Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 27 Cze 2026 09:41 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Obciążyli mi kartę kredytową SimpliCity na 12 zł (Opłata za wydanie i obsługę karty głównej), tyle, że ja z promocji z LiveSmarter mam tą kartę mieć jeszcze za darmo. Poszła reklamacja.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#402 PostWysłany: 27 Cze 2026 13:34 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Pobrana opłata miesięczna za karte premiermiles 18 pln
oraz zwrot za aktywne używanie karty 18 pln.

Czyli chociaż to działa analogicznie jak w Citi.
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 27 Cze 2026 13:35 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Pobrana opłata miesięczna za kartę world 18 pln
oraz BRAK zwrotu za aktywne używanie karty 18 pln.

Wysłana reklamacja.
 Profil Relacje PM off
ume lubi ten post.

#404 PostWysłany: 27 Cze 2026 13:45 

Koniec przedłużania bezpłatnego okresu użytkowania karty kredytowej. Jeszcze w systemie Citi wyslalem coroczna prośbę o przedłużenie zwolnienia z oplat za KK niezaleznie od sumy transakcji. Dzisiaj dostalem odmowę, mimo, że mniej wiecej 9-10 miesięcy w roku mam saldo ponad 3k, czasem znacznie więcej. Napisali, ze nie będą przedłużać indywidualnych ofert z Citi. Nie widzę żadnych argumentów za utrzymywaniem tu konta i kart.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#405 PostWysłany: 27 Cze 2026 14:34 

HON fly4free
Ten bank w istocie nie ma nic ciekawego do zaoferowania dla zdecydowanej większości klientów Citi, co skłaniałoby do utrzymania tam przeniesionych produktów. Do tego fatalnie przygotowali fuzje, mimo że mieli na to sporo czasu. Spodziewam się, że zaliczą spory odpływ w najbliższych miesiącach.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#406 PostWysłany: 27 Cze 2026 16:01 

bo ten bank to "plan Zdzisława". Najlepsze, że wypowiedzenie karty w serwisie internetowym nie jest możliwe. Napisalem im, ze w Citi było, a regulaminów nie zmienili skutecznie. zobaczymy co odpiszą. wisieć godzinami na ich zapchanej pseudolinii nie zamierzam
 Profil Relacje PM off
emesem lubi ten post.

#407 PostWysłany: 27 Cze 2026 18:28 

srebrny
Nie ma żadnego sensu. Skasowali mile, a w zamian oferują kolejne 'bezcenne chwile', które są w każdym banku. I chcą by za to płacić jak poprzednio. Było tyle czasu żeby przygotować jakąś ofertę, a nawet nie wysłali 'powitania' - pierwszy mail po tygodnia od prezesa z ogólnikami. Komunikacyjnie zero. Dziś stawiają przed faktem dokonanym i w trakcie się dowiadujesz o zmianach albo opłatach.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#408 PostWysłany: 27 Cze 2026 19:06 

Loty: 40
Kilometry: 66 235
Krajów: 13 / 6.1%
Ja, w citi, miałem simplicity dożywotnio darmową. Ciekawe, czy w velo tego nie zniosą... ;)
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 27 Cze 2026 19:21 

mk64 napisał(a):
Ja, w citi, miałem simplicity dożywotnio darmową. Ciekawe, czy w velo tego nie zniosą... ;)

podejrzewam, ze do kanca ważności karty utrzymają Ci warunki ale odnowienie karty może się wiązać ze zmianami oferty :)

Wlasnie przeklikalem w systemie zamkniecie wszystkich kont i subkont. Zostaly tyljo karty, ktorych system nie pozwala samodzielnie zamknąć. Mogę powiedzieć, ze byłem dumnym klientem Velo przez całe 2 tygodnie.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#410 PostWysłany: 28 Cze 2026 16:11 
Moderator forum

szuliko napisał(a):
Koniec przedłużania bezpłatnego okresu użytkowania karty kredytowej. Jeszcze w systemie Citi wyslalem coroczna prośbę o przedłużenie zwolnienia z oplat za KK niezaleznie od sumy transakcji. Dzisiaj dostalem odmowę, mimo, że mniej wiecej 9-10 miesięcy w roku mam saldo ponad 3k, czasem znacznie więcej. Napisali, ze nie będą przedłużać indywidualnych ofert z Citi. Nie widzę żadnych argumentów za utrzymywaniem tu konta i kart.

Citi już od pewnego czasu nie przedłużało tych ofert, co najmniej miesiąc przed fuzją. Odmowa teraz ze strony Velo może jednak wynikać z braku ofert i nieprzystosowania systemu, które potwierdzają wpisy innych osób. Nie jest wykluczone, że gdy sytuacja się ustabilizuje, jakieś oferty wrócą. Sam zresztą patrząc na cennik kart Velo, gdzie zwykły MasterCard kosztuje zaledwie 5 zł miesięcznie, nie widzę uzasadnienia dla opłaty 18 zł za mój MC World z Citi.

P.S. Dziś moje nastoletnie dziecko widząc po raz pierwszy logo VELO stwierdziło, że to jest LOVE tylko pisane od dołu 😀 Wolałem już nie opowiadać jak trudna to miłość 😉
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#411 PostWysłany: 28 Cze 2026 16:25 
Awatar użytkownika

platynowy
ume napisał(a):
szuliko napisał(a):
P.S. Dziś moje nastoletnie dziecko widząc po raz pierwszy logo VELO stwierdziło, że to jest LOVE tylko pisane od dołu 😀 Wolałem już nie opowiadać jak trudna to miłość 😉

Ja tam teraz widzę "Olev" :D . Wcześniej na to nie zwróciłem uwagi. Czyżby przekaz podprogowy?
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#412 PostWysłany: 29 Cze 2026 10:51 

szuliko napisał(a):
mk64 napisał(a):

podejrzewam, ze do kanca ważności karty utrzymają Ci warunki ale odnowienie karty może się wiązać ze zmianami oferty :)

Wlasnie przeklikalem w systemie zamkniecie wszystkich kont i subkont. Zostaly tyljo karty, ktorych system nie pozwala samodzielnie zamknąć. Mogę powiedzieć, ze byłem dumnym klientem Velo przez całe 2 tygodnie.

Ja tak samo - kartę wypowiedziałem juz wczesniej, bo wiedzialem, że beda jakieś jaja. Z kontem osobistym, ktorego uzywalem glownie do wyplaty USD i EUR z bankomatow w PL pozegnalem sie juz po migracji, widzac jakie jaja z tego wyszly i to, ze nie da sie latwo przepinac karty z Global Wallet.

Generalnie dziwna decyzja tego Velobanku. Kupili duzo klientow kart KK, ktorzy w Citi byli z jakiegos konkretnego powodu - mile, punkty, darmowa karta. Jak teraz nie zamierzaja tego utrzymywac, a oferta zrowna sie z tym z Velo, to ludzie beda uciekac.
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#413 PostWysłany: 29 Cze 2026 13:20 

niebieski
ryba1992 napisał(a):
Straciłem jakieś 200k citi miles. Nie zostałem skutecznie powiadomiony o zmianach podczas gdy byłem zapewniany o kontynuacji umów i produktów po przejęciu.

Ktoś jest w tej samej sytuacji? Ja nie chcę odpuszczać bo przy aktualnej promocji 30% avios za przeniesienie do Qatar to są na prawdę grube sumy…
@ryba1992 ja jestem w plecy ok 250k mil. Też nie zamierzam tego odpuścić. Miałem nazbierane na przelot biznesklasą SIN-JFK, to to koszt kilkunatu tys zł
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 29 Cze 2026 13:24 
Awatar użytkownika

platynowy
Trzymam za Was kciuki, ale z ciekawości zapytam, dlaczego nie wysłaliście tych punktów do BA, czy QR przed przeniesieniem do Velo?
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 29 Cze 2026 13:31 

niebieski
Citi i Velo przed połączeniem informowały, że z punktu widzenia klienta nic się nie zmieni, za wyjątkiem dostępu do lepszej aplikacji mobilnej VeloBanku. Warunki korzystania z usług, kart itp miały się nie zmienić.
Ja na razie wysłałem reklamację do Velo, oraz wysyłam skargę do KNF oraz UOKiK, zobaczymy jakie będą kolejne ruchy
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#416 PostWysłany: 29 Cze 2026 16:24 
Awatar użytkownika

platynowy
tropikey napisał(a):
Ja tam teraz widzę "Olev" :D . Wcześniej na to nie zwróciłem uwagi. Czyżby przekaz podprogowy?

A mi mignelo dzisiaj takie gucio... i tez im nie wierze...
Nawet nie chce mi sie zlosliwie smiac.

Załączniki:
olev.jpg
olev.jpg [ 155.09 KiB | Obejrzany 381 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#417 PostWysłany: 29 Cze 2026 18:02 

HON fly4free
tropikey napisał(a):
Trzymam za Was kciuki, ale z ciekawości zapytam, dlaczego nie wysłaliście tych punktów do BA, czy QR przed przeniesieniem do Velo?

Ja to co miałem zapobiegawczo wymieniłem, ale popieram @BabuK. Oba banki IMO wprowadziły klientów w błąd i naruszyły umowę zamykając sobie nagle de facto program wraz ze zgromadzonymi tam punktami, gdyż to co proponuje Velo w żaden sposób nie jest porównywalne do oferty Citi. W tej sytuacji klienci Citi powinni byli otrzymać bardzo jasny komunikat, z mim. tym regulaminowym 2 miesięcznym wyprzedzeniem, że program milowy zostanie zamknięty wraz z fuzją. Takiej informacji nie było; wręcz przeciwnie - były zapewnienia, że zasadniczo nic się nie zmieni poza jakimiś technikaliami.

Natomiast rozumiem tych co nie przelewali mil, tylko na coś zbierali - właśnie taki sens mają programy bankowe, że pozwalają niezależnie od konkretnego programu lojalnościowego zbierać wymienialne punkty, które można przelać do różnych program w zależności od potrzeby, posiadanej liczby czy np. pojawiania się konkretnej dostępności miejsc za mile. Więc klienci mieli jak najbardziej prawo trzymać sobie punkty, skoro ich nie poinformowano, że wraz z fuzją stracą one na wartości / staną się bezużyteczne w celu w którym je gromadzili.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#418 PostWysłany: 29 Cze 2026 18:41 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 62.2%
złoty
W Citi działał też Program dla Karty Kredytowej Citibank World Mastercard - były naliczane punkty za transakcje.
Po fuzji tydzień im zajęło, aż te punkty się pojawiły, ale pal licho.
Zauważyłam dziś, że nowe punkty się nie pojawiają. ktoś drążył sprawę?

na stronie Velo:
Cytuj:
Co z moim Programem dla Karty Kredytowej Citibank World Mastercard?

Program i saldo punktów będą przeniesione do VeloBanku pod nazwą Program World. Ich transfer może trwać do 22 czerwca. Nie musisz podejmować w związku z tym żadnych działań. 1 punkt Programu dla Karty Kredytowej Citibank World Mastercard to 1 punkt Programu World. Aktualny katalog nagród oraz możliwość ich odbioru udostępnimy w bankowości internetowej.

Nie kojarzę, zeby ktoś ten Program wypowiedział/zmienił.

#419 PostWysłany: 29 Cze 2026 18:43 
Moderator forum

maxima napisał(a):
W Citi działał też Program dla Karty Kredytowej Citibank World Mastercard - były naliczane punkty za transakcje.
Po fuzji tydzień im zajęło, aż te punkty się pojawiły,

Pojawiły? Gdzie je widzisz?
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 29 Cze 2026 18:49 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 62.2%
złoty
jak wejdziesz w karte, zjedziesz na dół i po prawej stronie są - tylko że saldo punktów jest takie jak na dzień migracji - nowych punktów nie ma
ume uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 629 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości