Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi w Bangkoku
#181 PostWysłany: 05 Gru 2023 14:55 

Rozmyślam nad "Dusitd2 Samyan".
Jak z czystością i lokalizacją hotelu?
Dobry dojazd do Chinatown I Khaosan Road?
Chodzi mi o komunikację miejska.
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#182 PostWysłany: 05 Sty 2024 01:33 

Noclegów w Bangkoku jest od groma, ale z ostatniej grudniowej podróży jeden przypadł nam do gustu na tyle, że zdecydowanie warto go polecić. Może ktoś skorzysta :)

Hotel Baan Tanwa przy stacji MRT Ratchadapisek. Standard spokojnie można porównać do europejskich Mercure / Novotel, które nie są świeżo po renowacji. Widać, że jest podniszczony, ale trzyma poziom. Dodatkowo bardzo przyjemny basen przy wejściu. Jak na Bangkok można powiedzieć, że jest tam cicho. Zaraz przed hotelem znajduje się smaczna knajpa, a kawałek dalej bar, w którym serwują owoce morza do samodzielnego przygotowania w bulionie.

W pobliżu dodatkowo 7/11 i Lotus Express. My skoczyliśmy na pieszo na targ Chatuchak co zajęło jakieś 40 minut spokojnego spaceru, więc dodatkowy atut. A wszystko to za cenę ok 100 PLN za 2 osoby.

Link do Bookingu:
https://www.booking.com/Share-rvpPLe

Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#183 PostWysłany: 24 Wrz 2024 13:15 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 138 255
Krajów: 19 / 9.2%
niebieski
Hej , podpytam bo wiadomo na bookingu sporo . przylatuje w ND DMK z KRabi o 21 , nie chce mi się gdzies tłuc ( tzn tak mysle do 30 min ) z lotniska tak aby jeszcze gdzieś iśc na nocny market etc, ktoś poleca, bo kolejne dwie noce to raczej skusimy sie na ARAME ( polecana tutaj ) chyba ze ktos poleci cos lepszego niz ta AMARA ? chociaż widoki tam sa chyba zacne ( ludzie polecaja)
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 21 Paź 2025 16:05 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 532 759
Krajów: 52 / 25.1%
niebieski
malgo1987 napisał(a):
luke_ro napisał(a):
bylem i tu i tu w 2019 , Amara ma mniejszy basen ale na dachu , czyli z lepszym widokiem , jedzeniowo Eastin wymiatał, ogólnie wg mnie standard w Eastin był wyższy zdecydowanie.

Byłam w Eastin w czerwcu i jedzenie trochę się popsuło w porównaniu do czasów z przed Covidu niestety; ale za to ludzi było mało i standard dalej bardzo przyjemny, więc i tak nadal polecam.

Sama siebie zacytuję, spałam teraz w Amarze i wg mnie nie ma podjazdu do Eastin - dużo słabsze śniadania z mniejszym wyborem, basen co prawda wyżej, ale znacznie mniejszy i bardziej zniszczony. Pokój był w porządku (spałam w Club; po pierwszej nocy musiałam się przeprowadzić, bo nad nami była siłownia, swoją drogą bardzo słaba i cały pokój trząsł się przy każdym odłożeniu hantli), drinki w saloniku niezłe i hojne ;)
Ludzie narzekali na dług czas oczekiwania na windy, ale ja akurat nie trafiałam najgorzej.

Ktoś wyżej pytał o Dusit 2 Sayman, jest niedaleko Amary i Grand Eastin, więc lokalizacyjnie ok, także pod kątem komunikacji miejskiej - też się nad nim zastanawiam przy kolejnym pobycie w BKK.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 05 Lut 2026 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 394
Kilometry: 541 100
Krajów: 39 / 18.8%
srebrny
Polecam Pranakorn Heritage Hotel. Pokoje ładne i czyste, śniadanie w cenie, bardzo uprzejma obsługa.
Hotel posiada basen (chociaż większość dnia znajduje się on w cieniu). Dodatkowo organizują jakieś warsztaty/aktywności dla gości hotelowych.
W pobliżu 7-Eleven, do KhoaSan Road jakieś 20 minut spacerem.
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#186 PostWysłany: 27 Lut 2026 07:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak ktoś chce hotel za przystępna cene bez żadnych udogodnień w postaci basenu czy śniadań(chociaż branie śniadań w Tajlandii jest bezsensu) polecam hotel Sukhumit Suites Hotel.
Pod nosem terminal 21 a tam tani food court. Bliziutko metro niebieska linia, i fajne połączenia na Chatuchak, Chinatown i blisko do targu na Khlong Toi.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 27 Lut 2026 11:01 

Loty: 51
Kilometry: 135 881
Krajów: 14 / 6.8%
niebieski
https://maps.app.goo.gl/cdijLCY8yWftkkbV9

zobacz to.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 27 Lut 2026 11:17 

srebrny
wiater napisał(a):
chociaż branie śniadań w Tajlandii jest bezsensu

Zależy co kto oczekuje. W Azji w dobrych hotelach bufety śniadaniowe bywają przeogromne i na mega wypasie, a jednocześnie tanie.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#189 PostWysłany: 27 Lut 2026 16:06 
Awatar użytkownika

niebieski
opo napisał(a):
wiater napisał(a):
chociaż branie śniadań w Tajlandii jest bezsensu

Zależy co kto oczekuje. W Azji w dobrych hotelach bufety śniadaniowe bywają przeogromne i na mega wypasie, a jednocześnie tanie.

Najlepsze śniadanie to w 7-eleven tost i woda kokosa, ewentualnie woda z elektrolitami :D
 Profil Relacje PM off
travelIsFUN lubi ten post.

#190 PostWysłany: 27 Lut 2026 18:08 

srebrny
Jeden lubi kwiatki, a drugi córkę ogrodnika.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 28 Lut 2026 00:01 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 22.2%
niebieski
FUX napisał(a):
https://maps.app.goo.gl/cdijLCY8yWftkkbV9

zobacz to.

Warto odnotować, że ten obiekt ma na bookingu zaszczytną ocenę 6,3, a w Tajlandii jest tyle dobrych noclegów na każdym kroku... Raczej bez porównania do tego, co wrzucił poprzednik, cenowo również niezbyt atrakcyjnie.
Image

@wiater , akurat śniadanie w dobrym hotelu w Tajlandii to całkiem fajne doświadczenie. Dobry punkt odniesienia do jakości usług hotelowych w Europie :)
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 28 Lut 2026 05:14 
Awatar użytkownika

niebieski
@ghostwriter to tak luzem wrzuciłem o tym toście ;) każdy robi co chce, ja osobiście nigdy nie biorę śniadań w Tajlandii, ale jeżeli chodzi o np. Filipiny to już tak.
No chyba, że bede miał(w Tajlandii) już w cenie śniadanie no to zawsze jakaś alternatywa będzie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości