Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gdyby ktos mial problem z edytowaniem swojej rezerwacji na stronie Saudia w zwiazku z tym ze nalezy podac kod z SMS, to rozwiazaniem jest zalogowanie na na stronie https://wwws.airfrance.us/trip na ktorej mozna wyedytowac swoj numer telefonu/maila i na drugi dzien juz sms ze strony Saudia dochodzi normalnie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 497 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 20 Mar 2026 12:18 

srebrny
JED to druga strona półwuspu więc tam prawie nie było zamknięć lotnisk. Odwołane loty były tylko do krajów arabskich, do Dalekiej Azji latali chyba bez zakłóceń.
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#482 PostWysłany: 28 Mar 2026 11:35 

Cześć,

mam pytanie odnośnie lotu SV635 na trasie Jeddah – Amman. Mam zaplanowany wylot na 20 kwietnia, ale z tego co widzę, do tej pory praktycznie wszystkie wcześniejsze loty na tej trasie były odwoływane.

Próbowałem już anulować rezerwację i skontaktować się z linią Saudia, ale niestety kompletnie brak odpowiedzi z ich strony…

Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji i może podzielić się doświadczeniem:

czy dostaliście refund za odwołany lot?
jak wygląda procedura zwrotu – automatycznie czy trzeba się upominać?
ile czasu realnie trwa zwrot pieniędzy?

Będę wdzięczny za każdą informację ?
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 28 Mar 2026 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 781
Kilometry: 1 157 579
Krajów: 85 / 41.1%
HON fly4free
Misiatek napisał(a):
JED to druga strona półwuspu więc tam prawie nie było zamknięć lotnisk. Odwołane loty były tylko do krajów arabskich, do Dalekiej Azji latali chyba bez zakłóceń.

Tymczasem wojna znacznie zbliżyła się do JED

https://www.pap.pl/aktualnosci/huti-zaa ... y-z-iranem
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 03 Kwi 2026 07:03 

Cześć,

otrzymałem informację, że mój lot SV635 Jeddah – Amman został finalnie odwołany. Mam do wyboru refund lub zmianę lotu – zależy mi na pełnym zwrocie pieniędzy.

Próbowałem już zgłosić refund:

przez formularz – ale SMS z potwierdzeniem w ogóle nie dociera,
przez chat – tam z kolei wymagają „security code booking”, którego nigdy nie dostałem…

Z tego co widzę, według procedury Saudia refund powinno się zgłaszać przez system lub wirtualnego asystenta, ale w praktyce to chyba nie działa tak jak powinno

Czy ktoś z Was miał podobną sytuację?

jak finalnie udało się złożyć wniosek o refund?
czy jest jakaś inna opcja kontaktu (telefon, mail, coś skutecznego)?
ile trwał zwrot?

Z góry dzięki za pomoc ?
 Profil Relacje PM off  

#485 PostWysłany: 03 Kwi 2026 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
+34910602163 polecam zadzwonić na nr hiszpański. Jest dostępny także roll free, ale w wielu przypadkach kosztuje jak za premium.
Język angielski łączy z centralą.
 Profil Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 17 Kwi 2026 07:36 

Cześć,

otrzymałem informację, że mój lot SV635 Jeddah – Amman został finalnie odwołany. Mam opcję refundu lub zmiany lotu – zależy mi na pełnym zwrocie pieniędzy.

Próbowałem już kilku sposobów:

formularz refund – SMS z potwierdzeniem w ogóle nie dociera,
chat – wymagają „security code booking”, którego nigdy nie dostałem,
infolinia – udało mi się dodzwonić, konsultant potwierdził, że zarejestrował wniosek o refund i że powinienem dostać maila z potwierdzeniem w ciągu tygodnia, a zwrot do 14 dni.

Niestety minął już ponad tydzień:

brak jakiegokolwiek potwierdzenia mailowego,
brak zwrotu pieniędzy.

Szczerze mówiąc, pierwszy raz spotykam się z sytuacją, gdzie tak trudno odzyskać swoje pieniądze za odwołany lot…
 Profil Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 17 Kwi 2026 08:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Chciałem się dowiedzieć ile wynosi cancellation fee przy dobrowaolnym anulowaniu w taryfie Guest bo na stronie próżno tego szukać i też bez powodzenia.

samko78 napisał(a):
formularz refund – SMS z potwierdzeniem w ogóle nie dociera
Ponoć SMS'y dochodzą tylko na saudyjskie numery

samko78 napisał(a):
chat – wymagają „security code booking”, którego nigdy nie dostałem
Mnie się nigdy nie udało przebrnąć przez te upośledzone AI do żywego agenta

samko78 napisał(a):
brak jakiegokolwiek potwierdzenia mailowego, brak zwrotu pieniędzy
Pozostaje jeszcze ew. chargeback.

#488 PostWysłany: 17 Kwi 2026 08:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Polecam pisać w tej sprawie na AMMANCU@saudia.com (ten adres już wszyscy tu znają) oraz obecnie również (jak nie bardziej) pisać tutaj: gcccu@saudia.com -> ten drugi adres zaskakująco ostatnio przeskakuje w rankingu ten pierwszy.
Oczywiście obecnie na obu adresach jest spory czas oczekiwania na odpowiedź, ale niektóre odpowiedzi potrafią być (o dziwo) bardzo konkretne.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#489 PostWysłany: 27 Kwi 2026 16:10 

No niestety wysłałem już ponad tydzień temu na oba maila wiadomość i zero odzewu ani pieniędzy. Czy jest może jakaś strony do takich spraw w stylu lot-opóźniony, gdzie zajmują się odzyskiwaniem takich pieniędzy?
 Profil Relacje PM off  

#490 PostWysłany: 27 Kwi 2026 17:25 

HON fly4free
Tydzień to nie jakoś dużo w takich wypadkach. Po prostu czekaj cierpliwie, skoro wysłałeś.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#491 PostWysłany: 28 Kwi 2026 08:27 

Mi przyszła odpowiedż "wykorzystałeś bilety w złej kolejności, wal się"...

Miałem podróż MultiCity z wizą tranzytową. Pierwszy lot (Kuwejt-Rijad) odwołali, drugi lot (Rijad-Frankfurt) odbył sie normalnie i byłem na pokładzie. Chciałem zwrot za pierwszy, odwołany odcinek. Przelot z nimi to zdecydowanie najgorsze doświadczenie w moim lotniczym CV.
 Profil Relacje PM off  

#492 PostWysłany: 28 Kwi 2026 09:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Masz na myśli przelot czy samą obsługę rezerwacji?

Śmiem twierdzić, że w większości linii otrzymałbyś taką odpowiedź, ponieważ cały „kupon” w tej sytuacji oznaczony jest jako zrealizowany. Gdyby zrealizowany był pierwszy segment a drugi nie, to zwrot IMO byłby możliwy.

Co do zwrotu i pytania z poprzedniego posta - SV to solidna linia i zwróci na pewno, ale w obecnej sytuacji może to potrwać i ewentualnie wymagać przypomnienia.
 Profil Relacje PM off  

#493 PostWysłany: 28 Kwi 2026 10:56 
Awatar użytkownika

Loty: 389
Kilometry: 772 840
Krajów: 64 / 30.9%
srebrny
Czy ktoś wie jak wygladą bid na upgrade?
Widze, że jak składam bida to dotyczy on calej rezerwacji, a chcialem zrobić to indywidualnie, czy ktoś ma pomysł czy trzeba pisać/kontaktowac się zeby wydzielili ?

Czy za loty Saudia nie mozna juz naliczac mil do Flyingblue ? bo takie info dostaje na czacie

to odpowiem dla potomnosci:
trzeba wydzielić rezerwacje i to niestety via callcenter
mile mozna naliczyc po locie do flyingblue, ale chyba nie ma opcji zeby korzystac z przywilejow podczas lotu..

#494 PostWysłany: 28 Kwi 2026 11:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Sprawdziłem w swojej rezerwacji - można podwyższyć każdy odcinek przez plusgrade online
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 28 Kwi 2026 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 389
Kilometry: 772 840
Krajów: 64 / 30.9%
srebrny
Okej, źle sie wyraziłem. mam na rezerwacji 5 osob i jeden odcinek moge zupgrejdować dla 5 osob, nie dla jednej osoby. tzn. zlozyć bida.
powiedzieli mi ze musze wydzielic rezerwacje na chacie, ale dla wydzielenia potrzeba tego sekretnego kodu... takze chyba czeka mnie telefon na infolinie,

#496 PostWysłany: 28 Kwi 2026 16:16 

Maciek737 napisał(a):
Masz na myśli przelot czy samą obsługę rezerwacji?

Śmiem twierdzić, że w większości linii otrzymałbyś taką odpowiedź, ponieważ cały „kupon” w tej sytuacji oznaczony jest jako zrealizowany. Gdyby zrealizowany był pierwszy segment a drugi nie, to zwrot IMO byłby możliwy.

Zapłaciłem za dwa loty, jeden z nich linia odwołuje, na własną rękę muszę ogarniać transport, żeby złapać drugi lot i nie przysługuje mi prawo do zwrotu za to, co linia odwołała? Nie chodzi mi o jakieś odszkodowanie, ale za zwrot części płatności, za usługę, która nie była zrealizowana.

Sam lot na poziomie najsłabszych linii afrykańskich, obsługa rezerwacji to totalna porażka. Dosłownie dwie godziny przed odwołaniem tego pierwszego lotu byłem w ich biurze w Dammam, gdzie mi powiedzieli, że odwołają mi całą rezerwację, a jeśli chcę sam odwołać pierwszy odcinek to muszę zapłacić 230$... Czyli albo niekompetencja albo ściema. Nie wiem czy odzyskam kasę, za coś z czego nie skorzystałem nie ze swojej winy, ale na pewno nigdy z nimi już nie polecę. Szkoda nerwów.
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 05 Maj 2026 12:10 

Chyba jednak będzie ten zwrot:

" Dear Mr. Bartlomiej,

Thank you for reaching us to assist you, and I’m pleased to assist you with your request.

We will review the booking history and keep you informed of the refundable amount before proceeding with the refund.

Do not hesitate to contact me through this email 24/7 for any further assistance."
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 497 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości