Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 31 Mar 2025 19:11 

platynowy
Zaliczyłem nockę na IST i moim zdaniem łatwo nie jest. Na spanie w Lounge nie ma szans, zarówno w M&S Turka, jak i w IGA obsługa jest na tym punkcie mocno wyczulona.

Na terminalu jest strefa z "leżankami" jak na zdjęciu, natomiast ja w takiej pozycji spać nie potrafię. Jest za to sporo miejsc, gdzie można wyłożyć się na trzech miejscach. Jeżeli ktoś ma ze sobą śpiwór/matę to jakoś można przetrwać. Jest głośno, bardzo głośno. Akurat jest prowadzony remont, więc dźwięki młotów pneumatycznych nie pomagają w zasypianiu. Dodatkowo non stop przejeżdżają obok ławeczek melexy wożące ludzi, które trąbią na siebie wzajemnie i na innych ludzi. Najciszej wydaje mi się jest w okolicach bramki A2, bo jeździ tam najmnjej melexów i strefa jest zasłonięta ścianą z plexy (a nie wszędzie tak jest).

Byliśmy też pytać w Yotel, ale ceny są zaporowe (200e i więcej), z resztą mieli wynajęte wszystkie pokoje. Ceny sleepodów IGI też nie są niskie, 17e za godzinę + opłata serwisowa 5e. Dla mnie to jest abstrakcja.ImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN
Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️ Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️
#22 PostWysłany: 31 Mar 2025 22:46 

niebieski
O, to cos sie zmienilo bo jeszcze pare miesiecy temu w lounge Turka mozna bylo przespac sie jakos miedzy polnoca a piata rano. Potem rzeczywiscie obsluga zaczynala budzic ludzi.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 29 Kwi 2026 12:59 

Loty: 59
Kilometry: 151 609
Krajów: 15 / 7.3%
niebieski
Mamy długą przesiadkę przez noc, macie jakieś godne polecenia spot'y żeby się przespać (oprócz płatnych)?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 29 Kwi 2026 13:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Co do długiej przesiadki, to polecam sprawdzić czy się nie łapiesz na hotel service: https://www.turkishairlines.com/en-pl/f ... l-service/
W skrócie layover >= 12h w eco i nie może być krótszego połączenia niż wybrałeś (btw, to jest inny program niż IST stopover), w innym wypadku pozostaje polowanie na leżanki w strefie ciszy.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 29 Kwi 2026 13:46 

niebieski
Niestety 10 h.
Gdzie ta strefa ciszy?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 29 Kwi 2026 14:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Jest kilka, ściągnij sobie apkę Istanbul Airport - nie dość że pokazuje realne czasy dojścia do bramek (np. w przeciwieństwie do informacji w lounge), to jeszcze masz dokładny plan lotniska z działającą nawigacją. Co do stref ciszy, w apce Map -> zmień na Departure Floor i szukaj ikonek ze śpiącym ziomem ("Zzzz...").
 Profil Relacje PM off
Fafikdog lubi ten post.
Fafikdog uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 29 Kwi 2026 14:34 

niebieski
Czy jakikolwiek Lounge jest darmowy?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 29 Kwi 2026 17:21 

srebrny
takowego jeszcze nie otworzyli, ale też chętnie bym wbił?
 Profil Relacje PM off
Fafikdog lubi ten post.

#29 PostWysłany: 29 Kwi 2026 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 364 113
Krajów: 35 / 16.9%
Z tą strefą "ciszy" to różnie bywa... Parę miesięcy temu raz miałem przesiadkę 8 godzin (w nocy) a kolejnym razem niemal 23 godziny (...). Tak więc sporo tam urzędowałem / leżałem / spałem.
Sprawa jest taka że przynajmniej podczas moich pobytów przez cały czas te strefy (leżanki) były zajęte. Trzeba było czekać aż ktoś wyjdzie na lot, niekiedy dłuższy czas. Jednak jak dla mnie i wielu innych osób zdecydowanie wygodniej było leżeć / spać na wykładzinie (plecak pod głowę jako poduszka). Co to ciszy to także różnie bywało, choć obok kręciło się masa osób z obsługi lotniska nikt nie reagował na wrzaski.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 30 Kwi 2026 12:13 
Awatar użytkownika

srebrny
W okolicy stref A- B było dość spokojnie i tam udało mi się kimnąć parę godzin. Nie było tam żadnej strefy ciszy, po prostu mały ruch i dużo wolnych foteli.
Fafikdog lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości