Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/g ... isitor-651

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 266 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza australijska
#261 PostWysłany: 08 Paź 2025 09:49 
Awatar użytkownika

Loty: 672
Kilometry: 1 264 303
Krajów: 117 / 56.5%
platynowy
Ja składałem o tranzytową ponad rok temu, więc cieżko mi sobie przypomnieć. Teraz wnioskowałem o roczną (mimo, że mam tylko przesiadkę) i faktycznie był to prosty do złożenia wniosek.
 Profil Relacje PM off
Mobilek lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

Od Gaudiego po Wieżę Eiffla 🌆 ✨ Loty do kilku europejskich miast w terminach z weekendem od 143 PLN 😎☕ Od Gaudiego po Wieżę Eiffla 🌆 ✨ Loty do kilku europejskich miast w terminach z weekendem od 143 PLN 😎☕
Egzotyka i tropiki w listopadzie 🌴✈️ Loty i 10 nocy w 3* hotelu za 3735 PLN 🌞🌿 Egzotyka i tropiki w listopadzie 🌴✈️ Loty i 10 nocy w 3* hotelu za 3735 PLN 🌞🌿
#262 PostWysłany: 22 Lut 2026 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 364 113
Krajów: 35 / 16.9%
Dziś robiłem wizę turystyczną (eVisitor subclass 651) do Australii (wczoraj mieli konserwacje strony więc nie dało rady). Wcześniej miałem dwa razy przyznane wizy jednak ostatecznie raz tylko byłem w Australii.
Zauważyłem sporo zmian odkąd ostatnio aplikowałem a było to jakoś 8 lat temu. Zacząłem od wejścia na swoje konto "Immi" gdzie miałem wszelkie dane na temat przyznanych (wcześniejszych wiz). Niespodzianki:
Jak zwykle wizę robiłem na PC i trzeba było zainstalować (ja zainstalowałem na fonie) aplikację "Authenticator" a wcześniej zeskanować nią (telefonem) kod QR który wyświetlał się na moim koncie "immi" (na PC). Wtedy można było dopiero przejść dalej. Każdorazowo (logując się na stronę "immi" trzeba było tak robić).
Kolejna niespodzianka to znikoma ilość pytań (analogicznie) jak robiłem ostatnio. Zupełny brak pytań o pracę, pracodawcę (dokładny namiar) + wszelkie tego typu dane których pamiętam ze wcześniej było sporo (...)
Kolejna to zażyczyli sobie (była rubryka) dane mojego dowodu osobistego (PL) oraz miejsce wysyłania "załączników" - wysłałem jedynie foto paszportu. Nie wiem czy to miało jakiś wpływ na natychmiastowe (przyznanie wizy) ale było też pytanie czy wcześniej miałem przyznawaną wizę w Australii? Odfajkowałem że "tak" ale nie podałem nr. tej wizy (choć mam ją do tej pory w archiwach).
Po wciśnięciu ostatniej opcji aby zakończyć aplikowanie od razu wszedłem na mejla a tam wiza już czekała.
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 22 Lut 2026 15:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Wyrabiałem kilka tygodni temu. Po wysłaniu formularza kliknąłem "Homepage" a tam już stał status "Granted", po chwili przyszedł mail :D

#264 PostWysłany: 22 Lut 2026 17:24 

HON fly4free
Również kontrola po przylocie w Australii jest coraz bardziej zautomatyzowana: odbywa się już w większości przypadków w samoobsługowych kioskach i bramkach, a nie jak dawniej z udziałem tradycyjnych okienek z urzędnikami. Natomiast system na podstawie deklaracji, historii wyjazdów i pewnie także losowości kwalifikuje do dodatkowej kontroli, więc warto pamiętać, żeby nic nie wwozić, co wymaga zadeklarowania lub jest zakazane (w tym zwłaszcza jedzenie itp.), albo to zgodnie ze stanem faktycznym zadeklarować. Australijczycy są dość zasadniczy w ich kwestiach.
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#265 PostWysłany: 19 Kwi 2026 09:38 

złoty
Czy zmieniał ktoś z Was numer paszportu?
Miałem wyrobioną roczną wizę w grudniu. W marcu z powodu uszkodzenia musiałem wyrobić nowy paszport.
Złożyłem wniosek o zmianę numeru paszportu. Po wypełnieniu system poinformował mnie, że dostanę potwierdzenie zmiany mailem. To było ponad tydzień temu i do tej pory nic nie przyszło.
Mogę się zalogować po nowym numerze paszportu do VEVO i widzę, że wiza jest dalej granted, ale nie bardzo wiem, co mógłbym pokazać na przykład na check-inie, jeśli będą żądali potwierdzenia, że ją mam.

#266 PostWysłany: 19 Kwi 2026 09:47 
Awatar użytkownika

Loty: 1051
Kilometry: 2 320 863
Krajów: 147 / 71.0%
HON fly4free
Zmieniałem. Też nie dostałem żadnego potwierdzenia mailem, ale w VEVO check działało z nowym.
tasma uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 266 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości