Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1631 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82  Następna
Autor Wiadomość
#1601 PostWysłany: 25 Mar 2026 22:10 

srebrny
@rojasQ nie mam. Szukałem w Google’u pod różnymi frazami przez ok. 20-30 minut i były tam różne, ale ten dał największy upust
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#1602 PostWysłany: 27 Mar 2026 13:50 

Za miesiąc będziemy nad Gardą - chcemy już tam na miejscu (nie na lotnisku) wypożyczyć samochód na jeden dzień - od rana do późnego wieczora.
Czy w ogóle jest taka opcja, czy się to opłaca?
Czy możecie polecić wypożyczalnię w Peschiera del Garda?
 Profil Relacje PM off  

#1603 PostWysłany: 28 Mar 2026 08:48 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 73 479
Krajów: 13 / 6.1%
Cześć , za 3 tygodnie pierwszy raz lecimy z niemowlakiem do Bari.
Poleca ktoś jakąś sprawdzoną wypożyczalnie na lotnisku? Pierwszy raz wypożyczamy auto we Włoszech, zwrócić na coś uwagę? Brać ubezpieczenie dodatkowe ?

Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#1604 PostWysłany: 28 Mar 2026 10:53 
Awatar użytkownika

Loty: 62
Kilometry: 78 218
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Mr.Highlife napisał(a):
Brać ubezpieczenie dodatkowe ?

Excess moim zdaniem zawsze warto wykupić. Mnie zaoszczędziło to raz ponad 200€ za głupie uszkodzenie koła.
Pytanie - wygodnie, ale drogo (czyli w wypożyczalni) czy dużo taniej, ale w razie czego najpierw trzeba wyłożyć kasę - czyli zewnętrzny ubezpieczyciel.
 Profil Relacje PM off
Mr.Highlife lubi ten post.

#1605 PostWysłany: 28 Mar 2026 11:23 

niebieski
Tanie i dobre w Bari jest FILORENT. Dowożą busem na parking poza lotniskiem. Korzystałem z Avis - też spoko. Odradzam Nollegiare (czy jakoś tak, różowe logo)
 Profil Relacje PM off
Mr.Highlife lubi ten post.

#1606 PostWysłany: 08 Kwi 2026 07:41 
Awatar użytkownika

Loty: 1428
Kilometry: 2 943 707
Krajów: 123 / 57.5%
platynowy
Zdecydowanie nie polecam U-Save. Było tanio jak to bywa (Sycylia) ale złapałem gumę 3 godziny od początku wynajmu 150km od Katanii. Zero pomocy, kazali dzwonić na assistance, tam jakaś Pani załatwiła towing car (bo oczywiście zapasu nie ma a zestawu nie kazała dotykać). Laweta przyjechała i zabrała samochód nas zostawiając na chodniku. U-Safe wypiął się na dalszą pomoc i zostawił nas z niczym... jeszcze mam fakturę za holowanie, naprawę i koszty dodatkowe :(
Z ubezpieczeniem będę walczył ale postawa U-Safe - tragedia. Jesteście zostawieni sami sobie.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 08 Kwi 2026 09:38, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1607 PostWysłany: 08 Kwi 2026 09:56 

Loty: 100
Kilometry: 130 631
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
U-Save to w zasadzie green motion także można było się spodziewać problemów.
Kashpir uważa post za pomocny.

#1608 PostWysłany: 08 Kwi 2026 12:48 

srebrny
Cytuj:
U-Safe wypiął się na dalszą pomoc i zostawił nas z niczym... jeszcze mam fakturę za holowanie, naprawę i koszty dodatkowe

Twoja umowa najmu gwarantowała w takiej sytuacji całkowicie darmową pomoc assistance i darmowa naprawę?
 Profil Relacje PM off  

#1609 PostWysłany: 08 Kwi 2026 15:01 

niebieski
@hiszpan Niestety jak nie masz ubezpieczenia assistance to chyba każda wypożyczalnia tak zrobi.
A nawet jak masz to często zapewnia to holowanie i drugi samochód, który musisz sam odebrać w biurze. Trzeba czytać warunki najmu.
Ja kiedyś w takiej sytuacji miałem szczęście, bo życzliwy laweciarz wziął dwie osoby do kabiny, a trzeciej najniższej kazał położyć się w samochodzie na lawecie i zawiózł nas do najbliższego miasta.
 Profil Relacje PM off  

#1610 PostWysłany: 08 Kwi 2026 15:43 

Kilometry: 129 615
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Czytam z wypiekami na twarzy. Fascynujące...
CCC a wychodzi jak zawsze.
 Profil Relacje PM off  

#1611 PostWysłany: 22 Maj 2026 07:22 

Szukaliśmy przed wyjazdem do Włoch wypożyczalni z niską kaucją i padło na Sicily By Car. Generalnie mogę polecić. Zamówiliśmy online kilka dni wcześniej Fiata Pande a na lotnisku w Bolonii dostaliśmy nowiutkiego Peugeota 2008. Kaucja 200Euro, gdzie inni których oglądałem mieli 800. Zdarzyło się niestety zarysowanie zderzaka, ale mieliśmy pełne ubezpieczenie, więc przy oddaniu byliśmy gotowi na formalności z tego tytułu. Odbierający spojrzał i machnął ręką, za chwilę podpisywałem na tablecie, że ,,No demages" i kaucja wróciła w kilka dni.
 Profil Relacje PM off  

#1612 PostWysłany: 26 Maj 2026 14:06 
Awatar użytkownika

Czy ktoś miał może do czynienia z Icaro? Lecę na Mediolan Malpensa i mam do wyboru:
Centauro, ich (czyli Icaro) oraz Ok Mobility.
Centauro w opiniach czytam, że w najniższych klasach często daje zmęczone Ople Corsy, które biorą olej więc chyba podziękuje. OK Mobility jest najdroższy i średnie opinie, no i właśnie Icaro, który ma dobre opinie ale tych opinii jest dość mało.
 Profil Relacje PM off  

#1613 PostWysłany: 26 Maj 2026 15:06 
Awatar użytkownika

złoty
Icaro nie znam, ale Ok Mobility jest generalnie ok. Centauro zresztą też. Jeśli oferty są porównywalne, brałbym najtańszy (poza Goldcar).

#1614 PostWysłany: 16 Cze 2026 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 66 649
Krajów: 8 / 3.7%
Cześć, prośba o podpowiedź. W październiku ląduję na TPS Trapani, obczajam wypożyczalnie i rozstrzał cenowy jest znaczący. Co polecilibyście na tym lotnisku, może coś lokalnego? Porównuję ceny na discovercars, tam jest ok, ale wtedy chyba obowiązkowo dodatkowe ubezpieczenie?? Poratujcie poradą - dzięki !
 Profil Relacje PM off  

#1615 PostWysłany: 16 Cze 2026 12:08 
Awatar użytkownika

złoty
Ubezpieczenie i tak powinieneś wziąć, różnica jest tylko taka, czy weźmiesz od pośrednika (typu Discover; tylko jeśli masz kredytówkę z odpowiednim limitem na blokadę), czy od wypożyczalni. Obie opcje mają swoje wady i zalety.
FUX lubi ten post.
Kondzio79 uważa post za pomocny.

#1616 PostWysłany: 16 Cze 2026 15:45 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 621
Kilometry: 946 669
Krajów: 60 / 28.0%
@Kondzio79 przeszukaj temat "sycylijski" wynajem-auta,1407,1341
FUX lubi ten post.

#1617 PostWysłany: 16 Cze 2026 22:21 

złoty
@Kondzio79 @kameander, niekoniecznie od pośrednika. Trzecią opcją jest rezerwacja bez pełnego ubezpieczenia i osobne ubezpieczenie udziału własnego w Cover4rentals, WorldWide Insure albo Riverside. Tak powinno być najtaniej.
"Ubezpieczenie" bezpośrednio w wypożyczalni (ściśle rzecz biorąc to nie jest ubezpieczenie, ale zniesienie udziału własnego w szkodzie) jest najprostsze, ale prawie zawsze najdroższe, często droższe niż sama cena wypożyczenia.
Tu jest cały wątek o ubezpieczeniach udziału własnego ubezpieczenie-wynajetego-samochodu,1621,6151
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#1618 PostWysłany: 16 Cze 2026 23:22 
Awatar użytkownika

złoty
@meczko Ależ oczywiście, natomiast kolega wyżej sformułował pytanie w sposób sugerujący nienajwiększe obycie z wypożyczalniami, więc i moja odpowiedź była taka, by w danym przypadku miał z niej jak największą korzyść przy jak najmniejszym wysiłku. Być może nietrafnie.
FUX lubi ten post.

#1619 PostWysłany: 17 Cze 2026 06:57 

Kilometry: 129 615
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Nie do końca masz za co przepraszać. Często te "ubezpieczenia" z wypożyczalni obejmują np. przebite koła, zgubiony kluczyk i inne, których nie ma w ubezpieczeniu zewnętrznym.

Pierwsze lepsze warunki z bookingu:

Zwrot kosztów na wypadek zniszczeń lub kradzieży

Twój samochód jest objęty standardową polisą AC (ang. CDW) z wkładem własnym w wysokości 1 800 € oraz ubezpieczeniem od kradzieży (ang. TP) z wkładem własnym w wysokości 1 800 €. W przypadku uszkodzenia karoserii lub kradzieży samochodu wypożyczalnia może obciążyć Cię do wysokości wkładu własnego – ubezpieczenie Zurich Insurance obejmuje zwrot tych kosztów. (Nie obejmuje dóbr osobistych).

Zwrot kosztów naprawy
Produkty ubezpieczeniowe często obejmują wyłączenia, ale ubezpieczenie Pełne Ubezpieczenie obejmuje całość nadwozia i części mechanicznych samochodu – od kół po szyby i silnik, dach oraz podwozie. (Nie obejmuje kosztów czyszczenia).

Zwrot kosztów za opłaty administracyjne i na wypadek awarii
Jeśli samochód zepsuje się, zgubisz kluczyki lub zatrzaśniesz się w samochodzie, ubezpieczenie Pełne Ubezpieczenie zapewnia zwrot wszelkich kosztów pomocy, holowania czy wymiany kluczyków. (Nie obejmuje kosztów lotów/zakwaterowania).
 Profil Relacje PM off
le_szek lubi ten post.

#1620 PostWysłany: 20 Cze 2026 06:28 
Awatar użytkownika

Loty: 263
Kilometry: 511 592
Krajów: 63 / 29.4%
srebrny
najpiekniejszy napisał(a):
Ode mnie antypolecajka: Rental Premium w Brindisi.
Jak domniemam dwóch Włochów bez znajomości języka angielskiego wzięło się za interes wypożyczania aut. Zero komunikatywności, ani nawet chęci. Wszystko na migi, a gdy miałem jakieś uwagi dostawałem odpowiedź "tutti ok". Jakby chociaż improwizowali i chcieli posługiwać się translatorem google, ale nawet tego nie było...
Umowa w języku włoskim, mimo zniszczeń na samochodzie, na "mapce" auta w umowie zero zaznaczonych elementów. Żadnego kwitka z potwierdzeniem wynajmu w formie papierowej nie dostałem, a podczas oddawania auta okazało się, że takie potwierdzenie powinienem dostać na emaila... ale pracownik źle wpisał mój adres email i finalnie jeździliśmy bez jakiegokolwiek kwitu. W środku zapach papierosów, a na zewnątrz auto na tyle brudne, że przy weryfikacji uszkodzeń trudno było rozróżnić uszkodzenia od zabrudzeń.
A, jeszcze jedno: w warunkach wypożyczenia paliwo w aucie "full to full", a na odbiorze bak zalany w 1/3.
PS. Auto tydzień temu zwrócone, blokada kaucji nadal się utrzymuje, ale to na marginesie, bo mają 30 dni na odblokowanie, więc czekam.

Dwa dni temu tam oddawalem, wiec moge sie dopisac.
Z paliwem to roznie jest i zazwyczaj sie oddaje do tego samego poziomu. Rzadko jest full. Ja mialem na 80km... wiec pozniej cyrki z zatankowaniem.
To drobna niedogodnosc. Od razu informuja ze mozna zamowic o nich za 15 euro myjnie jesli brudne, bo jak uznaja ze bardzo brudne to skasuja 60 euro. Tylko ze auto było uwalone ze masakra. Pelno piachu w srodku, brudne szyby, progi, czekoladą uwalone w srodku. Zgłosiłem, ale protokol juz wyslany na maila wiec nie ma co wpisywac. Mialem oddac "prawie czyste". Oddalem.

No i ze zdaniem cyrk, bo oddalem i od razu facet podszedl w miejsce gdzie przy progu pod zagieciem byla jakas czerwona farba z innego lakieru, widac ze stare to, ale był jakis slad ktory nie byl widoczny stojąc. Trzeba bylo sie schylić. NIe sprawdzal nic innego tylko to. Mialem film ale na filmie nie bylo tego widac. Na szczescie pierwszy raz w zyciu poprosilem zone aby przy odbiorze porobila dodatkowe zdjecia, bo juz sie wkurzylem tym brudnym autem i straszakiem kary jak sie odda brudne. Na szczescie miała takie zdjecie w tym miejscu.

Generalnie to bralem wiele razy auta, ale takie ordynarne rżniecie klienta to jeszcze nie mialem. Polecm ku przestrodze.
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1631 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości