Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 01 Lip 2026 09:01 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 1 486 299
Krajów: 95 / 44.2%
srebrny
Jakiś dramat, ja już dziś złożyłem trzecią reklamację. Saldo karty po migracji się nie zgadza - była całkowicie spłacona obecnie jakaś dziwna kwota zadłużenia, pobrano 18 zł za kartę choć spełniłem warunki zwrotu. Co do mil większość roztropnie zamieniłem przed migracją ale 27 k nie mogłem się zdecydować czy potrzebne mi bedzie FB czy avios i tak zostało bo stwierdziłem, że poczekam co będzie w następnej promo FB. Domyślałem się, że zamiana nie będzie tak bezproblemowa jak w citi ale wszędzie twierdzili, że warunki zostają jak dotychczas a tu taki zonk. Pewnie przy tej ilości reklamacje będą się ciągnąć niewiadomo ile a chce już wypowiedzieć to dziadostwo. Zasadniczo wydaje mi się, że można bez okresu wypowiedzenia zamknąć bo zmienili warunki tylko jak później udowodnię ile miałem mil.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#442 PostWysłany: 01 Lip 2026 09:13 
Awatar użytkownika

srebrny
@chester0

Jak nie wiedziałeś jakie mile, to trzeba było brać żywą gotówkę...
27 tys. Mil to bylo ok 675 zł
Teraz przy wymianie na VeloChwile to wartość tych mil to połowa czyli ok 340 zł
Nie porobiłeś żadnych screenów? Ja mam zrobiony screen z każdej wymiany mil na pln, która zrobiłem tuż przed samą migracją.
A ile teraz Ci pokazuje tych mil juz w Velo?
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 01 Lip 2026 09:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy komuś pobrali odsetki za płatność Blikirm z karty kredytowej która w Citi była zawsze bezprowizyjna?
 Profil Relacje PM off
Krzysztof76 uważa post za pomocny.

#444 PostWysłany: 01 Lip 2026 10:24 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 1 486 299
Krajów: 95 / 44.2%
srebrny
@cekace zasadniczą większość mil zamieniłem na cashback już wcześniej, to zostawiłem bo liczyłem na jakieś fajne opcje w promo FB. Teraz pokazuje 27 k w tych śmiesznych velo chwilach więc tak jak piszesz połowę wcześniejszej wartości dlatego napisałem reklamację. Co do widoczności to chodziło mi o to co się stanie jak zamknę kartę a reklamacja się będzie jeszcze mielić i mielić. Chyba zrobię print screen teraz tak na wszelki wypadek i zastanawiam się czy nie spalić tych voucherów z velo chwil i dochodzić tylko różnicy bo po zamknięciu karty pewnie przepadną bezpowrotnie.
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 01 Lip 2026 10:41 

Loty: 261
Kilometry: 430 290
Krajów: 34 / 15.8%
niebieski
Marek Marszolik napisał(a):
Czy komuś pobrali odsetki za płatność Blikirm z karty kredytowej która w Citi była zawsze bezprowizyjna?
Mnie niedawno pobrano opłatę za przewalutowanie przy płatności na booking i teraz pod koniec poprzedniego tygodnia ponownie pobrano mi opłatę za przewalutowanie innej transakcji na 340 EUR. W obu przypadkach koszt tego przewalutowania to prawie 100 zł!. Dzwoniłem w obu tych przypadkach na infolinię i zapewniano mnie, że te opłaty zostaną zwrócone. Ale czas pokaże jak będzie.

#446 PostWysłany: 01 Lip 2026 11:34 
Moderator forum

Marek Marszolik napisał(a):

Tak, masz o tym relacje we wcześniejszych postach oraz w podlinkowanym artykule na Bankierze.
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 01 Lip 2026 20:57 

niebieski
Nie wiem czy tu było coś o karcie kredytowej BP Motokarta, ale napiszę coś o swoich doświadczeniach.
Do tej pory wierzyłem i miałem bardzo dużo pobłażania dla Velo Banku, ale teraz widzę, że ta operacja to jest jedna organizacyjna porażka. Na infolinii nie znają produktów. Nawet „dedykowane zespoły zajmujące się produktami Citibanku”.
Przykładem jest karta kredytowa BP Motokarta. Na tej karcie była korzyść w postaci i punktów z Bezcennych Chwil, jak i cashback 20 złotych. Wystarczyło zrobić obrót 500 złotych, w tym 250 złotych na stacjach BP. Po zakończeniu cykru rozliczeniowego i spełnieniu wspomnianych warunków dostawało się informację o możliwości odbioru tego cashbacku 20 złotych w systemie.
O tej funkcjonalności karty pracownicy nie wiedzą. Mylą z Velokorzyściami albo VeloChwilami.
Do tego nie są w pełni generowane wyciągi za czerwiec na kontach prywatnych i firmowych przeniesionych z Citi. Jedynie można sobie wydrukować zestawienie operacji. Wyciągi natomiast generowane są za okres od 15 czerwca.
Czy ktoś miał może też tę kartę powiązaną z BP?
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 01 Lip 2026 23:30 
Moderator forum

@krzysztof.ka
W komentarzu u red. Samcika napisałeś o braku toip/cenników dla produktów z Citi. One są, znajdziesz je na stronie https://www.velobank.pl/klienci-indywid ... dokumentow w sekcji „Dokumenty dla produktów przeniesionych z bankowości detalicznej Banku Handlowego w Warszawie S.A.”.
 Profil Relacje PM off
krzysztof.ka lubi ten post.

#449 PostWysłany: 02 Lip 2026 08:23 

niebieski
ume napisał(a):
@krzysztof.ka
W komentarzu u red. Samcika napisałeś o braku toip/cenników dla produktów z Citi. One są, znajdziesz je na stronie https://www.velobank.pl/klienci-indywid ... dokumentow w sekcji „Dokumenty dla produktów przeniesionych z bankowości detalicznej Banku Handlowego w Warszawie S.A.”.

Dziękuję za informację.
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 02 Lip 2026 09:16 

niebieski
dzisiaj wysłałem kolejną reklamację, tym razem dotyczy kursu przewalutowania. Wskazują waluty transakcji "od czapy", podają kurs przewalutowania, a na koniec kwota obciążenia w PLN w niczym nie odzwierciedla wskazanej waluty oraz kursu przewalutowania.
Btw, w ciągu 3 dni od poprzedniej reklamacji numerek (licznik?) reklamacji wzrósł o ponad 3000
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#451 PostWysłany: 02 Lip 2026 10:44 

@krzysztof.ka
Ja mam taki problem. Ten cashback zawsze miałem i teraz po przeniesieniu nic nie wiedzą na ten temat. Dzwoniłem w zeszłym tygodniu, konsultantka powiedziała że dopyta się i zadzwoni... Oczywiście cisza, złożyłem reklamację.
A jeszcze do końca lipca mam dostać na dwie karty bonusy 10% cashback... Jestem ciekaw jak to będzie...
Aaa jeszcze jeden mały smaczek, jak powiedziałem, że w Citi miałem dużo bonusów, tak z ostatnich 5-6 lat to co roku min. 1000 pln, to konsultantka odpowiedziała, że przez to bank Citi miał problemy i został sprzedany :lol:
To obrazuje jak będzie wyglądała współpraca z VeloB... czas pokaże.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#452 PostWysłany: 02 Lip 2026 13:04 

Powiedzmy sobie szczerze: Citi ostatnio pompował liczbę rachunków/klientów nie licząc się z kosztami
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 02 Lip 2026 15:00 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 29.8%
niebieski
lebros napisał(a):
Aaa jeszcze jeden mały smaczek, jak powiedziałem, że w Citi miałem dużo bonusów, tak z ostatnich 5-6 lat to co roku min. 1000 pln, to konsultantka odpowiedziała, że przez to bank Citi miał problemy i został sprzedany :lol:

śmieszka z tej konsultantki, ale też widać braki merytoryczne bo decyzja o sprzedarzy działu detalicznego była podjęta przynajmniej 5 lat temu i była częścią globalnej strategii banku wyjścia z wielu rynków (sprzedarz i tak się przesuneła przez wojnę)
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 02 Lip 2026 15:39 
Awatar użytkownika

platynowy
Slavekk napisał(a):
Powiedzmy sobie szczerze: Citi ostatnio pompował liczbę rachunków/klientów nie licząc się z kosztami

A jak? Jesli mozna poprosic o rozwiniecie...
I jaki to mialo wplyw na P&L Velo oraz dziadowskie i nieudane przejecie, oraz brak zapodania "tej samej" oferty po przejeciu?
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 02 Lip 2026 16:31 

srebrny
Mi dali drugą bezpłatna kartę i jakieś bony do sklepu. Pewnie ilość wydanych kart to był jeden z parametrów wyceny.
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 02 Lip 2026 18:10 
Moderator forum

Często tak było przy przejęciach, że nawet gdy już było wiadomo kto kupi i za mniej więcej ile, sprzedawany bank pompował bazę promocjami (tak było np. z Polbankiem i Eurobankiem). Bo wielkość bazy decydowała o ostatecznej wycenie. Z Citi było podobnie, promocji w ostatnich 2 latach był ogrom.
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 02 Lip 2026 19:02 

niebieski
-- 02 Lip 2026 18:00 --

Slavekk napisał(a):

No nie wiem. Bo jak się popatrzy na konta osobiste, gdzie np. w ubiegłym roku dawali 300 złotych, albo za firmowe do 1800, a porównując konkurencję, czyli Alior 1000 złotych plus pierścionek zaręczynowy, ehm, płatniczy :) Albo Erste za firmowe konto 4500 złotych, to tak Citi średnio wypada.
Być może lepsze bonusy były przy kartach kredytowych. Wiem, że jakieś walizki dawali, odkurzacze itp.

-- 02 Lip 2026 18:02 --

lebros napisał(a):
@krzysztof.ka
Ja mam taki problem. Ten cashback zawsze miałem i teraz po przeniesieniu nic nie wiedzą na ten temat. Dzwoniłem w zeszłym tygodniu, konsultantka powiedziała że dopyta się i zadzwoni... Oczywiście cisza, złożyłem reklamację.
A jeszcze do końca lipca mam dostać na dwie karty bonusy 10% cashback... Jestem ciekaw jak to będzie...

Oprócz tego stałego cashbacku na BP Motokarcie, to za czerwiec powinieniem w lipcu otrzymać ostatnią transzę nagrody za obroty na karcie debetowej (3%) i za środki na koncie. Łącznie 300 złotych. Na szczęście mam regulaminy ściągnięte.

-- 02 Lip 2026 18:02 --

lebros napisał(a):
@krzysztof.ka

Oprócz tego stałego cashbacku na BP Motokarcie, to za czerwiec powinieniem w lipcu otrzymać ostatnią transzę nagrody za obroty na karcie debetowej (3%) i za środki na koncie. Łącznie 300 złotych. Na szczęście mam regulaminy ściągnięte.
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 05 Lip 2026 16:45 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 61.9%
złoty
Czy ktoś z was próbował wygenerować voucher z programu dla MC World? (nie bezcenne chwile).
Dziś postanowiłam wygenerowac i ... nic. Wyskoczył komunikat, voucheru brak, na infolinii każą wyczyścic Cookies :D oni twierdzą w ogóle ze ten program zmienił się w jakieś Velochwile??

Załączniki:
Zrzut ekranu 2026-07-05 161743.png
Zrzut ekranu 2026-07-05 161743.png [ 393.19 KiB | Obejrzany 521 razy ]

#459 PostWysłany: 05 Lip 2026 16:52 

maxima napisał(a):
Czy ktoś z was próbował wygenerować voucher z programu dla MC World? (nie bezcenne chwile).

Tak.
Przyszedł po paru godzinach.
Nie. To nie są Velo Chwile.
 Profil Relacje PM off
maxima uważa post za pomocny.

#460 PostWysłany: 06 Lip 2026 09:17 

Loty: 248
Kilometry: 532 673
Krajów: 58 / 27.0%
niebieski
BabuK napisał(a):
ryba1992 napisał(a):
Straciłem jakieś 200k citi miles. Nie zostałem skutecznie powiadomiony o zmianach podczas gdy byłem zapewniany o kontynuacji umów i produktów po przejęciu.

Ktoś jest w tej samej sytuacji? Ja nie chcę odpuszczać bo przy aktualnej promocji 30% avios za przeniesienie do Qatar to są na prawdę grube sumy…
@ryba1992 ja jestem w plecy ok 250k mil. Też nie zamierzam tego odpuścić. Miałem nazbierane na przelot biznesklasą SIN-JFK, to to koszt kilkunatu tys zł

Ja miałem 270 tys citi mil.
Czy coś więcej wiecie? Velo odpowiedział na reklamacje?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości