Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Maj 2026 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 12.3%
złoty
Nie wiem czy mieliśmy jakiegoś wyjątkowego pecha ale dzisiaj czas przejazdu zamiat przewidywanych przez Google 30-45 minut trasie z Saint Pauls Bay- lotnisko o 7 rano wyniósł 1,5h (18 km!!). Wszędzie były korki, każde rondo zakorkowane, wszystkie Googlowskie podpowiedzi tras alternatywnych nic nie dawały. Na wielu skrzyżowaniach służby kierowały ruchem, objazd bocznymi uliczkami nic nie dawał, bo po chwili trafiało się w nowy korek. Nie wiem jak w innych porach ale korki na Malcie, nie tak dramatyczne, były w ciągu dnia w wielu miejscach.

Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta
Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN
#2 PostWysłany: 13 Maj 2026 22:44 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 056
Krajów: 5 / 2.4%
niebieski
Dziś rano koło 5:30 TIR z ładunkiem żwiru przewrócił się na obwodnicy Birkirkary blokując całą jedną jezdnię.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 13 Maj 2026 22:46, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
Robaku uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 13 Maj 2026 23:09 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 706 506
Krajów: 59 / 28.5%
srebrny
To musialbyc totalny przypadek, co potwierdza powyzsza odpowiedz. Chyba szybciej byloby iść:)
2 miesiące temu jeździłem komunilacja po całej wyspie i nie bylo nic ponadnormstywnego

#4 PostWysłany: 14 Maj 2026 09:29 

Loty: 46
Kilometry: 73 674
Krajów: 11 / 5.3%
niebieski
Ja w marcu też bez większych problemów....
Robaku napisał(a):
2 miesiące temu jeździłem komunilacja po całej wyspie i nie bylo nic ponadnormstywnego
...oprócz nie zabierania pasażerów na obleganych kierunkach dalej od stacji początkowej.... W sezonie to musi być hardcore korzystanie z komunikacji publicznej....
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Maj 2026 09:33 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 12.3%
złoty
Dzięki za informacjęo tym tirze, to sporo wyjaśnia. Ja poruszając się przez 5 dni po wyspie samochodem mogę napisać, że porusza się po niej wolno. Przy wielu rondach, a tych nie brakuje są wieksze lub mniejsze zatory. W szczycie sezonu myślę, że może być tylko gorzej, ale tu więcej mogli by powiedzieć rezydenci.

#6 PostWysłany: 14 Maj 2026 09:36 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 706 506
Krajów: 59 / 28.5%
srebrny
@piekara114
nie no oczywiscie są pewne osobliwości kierowców..
Kurcze nawet jak kupowalem bilet za gotowke i nie mieli wydac na jakich stacjach to potem się te pieniadze znajdowaly.

Ale fakt, ze rond jest sporo czy tam male hopki, ale jakieś mówie ponadnormatywne opoźnienia przy taki skonstruowanej infastrukturze się nie zdarzały.

#7 PostWysłany: 14 Maj 2026 11:28 

niebieski
piekara114 napisał(a):
Ja w marcu też bez większych problemów....
Robaku napisał(a):
...oprócz nie zabierania pasażerów na obleganych kierunkach dalej od stacji początkowej.... W sezonie to musi być hardcore korzystanie z komunikacji publicznej....

Ja przed covidem też jeździłem przez tydzień komunikacją miejską (październik) i ogólnie polecam.
Były drobne awaryjne sytuacje np. z Mdiny do Valletty kilka autobusów (chyba 52) wypadło z rozkładu i był straszny tłok zarówno na przystanku jak i w samym autobusie. Ale na trasie do Marsaxlokk czy ze Sliemy do promu na Gozo było całkiem ok (choć jazda autobusem 222 raczej z tych dłuższych - 1,5h).
Natomiast autobus z Valletty na lotnisko (chyba X4) był niesamowicie zatłoczony i już nie zatrzymywał się na przystankach po drodze. Ten przejazd na sam koniec był akurat trudny.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Maj 2026 15:01 

srebrny
piotrgryz napisał(a):
Natomiast autobus z Valletty na lotnisko (chyba X4) był niesamowicie zatłoczony i już nie zatrzymywał się na przystankach po drodze. Ten przejazd na sam koniec był akurat trudny.

Teraz jest zamiast tego TD4, do którego ja miałem ostatnio opory, bo ono w Valletcie nie ma postoju, więc odjedzie jak przyjedzie, a że nie ma po drodze przystanków, to nawet sprawdzając rozkłady dynamiczne trudno ocenić, kiedy się pojawi, a potem jeszcze zanim pojedzie na lotnisko, to zjeżdża na dół pod promy. Więc ostatnio, jak mi się spieszyło, to nie ryzykowałem, tylko pojechałem na lotnisko zwykłymi liniami.

A co do tych korków, to ja ostatnio będąc w Mdinie zobaczyłem wielki słup czarnego dymu. I zamiast się od razu zainteresować, wracałem do hotelu, wybierając połączenia według "widzimisię", żeby były w miarę puste i w miarę szybkie autobusy, bo ja z dwójką maluchów. A ten dym to było płonące złomowisko (były zalecenia dla sporego obszaru, by nie wychodzić z domów), które spowodowało, że musieliśmy jechać sporym objazdem i tkwić w korkach. A wystarczyło sprawdzić, co się dzieje, albo po prostu wybrać najprostsze połączenie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości