Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 479 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 08 Mar 2025 21:59 

złoty
Rozpisujesz te swoje teorie, a prawda jest taka, że jak nie uszkodzisz opony itp to każda z wypożyczalni ma to w głębokim poważaniu czy ryzykujesz.

Jeździłem wielokrotnie i nikt mnie nie ścigał i nie zerwał ze mną umowy, innym od wielu lat również nie
wypozyczalnia-autoreisen-wyspy-kanaryjskie,1435,91634?start=60
.
Ponadto po wykupieniu ich dodatkowego ubezpieczenia problem wjazdu na nieutwardzone drogi znika.
Po to mam bardzo dobre ubezpieczenie, by nie nadirpretowac zapisów umowy i po ewentualnej szkodzie odzyskać to co zapłacę z tytułu szkody.

I zostaw sobie te osobiste wycieczki, bo piszesz po raz kolejny bzdury. Tylko dlatego, że wytknąłem mu, że zabrania jeździć po utwardzonych drogach na Fuerteventurze.

Umowę najmu podpisują dorosłe osoby i wiedzą czym ryzykują nie wykupując dodatkowego ubezpieczenia z prawem wjazdu na drogi szutrowe, oprócz @sanchopan tych utwardzonych np asfaltowych.

Ostatnio edytowany przez Gadekk 10 Mar 2025 22:47, edytowano w sumie 4 razy
wycieczki
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#462 PostWysłany: 08 Mar 2025 23:25 

Loty: 60
Kilometry: 85 201
Krajów: 14 / 6.8%
srebrny
Dodam kończąc temat jazdy po szutrach, że przy pożyczaniu auta nie pouczono mnie o drogach, po których nie można jeździć bez dodatkowego ubezpieczenia. Nie zaproponowano takowego. Po drogach gruntowych jeździłem bardzo powoli i zaskoczyła mnie nonszalancja (szybka jazda łączenie z wyprzedzaniem) innych użytkowników jeżdżących nimi. Najbardziej obawiałem się drobnych kamieni mogących spod kół wlecieć w szybę lub uderzyć w karoserię. Miejscowi nie przejmowali się takimi rzeczami.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#463 PostWysłany: 17 Mar 2025 18:26 

niebieski
Wypożyczałem w Cabrera/Cicar m.in. z powodu promowania samochodu z Fuerty na Lanzarote i z powrotem.
Jeśli zamówicie najtańszy na stronie pojazd typu Corsa/Ibiza, to na 90% dostaniecie Seat Arona. Pełno tego jeździ z ich znaczkiem.

Co do Cofete, to przed wyjazdem nawet sprawdzałem prześwity różnych marek, ale i tak model nie jest gwarantowany.
Skończyło się tak, że znajomi rezydenci zabrali nas tam swoim dużym 4x4 i byli zaskoczeni olbrzymią poprawą jakości drogi.
Kilka dni temu była tam koparka, walec i polewaczki. Obok cmentarza kilkadziesiąt samochodów, prawie wszystkie to maluchy z wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 17 Mar 2025 18:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 621
Kilometry: 946 669
Krajów: 60 / 29.0%
@gmak a Cicar zezwala na "promowanie" samochodu? Bo wydaje mi się, że kiedyś warunki to wykluczały.

#465 PostWysłany: 17 Mar 2025 19:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 19.3%
Właśnie CICAR jako jedyny* pozwala, tylko trzeba zwrócić z powrotem na wyspie, gdzie zaczynałeś.

*Zapewne niejedyny, ale z tych "polecanych" jedyny mi znany
 Profil Relacje PM off
Kashpir uważa post za pomocny.

#466 PostWysłany: 17 Mar 2025 19:45 

niebieski
Napiszę w wolnej chwili w osobnym wątku o promowaniu.
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 04 Maj 2025 07:35 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 16 648
Krajów: 3 / 1.5%
Gdzie macie tą informację o szutrach w cicarze/cabreramedine? Przeszukałem całą ich stronę i nie znalazłem.
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 04 Maj 2025 11:11 

niebieski
Stronę czy regulamin/warunki wynajmu?
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 07 Maj 2025 16:50 
Awatar użytkownika

Na stronie nie znalazłem warunków wynajmu ale po podpisaniu umowy przychodzi na maila i jest tam wzmianka o wyłączeniu ubezpieczenia na szutrach.
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 05 Cze 2025 10:04 

Gdzie znajduje się okienko autoreisen na lotnisku na fue? Będę mieć bardzo mało czasu po przylocie na odebranie auta i dojechanie do noclegu i chciałabym to maksymalnie usprawnić.
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 05 Cze 2025 10:07 
Awatar użytkownika

Chyba było nawet dostępne z miejsca na oczekiwanie na bagaż rejestrowany
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 05 Cze 2025 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 296
Kilometry: 617 989
Krajów: 49 / 23.7%
niebieski
Tak, jest normalnie w głównej hali Arrivals przy innych wypożyczalniach, z dostępem również od strony taśm bagażowych.

#473 PostWysłany: 05 Cze 2025 11:19 
Awatar użytkownika

I pamiętaj, żeby ustawić się autem przed linią zatrzymania a nie bezpośrednio przed szlabanem jak będziesz wyjeżdżał z parkingu.
Dojście na parking to moment, jest przed wyjściem z lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 13 Lis 2025 00:39 
Awatar użytkownika

Loty: 174
Kilometry: 355 504
Krajów: 40 / 19.3%
srebrny
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Fuerteventura

Pośrednik: brak

Wypożyczalnia: Sixt
Miał być Cicar, ale tak długo zwlekałem z najmem, że wszystkie samochody w Cicar, Autoreisen i Plus Car się wyprzedały.

Samochód: miałem rezerwację na VW Taigo lub podobny. Dostałem VW T-Cross. Opcja paliwowa full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.
Cena: 310 EUR za 10 dni w listopadzie; opłacone z góry. Z tego co pamietam, to cena dokładnie taka, jak w Cicar za tę samą klasę kilka dni wcześniej, tyle że z pełnym ubezpieczeniem.

Odbiór samochodu: Na airside informacja, żeby iść do okienka na landside. Zero kolejki, a w tym czasie do Cicar stało chyba ze 100 osób. Osób, a nie wynajmujących, ale jednak :o Formalności bardzo sprawnie, depozyt na wkład własny – 300 EUR. Mały zgrzyt, że przeklikali mi wszystkie zgody na tablecie bez możliwości nawet rzucenia okiem co to jest i kazali podpisać, ale może to było RODO :mrgreen: Proponowali pełne ubezpieczenie, ale nie wciskali na siłę. Pomimo, że nie wziąłem i tak powiedzieli, że dopóki się nic nie stanie, nikt nie będzie robił problemów, że zjechałem z asfaltu, ale mimo wszystko nie próbowałem. Dostałem kluczyki i kod QR do strony, na której jest raport uszkodzeń. Dla mnie nowość. Działa to bardzo fajnie, można dodawać zdjęcia nowych uszkodzeń. W sumie super opcja, bo nikt nie goni, ani nie mówi, że za małe uszkodzenie, żeby wpisać. W raporcie pusto i nic do dodania, bo auto z przebiegiem 1500km.

Zwrot samochodu: Już przy odbiorze była informacja, że zwrot niezależnie od pory dnia samodzielny, poprzez wrzucenie kluczyków do wrzutni. Tutaj też miałem lekki zgrzyt, ale sami zasugerowali, żebym zrobił zdjęcia i video, a auto dosłownie nowe, więc ciężko by im było coś ewentualnie wynajdować na siłę. Mimo wszystko, chyba nigdy nie zrobiłem takiej ilości zdjęć samochodu :lol: Zwrot kaucji widoczny do zaksięgowania na karcie już po wylądowaniu w Polsce.

Podsumowanie: Ogólnie super, bo nowe auto i wszystko bardzo sprawnie (zwłaszcza czytając niektóre opinie z google o wciskaniu ubezpieczenia na siłę). Dwa razy lekko ciśnienie mi podskoczyło, ale trochę byłem do nich uprzedzony opiniami z google.
2 ludzi lubi ten post.
Antek12 uważa post za pomocny.

#475 PostWysłany: 22 Lut 2026 18:13 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 23.2%
platynowy
Autoreisen
7 dni w lutym 2026 - 153,85 EUR lacznie z oplata 2EUR na dobe za uszkodzenie opon/felg/zgubienie kluczy/rozladowanie akumulatora/niewlasciwe paliwo
rezerwacja auta juz w listopadzie 2025, ale do samego wyjazdu sprawdzalem czy cena bedzie nizsza niestety nie byla.

Kolejka po odbior auta: brak
Samochod: Dacia Sandero Stepway 30k przebieg, auto smiga jak ta lala i w sumie nie wiem skad w necie tyle komentarzy z przymruzeniem oka odnosnie tej marki.

W zeszlym roku na drodze w okolicy Tarajalejo, przebita konkretnie opona mozna bylo palce wlozyc w opone, moze cos bylo na drodze, moze uszkodzilem na szutrowce gdzies wczesniej i dopiero pozniej opona "kleknela". Zadzwonilem, po okolo godzinie przyjechali na lawecie auto dla mnie, na lawete auto dotychczasowe. Podpis i dziekuje. Szczerze polecam.

Na Kanarach w moim prywatnym rankingu
1 Autoreisen nawet jesli troche drozszy niz Pluscar
2 Pluscar

dlaczego ? przebilem opone, padl akumulator, mialem stluczke - moglo bolec mocno, kiedys jedynie zaswedzialo, a zazwyczaj przeszedlem bezobjawowo,
dlatego reszty nie tykam jak nie musze.

Nie biznes zycia, ale jesli ma ktos po drodze na lotnisko lub robi zakupy spozywki itd. najtansza stacja jaka widzialem na Fuercie, lokalizacja boczna droga za Mercadona.
Załącznik:
aa.jpg
aa.jpg [ 78.62 KiB | Obejrzany 565 razy ]

Załącznik:
bb.jpg
bb.jpg [ 76.98 KiB | Obejrzany 565 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
Raphael uważa post za pomocny.

#476 PostWysłany: 22 Lut 2026 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 375
Kilometry: 801 193
Krajów: 39 / 18.8%
srebrny
Generalnie Petroprix jest najtańszy na Kanarach

#477 PostWysłany: 09 Mar 2026 22:51 

Loty: 134
Kilometry: 230 859
Krajów: 44 / 21.3%
niebieski
Wynajem luty/marzec 2026 - 7 dni

Pośrednik: brak

Wypożyczalnia: Cicar

Samochód: Opel Corsa or similar. Czeka na nas Opel Corsa, zatankowany full. Przejechane miał 35 tys km.
Cena: 158 euro (rezerwacja wrzesień 2025).

Odbiór samochodu: Latamy tylko z bagażem podręcznym więc po wyjściu z samolotu, przy stanowisku wypożyczalni, jesteśmy jako jedni z pierwszych. Stanowisk jest kilka. Po okazaniu nr rezerwacji, podaniu adresu hotelu, podpisach i zapłacie odbieramy kluczyki z nr stanowiska na parkingu . Całość trwa dosłownie kilka minut.

Zwrot samochodu: Parkujemy na parkingu wypożyczalni. W biurze na parkingu (też kilka stanowisk) oddajemy kluczyki, pracownik pyta o nr stanowika gdzie zaparkowaliśmy i czy samochód jest zatankowany do pełna.

Podsumowanie: Najbardziej lajtowy wynajem samochodu w moim życiu :D
FUX lubi ten post.

#478 PostWysłany: 26 Mar 2026 12:35 

Loty: 81
Kilometry: 83 691
Krajów: 20 / 9.7%
niebieski
Wynajem luty 2026 - 7 dni
Wypożyczalnia: Autoreisen

Samochód: Dacia Sandero Stepway, chyba 2022 rocznik, przejechane ok 50 k km. Ogólnie to w porządku jeździło, ale zbiera sie jak wóz z węglem więc ciężko wyprzedzać :D . Ale na wakacyjny wypad był w sam raz, zwłaszcza że mają one delikatnie zwiększony prześwit co przy dużej ilości dróg szutrowych, lokalnych zwiększa szanse na nie zawadzenie podwoziem.

Cena: 159 euro - auto zatankowane na full i taki też zwrot. W gratisie dostałem dwa foteliki (jedna podstawka, drugi pełny fotelik).

Odbiór samochodu: całość nie wiem czy trwała 10 min. Pani zapytała czy chce dodatkową ochronę na lusterka,opony - podziękowałem, nie drążyła tematu.

Zwrot samochodu: oddałem kluczyki w kopercie, powiedziałem na którym miejscu stoję i powiedziałem że w środku jest kwit z tankowania i to było wszystko. Kolejek żadnych. Btw oddawanie auta jest przez pracowników traktowane priorytetowo.

Generalnie zdecydowanie polecam Autoreisen.
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 05 Kwi 2026 16:07 

niebieski
Polecam PlusCar. 7 dni, vw Taigo, bez limitu km. 159euro full ubezp. Z odbiorem bezproblemowo na parkingu przed lotniskiem.Oddanie w tym samym miejscu i kluczyki pod siedzeniem jeśli nie ma nikogo od nich,

https://www.instagram.com/hola_____amigo/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 479 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości