Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wydzielony wątek o HolidayCheck: holidaycheck-ge-100-mil-m-m-za-recenzje-hotelu,1574,110641

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 423, 424, 425, 426, 427, 428  Następna
Autor Wiadomość
#8501 PostWysłany: 26 Kwi 2026 00:28 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Ja nie leciałem ale zasadniczo FTL mam na ten rok i juz dobiłem go na przyszly rok. Chyba ze dali mi awansem bo lecę za miesiąc

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#8502 PostWysłany: 26 Kwi 2026 08:22 

srebrny
abelincoln napisał(a):
grodek napisał(a):
Dostają chyba wszyscy

nope
grodek napisał(a):
nawet Ci co lufą nie latali od ponad 2 lat

a latali już kilka razy w tym roku i mają z 2xx punktów kwalifikujących.

Taki lajf :roll:

U mnie ten sam lajf
 Profil Relacje PM off  

#8503 PostWysłany: 26 Kwi 2026 08:55 

niebieski
Bez statusu, maila dostałem a punktów brak (strajki odwoływały mi loty) , inne konta rodziny bez maila bez punktów (podczas strajków nie latały)
 Profil Relacje PM off  

#8504 PostWysłany: 26 Kwi 2026 09:08 
Awatar użytkownika

platynowy
Przepraszam za zrzędzenie, ale może wydzielić wątek o tych bonusowych punktach? Wydaje mi się, że nie ma szczególnego znaczenia, czy i w jakich okolicznościach ktoś je dostał (lub nie), bo to i tak nic nie zmienia w przypadku innych osób.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#8505 PostWysłany: 03 Maj 2026 16:51 

srebrny
Jak ktoś ma w planach loty ITA Airways, to można się zarejestrować:
https://www.miles-and-more.com/de/en/ea ... lcome.html
T&C:
The offer applies to scheduled flights operated by ITA Airways within the travel period from 1.5. to 30.6.2026.
You’ll earn 1,000 additional miles for 2 continental flights (two segments) and 2,000 additional miles for 2 intercontinental flights (two segments) with ITA Airways.
To take part in the promotion, you must activate the offer.
You only need to do this once, and there is no charge.
Only bookings for which you quoted your Miles & More service card number at the time of booking can be taken into account.
This offer is non-transferable and cannot be combined with other Miles & More promotions.
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.

#8506 PostWysłany: 07 Maj 2026 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Jutro rusza 3-dniowy challenge od Amazona.

Załącznik:
Amazon.jpg
Amazon.jpg [ 68.57 KiB | Obejrzany 8575 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#8507 PostWysłany: 08 Maj 2026 08:08 

niebieski
Czy macie już dostępny ten challenge w aplikacji, bo mi komunikat wczoraj wyskoczył a dzisiaj nic nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#8508 PostWysłany: 08 Maj 2026 09:24 
Awatar użytkownika

złoty
@daro1978 Mi wyskoczył przed chwilą, zapisałem się i tyle go widziałem - w apce pusto. Jeśli dobrze pamiętam, kiedyś już też tak miałem.
eyowest19 uważa post za pomocny.

#8509 PostWysłany: 08 Maj 2026 14:42 

srebrny
-- 08 Maj 2026 13:42 --

abelincoln napisał(a):
grodek napisał(a):
Dostają chyba wszyscy

nope

bo ja wiem, ja nie mam FTL-a od kilku lat, "mieszkam" w Niemczech i dostalem 20 punktow.

-- 08 Maj 2026 13:42 --

abelincoln napisał(a):
grodek napisał(a):
Dostają chyba wszyscy

nope

bo ja wiem, ja nie mam FTL-a od kilku lat, "mieszkam" w Niemczech i dostalem 20 punktow.
 Profil Relacje PM off  

#8510 PostWysłany: 13 Maj 2026 10:13 
Awatar użytkownika

złoty
kameander napisał(a):
@daro1978 Mi wyskoczył przed chwilą, zapisałem się i tyle go widziałem - w apce pusto. Jeśli dobrze pamiętam, kiedyś już też tak miałem.

Informacyjnie: w takiej sytuacji nie przejmować się, robić swoje. Czelendż wyświetlił mi się w apce dopiero po zakończeniu, natomiast wcześniejsze zapisanie się do niego z pusza w zupełności wystarczyło, tj. właśnie naliczyło mi 5k mil za zrobione w międzyczasie zakupy.
xyrxis lubi ten post.
xyrxis uważa post za pomocny.

#8511 PostWysłany: 15 Maj 2026 07:29 

Loty: 527
Kilometry: 603 687
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Wróciła dzisiaj możliwość kompensacji lotów co jak wiadomo wiąże się z dodatkowymi punktami statusowymi oraz milami.

EDIT: chyba za szybko wrzuciłem, przycisk jest ale nie działa... Ale znak, że coś pracują.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8512 PostWysłany: 21 Maj 2026 00:26 

-- 20 Maj 2026 23:26 --

Hej,
Potrzebuje wsparcia i wyjaśnienia.
Ostatnio leciałem Air India na trasie BOM >>> FRA w klasie Premium Economy. Booking class jeśli dobrze sprawdziłem to "A".
Niestety nie naliczyło mi z automatu punktów M&M i statusowych za ten lot . Wniosek w app M&M o naliczenie wsteczne był odrzucany z automatu. W koncu napisałem mailem do M&M ale tam twierdzą że za "A" nie należą się punkty ani nic.
No i szczerze, to jestem w szoku. Czemu tak niby jest? Rezerwacja zrobiona normalnie, opłacona itd. Dodam że sama rezerwacja zrobiona przez LH. Za kolejny odcinek FRA - KRK punkty naliczyły się z automatu.
O co chodzi? Ma ktoś jakiś pomysł i wytłumaczenie tego? Mają racje jak tak twierdzą? Może mieć na to jakiś wpływ że bilet wczesniej był na kogoś innego i był przepisywany na mnie na jakimś supporcie LH?

-- 20 Maj 2026 23:26 --

Hej,
Potrzebuje wsparcia i wyjaśnienia.
Ostatnio leciałem Air India na trasie BOM >>> FRA w klasie Premium Economy. Booking class jeśli dobrze sprawdziłem to "A".
Niestety nie naliczyło mi z automatu punktów M&M i statusowych za ten lot . Wniosek w app M&M o naliczenie wsteczne był odrzucany z automatu. W koncu napisałem mailem do M&M ale tam twierdzą że za "A" nie należą się punkty ani nic.
No i szczerze, to jestem w szoku. Czemu tak niby jest? Rezerwacja zrobiona normalnie, opłacona itd. Dodam że sama rezerwacja zrobiona przez LH. Za kolejny odcinek FRA - KRK punkty naliczyły się z automatu.
O co chodzi? Ma ktoś jakiś pomysł i wytłumaczenie tego? Mają racje jak tak twierdzą? Może mieć na to jakiś wpływ że bilet wczesniej był na kogoś innego i był przepisywany na mnie na jakimś supporcie LH?
 Profil Relacje PM off  

#8513 PostWysłany: 21 Maj 2026 00:48 

Loty: 204
Kilometry: 325 165
Krajów: 63 / 29.4%
złoty
Wpisz sobie tutaj i będziesz wiedział:
https://www.miles-and-more.com/pl/pl/ea ... xpert.html

Klasa A dla tego przewoźnika i trasy to 0 mil i 0 punktów. Co ciekawe jakbyś leciał w Eko to byś dostał :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
marianmm19 lubi ten post.
marianmm19 uważa post za pomocny.

#8514 PostWysłany: 21 Maj 2026 05:15 
Awatar użytkownika

niebieski
marianmm19 napisał(a):
…Niestety nie naliczyło mi z automatu punktów M&M i statusowych za ten lot…

Na tej stronie sprawdzisz do jakiego programu możesz naliczyć punkty za ten lot.
https://wheretocredit.com/pl/AI/A

#8515 PostWysłany: 21 Maj 2026 11:53 

HON fly4free
@marianmm19 Air India wprowadziła jakiś ponad rok temu nową klasę A jako premium i to tej pory wiele programów jej nie uwzględnia więc nie dostaniesz w nich mil. Dotyczy to zarówno rejsów krajowych, jak i międzynarodowych AI.
 Profil Relacje PM off

#8516 PostWysłany: 21 Maj 2026 15:34 

Dzięki wszystkim za wyjaśnienia.
Ehhh "wspalniała" ta Air India.
Były mi bardzo potrzebne te punkty statusowe do statusu FTL.
Jeszcze sprubuję napisać bezpośrednio do AirIndia że to jakieś "kuriozum" ... no ale na 90% nic to nie zmieni.
W każdym razie wiem na czym stoję.
Dzìeki

Tak dla podzielenia się przeżyciami jakby ktoś miał lecieć do Indii w Premium Economy to porównując: LOT vs Air India, moim zdaniem wygrywa LOT.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8517 PostWysłany: 21 Maj 2026 16:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Punkty statusowe w M&M za lot Air India?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8518 PostWysłany: 21 Maj 2026 18:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Punkty (Points): Otrzymujesz je za wszystkie rejsy liniami zrzeszonymi w Star Alliance.

Punkty kwalifikujące (Qualifying Points): Otrzymujesz je tylko za loty obsługiwane przez linie należące do Grupy Lufthansa oraz wybrane partnerskie linie lotnicze (w tym PLL LOT)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

#8519 PostWysłany: 21 Maj 2026 20:18 

HON fly4free
marianmm19 napisał(a):

To nie AI decyduje o milażu w innych programach, tylko te programy. Natomiast problemem jest brak aktualizacji umów między AI a innymi operatorami, bo przecież za każdą naliczoną mile ktoś płaci.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
mapa uważa post za pomocny.

#8520 PostWysłany: 23 Maj 2026 02:49 

-- 23 Maj 2026 01:49 --

marek2011 napisał(a):
marianmm19 napisał(a):

To nie AI decyduje o milażu w innych programach, tylko te programy. Natomiast problemem jest brak aktualizacji umów między AI a innymi operatorami, bo przecież za każdą naliczoną mile ktoś płaci.

Ale to chyba Air Indii najbardziej zależy aby lecący ich linią mieli jak na najwięcej korzyści dzieki czemu aby do nich wracali. A że nie ogarneli tematu z klasą rezerwacyjną A przez tyle czasu. Ok. Może to nie ich wina. Ale jednak to idzie na ich konto. Jeśli miałbym lecieć znowu do Indii to Air indii raczej nie wybiorę.

-- 23 Maj 2026 01:49 --

marek2011 napisał(a):
marianmm19 napisał(a):

Ale to chyba Air Indii najbardziej zależy aby lecący ich linią mieli jak na najwięcej korzyści dzieki czemu aby do nich wracali. A że nie ogarneli tematu z klasą rezerwacyjną A przez tyle czasu. Ok. Może to nie ich wina. Ale jednak to idzie na ich konto. Jeśli miałbym lecieć znowu do Indii to Air indii raczej nie wybiorę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8544 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 423, 424, 425, 426, 427, 428  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości