Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 21 Mar 2026 08:18 

Loty: 113
Kilometry: 193 226
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Jakby spójrz na dwie wiadomości wyżej xD
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#162 PostWysłany: 28 Kwi 2026 21:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 628
Kilometry: 956 686
Krajów: 61 / 28.5%
Takie pytanie: czy dokupienie bagażu do istniejącej rezerwacji kosztuje tyle samo jak przy zakupie biletu na stronie przewoźnika? Obecnie na trasy z WAW do Azji różnica między taryfą Basic (jedynie kabinówka) a Value (25-40 kg rejestrowanego - w zależności od trasy) to ok. 150 zł na lotach RT.

#163 PostWysłany: 28 Kwi 2026 21:55 

Z mojego doświadczenia, dodanie bagażu potem kosztuje worek pieniędzy i lepiej dobrać od razu Value.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#164 PostWysłany: 29 Kwi 2026 07:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Potwierdzam, dokupienie później bagażu kosztuje 170-200 zł za każde 5 kg w jedną stronę.
20 kg w obie strony będzie kosztować ok. 1400-1600 zł.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#165 PostWysłany: 04 Maj 2026 11:18 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Informacyjnie, na podst. wiadomości na Rynek lotniczy
https://www.rynek-lotniczy.pl/wiadomosc ... 27575.html

Od 15 maja rejsy Etihad do i z Warszawy ma realizować A330-200 Hi Fly a nie B787-9 czy -10. Podmiana tymczasowa (pewnie jakiś czarter czy leasing od Hi Fly) do czasu dostaw kolejnych B787. Ale za to, jak pisze autor artykułu, ma być to samolot "dedykowany" - cokolwiek by to nie znaczyło. Może z osobistą, odręczną dedykacją :D ?
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#166 PostWysłany: 04 Maj 2026 11:44 
Awatar użytkownika

platynowy
"Dedykowany", czyli - jak podejrzewam - dostosowany do potrzeb polskiego pasażera.... Znaczy, będą putki :D
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#167 PostWysłany: 10 Maj 2026 10:33 
Awatar użytkownika

Loty: 591
Kilometry: 1 041 285
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
Promocja rabat do - 30%.
Rezerwację do 14.05.2026
Podróż do końca października.Image
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 25 Maj 2026 19:58 

Loty: 68
Kilometry: 187 030
Krajów: 33 / 15.4%
Informacyjnie:

Leciałem dwa tygodnie temu z Warszawy do Abu Dhabi i poźniej Abu Dhabi - Osaka.

Plusy: Dużo miejsca, fajne zagłówki, spoko prezenty na każdym odcinku dla dzieci plecaki z Batmanem, kosmetyczki, bidony i kolorowanu.
Spoko ekrany z padami do grania i oglądania TV. Zapisując się do member mamy darmowy net do komunikacja na komunikatorach.

Minusy: Czytałem wcześniej o tym iż pasażer dostaje zestaw typu zatyczki, maska na oczy, szczoteczka. Aktualnie nie ma nic, oprócz siatki na zakupy w której wrzucony jest kremik do rąk pewnie 5-10ml. Dla mnie spory minus, zatyczki, szczoteczka czy maska na oczy powinna być podstawą takiej lini. Więc jeżeli ktoś się nastawia, że dostanie to warto zabrać swoje:) Może żle trafiłem ale personel był też delikatnie mówiąc mało uprzejmy a jedzenie bez szału. Plusem no limit napoje razem z alkoholowymi. Nikt nie zwracał uwagi na ilośc bagażu.

Pozdrawiam:)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#169 PostWysłany: 11 Cze 2026 14:00 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Dzisiaj inauguracyjny lot Etihad AUH-KRK-AUH - to tak w ramach ciekawostek.
https://www.rynek-lotniczy.pl/wiadomosc ... 28024.html
Samolot A321 wylądował opóźniony o ponad godzinę (wg flightradar).
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 15 Lip 2026 16:52 

Hej,
może ktoś miał podobny problem ze stopoverem w AUH do naszego i coś poradzi. W skrócie bookowaliśmy lot z całą trasą Etihadem z dwudniowym stopoverem na powrocie. Wszystko było ok, choć nie dostałem maila z potwierdzeniem z AbuDhabi stopover. W międzyczasie Etihad zmienił nam loty i część trasy jest pewno realizowana teraz przez innego przewoźnika. W związku z tym odezwałem się do Etihad z pytaniem o stopover, a oni teraz mi mówią, że nie jesteśmy kwalifikowalni. Rozmawiałem na czacie dwukrotnie z konsultantami i potwierdzili nasze racje do stopovera, ale AbuDhabi stopover przesłało maila, że nie jesteśmy kwalifikowalni i koniec. To jest jawna niesprawiedliwość. Mamy teraz lot powrotny z dwudniową dziurą w AUH :( Czy ktoś ma jakieś doświadczenie co działa na Etihad i z kim dalej rozmawiać? Może na lotnisku w AUH w trakcie przesiadki "tam"?

#171 PostWysłany: 16 Lip 2026 10:23 

A masz wyciągu z zapłaty, że dodany do lotu stopover? Bo on tak naprawdę nie jest za darmo, dopłaca się do biletu jakieś 80 PLN od osoby. Jak zapłaciłeś za stopover to ciśnij stopover. Tylko nie pytaj czy masz tylko, że chcesz zarezerwować, a nie możesz online. Niestety w internecie są bardzo złe opinie o stopover z Etihad, że to scam bo ciężko zamówić. Ja sam skorzystałem, ale rezerwowałem hotel od razu przy zakupie biletu, co prawda wyświetlał się potem inny w rezerwacji online, a inne potwierdzenie miałem z maila. Ostatecznie wszystko poszło gładko
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości