Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 112 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 03 Lip 2026 16:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Przypomnę też, iż jak skasują to warto jeszcze powalczyć. Mijają właśnie 3 miesiące jak wróciłem z Kostaryki kupionej z ef AV za 149 EUR (LIS-MAD-BOG-SJO-BOG-MAD-LIS), którą to rezerwację po 10 godzinach mi anulowali, po 2 tygodniach zwrócili hajs, a po kolejnych 2 miesiącach i 3 reklamacjach - przywrócili w tych samych pieniądzach.

Ostatnio edytowany przez elgigio, 03 Lip 2026 17:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#42 PostWysłany: 03 Lip 2026 17:02 

złoty
Wtedy ten deal troche dłużej sie trzymał,wiec dobrze ze ten szybko padł
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 03 Lip 2026 17:05 

Loty: 94
Kilometry: 161 670
Krajów: 33 / 15.4%
@Uffff

Niby tak niby nie, dzisiaj rano dało się jeszcze dorwać za 300e double open-jaw. Z drugiej strony zainteresowania dużego nie było widać. Pytanie co im się bardziej opłaci

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 03 Lip 2026 21:22, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 03 Lip 2026 17:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziwisz się? Zamiast wydawać 600 PLN na przeloty do Brazylii, można dołożyć drugie 600 i zaklepać noc w hotelu w Pobierowie. Z widokiem na ogród. W grudniu.
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#45 PostWysłany: 03 Lip 2026 18:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Mihal09 napisał(a):
Deal żył około 2h, mimo, że pojawił się na wielu stronach to dużej reakcji raczej nie wywołał, patrząc na nasze forum też. Pożyjemy, zobaczymy.

Ja tam jednak myślę, że jeśli się nie wywali, sporą grupę z Calgary (z dawnego EFa kanadyjskiego) wszakże jest szansa spotkać w st. Paulo, czy też Ushuaia 😏
samaki9 lubi ten post.

#46 PostWysłany: 03 Lip 2026 19:40 
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 631 961
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Mihal09 napisał(a):
Deal żył około 2h, mimo, że pojawił się na wielu stronach to dużej reakcji raczej nie wywołał, patrząc na nasze forum też. Pożyjemy, zobaczymy.
Na naszym forum żył 3h. Poza tym był dostępny w wielu miejscach i nawet znajomi zza południowej granicy pytali, czy kupiliśmy więc zasięg był raczej duży
 Profil Relacje PM off
Flyguy lubi ten post.

#47 PostWysłany: 03 Lip 2026 19:48 

Loty: 116
Kilometry: 241 710
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Moja znajoma z Hiszpanii polująca na Amerykę płd przegapiła i skarżyła sie, że cicho deal przeszedł. Na wielu polskich grupach z tanimi lotami na fb nawet wzmianki nie było, a u nas do wygaśnięcia nabilismy 2 strony? Mało wg mnie ale to raczej subiektywna opinia. Na razie cisza na froncie, zobaczymy może po weekendzie czy sie obudzą.
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#48 PostWysłany: 04 Lip 2026 07:45 

Loty: 110
Kilometry: 244 523
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
" A moja znajoma z Brazyli pytała co taki mały odzew w Polandzie na tego deala bo już miała dodatkowe kwatery naszykowane ;) "
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#49 PostWysłany: 04 Lip 2026 08:44 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Nieśmiało zauważę, że w trakcie trwania dila wyprodukowaliśmy 1,5 strony postów a cała reszta to luźne gatki mimo, że żadnych ruchów w temacie nie było. Może czas przenieś do dedykowanego wątku?
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#50 PostWysłany: 04 Lip 2026 09:19 
Awatar użytkownika

złoty
Kserkses91 napisał(a):
Oczywiście znowu przespałem okazję... Mieszkam aktualnie w Rotterdamie, więc bardzo pasowała mi opcja z wylotem z Brukseli i powrotem do Düsseldorfu, nawet miałem na oku termin który dalej był za ~€330, ale był już niekupowalny w tej cenie.

Ostatnie przespałem też Johannesburg w tej samej konfiguracji za ~€311, ale tu to ewidentnie moja wina, zbyt długo zwlekałem, nie byłem przekonany czy chcę tam lecieć, czy jednak zachować urlop (byłem ostatnio w Kenii). Gdy się w końcu zdecydowałem wyszukiwarki pokazywały jeszcze tę cenę, ale nie dało się już w niej kupić biletów.

Czekam na dobrą okazję do Azji Południowo-Wschodniej na pierwszy kwartał 2027.

Teraz napisz jaki cel miałeś pisząc ten post, chciałeś poinformować forum, ze przespałeś okazję? Pragniesz współczucia innuch forumowiczow? Naprawdę z dozą bardzo dużej wyrozumiałości nie potrafię tego zrozumieć, a chciałbym
16 ludzi lubi ten post.

#51 PostWysłany: 04 Lip 2026 10:04 
Awatar użytkownika

platynowy
Kserkses91 napisał(a):
Oczywiście znowu przespałem okazję... Mieszkam aktualnie w Rotterdamie, więc bardzo pasowała mi opcja z wylotem z Brukseli i powrotem do Düsseldorfu, nawet miałem na oku termin który dalej był za ~€330, ale był już niekupowalny w tej cenie.

Ostatnie przespałem też Johannesburg w tej samej konfiguracji za ~€311, ale tu to ewidentnie moja wina, zbyt długo zwlekałem, nie byłem przekonany czy chcę tam lecieć, czy jednak zachować urlop (byłem ostatnio w Kenii). Gdy się w końcu zdecydowałem wyszukiwarki pokazywały jeszcze tę cenę, ale nie dało się już w niej kupić biletów.

Czekam na dobrą okazję do Azji Południowo-Wschodniej na pierwszy kwartał 2027.
Dziękuję ze sie podzieliłeś refleksja.... keep going.
Ale pamiętaj, tajemnica sukcesu jest kupienie dolotu przed pojawieniem sie deala!
@jasiub "wypraszam sobie" przecież my tu głęboka edukacje prowadzimy ;-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#52 PostWysłany: 04 Lip 2026 10:23 

Loty: 128
Kilometry: 310 463
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
Sorry, nic osobistego, ale takie posty jak powyżej mają dokładnie taką samą wartość jak ten cytowany. Zwykły spam nic nie wnoszący. Wchodzi człowiek zobaczyć coś nowego o dealu, a tu albo szesnasty żart o dolotach, albo "nie kupiłem", albo "dzięki za podzielenie się, że nie kupiłeś".

Żarty o dolotach i pozwach zbiorowych są zabawne przez może trzy pierwsze posty, ale przeciąganie i próba dodania swoich kilku groszy do już przemielonego żartu już bardziej budzi zażenowanie i po prostu robi z tematu śmietnik.

@mod może warto byłoby przeczyścić i trochę bardziej pilnować takich wątków?
 Profil Relacje PM off
22 ludzi lubi ten post.

#53 PostWysłany: 04 Lip 2026 10:38 
Awatar użytkownika

platynowy
A co ja mogę dodac... ze sie zgadzam w pełnej rozciągłości Twojego posta, jak i swojego tez ;-)
A zaraz i tak tu wpadnie nadgorliwy mod i wymierzy pare kuksancow nie zważając ze:
primo, jest weekend
Secundo, deal is dead
Tertio, dzialanosc edu!
 Profil Relacje PM off
Flyguy lubi ten post.

#54 PostWysłany: 04 Lip 2026 10:50 

srebrny
Ja również nie mogłem się zdecydować, czy to dobra cena przy tych dolotach i możliwymi nockami na lotniskach i w ogóle czy w Brazylii jest bezpiecznie? Urlop już mam zaklepany, więc mógłbym lecieć, ale IBERIA nie ma ostatnio dobrej prasy.
Ostatecznie się zdecydowałem wziąć dwa. Raz IBERIA, a raz trupa, jeśliby IBERIA miała anulować, to może na trip się uchowa, choć wciąż czekam na bilet. Myślę, że się wywiążą z umowy, co potwierdzają tutejsze wpisy.
Co myślicie tam zabrać-€,$,£, czy karty? I jak jest na miejscu, bezpiecznie? Dawno nie byłem🤠
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#55 PostWysłany: 04 Lip 2026 11:14 

Loty: 116
Kilometry: 241 710
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@docent82 razem miałyby wszystko ;)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 04 Lip 2026 11:46 

złoty
jacek96 napisał(a):
Co myślicie tam zabrać-€,$,£, czy karty? I jak jest na miejscu, bezpiecznie? Dawno nie byłem🤠

W Brazylii zapłacisz kartą nawet u przydrożnego sprzedawcy smalcu czy innych garnków. Jedyne miejsce gdzie musiłem użyć gotówki to był prom... Wtedy gotówkę mi dał sprzedawca ryb, któremu płaciłem za ryby kartą.

Kwestia bezpieczeństwa zawsze jest względna... Byłem w 2025 i 2026 i ani razu nie poczułem się zagrożony.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#57 PostWysłany: 04 Lip 2026 22:03 

Loty: 465
Kilometry: 1 047 498
Krajów: 67 / 31.3%
Zrobiłem rezerwację przez Trip.com za 655PLN. Oczywiście biletów nie wystawili. Dość mocno ich naciskałem, najpierw tłumaczyli się błędem płatności po ich stronie, potem przysłali wiadomość o braku możliwości wystawienia biletu i alternatywę w postaci pełnej refundacji i zakupu nowego oczywiście na własną rękę. Nie poddałem się i głównie naciskając na czacie, na wypełnienie gwarancji, które dają w postaci niezmienności ceny jak i samego wystawienia biletów, jak też na zrealizowanie umowy zgodnie z prawem i zapisami kodeksu cywilnego, ostatecznie po rozmowie z kimś z wyższego poziomu, poprosili o podanie alternatywnych lotów na które chciałbym zmienić. Wymogiem był wylot z Portugalii i powrót do Niemiec. Wybrałem "najtańszy" TAP z Lizbony i powrót do Berlina zamiast do Hamburga jak było w oryginale i dostałem właśnie po około dwóch godzinach etickety. Wartość nowych biletów to ponad 4200PLN....
 Profil Relacje PM off
36 ludzi lubi ten post.

#58 PostWysłany: 05 Lip 2026 15:14 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Chciałem z ciekawości sprawdzić, ile takie bilety kosztują normalnie, ale Iberia wyszukuje tylko RT MAD-GRU, nie da się wybrać podróży wieloodcinkowej na tej trasie.
Zobaczymy po weekendzie, jak będzie, ale ze względu na dość szybkie załatanie błędu, wydaje mi się, że szanse na utrzymanie się biletów są dość spore.
drex lubi ten post.

#59 PostWysłany: 05 Lip 2026 15:33 

Loty: 94
Kilometry: 161 670
Krajów: 33 / 15.4%
@Sudoku myślę podobnie, raczej dość średnie zainteresowanie, brak natychmiastowych anulacji, ostatnia kara dla iberii za anulacje, decyzje tripa o alternatywnych biletach, to wszystko wskazuje na dużą możliwość utrzymania się tej taryfy. Zawsze zostaje te parę procent wątpliwości czy w poniedziałek w Madrycie excel nie wypluje innych wniosków ale póki co dość duży optymizm u mnie.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 05 Lip 2026 15:53 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 364 340
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
Moja rezerwacja ma się dobrze, jest w pełni widoczna w apce iberii. Z ciekawości po wiadomości @Sudoku sprawdziłem swoje połączenia i nie ma ich dostępnych ani na ba.com, gdzie kupiłem bilety, ani na iberii. zobaczymy, choć jestem raczej przekonany, że deal się utrzyma.
 Profil Relacje PM off
drex lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 112 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości