Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Cze 2026 20:24 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
Taka cena za loty z lotnisk regionalnych do Astany.
Ałmaty prawie 5 stów drożej.
Terminy od września do lutego.
Źródło: TD
3 ludzi lubi ten post.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 17 Cze 2026 20:40 

niebieski
Od wtorku ta promocja wisi na SG i lastminuterze.
 Profil Relacje PM off
JIK uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 17 Cze 2026 20:40 

srebrny
Gdyby LOT nie zmienił nazwy z C na PE (bo serwis się nie zmienił), to te połączenie byłoby hitem wśród ciułających status w M&M.
Specjaliści od marketingu LOT chyba nie chcieli psuć interesów i robić konkurencji grupie LH.
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 17 Cze 2026 22:00 
Awatar użytkownika

Loty: 390
Kilometry: 778 401
Krajów: 64 / 30.9%
srebrny
Nie namawiałbytm nikogo na to, za taką cenę. Chyba wziąłem za trochę mniej na Astanę, ale to nie jest nawet podobne do jakiegoś Y+...
to, że od lotniska zależy ewnetualnie wpuszczanie po numerze grupy to jedno, ale w kazachstanie mieli luźne do tego podejście. Ze siedzenia normalne eco to wiadomo + obsługa dość luźno podchodzi do używania przedniej łazienki przez paxów z eco...
także podobnie jak w ostatnich rzędach macie obok siebie zazwyczaj ciągły ogonek ludzi.
A no i na 70 % wypełnienie Y+ w drodze powrotnej wybór jedzenia skonczył się na 5 paxie :)
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 17 Cze 2026 22:16 

niebieski
Niedawno leciałem w Y+ w obie strony. Jeśli za Y+ trzeba zaplacić 100 zł więcej niż za ekonomik (tyle nas wyszło) to można, ale przy pełnej kabinie Y+ serwis trwa niemilosiernie długo, posiłek zdąży wystygnąć zanim się dostanie wino czy inny napój (jest jedna stewardessa na 14 pasażerów). Siedzenia twarde, dupa boli, zwłaszcza w nowych MAXach, tych z "drewnianą" boazerią. Na powrocie był starszy 737 MAX , z wygodniejszymi (miększymi) siedzeniami, do tego było tylko kilku pasażerów w Y+, więc było fajnie.
Ale nie wiadomo na co się trafi
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 17 Cze 2026 22:26 

HON fly4free
Sama tak długa podróż w MAX LO to już jest koszmarna wizja : te samoloty w tej konfiguracji są generalnie mega niewygodne i klasa C czy tam Y+ nic tu nie pomaga. Jedyny plus to, że o ile jest zasłona i załoga dba o to, z przodu jest dużo spokojniej zwłaszcza jeśli w całym samolocie jest wysoki LF.

Co do przednich toalet @Robaku: nie wiem, jaką politykę ma LO w przypadku formalnie klasy premium, ale kiedyś w trakcie lotu z CAI była podobna sytuacja przy C z przodu i grzecznie, ale stanowczo zwróciłem CC uwagę, żeby zaczęli stosować konsekwentnie izolację kabin, bo zaczęły się regularne wycieczki z Y. Nie mam nic przeciwko incydentalnemu korzystaniu przez paxów z "tyłu" samolotu z łazienki z przodu, jeśli to zwłaszcza dotyczy np. starszej osoby siedzącej gdzieś blisko, której może być trudno odbyć wycieczkę na koniec samolotu, albo gdy wózki dłuższy czas blokują przejście na tył, ale jak robi się wieczna kolejka ludzi nad głowami, do tego przybiegających całymi rodzinami, gadających ze sobą, czekających na dzieci, aż wyjdą z łazienki itp. to staje się to zdecydowanie niekomfortowe.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 17 Cze 2026 23:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Ogólnie załoga zamknęła swoją zasłonkę przędnią oddzielająca y+ od toalet, i tam siedzieli, ale totalnie mieli wywalone na zasłonkę miedzy eco a Y+ potem jak uznałem, że napisze swoj feedback odnosnie tej podrozy do lotu wskazali, ze przednia toaleta na srednich lotach jest dostepna dla wszystkich. Także spoko, ale Y+ od Lotu to zart.

#8 PostWysłany: 17 Cze 2026 23:19 

niebieski
Jak ja leciałem do NQZ , to starali się zawracać "intruzów" , choć byłem też swiadkiem, że z tylnej CC ktoś powiedział, że można iść do przodu.
Mnie osobiście bardziej przeszkadzał długi czas między posiłkiem a winem i twardy zydel. (Ale na powrocie było fajnie, bo przyleciał MAX post Blue Air i kabina była w 30% zajęta)
Ale ponieważ nie wiadomo na co się trafi, więc stwierdziłem, że szkoda kasy na Y+i kolejna podróż do Kazachstanu w lipcu będzie w Y
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Cze 2026 00:02 
Awatar użytkownika

srebrny
jakby za taka cene wcisnęli Uzbekistan, to dla utrzymania FTL pewnie bym się skusił, a tak to wolę czekać na inne opcje.
Delhi znowu wrociło do 3999 za Y+ tylko w średnim terminie.

#10 PostWysłany: 18 Cze 2026 01:55 

Loty: 209
Kilometry: 463 004
Krajów: 48 / 23.2%
srebrny
Premium taniej niz economy ?;-)

Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości