Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Lip 2026 14:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 629
Kilometry: 957 527
Krajów: 61 / 28.5%
To chyba obecnie najtańsze oferty ze świeżo ogłoszonych tras do Egiptu 8-)

Załączniki:
W6WroHur448XI26.png
W6WroHur448XI26.png [ 65.77 KiB | Obejrzany 1587 razy ]
16 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 01 Lip 2026 14:45 

Loty: 167
Kilometry: 299 995
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Muszę wyłączyć powiadomienia albo będzie rozwód
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 01 Lip 2026 15:21 

niebieski
Cena niezła, choć w m-cach późniejszych najtańsze są za ok. 650 RT/os.
Do tego trzeba dodać bodaj 30 USD/os. wizę i wychodzi pod 700-800 zł/os. z wizą, co nawet przy tanim (stosunkowo) Egipcie już jakąś mega okazją nie jest. ;) Tą wizą to IMHO Egipcjanie strzelają sobie w kolano - dopiero kiedyś dojrzeją, że bez wizy więcej zarobią na efekcie skali. No ale bazują na tym, że "Egipt to Egipt" co w jakiejś mierze jednak jest prawdą.
Z drugiej strony należy powiedzieć - odnośnie lotów z PL do Egiptu - jedno słowo: wreszcie! :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 01 Lip 2026 15:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jak 30 USD to dużo, można na Sharm lecieć, gdzie wiża jest darmowa
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 01 Lip 2026 16:06 

niebieski
Ano można ale to już głównie tylko i wyłącznie po to, by się byczyć. Tylko i aż. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Lip 2026 16:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie można mieć i całe ciasto, i psa nakarmionego
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 01 Lip 2026 18:00 
Awatar użytkownika

złoty
pisze się o w miarę dobrej cenie lotów, wizie, a nikt nie pisze o transferze z lotniska, pewnie mało kto wie, że tam transportu publicznego nie ma, a kierowcy ubera nie podjadą za 3$,
w zeszłym roku w listopadzie i grudniu lasty w bp zaczynały się w cenie tych lotów i jeszcze zawierały transfery i hotele często z all, (co prawda bardzo słabe) i też z miast z których nie będzie latał wizz,
ale część pewnie pójdzie pieszo, w końcu tam ciepło i nie pada :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 01 Lip 2026 19:25 
Awatar użytkownika

srebrny
kostek966 napisał(a):
pisze się o w miarę dobrej cenie lotów, wizie, a nikt nie pisze o transferze z lotniska, pewnie mało kto wie, że tam transportu publicznego nie ma, a kierowcy ubera nie podjadą za 3$,

Nie przesadzajmy - jak kogoś nie stać na taksówkę za 30 zł OW, to może niech lepiej zostanie w domu. Szczególnie, że w wielu miejscach Europy znacznie droższy jest transport publiczny dla jednego pasażera.

Data i hotel randomowe, ale pokazuje kwoty o jakich mówimy:
Załącznik:
taxi hurghada.JPG
taxi hurghada.JPG [ 73.75 KiB | Obejrzany 1242 razy ]
4 ludzi lubi ten post.
M_Karol uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 01 Lip 2026 20:31 
Awatar użytkownika

złoty
to dobra cena jak ktoś jedzie pierwszy raz, normalnie wmawiają ludzią, że jest opłata za wyjazd na lotnisko i wołają od 10$ w zależności gdzie się chce pojechać, sam ostatni raz z centrum Hurghady na lotnisko płaciłem za ubera 150 funtów, ale to był wyjątek, podjechał starszy pan który normalnie wozi miejscowych, akurat ten randomowy hotel to jeden z lepszych w Hurghadzie, mogę śmiało polecić,
P.S. dwa tygodnie temu jechałem z lotniska w kraju UE i gdzie jest €, i autobus do hotelu ok 30 km kosztował 1,1€.
 Profil Relacje PM off
BB108 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 02 Lip 2026 09:26 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
sanchopan napisał(a):
Ano można ale to już głównie tylko i wyłącznie po to, by się byczyć. Tylko i aż. :mrgreen:

Nie do końca. Ale oczywiście zwiedzanie zabytków "staroegipskich" odpada. Masz za to górę Synaj (niezależnie od kontrowersji która góra Synaj jest tą prawdziwą), liczne spoty windserf i kite, nurkowanie.
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 03 Lip 2026 12:47 

niebieski
Ja mam rodzinę 5-osobową, więc takie taxi na 3 osoby mnie kompletnie nie interesuje.
Inna sprawa, że ja o taxi nic nie wspominałem - ale tak dla porządku zauważam.

Dodatkowo co do wiz, że "to żaden koszt i nie leć, jak cię nie stać" - to takie myślenie tunelowe. Napisałem, że sami Egipcjanie sobie strzelają w kolano, bo podczas gdy do większości innych krajów można sobie latać "co chwilę", jeśli ktoś ma ochotę, to tutaj "co chwilę" musiałby płacić za wizę. Co jest IMHO mega bez sensu - skutek jest zwykle taki, że większość osób poleci sporadycznie, dużo rzadziej, bo "po co w kółko za tę samą wizę płacić". Taka prawda.
Ale to tylko jeśli ktoś umie spojrzeć szerzej, dalej i głębiej. :D

Co do ceny - na przykładzie dzisiejszego @Lastminuter.pl widać, że z Bratysławy loty do Hurghady są nawet o około połowę tańsze, bo "klient polski bogaty i zapłaci".
Przy dużej rodzinie jeśli ktoś jest z południa Polski, to się mega opłaca dojechać do stolicy Słowacji - dużo kasy zaoszczędzonej. ;)

Ostatnio edytowany przez sanchopan, 03 Lip 2026 12:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Lip 2026 12:51 

Loty: 41
Kilometry: 89 339
Krajów: 11 / 5.1%
sanchopan napisał(a):
Tą wizą to IMHO Egipcjanie strzelają sobie w kolano - dopiero kiedyś dojrzeją, że bez wizy więcej zarobią na efekcie skali.

Raczej nie, zauważ że Egipt to w większości klienci biur podróży, którzy albo nawet nie wiedzą o wizie, albo jej nie wliczają w koszty bo nie wyświetla im się to w cenie wycieczki na stronie biura.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#13 PostWysłany: 03 Lip 2026 12:53 

niebieski
Biura podróży i ich klienci to zwykle inna grupa docelowa niż tutaj.
Ich klienci nie nie kupują sami biletów, nie szukają niższych cen przelotu - tylko całościowo patrzą. To zupełnie inny temat jest.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 03 Lip 2026 13:08 

Loty: 79
Kilometry: 81 959
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Temat mnie nawet zainteresował ze względu na terminy ferii. Z Krakowa do WRO mam ok 3h, za 2+2 najtaniej z małym bagażem wychodzi mi ~3120, z KTW (najbliżej - ~3400, z BTS (ok 5 h jazdy), ~1250 zł....Absurd.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 03 Lip 2026 13:26 

niebieski
Ano właśnie. O tym mówię wszakże.
Można też z Budapesztu, odległość podobna co do Bratysławy - ale z Budapesztu można również... do Kairu, czego w Polsce nie uświadczymy obecnie. :)
 Profil Relacje PM off
Kravkrk lubi ten post.

#16 PostWysłany: 03 Lip 2026 16:21 
Awatar użytkownika

złoty
jak im pójdzie to rozszerzą ofertę i o Kair, chyba że się okaże że ludzie boją się latać w te strony indywidualnie i zamkną szybko jak inne wcześniej, a potencjał jest, z wielu miast są loty do Egiptu po kilka razy dziennie, jak spojrzałem na moje to od 2 do 5 dziennie. sam żałuję tego Kairu, też bym poleciał znowu
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Lip 2026 16:25 

złoty
Jak znam życie i Wizzair to połowa samolotu oddana biurom podróży

Aż nie są tacy głupi, to ma być dla nich biznes.
Biznesu nie będzie tylko dlatego, że kilku z tego forum się ucieszyło, by po chwili pomyśleć czy to się spina cenowo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 03 Lip 2026 16:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

dg72 napisał(a):
Jak znam życie i Wizzair to połowa...

...tras w ogóle nie odpali i skasuje.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 03 Lip 2026 19:58 
Awatar użytkownika

złoty
to jest oczywiste, że to będzie charter mix i w zależności jak im pójdzie z umowami z bp to dalej będą decydować co poleci a co nie
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 04 Lip 2026 12:59 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
sanchopan napisał(a):
Ano właśnie. O tym mówię wszakże.
Można też z Budapesztu, odległość podobna co do Bratysławy - ale z Budapesztu można również... do Kairu, czego w Polsce nie uświadczymy obecnie. :)

Bratysława dla ludzi z KRK lub KTW jest kusząca ale niestety godziny powrotu około północy trochę psują zabawę.
Od 5 lat co roku na ferie lataliśmy wizzem do Egiptu z Budapesztu lub Wiednia (Wizz latał stamtąd za "grosze") i powiem tylko tyle: Wiedeń i Bratysława były do ogarnięcia ale Budapeszt wbrew pozorom już męczący (masz do wybory Słowacja na krótko lokalnymi drogami lub dookoła autostradami - obie wersje minimum 6h niestety) i po długim locie mnie dobijała jazda.
Te nowe loty z KTW to zbawienie bo "pod domem" i dodatkowo spowoduje spadek cen czarterów.

Już na głównej pojawiły się artykuły o możliwości zakupu hoteli z niemieckich biur i my tak zazwyczaj kupowaliśmy - trzeba tylko uważać bo czasem hotele w Egipcie nie ogarniają: klient z Polski, biuro z Niemiec a lot z Węgier i niestety bywają problemy z zameldowaniem.
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości