Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8770 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 435, 436, 437, 438, 439  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#8741 PostWysłany: 25 Mar 2026 16:10 
Awatar użytkownika

srebrny
jaco027 napisał(a):
To Kowalski srednio ma u nich saldo 2308pln.

W to pewnie wlicza się też giełda i krypto.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#8742 PostWysłany: 30 Mar 2026 06:53 
Awatar użytkownika

Dzień dobry.
Nazywam się Krzysiek i mam problem, z którym nie potrafię sobie poradzić, a chat revolut ani e-mail support revolut.com nie potrafi mi udzielic żadnych konkretnych informacji, jedynie piszą ogólniki w kółko i w kółko i w kółko.

Otóż od jakiś 16/18 dni nie mogę otrzymać żadnych przelewów.
Mam konto walutowe, PLN, Euro i GBP.
I na żadne z kont przelew nie jest realizowany, gdyż kwota jest zwracana do nadawcy.
Blikiem też nie przechodzi i wraca.
Komunikat jaki widnieje przy zwrocie przelewów brzmi następująco:
"Revolut zwrócono. Płatność została odrzucona z powodu tymczasowych ograniczeń nałożonych na twoje konto".

No, ok. Sprawdzam opcje, zakładkę Pomoc i ok, widnieje informacja z 19 marca "harmonogram weryfikacji". I I punkt pierwszy zrobiony 19 marca, punkt drugi (w trakcie realizacji) zrealizowany również 19 marca, a punkt trzeci do dzisiaj nie jest zakończony.
Wyświetla się komunikat, iż "mój wniosek przechodzi weryfikację, poinformujemy cię...".
Tyle, że ja nie składałem żadnego wniosku.
I na chacie nijak nikt nie potrafi mi odpowiedzieć o jaki wniosek chodzi.
Informacje jakie udało mi się pozyskać to takie, iż moje konto przechodzi standardową weryfikację bezpieczeństwa poinformujemy cię niezwłocznie o wyniku.
Tyle, że owa weryfikacja miała się zakończyć 22marca, dzisiaj mamy 30 marzec i nic i dalej jest tak samo.
I nikt nie potrafi podać mi konkretnej daty kiedy weryfikacja się zakończy, czego dotyczy, o co w ogóle chodzi.
Nie wpłynęła mi wypłata (Euro), gdyż została zwrócona pracodawcy, PLN-y również zawracają do nadawcy, bo próbowałem z moją kobietą, Funty brytyjskie także.
1 marca przyszło mi 5 funtów od tego samego nadawcy od którego wczoraj również wpłynęło mi 5 funtów, jednakże te wczorajsze zostały rzekomo zwrócone.
Problem w tym też, że właśnie nie zostały zwrócone.
Ta kwota zaginęła.
Cuda nie wody i nikt nie jest w stanie mu wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje, o co chodzi i kiedy to się skończy. Przypominam, koniec miał być 22marca. Jeżeli potrzebne jakieś załączniki to napiszcie, a wrzucę.
Bardzo mnie to niepokoi, gdyż tracę stabilność finansową a kompletnie nie wiem dlaczego i ani chat ani meilowo nikt mi nie potrafi tego wytłumaczyć.
 Profil Relacje PM off  

#8743 PostWysłany: 30 Mar 2026 12:40 

srebrny
no wlasnie, ciekawy temat. czy ktos sie ostatnio spotkal z blokada konta ?
 Profil Relacje PM off  

#8744 PostWysłany: 30 Mar 2026 12:46 

złoty
Blokadę to nie.
Ale 2x trafiłem na weryfikację. Raz na prywatnym raz na firmowym koncie.
Ale oba razy była wiadomość że mam ileś tam czasu na weryfikację i że zablokują dopiero po tej dacie. A czasu było całkiem sporo z tego co pamiętam.
Trzeba było przedstawić dokumenty potwierdzające przychód na kwotę jaką się przewinęła przez konto.
Jak brakowało niedużo to powiedzenie "oszczędności" wystarczyło.
Ogólnie PIT za poprzedni rok im wystarczył.
 Profil Relacje PM off  

#8745 PostWysłany: 01 Kwi 2026 20:04 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 22.2%
niebieski
-- 01 Kwi 2026 19:03 --

Subforum dotyczy płatności, ale wątek jest o Revolucie, więc nie do końca jestem pewien czy we właściwym miejscu piszę.

Chciałem zrecenzować usługę telefonii komórkowej oferowanej przez Revolut (Revolut Mobile) - nie eSIM zagranicznych, tylko oferty "codziennej", choć opartej o eSIM. Faktycznym operatorem jest Truphone (znany także jako 1GLOBAL), który rzekomo działa na infrastrukturze Play (P4). Oferta jest dość atrakcyjna - w najtańszym planie za 25 zł dostajemy 50GB internetu, niemilitowane SMSy, nielimitowane rozmowy, subskrypcję NordVPN oraz darmowy dostęp do komunikatorów w roamingu na całym świecie. To na pewno lepsza oferta niż moja dotychczasowa, czy najlepsza na rynku to nie wiem, ale sama subskrypcja VPN jest mocnym dodatkiem zwiększającym opłacalność oferty. Do tego możemy sobie generować dodatkowe numery, choć te służą tylko do odbierania połączeń i wiadomości. Zakupione pakiety zagraniczne możemy natomiast przypiąć do swojego numeru - nie trzeba ich instalować na oddzielnym slocie eSIM.

Postanowiłem to przetestować, przeniosłem numer i wyszło kilka całkiem poważnych wad. Przede wszystkim zauważyłem znaczny spadek jakości połączeń, na poziomie, który powodował dyskomfort. Przeczytałem, że Truphone bazuje na infrastrukturze Play i... to dziwne, bo dotychczasowy numer miałem w Play i miałem też w telefonie drugą simkę Play, więc gdy w ramach testu łączyłem się przez drugi numer, to jakość połączeń była znacznie lepsza. Normalnie przypisałbym to kwestii zasięgu, ale teoretycznie to ta sama sieć. Nie za bardzo potrafię to wyjaśnić, ale spotkałem wyjaśnienia, że Play może mieć wyższy priorytet w swojej sieci, obsługiwać inne standardy poprawy jakości połączenia czy też inne rzeczy na których się za bardzo nie znam.

Jeszcze większy problem spotkał mnie zagranicą. Poleciałem do Francji i... nie mogłem odpalić transmisji danych. To się czasem zdarza, telefon musi załapać sieć itd., ale mimo kombinowania, zmian konfiguracji i ręcznego wyboru sieci, nie udało mi się przez cały pobyt uruchomić Internetu. Niedługo później jechałem do Szwajcarii i w tym przypadku kupiłem pakiet eSIM, który został przypisany do mojego numeru i... znowu brak Internetu. Jedynym pozytywem tej sytuacji było, że Revolut ma opcję żądania zwrotu za eSIM i bardzo szybko obsłużyli zlecenie. Wracając ze Szwajcarii miałem przesiadkę w Austrii i tu Internet od razu zadziałał. Zaznaczę tylko, że w Szwajcarii ostatnio bywałem często, z tym samym telefonem, kupowałem sobie pakiet Internetu przez Revolut i ten bez problemu działał. Różnicą było to, że nie miałem jeszcze Revolut Mobile i mam silne podejrzenie, że cały problem wynikał właśnie z tego powodu. Truphone ma podobno umowę na roaming z T-Mobile - być może w tej sieci takie problemy też występują, ale trochę wątpię.

Poszukując rozwiązania trafiłem jeszcze na news, że Revolut nie ma roamingu poza EOG i nie wspiera WiFi Calling (https://gsmonline.pl/artykuly/revolut-m ... fi-calling). To by trochę stawiało pod znakiem zapytania ten dostęp do komunikatorów na całym świecie. Te komunikatory to i tak pewnie chodziłyby bardzo powoli, ale bez możliwości uruchomienia jakiejkolwiek transmisji danych, to w ogóle nie będzie działać, więc wydaje się to być zupełnie fikcyjnym bonusem.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8746 PostWysłany: 03 Kwi 2026 09:02 
Awatar użytkownika

Loty: 608
Kilometry: 726 332
Krajów: 41 / 19.8%
srebrny
@ghostwriter ja chciałem skorzystać z darmowego 3GB eSIM Global, które.Revolut do planu Metal oferuje w Chinach i nie działało, na szczescie w terminalu w Pekinie bylo WiFi i kupilem eSIM zupełnie gdzie indziej, bo miałbym poważny problem bez tego także tej usługi u nich też nie polecam

#8747 PostWysłany: 13 Kwi 2026 09:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
ING wprowadziło 9% prowizji za doładowanie fintechów z KK do kont firmowych
 Profil Relacje PM off  

#8748 PostWysłany: 25 Kwi 2026 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 22.2%
niebieski
Kontynuując recenzję Revolut Mobile - nie zrezygnowałem od razu, bo stwierdziłem, że może raz się zdarzyło i każdej sieci mogło się trafić itd. No niestety... O ile w Austrii zadziałało, to w Bułgarii znowu brak Internetu. Dramat. A jakby było tego mało, to w ofercie są nielimitowane rozmowy i SMSy. Myślałem, że może już po prostu nie chcieli wdawać się w szczegóły i że obejmuje to również wiadomości MMS, ale nie. Czyli dłuższa wiadomość SMS, przekształcana z automatu na MMS, nie przejdzie. W wielu innych sieciach przy najtańszych pakietach no-limit (np. w Play za 30 zł) MMSy są nielimitowane. Jakby tego było mało, to w Revolut Mobile nie widać aby nawet w najdroższym pakiecie MMSy były nielimitowane.
 Profil Relacje PM off  

#8749 PostWysłany: 05 Maj 2026 15:02 

złoty
Będzie sklep stacjonarny Revolut:

https://businessinsider.com.pl/technolo ... ow/dw4n8w5

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 05 Maj 2026 20:43, edytowano w sumie 1 raz
info link
 Profil Relacje PM off  

#8750 PostWysłany: 06 Maj 2026 09:12 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Wydaje mi się, że widziałem już gdzieś lokal z logo revolut... Chyba że mi się coś pomyliło?
 Profil Relacje PM off  

#8751 PostWysłany: 06 Maj 2026 09:15 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 18.4%
złoty
Mają swoje biura z widocznym logo, na przykład w Wilnie.
 Profil Relacje PM off  

#8752 PostWysłany: 07 Maj 2026 18:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Od 8.06 oprocentowanie oszczędności spadnie z 4 do 3,2% (w planie Ultra). Nie wiem jak to wygląda dla innych planów.
 Profil Relacje PM off
SPLDER uważa post za pomocny.

#8753 PostWysłany: 07 Maj 2026 18:25 

srebrny
skrzat napisał(a):
Od 8.06 oprocentowanie oszczędności spadnie z 4 do 3,2% (w planie Ultra). Nie wiem jak to wygląda dla innych planów.

To słabo, 3.2% to inflacja RDR w kwietniu, zaniżone stopy procentowe odbijają się na oszczędnościach.

#8754 PostWysłany: 07 Maj 2026 18:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Premium, aż o 1%
"...zostanie obniżone z 3.25% rocznie¹ do 2.25%..."
Ciekawe co zrobią z €?

#8755 PostWysłany: 08 Maj 2026 00:51 

Metal z 3,50% na 3%.
 Profil Relacje PM off  

#8756 PostWysłany: 13 Maj 2026 15:54 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 734
Krajów: 4 / 1.9%
platynowy
Ktos chce sobie podreperować.... hmmm.... ego ;-)
Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#8757 PostWysłany: 19 Maj 2026 08:16 

srebrny
Słuchajcie czy ktoś może kojarzy czy jest możliwa darmowa wypłata karta revolut w Hiszpanii ? Czy są jakieś darmowe bankomaty w Hiszpanii ?
 Profil Relacje PM off  

#8758 PostWysłany: 19 Maj 2026 09:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
hiszpania-bankomaty-bez-prowizji-i-z-prowizja,1480,172400
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8759 PostWysłany: 19 Maj 2026 10:30 

Loty: 102
Kilometry: 136 250
Krajów: 18 / 8.7%
niebieski
Jako uzupełnienie - Revolut uruchomił własną sieć bankomatów z wypłatami bez dodatkowych opłat https://www.revolut.com/en-US/cards/atm ... -in-spain/
Na mapie w aplikacji można sprawdzić ich lokalizację - własne bankomaty mają oznaczenie R
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#8760 PostWysłany: 26 Maj 2026 09:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dziś wyszukiwarka saloników w Revolut Ultra, dla większości lotnisk pokazywała, że nie ma żadnego saloniku. Zdziwiłem się, bo nie pokazywało dla lotnisk, gdzie na pewno są saloniki na DragonPass, np. BCN, MAD. "Ubiłem" aplikację i otworzyłem jeszcze raz. Już wiadomo, czemu nic nie znajdowało. Zmienili DragonPass na LoungeKey :(
Mega niekorzystna zmiana. DragonPass był super uzupełnieniem do LoungeKey/PriorityPass, ponieważ można było skorzystać z saloniku np. w KTW czy RMO, który nie jest dostępny na LK/PP.

EDIT:
Nie kliknąłem jeszcze w przycisk "Zaakceptuj", a kod QR jest już od LK, a nie DP :(

Załączniki:
DP-LK.jpeg
DP-LK.jpeg [ 50.9 KiB | Obejrzany 376 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8770 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 435, 436, 437, 438, 439  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości