysznic czekałem ok 1 h.
Jedynie muszę lekko sprostować poprzedni wpis - ta część, która była remontowana jest jeszcze w końcówce zasłonięta płachtą.

ImageImage
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#660 PostWysłany: 13 Sie 2026 19:24 
Awatar użytkownika

Loty: 207
Kilometry: 409 828
Krajów: 82 / 38.3%
platynowy
@tropikey a jedzenie cały czas jest to samo?
grabosic lubi ten post.
grabosic uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 661 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości