Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1250 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63
Autor Wiadomość
#1241 PostWysłany: 18 Maj 2026 01:59 

Loty: 209
Kilometry: 463 004
Krajów: 48 / 23.2%
srebrny
AIR CHINA

LOT WAW-PEK
Standardowo jak to u Chinczyka, piwka brakło po 1-2 puszkach (wypitych przez wspólpasażerów:-)
Na minus jest to że jak ktoś siedzi na końcu samolotu to nie ma wyboru dań, daja to co zostało. Oczywiście Economy :)
Jak otworzyli wino ..... to nie wiedziałem czy to ich/moje skarpetki tak walą czy to wino - jednak to było wino ;-) Pierwszy raz nie pijąc nic , czułem smród siarki ;D

Image
Image

Lot PEK-HND - spałem jak zabity, chcieli mnie nakarmić ale nie dobudzili, przy wyjściu z samolotu Panie powiedziały że nie zjadłem i wciskały mi pojemnik plastikowy z jedzeiem, jakaś sałatka z ryżem / warzywa i owoce - i jakieś kawałki kuraka.
Poprosiłem o reklamówke - nic sie nie znalazło to mi spakowały w 80-100L worek na śmieci ;-))))

Lot - Seoul - Pekin - spałem - nie pamiętam jedzenia :) pewnie jedno z tych zdjęć poniżej jest z tamtąd :)

Lot - Pekin - Waw
Standard , po 1-2 piwkach ktoś zamówił i się skoćzyło, potem znów zapach skarpet ;-) Jedzenie znośne, bez szału. Nie działała mi rozrywka pokładowa, Pani mówiła że coś zresetowała ale dalej nie działa. Mam się ubiegać o refundacje z kodem QR któr mi dał i pasażerowi obok ( jemu też nie działało)
Pewnie mile dostane :)

Image

Image

Ogólnie bez szału - ale też i bez tragedii.
Za bilety Waw-PEK-HND-ICN-PEK-WAW dalem 2500zł więc szfa gra ;-)
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#1242 PostWysłany: 21 Maj 2026 05:01 
Awatar użytkownika

platynowy
LH GDN-FRA-MUC-HND w biznesie.

Na początku maja Lufthansa wprowadziła w życie nowy catering, tzw. FOX Concept (https://www.lufthansagroup.com/en/themes/fox.html) i akurat trafiłem niemal na jego inaugurację.

Na trasie GDN-FRA i FRA-MUC było tradycyjnie, bo ów FOX dotyczy tras międzykontynentalnych.

Image

Image

Image

Co do innowacyjności Projektu FOX trudno jest mi się wypowiedzieć, bo ostatni lot w C Lufthansą miałem ładnych kilka lat temu i trudno mi porównywać, ale mogę podsumować, że wszystko było bardzo smaczne (choć może nie wyborne). Trochę mnie jedynie rozczarowali, gdy zabrakło śniadania, które zamówiłem, choć zamiennik okazał się bardzo dobry, więc nie narzekam.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

A tu jeszcze menu (poglądowo, bo chyba brakuje niektórych stron):

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#1243 PostWysłany: 24 Maj 2026 17:18 

niebieski
Air Dolomiti w C na trasie FRA-WRO
w ramach posiłku deser, serwowali przyzwoitego musiaka z toskańskiej winnicy.

Załączniki:
IMG_2201.jpeg
IMG_2201.jpeg [ 127.45 KiB | Obejrzany 534 razy ]
IMG_2203.jpeg
IMG_2203.jpeg [ 115.86 KiB | Obejrzany 534 razy ]
IMG_2208.jpeg
IMG_2208.jpeg [ 111.59 KiB | Obejrzany 534 razy ]
IMG_2210.jpeg
IMG_2210.jpeg [ 134.03 KiB | Obejrzany 534 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1244 PostWysłany: 25 Maj 2026 13:26 
Awatar użytkownika

złoty
CPH-VIE C OS

Najpierw runda - dość powolna - zimnych napojów, potem długie oczekiwanie na śniadanie. Które było w stylu " dla każdego coś miłego". Czyli jajko w sosie holenderskim, smażona mortadela, zblanszowane warzywa oraz słodki gofr. Poza rozmiękłym i niezbyt posiadającym smak - poza nadmierną słodyczą - gofrem, było całkiem smaczne i wielkościowo w sam raz jak na 7:30 rano. A i zadziwiająco pijalna kawa.

Załącznik:
PXL_20260514_053551447.jpg
PXL_20260514_053551447.jpg [ 402.22 KiB | Obejrzany 439 razy ]

VIE-VCE C OS (by Air Dolomiti)

Kilka plasterków szynki, plus trochę warzyw i bułka. Szynka nie wiem z czego. Chyba z indyka - słabiutka. Warzywa pomijalne a bułka nijaka. Plus dość kiepskie wino. Do szybkiego zapomnienia.

Ale za to ciasteczko - przepraszam, nie zrobiłem zdjęcia - pistacjowo-marcepanowe z Sycylii, bardzo smaczne.

Załącznik:
PXL_20260514_111215041.jpg
PXL_20260514_111215041.jpg [ 403.07 KiB | Obejrzany 439 razy ]

VCE-FCO AZ C

Woda, prosecco - były softy oraz ciepłe napoje, ale już wina brak - i chipsy.
W C. <Facepalm />.

Podczas sprzątania głównej kabiny - bo nie było żadnego proaktywnego podejścia - poprosiłem o dolewkę. Wciąż czekam. Mój stolik sprzątnięto dopiero gdy para stewardów usiadła i zapięła się przed lądowaniem, skoro patrzyli prosto w moją stronę, wypadało wstać. Pana przy oknie nie zauważyli i lądował z całym dobrodziejstwem inwentarza...

Załącznik:
PXL_20260514_173339186.jpg
PXL_20260514_173339186.jpg [ 359.89 KiB | Obejrzany 439 razy ]

PS. Na moje 600+ lotów, nie wiedziałem jeszcze tak robionej "na odwalsię" prezentacji bezpieczeństwa.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1245 PostWysłany: 27 Maj 2026 08:32 
Awatar użytkownika

platynowy
BR w C, CTS - TPE.

4-godzinny lot, więc serwis odpowiednio dostosowany do długości lotu. Na wyróżnienie zasługuje danie główne - do wyboru była opcja japońska, europejska i chińska. Europejskiej nie brałem nawet pod uwagę, a po 2 tygodniach w JP wolałem coś innego, więc wybór padł na ostatnią opcję i był to strzał w 10-tkę. W misce były pierożki won ton, plastry wołowiny, warzywa, makaron i przyprawy (m.in. dużo pikantnej pasty chili), a w osobnym naczyniu sam "rosół". Po wymieszaniu powstała doskonała potrawa! A na deser ciastko z nadzieniem sezamowym - też wyśmienite.

Image

Image

Image

Image

Image

----

BR w C, TPE - MXP.

Jako, że w domu nie jadam mięsa, na wyjazdach nadrabiam nieco w tym zakresie. Pora była już późna (wylot przed północą), ale wcześniej zamówiłem sobie japoński stek wagyu, więc trzeba było sen odłożyć na nieco później :)
Był to mój pierwszy raz z tego rodzaju mięsem, więc nie mam porównania, ale faktycznie, "struktura" steku była zupełnie inna, niż typowej wołowiny - gryzło się go, niczym jakąś piankę. Zaiste, wyjątkowe wrażenie, warte sprawdzenia, choć jednak steki południowoamerykańskie odpowiadają mi bardziej.
Na śniadanie m.in. jajko po benedyktyńsku - również bez zastrzeżeń (biorąc zwłaszcza pod uwagę, że to przecież pokład samolotu, a nie restauracja).
Jeśli chodzi o alkohol, to od dłuższego czasu zaprzestałem picia wina podczas lotów (zbyt często miałem potem bóle głowy) i przerzuciłem się na brandy i koniaki. Tutaj mieli Hennesy XO.

Image

Image

Załącznik:
IMG_20260527_083840_edit_986009065194960.jpg
IMG_20260527_083840_edit_986009065194960.jpg [ 118.96 KiB | Obejrzany 371 razy ]

Image

Image

-----

LO w C, MXP - WAW.

Lot poranny, więc wersja śniadaniowa, skromna, ale w sam raz.

Image

Image
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1246 PostWysłany: 28 Maj 2026 09:01 

HON fly4free
Olympic Air - trasy krajowe: z wyjątkiem bardzo krótkich odcinków między niektórymi wyspami serwis : woda + jakaś przekąska, na zdjęciu przykładowa, są bardzo różne w zależności od lotu jak się trafi, wszystko raczej na słodko. Dodatkowo woda i czasem przekąski są ponownie rozdawane w trakcie międzylądowań na wyspach pasażerom czekającym na pokładzie na kolejny odcinek.

Aegean Airlines, klasa biznes, ATH-KRK : A3 trzyma poziom od lat, do tego dobry wybór win, likierów, porządna kawa z ekspresu

Załączniki:
OAGR.jpg
OAGR.jpg [ 126.26 KiB | Obejrzany 290 razy ]
A3KRK.jpg
A3KRK.jpg [ 176.75 KiB | Obejrzany 290 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1247 PostWysłany: 28 Maj 2026 14:38 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
Krajów: 83 / 40.1%
platynowy
Loty naszym narodowym w klasie ekonomicznej do i z Taszkientu.
Na locie tam wybrałem gnocchi z cukinią i były naprawdę bardzo dobre.
Załącznik:
WAW-TAS.png
WAW-TAS.png [ 670.3 KiB | Obejrzany 247 razy ]

Z powrotem mimo pory bardziej śniadaniowej podano dania obiadowe. Wybrałem wyłowinę, której też trudno było cokolwiek zarzucić.
Załącznik:
TAS-WAW.png
TAS-WAW.png [ 993.19 KiB | Obejrzany 247 razy ]

Parę uwag ogólnych. Mimo lotów w klasie bydlęcej sztućce były metalowe. Nie wszystkie napoje były dostępne bezpłatnie, np. cola lub alkohole oprócz wina czy piwa.
LF niemal 100%, więc widać, że kierunek staje się popularny.
8 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1248 PostWysłany: 07 Cze 2026 18:27 
Awatar użytkownika

złoty
FCO-KEF FI C

Icelandair znany jest ze swojego wyboru dżinów, więc szkoda by było nie spróbować. Zaczynamy od takiego w stylu denaturatu. Sympatyczny, ale troszkę zbyt łagodny i tonik go przytłoczył. Plus precelki.
Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 348.51 KiB | Obejrzany 129 razy ]

Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 326.84 KiB | Obejrzany 129 razy ]

Zestaw przekąsek całkiem smaczny, szczególnie krem z buraka i fety, ciekawe połączenie smaku i tekstury. Ogólnie, solidna opcja jak na wewnątrz europejski lot. Do tego inny dżin z destylarni 64'Reykjavik. Bardziej klasyczny i dużo ciekawszy.
Załącznik:
3.jpg
3.jpg [ 393.36 KiB | Obejrzany 129 razy ]

A na koniec był deser w postaci różnych słodyczy do wyboru.

KEF-FCO FI C

Poranny lot, więc menu śniadaniowe. Bardzo smaczne jajeczne coś z sosem chrzanowym. croissant, który widział za dużo i ma dość - zimny i rozmemłany. Plus pudding - do zapomnienia.

A że w miejscu docelowym było już południe, to pozwoliłem sobie spróbować ostatniego z listy dżinów. I muszę powiedzieć, że najbardziej m smakował z całej listy 64'Reykjavik Angelica gin.

Załącznik:
4.jpg
4.jpg [ 410.59 KiB | Obejrzany 129 razy ]

Załącznik:
5.jpg
5.jpg [ 411.72 KiB | Obejrzany 129 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1249 PostWysłany: 07 Cze 2026 18:36 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 636
Kilometry: 1 405 712
Krajów: 76 / 36.7%
Angelica czyli nas Dzięgiel jest bardzo niedoceniany u nas a popularny na północy. Najlepsza Grenlandzka przekąska to też Image.

Gin menu imponujące na szczęście trasa ta sama to może się uda przetestować wszystkie :mrgreen:
3 ludzi lubi ten post.

#1250 PostWysłany: 07 Cze 2026 18:53 
Awatar użytkownika

złoty
U mnie jednego rodzaju nie mieli w locie tam, więc spróbowałem na powrocie - do śniadania :D
 Profil Relacje PM off
oskiboski uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1250 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: krzqchu oraz 3 gości