Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#1001 PostWysłany: 05 Lut 2026 11:05 

Tomasz1982 napisał(a):
Ja dostałem taką wiadomość - translator :) "Szanowny użytkowniku, ......

@Tomasz1982 czy udało Ci się zautoryzować konto? Mam ten sam problem niestety.
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#1002 PostWysłany: 06 Lut 2026 12:17 

Nie, ale dzwoniłem do AirChaina do biura w Niemczech i powiedzieli że to nie jest konieczne. Bilet mam, spróbuje się odprawić przez stronę kiedy będzie taka możliwość a jak nie to na lotnisku niestety. Tutaj ludzie pisali że czasami po kilku miesiącach dopiero mieli autoryzację. Aplikacja nie jest wymagana więc trzeba ich olać i tyle w temacie. Na biletach mam wszystkie dane prawidłowe więc to wystarczy.
 Profil Relacje PM off
DMW uważa post za pomocny.

#1003 PostWysłany: 15 Lut 2026 12:10 
Awatar użytkownika

Witam, czy ja dobrze rozumiem że bez autoryzacji nie zrobię odprawy przez aplikację? aplikację pobrałem wczoraj i jestem na etapie rezerwacji lotów na październik
 Profil Relacje PM off  

#1004 PostWysłany: 18 Lut 2026 17:24 

Sposób na rozwiązanie problemu dwóch imion i autoryzacji konta:

Wysyłamy email na adres ffp@airchina.com opisujący sytuację, np:
Cytuj:
Hello
I have a problem with account authorization in mobile app and web page.
I believe it may be because I have a middle name which is not reflected in account data.
On my reservation, booking reference: XXXXXXX Air China confirmation number: ZZZZZZZZ
I have a full name with the middle name, "MACIEJ ZZZZZZZZZ YYYYYY" provided, like in my passport.
However on account, there is only MACIEJ YYYYYYY
I have tried to authorize account using NFC and passport but it failed.
Also I took a photo of me with passport two times and two times it was rejected.
After contacting call center I was asked to send email to you with passport copy and screenshots (in attachment)
Can you please help me with that and update account information?

W załaczniku przesylamy strone paszportu z zdjeciem + screenshot z apki pobrany stąd
Załącznik:
_______17707318104252.png
_______17707318104252.png [ 153.65 KiB | Obejrzany 841 razy ]

Dostałem potwierdzenie że zmienią, po 3 dniach zmiana była widoczna w aplikacji mobilnej.
Następnie robimy autoryzację w aplikacji przy użyciu zdjęcia z paszportem

Całość zajęła tydzień, dziś juz mam zautoryzowane konto w apce.
powodzenia :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1005 PostWysłany: 18 Lut 2026 18:15 

Ok, sprawdzę, mail wysłany.
 Profil Relacje PM off  

#1006 PostWysłany: 19 Lut 2026 19:26 

Loty: 226
Kilometry: 434 689
Krajów: 51 / 24.6%
Ja mam inną historię - czy ktoś tak miał? Zrobiłem rezerwację tydzień temu i zapłaciłem, dostałem potwierdzenie, status lotu jest OK na stronie oraz w aplikacji, natomiast dzisiaj Revolut zwrócił mi kasę za loty pisząc, że autoryzacja karty wygasła a linia nie zdążyła jej obciążyć.
Ściągną to sami czy muszę do nich pisać/dzwonić? Wolałbym jednak lecieć już z nimi w tym terminie niż kombinować z innymi liniami, a nie chcę się rozczarować na lotnisku... nie chcę także lecieć za darmo :)
 Profil Relacje PM off  

#1007 PostWysłany: 19 Lut 2026 19:31 

srebrny
Pisz/dzwoń.
 Profil Relacje PM off  

#1008 PostWysłany: 26 Lut 2026 17:52 

maciek_fly napisał(a):
Sposób na rozwiązanie problemu dwóch imion i autoryzacji konta:

Całość zajęła tydzień, dziś juz mam zautoryzowane konto w apce.
powodzenia :)

W Aplikacji mi zmienili rzeczywiście w takim samym tempie, we wtorek zrobiłem autoryzację paszportu no i czekam. Teraz - czwartek , na razie cisza, zobaczymy ile im zajmie i czy w ogóle :)
 Profil Relacje PM off  

#1009 PostWysłany: 27 Lut 2026 18:06 

Odrzucona , nie wiem kto tam pracuje, taka wiadomość - dość dziwna : "Szanowny użytkowniku, Twój wniosek o uwierzytelnienie prawdziwym imieniem i nazwiskiem nie przeszedł weryfikacji. Powód odrzucenia: Przesłane zdjęcie nie przedstawia Ciebie z dokumentem tożsamości. Prosimy o zapoznanie się z obrazem i przesłanie zdjęcia siebie z ważnym dokumentem tożsamości używanym na Twoim koncie. "

Można się załamać - nie mam innego zdjęcia swojego paszportu, wysłałem jeszcze raz i daruje sobie zabawę z nimi bo szkoda czasu i nerwów.

Wiadomość oczywiście przetłumaczona translatorem z chińskiego.
 Profil Relacje PM off  

#1010 PostWysłany: 27 Lut 2026 19:31 

Tomasz1982 napisał(a):
Można się załamać - nie mam innego zdjęcia swojego paszportu, wysłałem jeszcze raz i daruje sobie zabawę z nimi bo szkoda czasu i nerwów.

Musisz zrobic zdjęcie dokładnie tak jak tam pokazuje piktogram, czyli Ty stojący i normalnie w reku trzymasz przed sobą swój paszport na stronie ze zdjęciem, aby "porównali" sobie Ciebie z paszportem.
Taka technika ;)
 Profil Relacje PM off  

#1011 PostWysłany: 02 Mar 2026 15:55 

Udało się, po wielu razach wreszcie przeszło. Mam już aktywowaną aplikację i widać mój lot itd.
 Profil Relacje PM off  

#1012 PostWysłany: 02 Mar 2026 21:59 
Moderator forum

Loty: 181
Kilometry: 536 665
marcinsss napisał(a):
Darek Kaszany napisał(a):
... mam do wyboru 4 hotele, niestety nie wiem jak wybrać jeden z nich - proszę o sugestie aby nie zdawać się na ślepy los.

Na to chyba nie mamy wpływu. Przynajmniej ja nie zauważyłem takiej opcji.
Lot tam wylosowało mi: Beijing Kaisheng Xingfeng International Hotel, na powrocie mam: Beijing Airport Lanwan International Hotel

To jeszcze kilka słów, jak to wygląda w praktyce. Po wylądowaniu w obu przypadkach udało sie błyskawicznie przejść przez Imigration. Warto mieć wcześniej wypełnioną kartę wjazdową. Po przejściu do hali przylotów, niemal dokładnie na wprost, pod taką wielką "bramą", jest "Transfer service". Tam trzeba się zgłosić z kartą pokładową.
Załącznik:
IMG_20260215_063255.jpg
IMG_20260215_063255.jpg [ 799.74 KiB | Obejrzany 601 razy ]

Sprawdzą Was na liście i wydadzą zawieszkę z nazwą hotelu i każą czekać na transport. Za pierwszym razem czekaliśmy ok. 30 minut. :shock: Za drugim było ok. 5 minut.
Załącznik:
IMG_20260215_063330.jpg
IMG_20260215_063330.jpg [ 463.16 KiB | Obejrzany 601 razy ]

W hotelu też mają Was na liście. Przy zameldowaniu ustalacie godzinę transferu powrotnego i tyle. Ogólnie jest to bardzo dobrze zorganizowane. Z hoteli, które miałem oba nie są złe. W Kaisheng było bardzo słabe śniadanie. W Lanwan ze śniadania nie skorzystaliśmy, ale ogólnie sprawiał lepsze wrażenie. System rozwalił robot stojący w lobby w Lanwan, do którego kurier jedzeniowy wkłada zamówiony przez gościa hotelowego posiłek, a robot wzywa sobie windę i zawozi posiłek do pokoju. 8-)
Załącznik:
IMG_20260226_234445.jpg
IMG_20260226_234445.jpg [ 1.93 MiB | Obejrzany 601 razy ]
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
Szyn3k uważa post za pomocny.

#1013 PostWysłany: 04 Mar 2026 00:29 

Witam. Czy aplikacja jest konieczna do odprawy? Miałem nadzieję odprawić się na lotnisku przed lotem, więc nie interesowałem się tym specjalnie. Mam miejsca na biletach, zamawianych przez booking. Hotel na czas przesiadki zamawiałem telefonicznie - tu nie mam żadnego potwierdzenia, mimo, że wyglądało wszystko jakby było klepnięte. Po czytaniu postów, widzę,że większość jednak dąży do tego by mieć autoryzowaną aplikację. Pytanie, muszę to mieć ?
 Profil Relacje PM off  

#1014 PostWysłany: 04 Mar 2026 00:33 

Loty: 209
Kilometry: 463 004
Krajów: 48 / 23.2%
srebrny
Bez problemu odprawisz sie na lotnisku. Aplikacja co tego nie jest potrzebna.

Ja apki żadnej nie mialem, fakt rejestrowałem się u nich na stronie - ale by dali mi hotel tranzytowy - ale i tak się odprawiałem na lotnisku tak czy siak :)
 Profil Relacje PM off
joel uważa post za pomocny.

#1015 PostWysłany: 04 Mar 2026 00:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
CO do odprawy, jest cały temat o tym
air-china-odprawa-online,225,36486
 Profil Relacje PM off  

#1016 PostWysłany: 04 Mar 2026 11:29 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
Krajów: 83 / 40.1%
platynowy
To takie głupie może pytanie.
Czy do hoteli tranzytowych kwalifikują się wszyscy pasażerowie z przesiadką dłuższą niż ileś (ile?) godzin? Czy trzeba koniecznie się do nich zgłosić i potwierdzić chęć skorzystania?
Będę miał kilkunastogodzinną przesiadkę i planuję udać się na miasto. Ale pytam na wypadek gdybym jednak uznał, że jestem zbyt zmęczony żeby się włóczyć i wolałbym poleżeć i odpocząć.

#1017 PostWysłany: 05 Mar 2026 22:12 
Moderator forum

Loty: 181
Kilometry: 536 665
Jak podszedłem do obsługi transferów na lotnisku, to mieli nasze nazwiska na wcześniej wydrukowanej liście. To samo w hotelu. Głowy nie dam, ale wydaje mi się, że trzeba się wcześniej zgłosić.
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off  

#1018 PostWysłany: 06 Mar 2026 09:30 

Trzeba ten hotel odpowiednio wcześniej zabukować, o ile się podróż kwalifikuje do takiego bookingu. Można to zrobić przez stronę i telefonicznie, chociaż tej drugiej opcji nie przerabiałem.

A czy trzeba podchodzić do okienka transferowego, żeby mieć hotel, gdy się go wcześniej zabukowało? Wydaje mi się, że nie i można samemu jechać do hotelu, bo tam mają już nasze listy i nic nie było weryfikowane na miejscu z listami kierowców transferowych. Samemu się podchodziło w recepcji i załatwiało wszystko. Tylko pewnie się trzeba zgłosić w odpowiedniej godzinie, więc wydaje mi się, że są tylko dwie sensowne opcje. Bukujesz hotel i na miejscu decydujesz, czy jedziesz na miasto bez hotelu, czy podchodzisz do okienka transferowego i Cię do niego wiozą. Samem jechać do hotelu totalnie bez sensu.
 Profil Relacje PM off
Sudoku uważa post za pomocny.

#1019 PostWysłany: 06 Mar 2026 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 394
Kilometry: 541 100
Krajów: 39 / 18.8%
srebrny
@Icek2024 Ogólnie pełna zgoda i w teorii, jak pojedziemy do hotelu na własną rękę, to pokój dostaniemy. Moim zdaniem jednak lepiej się upewnić na transfer desku, że nasza rezerwacja istnieje i wyjaśnić ewentualne problemy na lotnisku, niż się niemiło rozczarować na recepcji.
Gadekk lubi ten post.

#1020 PostWysłany: 06 Mar 2026 13:24 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
Krajów: 83 / 40.1%
platynowy
Mi chodziło wyłącznie o to, czy bez wcześniejszego uzgadniania można dostać ten hotel na lotnisku, jeśli oczywiście się kwalifikuję.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: krzqchu oraz 5 gości