Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Hala Madrid!
#1 PostWysłany: 28 Mar 2020 15:21 

Sytuacja w jakiej się ostatnio wszyscy znaleźliśmy to koszmar każdego podróżnika. Uziemione samoloty, okrojone pociągi i ograniczenia w poruszaniu się to coś czego większość z nas nie zaznała nigdy. Oby jak najszybciej sytuacja wróciła do normalności, a my na szlaki.
Trudno się jednak w takich chwilach choć na moment symbolicznie nie zatrzymać.
Gdy śledzi się w mediach przekazy z miejsc, które się zna, a które w obliczu epidemii wyglądają zupełnie inaczej, człowiek zdaje sobie sprawę jak wiele się zmieniło w zaledwie kilka tygodni.
Na mnie szczególne wrażenie zrobił widok opustoszałego Madrytu.
Odwiedziłem to miasto już jakiś czas temu i zapamiętałem jako jedno z najbardziej energetycznych i tłocznych miejsc w jakich byłem. Napisać oklepane : "Miasto, które nigdy nie śpi" to nie napisać nic.
Wtedy nie napisałem relacji z tego wyjazdu, bo miał charakter rodzinny, a takich z zasady nie opisuję publicznie, bo miejsce na tyle popularne, że trudno dodać coś od siebie, bo jakoś tak nie miałem weny.
Dziś odkopałem w czeluściach twardego dysku zdjęcia, które wtedy zrobiłem.
Są beznadziejne, nieostre, zrobione starą motorolą, która zaraz po powrocie poszła w odstawkę. W innych okolicznościach na pewno bym ich nie opublikował, ale dziś przypomniały mi Hiszpanię taką jaką wszyscy znamy i jaka wkrótce będzie znowu. Centrum miasta, trzy wspaniałe stadiony, muzeum Prado, dworzec Atocha, park miejski, magiczne Toledo. Hala Madrid, dacie radę!

Więcej na http://smak-swiata.blogspot.com/

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość