Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Chiang Mai
#21 PostWysłany: 27 Lut 2026 02:44 

Loty: 45
Kilometry: 128 451
Krajów: 14 / 6.8%
niebieski
W niedziele wieczorem są lokalne nocne targi przy południowej bramie. Ca. 1,5 km festiwalu jedzenie i szopingu.
Obok tej knajpy

https://maps.app.goo.gl/iMnraQEz4X9LmhRH8

którą polecam,
jest po drugiej stronie ulicy zaułek, który mieści skupisko street foodu.

Wewnątrz fosy znajdziecie sporo przepięknych budowli, więc warto ze dwa dni na tę okolice poświęcić. Dzień to trochę mało.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta
Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN
#22 PostWysłany: 02 Mar 2026 09:47 

Loty: 111
Kilometry: 191 036
Krajów: 29 / 14.0%
niebieski
Właśnie się zastanawiałem jak przechodziłem obok tego Sunday Night Market. kto czerpie przyejmność w przebywania w takich miejscach:

Załącznik:
sundaymarket.jpeg
sundaymarket.jpeg [ 530.96 KiB | Obejrzany 138 razy ]

Jest to 1km tłoku ludzi, gdzie przemieszczasz się 100m na 10min :lol:

A najlepsze, że w promieniu 500m. jest tam z 6 innych night marketów, które oferują to samo, w tej samej cenie, często z miejscami siedzącymi i muyzką na żywo xD
Jak się przejdzie wzdłuż tej ulicy gdzie jest ten market: https://maps.app.goo.gl/9SMGCqwttumQQLJ48

Znajdzie się z 4-5 marketów, gdzie jest o wiele spokojniej xd
Załącznik:
IMG_6743.jpeg
IMG_6743.jpeg [ 724.05 KiB | Obejrzany 138 razy ]
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 02 Mar 2026 14:21 

HON fly4free
Takich marketów czy miejsc w CM jest więcej - najlepsze są te zdała od turystycznego centrum. Spokojniej, taniej, dużo lepiej.
Kto @pawel_92 czerpie przyjemność ? Pewni ci sami, którzy wizytę w BKK zaczynają, realizują albo kończą na Khao San Road, a ich pobyt w Patong toczy się wokół Bangla. Dla mnie kompletna strata czasu i nierozumienie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 02 Mar 2026 14:36 

Loty: 111
Kilometry: 191 036
Krajów: 29 / 14.0%
niebieski
Tak podejrzewam, zawsze jestem w szoku tych ludzi na KhaoSan :D Sprzedają tam bezsmakowego padthaja za 120 bahtów, a potem czytam że tajska kuchnia najlepsza na świecie. Nie wiem jak to oceniają jak jedzą takie miałkie rzeczy xd

Ale żeby nie spamować, to przypomniałem sobie o jednej lokalizacji: https://maps.app.goo.gl/5XjmQiRoy8qqRfCX6

Market przy Uniwersytetecie, jest jedzenie, są jakieś hand-made rzeczy, ciuchy i pamiątki. Można to połączyć ze zwiedzaniem Wat Phra That i Wat Umong Suan.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#25 PostWysłany: 02 Mar 2026 14:43 

HON fly4free
Tak właśnie miałem pisać że na Uniwersytecie a w zasadzie w całej dzielnicy uniwersyteckiej jest pełno fajnych knajp od ulicznych po bardziej fancy z super atmosfera i praktycznie pozbawione turystów. Dużo lepszy wybór niż te markety w centrum.
 Profil Relacje PM off
pawel_92 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości