Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Kwi 2026 23:21 

Kochani, mam do wyboru konto Millennium 360 Prestige albo BNP Moje Konto Premium. Akurat robię refinans hipoteki i wybieram między tymi dwoma.
Z doświadczenia - czy Millennium ma jakieś zalety w porównaniu do BNP, również z perspektywy kogoś, kto czasem gdzieś tam pojedzie? ;)

Liczę, kalkuluję, wydaje mi się, że Millennium ma jednak gorszą ofertę, przy wyższych warunkach zwalniających z opłaty (20k/msc wpływów - przez drugi próg nie dociągnę do końca roku, BNP ma tylko 10k)... może coś pominąłem...
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 30 Kwi 2026 00:53 

Loty: 291
Kilometry: 621 848
Krajów: 46 / 22.2%
złoty
Bardziej bym patrzył gdzie masz lepsze warunki na to refinansowanie - a w ogóle to czy znasz nową ofertę refinansowania w mBanku -> bo jak spełniasz warunki to jest killer na rynku aktualnie: https://www.mbank.pl/indywidualny/kredy ... yt-online/ bo można dojechać do marży 1,1%...

Wiem że miało być o kontach osobistych ale ;-)

Dla jednych ważne dla innych nie: Kartą debetową do BNP nie doładujesz za darmo revoluta, a kartą Mille tak. Wiem że oba konta mają rozliczenia walut po kursie organizacji ale Revolut bywa przydatny.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Kwi 2026 01:10 

Bardzo fajna oferta. Nie było jej jak gadałem z doradcą - BNP na warunkach z marca zaproponował mi RRSO 6.53% (bez ulgi energooszczędnej), co, ponoć, miało być najlepszą ofertą na ten czas.

Edit: poważnie? BNP dolicza prowizje za Revo? w Santanderze/Erste nawet z KK bezprowizyjnie mogę doładować konto... to faktycznie minus, chociaż jeśli karta nie ma prowizji+jest po kursie organizacji płatniczej, to w sumie za granicą można z niej korzystać.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Kwi 2026 01:19 

złoty
No to może teraz warto rozważyć? Nawet bez oferty "energooszzędnej" można mieć marżę 1,3% co jest świetną opcją, nie ma dużych wymagań co do usług dodatkowych... proces cyfrowy jest ponoć bardzo szybki. Ja muszę na razie ogarnąć inny temat ale za to się zabiorę jakoś za miesiąc ale już jestem po rozmowie z mBankiem i wygląda to bardzo dobrze. W międzyczasie czekam co mi odpowiedzą w obecnym banku na zgłoszenie że chcę od nich kredyt wyprowadzić.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Kwi 2026 01:21 

Jutro pogadam z doradcą. Nie wiem jak mBank się będzie na mnie zapatrywać, bo to był mój bank pierwotny z którego już robiłem refinans... ;) Może mnie nie zechcą z powrotem...

Tak czy siak, dzięki za cynk. :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Kwi 2026 01:24 

złoty
@smilealittlebit: takich warunków przez pośrednika nie dostaniesz, tu klucz jest w tym aby wnioskować samemu przez Internet.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Kwi 2026 01:35 

Loty: 200
Kilometry: 494 717
Krajów: 97 / 46.9%
złoty
@seal, @smilealittlebit aktualnych warunków na kredyty hipoteczne nie znam, ale z doświadczenia wiem, że nie warto przywiązywać się do oferty, którą w jednym z aktualnie posiadanych banków dostaniecie. Jeśli ktoś decyduje się na kredyt 10-30 lat, to warto sprawdzić ofertę, która nie jest powiązana z podróżowaniem, bo może się okazać, że będzie lepsza, a wymagania nie będą wygórowane (np. wydanie 300 PLN na msc na karcie). Sam taką posiadałem kiedyś w banku, którego nie da się polecić, ale jednak marża na poziomie 0,8% robiła swoje.
No i jedna rada, do której namawiam wszystkich znajomych - jedyny i słuszny kierunek, to raty malejące przy takim kredycie. Nie dajcie się namówić na coś innego, a jeśli nie jesteście na to gotowi, to zaczekajcie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Kwi 2026 01:37 

Moje obecne mieszkanie pójdzie na sprzedaż w ciągu kilku lat, nie będzie docelowo trzymane i spłacane do końca okresu kredytowania. Było kupione 'tymczasowo'.

Edit: z tego co widzę, oferta mBanku jest bardzo solidna, ale kurde, tyle haczyków. Na wniosek cyfrowy się nie załapuję, bo jestem żonaty+mamy wspólność majątkową+nie mam żadnego produktu mBanku obecnie. Na ulgę energooszczędną się nie łapię. Czyli w najlepszym wypadku 6,06%, już nie 5,60%.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Kwi 2026 01:51 

złoty
@smilealittlebit: to dalej jest bardzo dobra oferta o 0,5% mniej poza tym brak wymuszonych produktów dodatkowych poza kontem, ubezpieczenie nieruchomości można mieć dowolne swoje (ale musi być), ubezpieczenie na życie również wedle uznania (z punktu widzenia banku nie jest wymagane).

@tetr1s: masz 100% racji, głównym kosztem jest obsługa kredytu a inne sprawy przy tym jest mało istotna sprawa. Tak kiedyś były oferty rzędu marża 0,8-1% np w Banku Pocztowym ale to na razie na pewno nie wróci :)
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

#10 PostWysłany: 30 Kwi 2026 02:05 

Loty: 200
Kilometry: 494 717
Krajów: 97 / 46.9%
złoty
@seal dlatego właśnie polecam sprawdzić inne oferty, które nie są związane z podróżowaniem + trzeba mieć świadomość, że umowę z bankiem można negocjować (nawet jeśli nie marżę, to darmową wycenę nieruchomości, prowizję, czy kwestę ubezpieczeń).
Przede wszystkim, to warto po swojej stronie dokładnie przeanalizować i zrozumieć ofertę, bo najcześciej jest, to decyzja na 20-30 lat (przeciętnie 1/3 życia w zależności od płci?) i dla wielu, to jedna z najważniejszych decyzji w życiu.
BTW. To trochę OT, bo to temat o KK, ale jeśli kwesta kredytu / hipoteki się rozwinie, to może warto temat wydzielić i opisać dobre praktyki.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 30 Kwi 2026 02:13 

Daliście mi Panowie do myślenia, i to mocno.
Przydałby się faktycznie oddzielny wątek, bo ciężko znaleźć platformę do omawiania tego typu tematów.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości