Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Lip 2026 14:52 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 04 Lip 2026 14:51 --

sanchopan napisał(a):
...tą wizą to IMHO Egipcjanie strzelają sobie w kolano - dopiero kiedyś dojrzeją, że bez wizy więcej zarobią na efekcie skali...

Ja w kwestii formalnej :) Egipcjanie to byli w czasach piramid (i w okolicach). To tak, jakbyśmy Włochów (Makaroniarzy 🙂 ) nazywali Rzymianami.
By nie było tylko OT: ZRA rocznie na samych wizach zarabia ok 1.5-1,8 mld złotych. A miliony turystów i tak tam walą (ok. 30% bez wiz, na Synaj).

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#22 PostWysłany: 04 Lip 2026 16:28 
Awatar użytkownika

złoty
no teraz to mnie już zaskoczyłeś kompletnie, do Egiptu latam od ponad 20 lat i nigdy bym nie wpadł na to, że ludzie z którymi rozmawiałem to nie byli Egipcjanie tylko jacyś przebierańcy, wiem że Arabski egipski różni się od pozostałego arabskiego ale, że Egipcjanie to nie Egipcjanie to jak ich nazwać ?!, coś mi się wydaje, że wczoraj za długo imprezowałeś ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 04 Lip 2026 17:03 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
@kostek966 Będzie trzeba coś dopasować :lol: :
Załącznik:
Screenshot_2026-07-04-16-59-18-686_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2026-07-04-16-59-18-686_com.android.chrome.jpg [ 114.75 KiB | Obejrzany 617 razy ]

#24 PostWysłany: 05 Lip 2026 00:19 
Awatar użytkownika

złoty
góral mi się podoba i chyba dobrze pasuje
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 05 Lip 2026 14:40 

srebrny
kostek966 napisał(a):
no teraz to mnie już zaskoczyłeś kompletnie, do Egiptu latam od ponad 20 lat i nigdy bym nie wpadł na to, że ludzie z którymi rozmawiałem to nie byli Egipcjanie tylko jacyś przebierańcy, wiem że Arabski egipski różni się od pozostałego arabskiego ale, że Egipcjanie to nie Egipcjanie to jak ich nazwać ?!, coś mi się wydaje, że wczoraj za długo imprezowałeś ;)

moze inaczej, ja sprobuje wyjasnic.
Egipcjanie jako tacy to zostali dawno w zdecydowanej wiekszosci wybici przez najezdzcow w polwyspu Arabskiego.
tych "Egipcjan" ktorych widac to de facto potomkowie okupantow z polwyspu Arabskiego.
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#26 PostWysłany: 05 Lip 2026 18:51 
Awatar użytkownika

złoty
jedź do Egiptu i powiedz to miejscowym, że oni nie są prawdziwymi Egipcjaninami to zobaczysz ich reakcję, to :D spokojny naród ale nie chciał bym być na twoim miejscu
może dawniej to nie miało dla nich wielkiego znaczenia ale od kilkunastu lat przywraca się w Egipcie dumę z powodu dawnej wielkiej cywilizacji czego dowodem jest budowa nowego wielkiego muzeum i zabiegi na całym świecie o zwrot zagrabionych wcześniej dzieł ich kultury, zdecydowana część społeczeństwa czuje się potomkami wielkiego państwa egipskiego
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 05 Lip 2026 19:31 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 122 711
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Ta dyskusja jest całkowicie pozbawiona sensu. Egipcjanie to mieszkańcy kraju o nazwie Egipt, tak jak Grecy to mieszkańcy kraju o nazwie Grecja.

Ale dla nich oczywiste jest w jakim języku mówią

Jak Wam pisałem w relacji, Egipcjanie są świadomi tego, że język Arabski mówiony w ich kraju jest wśród tych najbliższych wzorca z Sevres
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 06 Lip 2026 01:28 

srebrny
kostek966 napisał(a):
jedź do Egiptu i powiedz to miejscowym, że oni nie są prawdziwymi Egipcjaninami to zobaczysz ich reakcję, to :D spokojny naród ale nie chciał bym być na twoim miejscu
może dawniej to nie miało dla nich wielkiego znaczenia ale od kilkunastu lat przywraca się w Egipcie dumę z powodu dawnej wielkiej cywilizacji czego dowodem jest budowa nowego wielkiego muzeum i zabiegi na całym świecie o zwrot zagrabionych wcześniej dzieł ich kultury, zdecydowana część społeczeństwa czuje się potomkami wielkiego państwa egipskiego

swietnie, ja sie moge czuc potomkiem kosmitow albo rozowych sloni i co z tego ?
zyjacy w obecnych czasach Egipcjanie to potomkowie Arabskich najezdzcow , z Egipcjanami co budowali piramidy nie maja nic wspolnego.
dobra, nie wazne, koniec OT. pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: pabloz oraz 10 gości