Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Turkmenbaszy-Aktau
#1 PostWysłany: 31 Sty 2017 11:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Jak @‌brigante32‌ pisał:

brigante32 napisał(a):
to trzeba doliczyć koszt transportu do Kazachstanu (jeździ jeden autobus Turkmenbaszy-Aktau 50 dolarów; jeśli się na niego nie zdąży, to pozostaje terenówka 150-200 dolarów za auto do granicy).

Mamy jakieś info o tym busie? Bo bardzo cenna wiadomość :)
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
 Temat postu: Re: Turkmenbaszy-Aktau
#2 PostWysłany: 31 Sty 2017 11:39 

Nie mogę teraz znaleźć, mam pierdyliard zakładek na ten temat, więc jak się doszukam, to wrzucę. Z tego, co pamiętam, to startuje o godz. 9 i jednak dojeżdża nie do Aktau a do Zhanaozen.
 PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 31 Sty 2017 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.9%
niebieski
Nie słyszałem żeby jeździł tam autobus, a internety podają jedynie opcję za 50$, ale shared taxi.
https://www.lonelyplanet.com/thorntree/ ... kazakhstan
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Sty 2017 12:27 

Tak, ale to info z 2013 roku.

Rozkład jazdy widziałem w jpg.

Znajomy po ostrych negocjacjach (bardzo dobry rosyjski) zapłacił z kolegą 150 dolarów (z 200 wyjściowych) za podróż dwóch osób. 50 dolarów płacisz, jak masz pełne auto chętnych. Jak jesteś tam ostatniego dnia ważności wizy i nie ma chętnych do dosiadki, a czas ucieka przed zamknięciem granicy (bodaj godz. 16), to raczej nie ma za wiele wyboru i płacisz za całe auto, więc nie liczyłbym, że podróż wyniesie 50 dolarów (no chyba że jadą do Turkmenistanu cztery osoby, ale to też loteria, bo na Caravanistan jest relacja gościa, który dostał wizę, a jego partnerka nie). Nie ryzykowałbym w takiej sytuacji czekania aż ktoś się znajdzie, bo może być klops.

PS. Turkmeni doskonale sobie zdają sprawę z tych wizowych ograniczeń i wiedzą, że człowiek jest zmuszony płacić tyle, ile oni sobie życzą.
 PM off  

#5 PostWysłany: 16 Lut 2026 01:45 
Awatar użytkownika

Loty: 87
Kilometry: 283 616
Krajów: 38 / 18.4%
Pojawiły się bardzo tanie bilety lotnicze do Aktau. Czy możliwe jest obecnie przedostanie się z Aktau do Turkmenbaszy lub do granicy z Turkmenistanem aby dalej podróżować z lokalnym biurem podróży?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Lut 2026 20:34 

niebieski
Przejście Kazachstan-Turkmenistan jest zamknięte.
 Profil Relacje PM off
kubaziem88 uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 01 Mar 2026 10:35 
Awatar użytkownika

Loty: 298
Kilometry: 419 456
Krajów: 60 / 29.0%
platynowy
kubaziem88 napisał(a):
Czy możliwe jest obecnie przedostanie się z Aktau do Turkmenbaszy lub do granicy z Turkmenistanem aby dalej podróżować z lokalnym biurem podróży?

Uzupełnię jeszcze - abstrahując już od tego, pytałem w Aktau o wycieczki do Turkmenistanu - niestety nikt nic nie wiedział, patrzyli na mnie trochę jak na ufo ;)

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off
kubaziem88 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości