Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Miles&Smiles TK]
#621 PostWysłany: 22 Maj 2026 09:27 

żeby zamknąć temat który zacząłem... Faktycznie, trzeba pisać do skutku. W końcu skorygowali należne mile statusowe.
Dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#622 PostWysłany: 26 Maj 2026 16:44 
Awatar użytkownika

platynowy
Wyświetliła mi się dziś zachęta TK do przystąpienia do ich programu dla firm:

https://www.turkishairlines.com/en-int/corporate-club/

Nie sprawdzałem jeszcze, czy z moją JGD mam szansę, by mnie przyjęli, ale zakładając optymistycznie, że tak, zapytam, czy ktoś już może z tego korzysta? Jest sens się tym w ogóle interesować mając Elite?
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 26 Maj 2026 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 12.1%
niebieski
Ja to mam od 2 lat. Największym plusem są różnice milowe w tej samej taryfie i delikatnie ale bardzo delikatnie lepsze ceny. Natomiast wydaje mi się ze polityka zmiany i anulowania jest mega.
Zmieniałem soje loty do JFK, BKK czy SIN płaca tylko różnicę w cenie. Raz dopłacałem do biznesu 1500 zł za 2 osoby na trasie WAW - IST - SIN :)
Zaciąga Twój status i normalnie się wszystko nalicza. Ogólnie polecam i nigdy nie wylatałem minimum ( chyba 17000 euro rocznie ).
A plusem tez lista "pracowników", która może korzystać z loży w IST oraz odprawiać się na biznesie. Ja mam dopisane 12 osób.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#624 PostWysłany: 07 Cze 2026 21:54 

złoty
@cool_aka_romeo
Jaki masz rodzaj działalności i jakie dokumenty im wysyłałeś? Ja złożyłem wniosek, jak tylko pojawił się tutaj Twój post. Wysłałem KRS (mam z o.o.) i zero odpowiedzi.
Po wejściu do wniosku jest napisane, że ktoś się skontaktuje telefonicznie lub mailowo. Od ponad tygodnia.

I drugie pytanie, ale ostrzegam, że ciężkie się wylosowało. Czy można upnać kuponem do biznesu dl TK Elite+, lot kupiony za mile M&S w economy? Może ktos ma doświadczenie. Akurat tak mi pasuje.

#625 PostWysłany: 07 Cze 2026 22:17 

HON fly4free
@tasma: powinno teoretycznie się dać, na zasadzie analogii z upgradem za mile, który w TK jest dopuszczalny przy bilecie za mile (czy to opłacalna opcja itp. to inna kwestia), czyli przy milach z X do I Jeśli już masz ten bilet, to powinieneś widzieć opcję użycia upa E+, o ile jest dostępna odpowiednia klasa w koszyku (co do zasady J). Jeśli nie ma - a ostatnio po wybuchu wojny w Zatoce o to dużo trudniej niż wcześniej, to zostaje wait lista, która jakoś od niedawana działa.
 Profil Relacje PM off
tasma lubi ten post.
tasma uważa post za pomocny.

#626 PostWysłany: 10 Cze 2026 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 12.1%
niebieski
@tasma Ja wysłałem im tez KRS - także mam zoo. Po kilku dniach odpisali, ale mam problem żeby dopisać lub zmienić dane ponieważ już nikt mi nie odpisuje od 2/3 miesięcy :)
 Profil Relacje PM off
tasma lubi ten post.

#627 PostWysłany: 10 Cze 2026 13:42 
Awatar użytkownika

złoty
tasma napisał(a):
Czy można upnać kuponem do biznesu dl TK Elite+, lot kupiony za mile M&S w economy?

Załącznik:
papież-jp2.gif
papież-jp2.gif [ 145.36 KiB | Obejrzany 243 razy ]

Ja w taki sposób zużywam tamtejsze mile - kupuję Y w milowym promo i robię upa. Jeśli jest dostępny promo milowy na C, to mam 100% sukcesu (na bodajże 6 prób). Aczkolwiek nie robiłem tego jeszcze po Specjalnej Operacji Blokującej.
 Profil Relacje PM off
tasma lubi ten post.

#628 PostWysłany: 10 Cze 2026 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 25.1%
złoty
W którym momencie robisz up w ten sposób?
Mamy właśnie dostępne kupony, ale obecnie brak jest taryfy J chyba na jakikolwiek lot, więc pozostaje up tuż przed lotem jeśli dobrze myślę
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 10 Cze 2026 14:52 

HON fly4free
Up E+ najlepiej jest zrobić natychmiast po wystawieniu biletu, więc warto sprawdzić wcześniej dostępność potencjalną. Jedna uwaga - dostępność I choć zwykle oznacza także dostępność J, nie daje gwarancji, gdyby tej drugiej klasy nie było w koszyku, bo to ona jest decydująca. Inna sprawa, gdy up jest też za mile, wtedy musi być I a nie J.

Potem zostaje regularne sprawdzanie, czy dostępność się nie pojawiła, wpis na waitlistę (dostępna opcja od niedawna), albo czekanie do <23 h przed odlotem - wtedy up jest możliwy do wolnego miejsca pozostałego w C bez względu na koszyk taryfowy. Oczywiście wszystkie opcje poza pierwszą są ryzykowne i nie dają żadnej gwarancji, że miejsce w C się rzeczywiście dostanie.

Ostatnio edytowany przez marek2011, 10 Cze 2026 14:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 10 Cze 2026 14:55 
Awatar użytkownika

złoty
Darek M. napisał(a):
W którym momencie robisz up w ten sposób?

abelincoln napisał(a):
kupuję Y w milowym promo i robię upa. Jeśli jest dostępny promo milowy na C, to mam 100% sukcesu

Od razu po zakupie.
 Profil Relacje PM off  

#631 PostWysłany: 10 Cze 2026 15:05 

HON fly4free
Na marginesie odradzam robienie upów E+ z bardzo dużym wyprzedzeniem (typu bilety na rok do przodu itp.). Jeśli trafi się na jakąkolwiek zmianę rozkładu wymagającą walidacji biletu (w praktyce niemal wszystko poza kosmetyką typu 10 minut) to cofają up i wystawiają nowy bilet w Y i potem ponownie można ewentualnie użyć upa E+, tyle że jest spora szansa, że nie będzie już wtedy od razu dostępności. Otwiera to drogą do niepotrzebnego użerania się z nimi i odkręcania tego, co nie zawsze się udaje. W takim wypadku lepiej zostawić bilet "rozwalony", nic nie akceptować / nie zmieniać i poczekać do odprawy / dnia wylotu i powinno udać się zachować oryginalny up.
 Profil Relacje PM off  

#632 PostWysłany: 10 Cze 2026 15:32 

srebrny
Jeśli nie dotyka się biletu ze zmiana godzin lotu, to cała rezerwacja wraz w up pozostaje ważna. Reszta dokładnie tak, jak to opisałeś
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 10 Cze 2026 15:36 
Awatar użytkownika

złoty
...aczkolwiek można w przypadku zmiany i akceptacji (tak, wiem, niepotrzebnej) odzyskać voucher który się w międzyczasie przeterminował. Mi wystawili go z 3-miesięcznym okresem ważności.
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 10 Cze 2026 21:18 
Awatar użytkownika

złoty
Podpowiecie zatem w jaki sposób szukać dostępności biletów w taryfie I?
Po prostu Wyszukiwarka biletów nagród w C?
Za cash up od razu po zakupie to można raczej zapomnieć, bo wszędzie są tylko wyższe klasy.
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 11 Cze 2026 01:38 

HON fly4free
@Darek M.: ale chcesz szukać pod upa za mile czy E+?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: [Miles&Smiles TK]
#636 PostWysłany: 11 Cze 2026 04:41 
Awatar użytkownika

złoty
Pod UP za voucher E+, ale lot za mile, bo za cash to wiem, ze muszę szukać J, którego obecnie brak
 Profil Relacje PM off  

#637 PostWysłany: 11 Cze 2026 17:20 

złoty
@Darek M.
Expertflyer ?
Darek M. lubi ten post.

#638 PostWysłany: 11 Cze 2026 17:55 

HON fly4free
Darek M. napisał(a):
Pod UP za voucher E+, ale lot za mile, bo za cash to wiem, ze muszę szukać J, którego obecnie brak

W przypadku TK najprościej szukać IMO na apce TK jednego i drugiego. Ale jeśli chcesz użyć E+ (a nie mili) do upa biletu milowego to i tak chyba musi być J w koszyku - samo I może nie wystarczyć.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość