Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 443 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 04 Mar 2026 14:28 
Awatar użytkownika

złoty
Podczas ostatniej wizyty brałem samochód w RentX. Baza jest w Machico. Wziąłem opcję z kaucją.

Samochód w ok kondycji, ale zwykle przy wypożyczeniach trafia się na lepsze. Sprzęgło brało już tylko na samym końcu.

Proces wypożyczenia dobrze zorganizowany - dostaje się przy podpisywaniu umowy na maila zdjęcia wszystkich uszkodzeń, pracownicy twierdzą, że jeśli czegoś tam nie ma, to należy zrobić zdjęcie i uznają to przy oddawaniu.

Przy zwrocie nie było doszukiwania się jakichś mini rysek, pracownik sprawdził grubsze uszkodzenia, raczej nie jest to firma żerująca na kaucjach. Zwrot kaucji w kilka dni.
 Profil Relacje PM off
SobotniPodróżnik lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#442 PostWysłany: 06 Mar 2026 12:05 

Z swojej strony mogę polecić Centauro na Maderze
rezerwacja przez Discovercars - za tydzień, podstawowa opcja (bez ubezpieczenia od nich) w lutym 2026 wyszło 57 euro - Ford Fokus, manual

Odbiór z lotniska - przed wejściem czeka bus, dowozi do wypożyczalni,
Odbiór samochodu - kilka minut formalności, nienachalnie proponują swoje ubezpieczenie, dają protokół z zaznaczonymi szkodami na samochodzie, zalecają zrobienie swoich zdjęć, wydają kluczyki, życzą udanego pobytu.
Pobierają kaucję (1200E - blokada na karcie) i depozyt za paliwo (65E - płatność na karcie)

Zwrot - bezproblemowy, pobieżnie sprawdzony samochód z zewnątrz, czy nie ma nowych uszkodzeń, (było to bardzo pobieżne, w sumie tylko pani obeszła samochód), sprawdzenie stanu paliwa, - protokół z info o zwolnieniu blokady i zwrocie za paliwo przychodzi na @.
Bus zawozi na lotnisko
depozyt za paliwo zwrócony na saldo karty tego samego dnia, blokada kaucji zwolniona 3 dnia.

Uwagi:
- paliwo było half-half - miało być full-full (ale dzięki temu pobrali mniejszy depozyt za paliwo)
- samochód sprawny, ale trochę poodzierany miałem obawy czy nie będą próbować naciągać przy zwrocie na potrącenie z kaucji, - dlatego zrobiłem trochę więcej dokładnych zdjęć/filmików przy odbiorze. W moim przypadku na szczęście na obawach się skończyło.
- samochodu nie myłem przed oddaniem, ale nie był jakoś bardzo zabrudzony, środek też czysty zostawiłem.
- posiadam całoroczne Cover4rentals - decyzja świadoma o wyborze podstawowej opcji wynajmu z kaucją 1200E
 Profil Relacje PM off
SobotniPodróżnik lubi ten post.
SobotniPodróżnik uważa post za pomocny.

#443 PostWysłany: 03 Kwi 2026 15:14 

Działający na ten moment sposób na tańsze wypożyczenie auta z wypożyczalni AVIS na lotnisku w Funchal.

Pośrednik: autoeurope.com (koniecznie strona w wersji amerykańskiej, czyli podajemy Country of Residence - USA, później przy danych kierowcy podajemy prawdziwe dane z miejscem zamieszkania dowolnym.)
Cena jest w $ i może być nawet ponad 2-krotnie niższa niż cena w EUR przy wyszukiwaniu przez stronę autoeurope.pl

Wypożyczałem auto w marcu z dnia na dzień i za 6 dni zamiast około 350Eur zapłaciłem 166$, co po przewalutowaniu (nie mam karty w $) dało 144EUR

Dodatkowe plusy:
- odbiór auta na lotnisku
- akceptowanie kart debetowych
- nowa flota
- bardzo niska kaucja (w moim przypadku to było 214 EUR)
- bardzo miła obsługa
- bezproblemowy i szybki odbiór auta i natychmiastowe zwolnienie blokady
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 443 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości