Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49  Następna
Autor Wiadomość
#941 PostWysłany: 11 Wrz 2025 12:43 

Havelock Vetinari napisał(a):
Havelock Vetinari napisał(a):
Witam, orientuje się ktoś czy w wypożyczalni marbelsol można wypożyczyć auto bez karty kredytowej?

Jestem już po 8 dniowym pobycie, z braku karty kredytowej brałem auto w allincarhire. Wszystko odbyło się sprawnie i bez problemów, po wylądowaniu zadzwoniłem na podany numer i zostałem skierowany do busa który już na mnie czekał. Na miejscu skan dowodu i prawo jazdy, dodatkowy kierowca gratis, tylko trzeba to powiedzieć w momencie przygotowywania umowy. Kaucja zwrotna 150 euro jako udział wlasny w przypadku wypadku z mojej winy. Dostałem Seata Arona 70 k przebiegu, auto zadbane, pomogli mi sparować z androidem więc nawigacje miałem swoją, samochód miał ładowanie indukcyjne telefonu. Przejechałem 800 km, oddałem z taka samą ilością paliwa. Nie było żadnego szalonego sprawdzania auta. Sama jazda po Hiszpanii, super. Nie wiem czy to kwestia przed sezonem ale kierowcy jeżdżą wręcz idealnie, kulturalnie i z przepisami. Jak ktoś ma pytania to śmiało.

Podpisuje się pod tym. Tygodniowy pobyt, jazda bez szaleństw. Płatność kartą debetową. Kaucja w gotówce 150 euro (nie miałem kredytówki), zwrot od razu. Fotelik dziecięcy gratis. Pokazano mi jak go zamontować bo montaż na pasy. Dostałem Seata Ibizę 56 k. przebiegu. Słaby silnik ale do Rondy objechał bez problemu. Ubezpieczenie miałem w wersji full. Sprawdzenie tylko i wyłącznie poziomu paliwa przy odbiorze.
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.
cyryl99 uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#942 PostWysłany: 15 Lut 2026 21:16 
Awatar użytkownika

czy szanowne grono orientuje sie jak jest w marbesol odnosnie cen , czy lepiej reezerwowac z wyprzedzeniem czy tydzien przed wyjazdem , pamietam ze na majorce mocno sie sparzylem rezerwujac auto z 2 miesiace przed wyjazdem a potem sprawdzajac tydzien przed auto bylo o 70e tansze
 Profil Relacje PM off  

#943 PostWysłany: 15 Lut 2026 22:04 

Loty: 113
Kilometry: 243 919
Krajów: 26 / 12.2%
Nie wiem na jaki okres chcesz zarezerwować. Ja robiłam rezerwację zimą na letnie wakacje i jak czasami wchodziłam na stronę to nie było taniej, ceny rosły w miarę zbliżania się do terminu wynajmu. Ale nie sprawdzałam skrupulatnie, być może po drodze była jakaś promocja.
 Profil Relacje PM off  

#944 PostWysłany: 15 Lut 2026 22:18 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Markos2277 napisał(a):
czy szanowne grono orientuje sie jak jest w marbesol odnosnie cen , czy lepiej reezerwowac z wyprzedzeniem czy tydzien przed wyjazdem , pamietam ze na majorce mocno sie sparzylem rezerwujac auto z 2 miesiace przed wyjazdem a potem sprawdzajac tydzien przed auto bylo o 70e tansze
Im blizej tym drozej a i aut w danej klasie moze brakowac zalezy jaki termin
 Profil Relacje PM off  

#945 PostWysłany: 20 Lut 2026 14:41 

Czy ktoś ostatnio brał auto w Nizacars? Zarezerwowałem qashqaia w automacie w podejrzanie niskiej cenie. Czy oprócz próby sprzedania ubezpieczenia i wyszukiwania milimetrowych rys robią jeszcze jakieś krzywe akcje?
 Profil Relacje PM off  

#946 PostWysłany: 21 Lut 2026 00:14 

W zeszłym tygodniu wypożyczałem auto w Maladze w ClickRent.
Przy zwrocie znaleziony niewielki odprysk na krawędzi przedniej szyby - dostałem fakturę na 660 EUR za szkodę.
Na szczęście miałem ubezpieczenie u pośrednika i dostałem zwrot. Mimo to trochę jestem w plecy na przewalutowaniu, jakieś 150 zl (wypożyczalnia obciążyła w PLN po słabym kursie).
Do tej pory wypożyczalnia nie zdjęła depozytu 1000 EUR, a 660 EUR za szkodę obciążyli niezależnie.
W razie gdyby ktoś chciałby się skontaktować z obsługą klienta, nie ma takiej możliwości - formularz kontaktowy zwraca błąd 404. Plus taki, że dostałem wszystkie potrzebne dokumenty na maila, nie trzeba było się upominać.
Podsumowując - nie polecam.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#947 PostWysłany: 24 Lut 2026 10:13 

Wynajem sprzed roku, ale jak już drugi raz skorzystałem z wskazówek na forum, to zebrałem się do opisania.

Wynajem samochodu na lotnisku Malaga AGP, 10-15.02.2025 (5 dni)

Wypożyczalnia: [url=https://www.marbesol.com/]Marbesol/url]

Pośrednik: brak

Samochód: Zarezerwowany "Hyundai i30 or similar", opcja paliwowa full-full, bez limitu km, pełne ubezpieczenie z wypożyczalni (all inclusive option).
Dostaliśmy Forda Focusa z przebiegiem 66 tysięcy km.

Cena: 109,02 EUR.
Rezerwacja 29.01.2025, czyli niecałe dwa tygodnie przed terminem wynajmu. Ceny obserwowałem dłuższy czas, próbując wstrzelić się w "dołek" i chyba się udało - dużo wcześniejsza rezerwacja byłaby droższa.

Odbiór samochodu: Wypożyczalnia niby niedaleko, ale piechotą trudno wydostać się z lotniska, więc trzeba skorzystać z busika. Busów z różnych wypożyczalni mnóstwo, więc "naszej" pani z małą karteczką nie zauważyliśmy. Krótki telefon pozwolił wyjaśnić sytuację. Po kilku minutach byliśmy na miejscu. Tłoku nie było, więc od razu rozpoczęliśmy formalności. Pan zaproponował promocję Full to Empty za 53 EUR. Szybkie przeliczenie, choć po długiej podróży łatwe to nie jest, i decyzja: bierzemy. Mamy w planach sporo jeżdżenia, więc tą kwotę na pewno przepalimy. Płatność, skany dokumentów, podpis na tablecie, kontrakt papierowy i na e-mail. "Proszę kluczyki, samochód stoi tam na hali, miłego wypoczynku". Idziemy na halę, a "nasz" samochód zastawiony innym. Obrót na pięcie, kilka kroków z powrotem do biura, chwila szukania kluczyków do zawalidrogi i Focus został uwolniony.
Nie oglądamy samochodu zbyt dokładnie, bo przecież mamy pełne ubezpieczenie. Zerkamy tylko na stan wnętrza, bo jego uszkodzeń ubezpieczenie nie obejmuje. Brak inspekcji okaże się to błędem, choć bez konsekwencji.
Kilka kilometrów dalej stajemy na chwilę pod sklepem. Wykorzystuję ten czas na zapoznanie się z samochodem i zauważam, że w baku jest 3/4, a nie 4/4.
Od razu piszę wiadomość do wypożyczalni. Następnego dnia przychodzi odpowiedź Hola, We are sorry, please return the car to that 3/4 full level and we will refund your money. We apologize for that. Znów kalkulacja: pozostanie przy "promocji", jak i rezygnacja z niej, wyjdzie mniej więcej tak samo. Obawiając się zamieszania ze zwrotem dopłaty za "promocję", zostajemy przy niej.

Trzeciego dnia pobytu zauważamy, że wewnętrzna część klapy bagażnika jest mocno uszkodzona. Jakby ktoś mocno uderzył w wystającą walizkę, od czego popękał plastik, aż zrobiła się dziura, przez którą wystaje wygłuszenie. Nie mamy pojęcia, dlaczego nie spostrzegliśmy tego wcześniej, ale równocześnie jesteśmy pewni, że nie zostało to spowodowane przez nas. Błąd z brakiem inspekcji przy odbiorze powoduje teraz mały stresik.

Zwrot samochodu: Wjazd na piętro hali, pani sprawdziła tylko przebieg i stan paliwa. O podpis, że oddaliśmy samochód, musiałem się upomnieć - może nie mają w zwyczaju. Od razu do busa i w 10 minut po wypakowaniu walizek z samochodu, byliśmy już na lotnisku.
Blokady na karcie nie było, więc odblokowania również nie.

Podsumowanie: 9/10.
Jeden punkcik odejmuję za promocję, która promocją nie była oraz za stresik związany z uszkodzeniem wnętrza bagażnika, o którym nikt nie poinformował.
Nauczka: nawet przy pełnym ubezpieczeniu warto zrobić dokumentację fotograficzno - filmową przy odbiorze.
Samochód przyjemny, pomimo małego silniczka dawał radę, choć woził 5 osób.

UWAGA: Wypożyczalnia potwierdziła mi kilka miesięcy wcześniej, że wymagają karty kredytowej z pełnym imieniem, inicjał nie wystarcza (nauka z tego forum). Z tego powodu wyrobiłem nową, przy okazji polepszając sobie prowizje i przeliczniki płatności zagranicznych :).
 Profil Relacje PM off  

#948 PostWysłany: 24 Lut 2026 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 196 116
srebrny
Polecam Allincarhire.

Wypożyczona Dacia Jogger z przebiegiem 30 tys. Auto zadbane czyste w bardzo dobrym stanie technicznym jak i wizualnym.

Cena 101 € za 3 dni z pełnym ubezpieczeniem . Rezerwacja bezpośrednio na ich stronie online .

Paliwo - full-full

Bezproblemowy zwrot, sprawdzony licznik i stan paliwa , praktycznie bez oględzin auta . Nie odkurzaclismy i nie myliśmy z zewnątrz samochodu.

Bezproblemowy transport z i na lotnisko busem

Polecam

Załączniki:
IMG_8181.jpeg
IMG_8181.jpeg [ 353.26 KiB | Obejrzany 981 razy ]
 Profil Relacje PM off
sanchopan uważa post za pomocny.

#949 PostWysłany: 24 Lut 2026 23:23 

niebieski
Zaciekawiła mnie ta wypożyczalnia, szczególnie ten (za symboliczną dopłatą) full pakiet ubezpieczeniowy.
...ale widzę, że wycieczki do Portugalii lub Gibraltaru nie są automatycznie/domyślnie możliwe.
 Profil Relacje PM off  

#950 PostWysłany: 05 Kwi 2026 17:31 

niebieski
Jak to jest w Marbesol - już korzystałem kiedyś - z autem "automat na życzenie" w praktyce?
Rozważam Yarisa (lub i20 wg opisu) w automacie na 7 dni za ok. 160 EUR w maju - tylko pytanie (nawiązując do wcześniejszych postów) nie tyle czy nie odmówią (bo mogą, ale to od razu wcześniej będzie wiadomo, bo "na życzenie"), ile nie chciałbym jak któryś przedmówca dostać auta dość starego i "mocno sfatygowanego"?
Ktoś podobną opcję wypożyczał w ostatnich miesiącach?

P.S. Większego nie chcę, bo noclegi jednak w Maladze ;)
 Profil Relacje PM off  

#951 PostWysłany: 06 Kwi 2026 09:26 

Loty: 60
Kilometry: 212 631
Krajów: 21 / 9.8%
@Zibid
Czy wypożyczalnia brała od Ciebie depozyt w wysokości 150E? W kilku miejscach na forum pojawia się taka informacja, a na stronie nie ma żadnej wzmianki na ten temat. Taryfa all-in.
 Profil Relacje PM off  

#952 PostWysłany: 06 Kwi 2026 10:39 

Loty: 198
Kilometry: 486 540
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
ClickRent niedaleko lotniska AGP (https://maps.app.goo.gl/5VxamCXyTo9rMhDD6?g_st=ic). Transfer z i do lotniska zapewniony.
Auto (Skoda Kamiq) wynajęte na 3 dni za ~228 PLN bez limitu km. Wymagana karta kredytowa + pytają czy potrzebne jest pełne ubezpieczenie (bez naciągania).
Zwrot bez problemu, ale dość szczegółowo sprawdzają stan samochodu + do wglądu rachunek za tankowanie. To co ważne, to wypożyczalnia działa od godziny 8 i pierwszy transfer na lotnisko był około 8:15. Można oddać wcześniej auto, ale dochodzi dodatkowy koszt.
Depozyt zwrócony po 5 dniach.
 Profil Relacje PM off  

#953 PostWysłany: 06 Kwi 2026 15:52 

niebieski
Ktoś wypożyczał ID.3 w Marbesol? Z jaką baterią dają auto i w jakim stanie?
Dostaje się 100% i takie trzeba zwrócić czy niekoniecznie?
Czy mają tylko ID.3 czy inne elektryczne także?

EDIT:
Czy w Marbesol można wynająć auto z Via Verde czyli modułem do automatycznego pobierania opłat za autostrady w Portugalii?
 Profil Relacje PM off  

#954 PostWysłany: 07 Kwi 2026 09:38 

Loty: 100
Kilometry: 130 631
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Deshri napisał(a):
@Zibid
Czy wypożyczalnia brała od Ciebie depozyt w wysokości 150E? W kilku miejscach na forum pojawia się taka informacja, a na stronie nie ma żadnej wzmianki na ten temat. Taryfa all-in.

Będę w stanie odpowiedzieć za 3 tygodnie po wypożyczeniu; natomiast w ich T&C widziałęm zapis że chcą 150e kaucji jeśli płacisz gotówką. Przy płatności kartą nie wymagają kaucji.
Deshri lubi ten post.

#955 PostWysłany: 07 Kwi 2026 12:46 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 196 116
srebrny
Deshri napisał(a):
@Zibid

Cześć
….. nic nie brali - przy ladzie jest czytelna nalepka w zakresie taryfy all-in. Płaciliśmy kartą…. Tylko podajesz numer karty na ewentualne opłaty z tytułu paliwa (jak byś zapominał zatankować na full ?)
Z.
 Profil Relacje PM off
Deshri uważa post za pomocny.

#956 PostWysłany: 09 Kwi 2026 21:03 

Loty: 163
Kilometry: 294 595
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Też podzielę się swoimi wrażeniami z wypożyczenia auta w Marbesol na lotnisku w Maladze.

Opcja z pełnym ubezpieczeniem, odbiór busikiem z lotniska w punkcie zbiórki przy stacji kolejowej (wszystkie wypożyczalnie stamtąd odbierają, więc zawsze gromadzi się tam grupka ludzi). Biuro znajduje się ok. 1 km od terminala, ale nie wiem, czy można dojść tam pieszo – jeżeli w ogóle, to na pewno nie najprostszą drogą.

Umowę dostaliśmy w wersji mieszanym angielsko-hiszpańskim. Nie spodobało mi się, że wiele zwrotów było tylko po hiszpańsku. Poziom angielskiego pracownicy w biurze również był bardzo średni...

Największym problemem był zapis o zwrocie z pełnym bakiem. Taki status paliwa widniał na umowie (na szczęście dopatrzyłem się tego zapisu pośród wielu hiszpańskich słów), a po sprawdzeniu auta na parkingu okazało się, że w baku jest tylko 1/4 paliwa. Oczywiście zrobiłem „w tył zwrot” do biura, gdzie pracownik powiedział mi, że w systemie widzą 1/4 i wszystko jest ok. Stanowczo odpowiedziałem, że nie jest ok, bo na umowie jasno wpisano, że auto ma zostać oddane z pełnym bakiem. Dopiero po kilkukrotnym upomnieniu się o nowy dokument, pracownik zgodził się ręcznie dopisać rzeczywisty poziom paliwa i przystawić swoją parafkę. O wydruk poprawionej wersji umowy nie mogłem się doprosić.

Trafiło nam się nowe auto – prawdopodobnie byliśmy pierwszymi klientami, więc na stan techniczny nie mam prawa narzekać. Mogę jednak ponarzekać na bałagan w bagażniku, gdzie wszystko było poodpinane i wrzucone byle jak (obie deski: górna i dolna oraz sznurki mocujące). Jeszcze nie spotkałem się z taką sytuacją w żadnej wypożyczalni.

Zwrot o 4 rano odbywał się w ogromnym chaosie. O tej godzinie dostępny jest tylko jeden pracownik, który zawozi ludzi na terminal, kursując na zmianę jednym z dwóch busików. W czasie gdy rusza pierwszym, ludzie sami pakują się do drugiego, a on po powrocie od razu wskakuje za kierownicę i wykonuje kolejny kurs. O jakikolwiek podpis na dokumencie zwrotu, odpowiedź na pytania czy cokolwiek innego nie ma szans, bo kierowca jest totalnie zabiegany. Jeżeli ktoś nie ma pełnego ubezpieczenia, wątpię, aby udało mu się uzyskać jakiekolwiek potwierdzenie zwrotu auta.

Ogólnie wrażenia mocno średnie – raczej nie zdecydowałbym się na ponowne wypożyczenie u nich.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#957 PostWysłany: 26 Kwi 2026 09:50 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
sanchopan napisał(a):
Jak to jest w Marbesol - już korzystałem kiedyś - z autem "automat na życzenie" w praktyce?
Rozważam Yarisa (lub i20 wg opisu) w automacie na 7 dni za ok. 160 EUR w maju - tylko pytanie (nawiązując do wcześniejszych postów) nie tyle czy nie odmówią (bo mogą, ale to od razu wcześniej będzie wiadomo, bo "na życzenie"), ile nie chciałbym jak któryś przedmówca dostać auta dość starego i "mocno sfatygowanego"?
Ktoś podobną opcję wypożyczał w ostatnich miesiącach?

P.S. Większego nie chcę, bo noclegi jednak w Maladze ;)

Nie wiem na ile to pomocne bo jednostkowy przypadek, ale wypożyczałem w tamtym tygodniu i u mnie było ok. Miałem zarezerwowany „na życzenie” automat Seat Arona lub podobny dostałem Juke, czyli wielkościowo chyba zbliżony.
Co do samej wypożyczalni to nie wiem jak to funkcjonuje przy większym ruchu, ale u nas przy zaledwie kilku osobach już zrobiło się zamieszanie. Całość od pojawienia się na miejscu zbiórki do wyjazdu samochodem ostatecznie trwała jakieś 40 minut więc może i nienajgorzej, ale po locie każda stracona minuta boli. Najpierw nie zmieściliśmy się do busa bo były dwie grupy po 4 osoby przed nami. Później ten ich system kolejkowy wzywał ludzi, którzy dotarli później niż my. Dodatkowo mają te kioski samoobsługowe obsługiwane przez pracowników, więc zamiast dostać po prostu kluczyki to kombinują z wrzucaniem ich do tych kiosków i przeklikiwaniem się przez to. Nie wiem czy tak było zawsze czy to jakaś nowość i dopiero się docierają z tym systemem

Zwrot już zupełnie bezproblemowy i szybki
 Profil Relacje PM off

#958 PostWysłany: 05 Maj 2026 09:58 

Loty: 81
Kilometry: 135 766
Krajów: 11 / 5.1%
Z tym Marbesolem to chyba tak po prostu jest. Oni się raczej niczego przesadnie nie czepiają, ale ogólnie jest tam dość - nazwijmy to - przaśnie. Trochę czasu traci się na dojazd busem, trochę czasu traci się w kolejce po odbiór auta. Same auta - ja wypożyczałem u nich dwa razy i za każdym razem było raczej mocno przeciętnie jeśli chodzi o stan auta (w tym wiek, przebieg), jego czystość, wyposażenie. Widać, że nie jest to wielka sieciówka, gdzie często auta są na bieżąco wymieniane. U nich w zeszłym roku dostałem bodajże 6-letnie Audi A3, dość podniszczone - coś stukało w zawieszeniu, świeciła się inspekcja olejowa, info, że bateria w kluczyku jest słaba. Z drugiej strony nie trzeba dopłacać za dodatkowego kierowcę, nie trzeba dopłacać za wyjazd np. do Portugalii. Coś za coś.

Teraz też mam zrobioną rezerwację na czerwiec i zastanawiam się czy może jednak nie poszukać czegoś innego. Trochę zastanawiam się nad Record GO - korzystałem z ich wypożyczalni w Alicante i było ok, a do tego całkiem tanio. Tutaj ceny mniej więcej podobne jak w Marbesol przy wyborze oferty z ubezpieczeniem. Inna rzecz, że Record Go już sobie każe dopłacać za dodatkowego kierowcę, wyjazd za granicę.

Tak się staram trzymać tego ubezpieczenia, żeby mieć spokojną głowę, ale dla odmiany taki Goldcar ma np. Renault Arkanę/Forda Kugę bez ubezpieczenia na 8 dni za 400 PLN. W Marbesolu czy Record Go z ubezpieczeniem wychodzi ok. 260-270 €.

Może mieliście jakieś świeże doświadczenia z Record Go i coś podpowiecie? Mają nowsze samochody, w lepszym stanie niż Marbesol? Czy lepiej sobie odpuścić szukanie czegoś innego i zostać przy Marbesolu?

#959 PostWysłany: 17 Maj 2026 23:06 

niebieski
Pisał ktoś tutaj, że w Marbesol miał sytuację, że miał mniej w aucie paliwa niż w protokole wydania.
A co radzicie dla odwrotnej sytuacji? Być "uczciwym frajerem" i oddać ze stanem większym niż w protokole czy po prostu trzymać się "pisma pisanego" trzymać się tego, co jest w protokole wydania?
Ogólnie to w Marbesol teraz kluczyk wydaje automat. Nawet jeśli traficie do człowieka, który - możecie to zrobić wcześniej sami - zeskanuje Wasze dokumenty, to on i tak skieruje to "budki obok", z której - po wpisaniu kodu - kluczyki wypadną "z siłą wodospadu" (czytaj: jak pełna puszka Coli z automatu prawie identycznego).
Ogólnie to ten protokół jest o kant.... rozbić, bo nie widząc auta, podpisujesz w ciemno, że brak uszkodzeń, a są. Bo są w każdym ich aucie, bo każdy wypożycza z full ubezpieczeniem.
Zrobiłem zdjęcia i pojechałem, zobaczymy, co będzie. ;)
 Profil Relacje PM off  

#960 PostWysłany: 18 Maj 2026 11:10 

Loty: 100
Kilometry: 130 631
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Wypożyczania: Allincarhire
Rezerwowane: bezpośrednio
Ubezpieczenie: full wypożyczalni, All In Tariff+
Paliwo: full/full
Cena: 95e za 4 dni + 20e za odbiór poza godzinami pracy
Depozyt: 150e

Ogólne wrażenia:
Sprawny odbiór z lotniska, instrukcje przesyłane na @ i telefon(głównie chodzi o telefon do biura i potwierdzenie przybycia nawet gdy bus wypożyczalni stoi w miejscu odbioru)
Pracownicy w biurze mówią bardzo dobrze po angielsku, sam proces odbioru dość bezproblemowy
Można płacić gotówką/kartą debetową/kredytową - przy płatności gotówką cena jest minimalnie niższa, wymagany jest depozyt 150e w gotówce(nie wiem jak to wygląda przy karcie)
Samochody nowe i w dość dobrym stanie(dostałem corsę z 19kkm przebiegu)
Sama kwestia depozytu co najmniej niejasna - pracownik przekazał mi informację, że depozyt udzielany jest na poczet potencjalnych uszkodzeń(opinie w google mówią tylko o depozycie na paliwo)
Ubezpieczenie działa tylko w Andaluzji i nie obejmuje szkód wnętrza pojazdu
Bardzo dziwne podejście do "pełnego" ubezpieczenia obejmującego uszkodzenia karoserii - wymagany był obchód i oznaczenie na protokole wszystkich znalezionych uszkodzeń
Zwrot dość szybki, jednak nietypowy - pracownik wykonał obchód auta, sprawdził poziom paliwa, jednak musiałem obserwować z oddali ten proces bo pracownik nie wyraził zgody na podejście do auta; płaciłem gotówką, depozyt zwrócony bezproblemowo

Raczej polecam, mając jednak na uwadze lokalne zwyczaje

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość