Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Maj 2026 15:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Nie wiem czy dobry dział czy do low cost, ale C Class, to C Class

Za travel dealza

Tania linia lotnicza Vietjet ogłosiła niedawno uruchomienie swojej pierwszej trasy do Europy: od 10 października będą odbywały się dwa loty tygodniowo samolotem Airbus A330 z Hanoi do Pragi i z powrotem. Lot odbywa się z międzylądowaniem w Ałmaty w Kazachstanie.

Jest jednak jeden poważny haczyk (i kilka mniejszych): fotele nie można rozłożyć do pozycji całkowicie płaskiej, pozostają one lekko pochylone w trybie snu. Ponadto nie ma rozrywki pokładowej, Wi-Fi, mil dla często podróżujących itp. Z drugiej strony pasażerowie mają do dyspozycji hojny limit bagażowy wynoszący 60 kg.

Lot będzie dostępny od października 2026 r. do marca 2027 r.

Image

Image

https://travel-dealz.com/deal/vietjet-b ... ss-europe/

Załączniki:
vj_rt.jpg
vj_rt.jpg [ 94.38 KiB | Obejrzany 645 razy ]
vj_ow.jpg
vj_ow.jpg [ 90.04 KiB | Obejrzany 645 razy ]
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#2 PostWysłany: 28 Maj 2026 15:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Nietypowa oferta jak na C, ale dobrze, że jest wybór. Każdy dopasuje pod siebie.
Ja natomiast na takiej skórze zjeżdżam nawet przy lekkim pochyleniu w Y, więc w takiej pozycji do spania w C to już wiem gdzie wyląduje :)
To na dole to bardziej posłuży jako jakiś zagarniacz ciała, niż podnóżek ;)

No chyba że jakoś odwrotnie spać tj. zaplątać nogi o pasy i głową w dół... :lol:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 28 Maj 2026 15:51 

HON fly4free
To jest produkt identyczny jaki posiada jako własny Air Asia X. Czy wygodny czy nie? To kwestia preferencji, postury, itp. Przykładowo ja na tych fotelach śpię jak zabity, bo nawet przy klasycznym flatbed nigdy nie ustawiam pozycji w pełni "flat". VJ ma też dość przyjemny serwis plus kabina jest bardzo kameralna.
Czy warto? W granicach 500 euro one way bym powiedział że zdecydowanie tak, przy 700 trochę drogo, ale kreski ciekawe i jakaś alternatywa - w sezonie może być godna rozważania.

Bardziej obawiałbym się stabilności tej oferty. Przy dwóch lotach tygodniowo jest to bardzo droga rotacja dla przewoźnika, choć wiem że korzysta zarazem z jakiegoś programu kazachskiego wspierania połączeń przez ten kraj.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 29 Maj 2026 09:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Ale przyznać muszę, ze kulinarnie wygląda bardzo spoko w C

https://flight-report.com/en/report/686 ... ourne-mel/

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 29 Maj 2026 11:30 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 268
Kilometry: 582 515
Krajów: 84 / 40.6%
Zeus napisał(a):
Lot będzie dostępny od października 2026 r. do marca 2027 r.

Chyba nawet już od 10 września.
p.
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości