Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sklepy akceptujące (lub nie) Dinersa
https://bit.ly/2XGUKY7

Uzupełniajcie listę o sieci (nie wpisujcie sklepu u Maryny na Kołobrzeskiej w Zabrzu)

Edycja 17.10.21: Na chwilę obecną płatność kartą Curve z podpiętą Diners aktywuje ubezpieczenie Dinersa w podróży tak samo jak bezpośrednio kartą DC.

lluukk napisał(a):
lista kodów MCC wykluczonych ze zbierania mil.
http://dinersclub.pl/images/Dokumenty/R ... dw-MCC.pdf

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4513 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 222, 223, 224, 225, 226
Autor Wiadomość
#4501 PostWysłany: 23 Mar 2026 23:23 

srebrny
Mam słabe wspomnienia z tą kartą wydawaną jeszcze w PL. Nawet jak akceptanci twierdzili, że obsługują Dinersa to go faktycznie nie obsługiwali… Podobnie było z Amex, chyba nie chciałbym wracać już do tych czasów. Te dwie firmy ewidentnie przegrały wyścig, chyba nawet na swoim podwórku w US.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#4502 PostWysłany: 23 Mar 2026 23:29 

niebieski
Czy dobrze rozumiem - ten Diners od Flykk to zwykła przedpłacona debetówka, dzięki której jest bezpłatny wstęp do saloników lotniskowych? Bo trochę to zbyt piękne (czytaj: tanie) się wydaje....? :-o
 Profil Relacje PM off  

#4503 PostWysłany: 23 Mar 2026 23:35 

srebrny
W polskich Dinersach było jedynie kilka wejść za darmo w roku, nie sądzę aby tu było lepiej.

#4504 PostWysłany: 23 Mar 2026 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 773
Kilometry: 1 126 219
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
@sanchopan a jak Ty sobie wyrozumiałeś, że z bezpłatnym? Na razie to i tak on jest w "coming soon"

Diners w PL był bardzo OK, ale do pewnego czasu
 Profil Relacje PM off  

#4505 PostWysłany: 24 Mar 2026 00:07 

niebieski
W polskich Dinersach było nie kilka a bodaj 10 wejść w roku - i to na kartę, a kart bezpłatnych były łącznie 4 sztuki na konto. A więc w cenie 1 karty było możliwych aż 40 - czterdzieści wejść. A nie nie jest "kilka". :lol:
Co do saloników - a i owszem, pisze "wkrótce", ale jednocześnie są 2**, gdzie napisano "zależy od zewnętrznych dostawców", co juz brzmi co najmniej dwuznacznie.
Choć oczywiście zgadzam się, że chyba ważniejsze jest to "wkrótce".
Niemniej - za czasów polskiego Dinersa wystarczyło użyć karty, aby wejść do saloniku, czyli... - nie każdy Diners na to pozwala, rozumiem, tak?

A jeśli tak, to... po co komu taki Flykk-Diners, bo nie rozumiem? :shock:
 Profil Relacje PM off  

#4506 PostWysłany: 24 Mar 2026 00:12 

srebrny
@sanchopan do płatności w OTA. Jasne, że za zakupy w Żabce nie będę nim płacić :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4507 PostWysłany: 24 Mar 2026 13:21 

@sanchopan czasami masz male znizki u posrednikow jezeli zaplacisz dana karta. i czasem jest wlasnie wymog karty diners do tej znizki
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#4508 PostWysłany: 24 Mar 2026 13:33 

złoty
kek napisał(a):
Testował ktoś może flykk? Według listy opłat ( https://www.flykk.it/fees ) wydaje się, że jedyne opłaty to 9 euro za wydanie karty, "0.6% or 0.20 eur minimum" za przewalutowania[...]

Ja tam jeszcze widzę "Crossborder fee: 0.8% or 0.50 eur minimum" oraz "Currency Conversion: A fee of 3.99% is applied to the market foreign exchange rates. FX rates vary based on prevailing market trend and will be applied immediately without notification."

Ciężko stwierdzić do czego się te opłaty odnoszą...
 Profil Relacje PM off  

#4509 PostWysłany: 24 Mar 2026 13:43 

srebrny
Pewnie karta rozliczana w EUR, zakupy w innych walutach (np. u skandynawskich OTA) z automatu +3,99%, zapewne również +0,8% co daje w sumie +4,79% haraczu co średnio się kalkuluje, aby dokonywać tą kartą opłat w innej walucie niż EUR. W związku z tym uzysk na zakupach w OTA przy wykorzystaniu Dinersa może być automatycznie zjedzony na prowizji, do tego nie wiadomo jakie konkretnie kursy biorą do wyceny.
 Profil Relacje PM off  

#4510 PostWysłany: 24 Mar 2026 13:51 

@Chupacabra crossborder oznacza ze jak masz karte wydana w PL, a transakcja jest w DE (nawet online, ale sklep jest z DE), to nawet jesli jest transakcja w tej samej walucie co karta to jest oplata. currency conversion 3.99% jest jak karta jest w innej walucie niz transakcja - nawet jezeli w tym samym kraju.
 Profil Relacje PM off  

#4511 PostWysłany: 24 Mar 2026 23:52 

Loty: 74
Kilometry: 95 761
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
bez sensu, teraz nie ma takich znizek zeby oplacalo sie utrzymywac ta karte, dodatkowo brak salonikow
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#4512 PostWysłany: 14 Maj 2026 10:09 

kek napisał(a):
Testował ktoś może flykk? Według listy opłat ( https://www.flykk.it/fees ) wydaje się, że jedyne opłaty to 9 euro za wydanie karty, "0.6% or 0.20 eur minimum" za przewalutowania i opłata za nieaktywność powyżej roku 5 euro, ale poza tym nie ma stałych opłat miesięcznych, więc wydaje się to spoko kartą do płatności w OTA. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć listy wspieranych krajów. Wiem, że w Niemczech jest dostępna, ale nie wiem, jak wygląda sprawa z Polską

Serio w OTA idzie coś jeszcze ugrać za płatność Dinersem?
 Profil Relacje PM off  

#4513 PostWysłany: 14 Maj 2026 12:36 

srebrny
@marasoo Gdyby nie szło, to bym nie pytał :D . Kilka dni temu rezerwowałem pakiet lotów kolegom i przez brak Dinersa jakieś 10-15 euro na co trzecim locie musiałem dopłacić za drugą najtańszą opcję z opcją płatności niewymagającą Dinersa.

A co do samego flykk: nie mogli potwierdzić mojego adresu rezydencji, bo uznali, że mój bank to nie jest "prawdziwy bank", a jako opcje alternatywne weryfikacji adresu proponują po negocjacjach: "utility bill" (media mam w cenie czynszu), plan komórkowy (mam na kartę) lub oficjalny list od rządu z ostatnich 6 miesięcy (akurat rząd ostatnio nic mi nie przesyłał), więc nie udało mi się otworzyć konta
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4513 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 222, 223, 224, 225, 226

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bepa22 oraz 2 gości