Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: e-Wiza
#1 PostWysłany: 09 Kwi 2026 19:39 

Loty: 551
Kilometry: 729 793
Krajów: 67 / 32.4%
niebieski
2026 Wniosek złożony 29Marca wiza przyszła 7kwietnia. Zaaplikowałem o wizę najtańszą czyli tranzytową. Jest ona do 5 dni ja podałem daty wjazdu i wyjazdu takie jak na biletach i dali mi na te 4 dni które będę. Nie było problemu z tym że nie jest to w moim przypadku taki 100% transfer bo przeloty nie są na jednej rezerwacji tylko dwóch osobnych. niemniej przylatuje z kraju innego niż ten do którego później wylatuje więc taki w sumie tranzyt. W Turkmenistanie takie rzeczy odrzucali mówiąc ze tamte kraje mają swoje połączenia lotnicze i nie musze przez ich kraj jechać więc sie troche martwiłęm ale ogólnie przyznali. Jedyny mały problem był z dołączeniem rezerwacji lotniczej bo jest miejsce na jeden załącznik a potwierdzenia miałem z 2 linii ale tu z pomoca przyszedł jakiś darmowy pdf merger od adobe co działa online.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
 Temat postu: Re: e-Wiza
#2 PostWysłany: 10 Kwi 2026 16:08 

niebieski
Kiedyś wyrabianiem wizy do Burkiny zajmowała się Ambasada Francji.
Do wizy pojedynczej na 30 dni nie było żadnych wymagań, a do wielokrotnej (każdy pobyt do 30 dni) potrzebna była jedna wiza innego kraju ościennego (np. Ghany). Koszt 60 euro odbiór po 2-3 godzinach.

Ta wiza wielokrotna była o tyle istotna, bo dzięki niej na miejscu w Ouaga można było w ciągu 1 dnia za około 30 euro załatwić tzw. .łączoną wizę "entente", która dawała wjazd do Nigru, Beninu, Togo i chyba WKS (byłem tylko w 3 pierwszych).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Kwi 2026 17:35 

niebieski
Oba aspekty już dawno nieaktualne nie ma Wizy entente już ani nie można Burkiny załatwić we Francuskiej ambasadzie
 Profil Relacje PM off
piotrgryz lubi ten post.

#4 PostWysłany: 25 Maj 2026 22:28 

niebieski
Co do ewizy na miejscu to trzeba ją wyłącznie mieć nikt o nic nie pyta tylko skanuje i wio. Ja wjeżdżałem na tranzytową (maj 2026) i nie było problemu zero pokazywania biletu wylotowego czy cos. Znajoma pare miesięcy wcześniej wyrobiła sobie jakąś konferencyjną bo była najtńsza i też nikt o nic nie pytał.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości