Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2930 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 143, 144, 145, 146, 147
Autor Wiadomość
#2921 PostWysłany: 23 Maj 2026 11:51 

Loty: 20
Kilometry: 30 118
Krajów: 5 / 2.4%
niebieski
Chupacabra napisał(a):
Kod rabatowy do ERGO (MAJ20) już nie działa... Ma ktoś może jakiś nowy kod do nich?

Walizki15 działa, sprawdzone wczoraj.
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2922 PostWysłany: 23 Maj 2026 12:01 

niebieski
opucher napisał(a):
W lutym mój współtowarzysz podróży miał wątpliwą przyjemność korzystania z ubezpieczenia dołączonego do karty kredytowej w Pekao SA w wariancie platynowym podczas pobytu w Tajlandii.

[..]
Niestety, podczas pierwszej rozmowy, konsultantka nie była w stanie zweryfikować posiadanego przeze mnie ubezpieczenia - nie widziała wariantu tej karty w swoim systemie.

I jak to finalnie zweryfikowali? Musieliście dzwonić do banku? Jakieś dokumenty organizować?
 Profil Relacje PM off  

#2923 PostWysłany: 23 Maj 2026 15:06 

wujekp napisał(a):
opucher napisał(a):
W lutym mój współtowarzysz podróży miał wątpliwą przyjemność korzystania z ubezpieczenia dołączonego do karty kredytowej w Pekao SA w wariancie platynowym podczas pobytu w Tajlandii.

[..]
Niestety, podczas pierwszej rozmowy, konsultantka nie była w stanie zweryfikować posiadanego przeze mnie ubezpieczenia - nie widziała wariantu tej karty w swoim systemie.

I jak to finalnie zweryfikowali? Musieliście dzwonić do banku? Jakieś dokumenty organizować?

Nic nie musieliśmy robić, po kilku godzinach (kiedy w Polsce nastał dzień) wszystko ogarnęli między sobą Mondial<->PZU<->Pekao
 Profil Relacje PM off
wujekp uważa post za pomocny.

#2924 PostWysłany: 26 Maj 2026 22:21 

Loty: 14
Kilometry: 22 068
Krajów: 5 / 2.4%
Robiłem ostatnio wycenę w Axa na stronie https://ubetrasa.pl/ubezpieczenie-turystyczne/ ale nie wykupiłem i dziś dostałem na maila ofertę 50% zniżki - czyli roczne ubezpieczenie wariat Zdobywca 40 ml KL za 1600 zł, ciekawa opcja nie powiem... czy ktoś też tak miał?
 Profil Relacje PM off  

#2925 PostWysłany: 27 Maj 2026 00:16 

niebieski
Tak. Podobna oferta po zakupie ubezpieczenia na 2 dni.
 Profil Relacje PM off
SamWPodrozy lubi ten post.

#2926 PostWysłany: 02 Cze 2026 00:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 621
Kilometry: 946 669
Krajów: 60 / 29.0%
Uniqa - nie wiem czy wcześniej nie zauważałem czy to nowość, ale można dostać 10% zniżki za posiadanie karty EKUZ. Łączy się ze zniżką z kodem TRAVEL20, więc efektywnie można mieć 28% zniżki.

Załączniki:
Uniqa_EKUZ.PNG
Uniqa_EKUZ.PNG [ 23.79 KiB | Obejrzany 129 razy ]
3 ludzi lubi ten post.

#2927 PostWysłany: 02 Cze 2026 13:26 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.8%
srebrny
Próbowałem w temacie o kartach PKO, ale może tu bardziej pasuje. Mam kartę PKO Infinite, pytanie o ubezpieczenie rezygnacji z powodu choroby dziecka, ale od trochę innej strony. Mam zaplanowany wyjazd bez dziecka, dziecko miało zostać pod opieką innej osoby. W przypadku gdy zachoruję muszę zostać. Czy ubezpieczyciel coś takiego łyknie?
Wg OWU nie ma informacji o tym, że dziecko ma być uczestnikiem podróży
Cytuj:
Nagłego zachorowania Ubezpieczonego, Współmałżonka, Partnera lub Dziecka, w tym również wskutek Choroby w związku
z wystąpieniem której ogłoszono Epidemię lub Pandemię nierokującego wyzdrowienia do czasu planowanej daty rozpoczęcia Wyjazdu;

W definicji “Dziecka” i “nagłego zachorowania” też nie ma nic o tym, że ta osoba ma być uczestnikiem imprezy, więc teoretycznie się łapie, ale nie wiem czy nie interpretuję tego zbyt frywolnie.
 Profil Relacje PM off  

#2928 PostWysłany: 10 Cze 2026 09:21 

marrak napisał(a):
Chupacabra napisał(a):
Kod rabatowy do ERGO (MAJ20) już nie działa... Ma ktoś może jakiś nowy kod do nich?

Walizki15 działa, sprawdzone wczoraj.

Walizki15 już nie działa - pewnie nowy miesiąc, posiada ktoś nowy kod ?
 Profil Relacje PM off  

#2929 PostWysłany: 13 Cze 2026 12:24 
Awatar użytkownika

Loty: 394
Kilometry: 541 100
Krajów: 39 / 18.8%
srebrny
ERGO -15%
Cytuj:
LATO2026
Kashpir lubi ten post.

#2930 PostWysłany: 16 Cze 2026 14:47 

trocha napisał(a):
Próbowałem w temacie o kartach PKO, ale może tu bardziej pasuje. Mam kartę PKO Infinite, pytanie o ubezpieczenie rezygnacji z powodu choroby dziecka, ale od trochę innej strony. Mam zaplanowany wyjazd bez dziecka, dziecko miało zostać pod opieką innej osoby. W przypadku gdy zachoruję muszę zostać. Czy ubezpieczyciel coś takiego łyknie?
Wg OWU nie ma informacji o tym, że dziecko ma być uczestnikiem podróży
Cytuj:
Nagłego zachorowania Ubezpieczonego, Współmałżonka, Partnera lub Dziecka, w tym również wskutek Choroby w związku
z wystąpieniem której ogłoszono Epidemię lub Pandemię nierokującego wyzdrowienia do czasu planowanej daty rozpoczęcia Wyjazdu;

W definicji “Dziecka” i “nagłego zachorowania” też nie ma nic o tym, że ta osoba ma być uczestnikiem imprezy, więc teoretycznie się łapie, ale nie wiem czy nie interpretuję tego zbyt frywolnie.

Wydaje mi się, że tutaj jedynym ograniczeniem jest ograniczenie do najbliższej rodziny, podobnie jak w przypadku śmierci. Osoba zmarła wcale nie musi być planowana do wyjazdu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2930 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 143, 144, 145, 146, 147

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości