Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 02 Lip 2025 12:50 

Orientuje się ktoś czy są zniżki dla dzieci 10,12 lat w tym autobusie ?

Rezerwować przez tą stronę przejazd o 1 w nocy - https://book.distribusion.com - czy dać sobie spokój i na pewno będzie miejsce a nie wiadomo o której samolot doleci (00.40 planowane lądowanie) ?

Na miejscu bilet 4,00 euro a przez neta 4,60 euro mi wychodzi ?
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#82 PostWysłany: 03 Lip 2025 18:30 

A nie lepiej elektryczne taxi? Blue Taxi do centrum kosztuje 12 Eur, Freetaxi zdaje się że jeszcze mniej.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 03 Lip 2025 19:47, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
bleemek lubi ten post.

#83 PostWysłany: 14 Lip 2025 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
Krajów: 24 / 11.6%
niebieski
Taxi Lux Albania, korzystaliśmy w Tiranie. Dość skutecznie odpowiada dyspozytor na Whatsapp (+355 67 203 3335). Taksówka z lotniska do Tirany kosztowała 1100 lek i odbierała nas w 10 minut od kontaktu na Whatsapp. Potem skutecznie zamówiliśmy też przez Whatsapp taksówkę z hotelu na lotnisko na umówioną godzinę. Mają flotę elektrycznych Hyundaiów.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 18 Sie 2025 18:16 

Free Taxi do centrum 1000 lek lub 12 euro.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 18 Sie 2025 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 734
Krajów: 4 / 1.9%
platynowy
Mozna taxi, mozna bus. Jezdza non stop, albo "czesciej"....
Ps. KFC przed terminalem juz nie ma. Rozebrali.
Image
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 01 Wrz 2025 00:28 

niebieski
Dla osób dojeżdżających autem zwrócę tylko uwagę, że droga na lotnisko praktycznie zawsze jest maksymalnie zakorkowana, z centrum spokojnie można liczyć godzinę na dojazd na parking wypożyczalni. A nie jadąc z centrum warto zapłacić jakieś symboliczne 70 LEK żeby dojechać pod lotnisko autostradą A1 na rondo zaraz przy lotnisku zamiast drogą Rruga e Aeroportit, która to właśnie zawsze stoi ogromnie zakorkowana. Dojeżdżając autostradą omijacie 90% korku i dołączacie do niego dopiero na tym rondzie koło węzła zjazdowego. Stamtąd macie już tylko jakieś... 15-20min do parkingu przy lotnisku :D

#87 PostWysłany: 29 Sty 2026 13:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Luna kilka miesięcy temu odpaliła nową linię jeżdżącą na dworzec "północno-południowy".
Na ten dworzec zjeżdżają busy z Kruje, Beratu i innych miast.

Kursuje o pełnych godzinach od 7 do 18.
Bilet 3 EUR lub 300 ALL.

Odjazd jest dokładnie z tego punktu, na ziemi stoi tabliczka Luny, ale taksówkarze ją często zastawiają.

Linie obsługuje minivan, który pomieści 11 pasażerów lub 8 pasażerów + walizki.
Jechałem przedwczoraj ostatnim kursem o 18 na lotnisko - 4 pasażerów.

Załączniki:
luna.jpg
luna.jpg [ 50.89 KiB | Obejrzany 559 razy ]
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 07 Lut 2026 20:23 

Wlasnie sie dowiadywalem o cene kursu "Taxi Lux Albania" (Whatsapp +355 67 203 3335) z lotniska do centrum i wynosi 1500 lek - 16 euro.
Czy sa jakies tansze opcje (moze jakas osoba prywatna), czy to juz raczej standard cenowy?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 19 Lut 2026 19:40 

Zdaje się że normalna, ja dowiadywałem się w Free taxi ,cena podobna, w ubieglym roku płacilem 1000 lek.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 09 Kwi 2026 16:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Ninoczka napisał(a):
Mapka, którą wrzucił @Placko to akurat mapa przystanku końcowego/początkowego.

Autobus jadąc z lotniska przejeżdża koło Dworca Autobusowego North and South.

Jak powiesz kierowcy "Casa Italia" albo "Dogana" to się zatrzyma, trzeba tylko przejść na drugą stronę ulicy na dworzec.

Mi się nie zatrzymał. Ale nie pytałem wcześniej, może też za późno się ogarnąłem. W każdym razie kierowca powiedział, że staje tylko w centrum. Sugeruję zagadać jeszcze na lotnisku.
No ale 2km dalej zatrzymał się, żeby wysadzić umundurowaną dziewczynę z lotniska (policjantka? ochrona?), a ja po prostu wysiadłem za nią i wróciłem autobusem miejskim (40LEK) na Veri-Jug.
Za to na dworcu czekałem zero minut, bo busik akurat wyjeżdżał z placu, a kierowca krzyczał "Berati Berati". Machnąłem, podbiegłem i jadę.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości