Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1564 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79  Następna
Autor Wiadomość
#1521 PostWysłany: 09 Gru 2025 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
DoubleTree by Hilton Hotel Wroclaw i podróż z dziećmi
w przypadku dzieciaków 1+4 wystarczyła rezerwacja dla samych 2 dorosłych.
Dostawka w cenie brak jakichkolwiek dopłat (wcześniej potwierdzone telefonicznie czy nie będzie z tym problemu)
a stawka za 2+2 w systemie praktycznie dwukrotna.
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#1522 PostWysłany: 10 Gru 2025 10:02 

HON fly4free
Nazwa hotelu:DoubleTree by Hilton Manchester Airport

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:śniadanie, 2 butelki wody mineralnej gazowanej

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):$

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:To jeden z pobytów typu "unmemorable", wynikających z lokalizacji i okoliczności. Co do tej pierwszej to główny plus tego przybytku - można z niego dojść na nogach z lotniska - droga z T2 jest za pierwszym razem trochę skomplikowana, bo zamiast wychodzić z terminala trzeba udać się na poziom odlotów i skorzystać z przejścia prowadzącego do T1 i 3 oraz stacji lotniskowych, a potem trochę zygzakiem różnymi przejściami i windami wyjść na końcu oraz przejść ze 300 m na zewnątrz. Hotel wiekowy, przypomina architekturą podobne przybytki w US. Recepcjonista od wejścia poinformował, że "sorry, ale dziś nie może dać upgrade'u - ok, whatever, była 21 a lot z samego rana. Przynajmniej zameldowanie było ekspresowe. Pokój przestarzały standard, z łazienka z wanną. Zero wstawki czy jakiegoś vouchera na napój powitalny. Śniadanie od 5 rano - jak to w UK - zjeść coś tam się da, walorów smakowych i jakościowych lepiej się nie doszukiwać. Reasumując - na szybką noc koło lotniska jest to opcja - choć wybór innych sieci w MAN też jest duży, więc każdemu co pasuje. Ja za pokój zapłaciłem 60+ GBP więc cena bardzo uczciwa jak na UK, a zwrotnie dostałem prawie 15 k pkt (bo akurat kolejny milestone + aktualna promocja), więc nie narzekam. Pobyt wyszedł technicznie niemal za darmo. Przy innej konfiguracji starannie porównałbym co i za ile oferuje konkurencja
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#1523 PostWysłany: 11 Gru 2025 20:53 
Awatar użytkownika

platynowy
Po zakończonym wyjeździe do Nowej Zelandii, w której nocowałem m. in. w obiektach HH, kilka słów o czterech takowych:

_______

Nazwa hotelu:DoubleTree by Hilton Hotel Queenstown

Twój status w programie lojalnościowym:diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:drinki powitalne, upgrade pokoju, wstawka powitalna

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty (5. noc gratis)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: generalnie, hotel mogę polecić, choć trzeba być świadomym jego specyfiki. Po pierwsze, niezbędne jest tu auto, ale podejrzewam, że mało kto wybiera się w te rejony bez 4 kółek (choć potencjalnie, można tam dojść na piechotę z lotniska). Po drugie, z Frankton, w którym zlokalizowany jest hotel, do Queenstown, które jest w nazwie hotelu, jest całkiem spora odległość. Z mojej perspektywy było to bardzo dobre, bo Queenstown, to nowozelandzkie Zakopane, więc jest miastem zapchanym ludźmi i autami, podczas, gdy Frankton – nie licząc hałasu samolotów i helikopterów z położonego blisko lotniska – to spokojna mieścina. Jeśli jednak komuś zależy na jakimkolwiek życiu wieczornym, czy innych aktywnościach typowych dla obszarów zurbanizowanych, położenie DT będzie utrapieniem.
Pokoje są przyjemne, z wygodnym w użytkowaniu i całkiem dobrze wyposażonym aneksem kuchennym, przy czym brakuje miejsca na poukładanie własnych rzeczy. Nie wiem, na ile to kwestia diamonda, a na ile wynik pojawienia się w hotelu w odpowiednim momencie, ale trafił mi się bardzo przyjemny upgrade. Dostałem pokój z niezakłóconym widokiem na jez. Wakatipu, co w przypadku tego budynku nie jest raczej częste, bo stoi on w drugim szeregu od linii brzegowej i tylko nieliczne pokoje mają taki widok.
Śniadania są w sumie lepsze, niż sceptycznie (po opiniach) zakładałem. Przede wszystkim, zrezygnowali chyba (nie wiem, czy permanentnie, czy okresowo) z dopłaty za „hot breakfast”, które miała (według wcześniejszych relacji) wynosić 10 NZD, ale w czasie mojego pobytu nikt na ten temat nawet słowem nie wspomniał. Być może nie chcieli, żeby nie dowalić do tematu podwyższonej opłaty za garaż? Był zatem w zasadzie w miarę dobry wybór, bo i warzywa, owoce, sery i wędliny, ale i jakieś azjatyckie ciepłe rzeczy, np. curry z tofu. Można powiedzieć, że dzięki nastawieniu się na dramat, byłem mile zaskoczony.
Obsługa jest bardzo sympatyczna, zarówno ta w recepcji, czy na śniadaniu, jak i ta sprzątająca (w czasie mojego pobytu ekipa z Chile).

Inne uwagi: hotel rezerwowałem ze sporym wyprzedzeniem i to był słuszny wybór, bo potem trudno byłoby mi znaleźć 5 kolejnych dni za tą samą stawkę, nie mówiąc o tym że dużo dat znikało z uwagi na pełne obłożenie. Gdy rezerwowałem go, stawki punktowe zaczynały się od 40k za noc. Obecnie jest to już chyba 45k. Nawet jednak po podwyżce, uważam, że to dobre miejsce na skorzystanie z opcji „5 nocy za punkty”, bo Frankton jest świetną bazą wypadową, więc jest co robić.
Pewnym wyzwaniem jest tu parkowanie. W budynku jest garaż podziemny za 20 NZD za dobę (cena wzrosła kilka dni przed moim przyjazdem z wcześniejszych 16 NZD za dobę), ale są metody na parkowanie 4free. Po pierwsze, wokół budynku jest kilkanaście miejsc wzdłuż chodnika, na których auto może stać bezpłatnie. Niestety, szanse na trafienie na wolne miejsce, zwłaszcza w godzinach popołudniowych, nie są duże, choć są. Mi się to udawało. Gdy ta opcja zawodzi można:
a) postawić auto w garażu na max. 3h – co jest bezpłatne – licząc na to, że w międzyczasie zwolni się miejsca na zewnątrz (mi udało się tak dwa razy),
b) pozostawić auto wzdłuż szosy, blisko zjazdu do hotelu – minus tego rozwiązania jest taki, że rano trzeba się na piechotę wgramolić serpentyną na górę, gdzie znajdują się te (nieformalne) miejsca postojowe, ale przy wszystkich szlakach pieszych pokonywanych w nowozelandzkich górach, jest to pikuś :D .
W każdym razie, przez 5 dni w DT + 1 dzień w Hiltonie ( o którym poniżej), ani razu nie musiałem korzystać w płatny sposób z garażu podziemnego.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

_______

Nazwa hotelu:Hilton Queenstown

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:solidny upgrade, wstawka powitalna

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:miałem tu tylko 1 nocleg, więc to trochę za mało na jakąś rozbudowaną ocenę, ale już sam upgrade, który dostałem sprawił, że byłem bardzo zadowolony. Pokój na 3 p. budynku wprost przy linii brzegowej jeziora, z ogromnym tarasem i pięknym widokiem na jezioro i góry…. Biorąc pod uwagę, że zapłaciłem stawkę z grubsza taką, jak za warszawskiego Hiltona, było naprawdę satysfakcjonująco.
Śniadanie – ponownie bez dopłaty za „hot breakfast” (mimo, że wcześniej tam takowa była) – jest nieco lepsze, niż w DT, ale nie jest to różnica drastyczna. Jest jedno, czy dwa dania ciepłe więcej, a i wybór zimnego jedzenie jest nieco bardziej rozbudowany. Do tego, sala śniadaniowa ma widok na jezioro, podczas, gdy w DT nie ma nawet okien.
Tu również obsługa jest bardzo sympatyczna i uczynna. W recepcji trafiłem akurat na Niemkę ze Stuttgartu (gdyby mi nie powiedziała, skąd jest, myślałbym, że to Nowozelandka, bo tak już przesiąkła miejscowym akcentem), z którą uciąłem sobie miło pogawędkę. Generalnie, jeśli znajdziecie ten obiekt w dobrej cenie, nie wahałbym się.

Inne uwagi:co do lokalizacji i parkowania – patrz DT :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Nazwa hotelu:Chateau on the Park - Christchurch, a DoubleTree by Hilton

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do pokoju w lepszym skrzydle obiektu, wstawka powitalna, drink powitalny

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:z opinii wynika, ze drugi obiekt w Christchurch (The Georg) jest lepszy, ale akurat w moim terminie cena nie pozostawiała mi żadnego wyboru, a sam hotel okazał się zupełnie niczego sobie. Przestronny pokój (choć bez żadnego ciekawego widoku), bezpłatny, duży parking, położenie przy wielkim parku z ogrodem botanicznym, za którym jest już historyczne centrum miasta, pyszne Sauvignon Blanc w ramach powitalnego drinka, bezpłatny kanał filmowy (o dziwo, znalazłem nawet czas na obejrzenie jednej produkcji). Tu już jednak dopłata za ciepłe potrawy śniadaniowe była (nie korzystałem z nich), ale część „continental” była na tyle urozmaicona, że nie narzekam (choć oczywiście entuzjazmu również nie okazuję).

Inne uwagi:hotel jest bardzo dobrze położony nie tylko na potrzeby zwiedzania miasta (abstrahując od tego, że licznych atrakcji to tam nie ma), ale i dojazdu do lotnika – 15 minut i jesteśmy na miejscu

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

________

Nazwa hotelu:Hilton Auckland

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade - najlepszy z tych nowozelandzkich, late check out (wstawki i drinka brak :( )

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak salonika

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:gdyby nie upgrade, który dostałem, byłbym raczej rozczarowany i żałowałbym pewnie, że nie zdecydowałem się jednak na Four Points by Sheraton. No, ale tym pokojem zdobyli moje serce. Dostałem lokum na 8. (ostatnim) piętrze, w narożniku, z gigantycznym tarasem i rewelacyjnym widokiem na miasto oraz z niebieskim „Hiltonem” nad drzwiami między pokojem i tarasem :D . Cena była ciutkę wyższa od tej za Hiltona w Queenstown, więc można powiedzieć, że – w porównaniu z poziomem cenowym w Auckland – niska, co sprawia, że wydatek, przynajmniej widokowo, się opłacił. Poza tym jednak, nie jest to jakaś szczególna atrakcja. Owszem, lokalizacja nad samą wodą jest przyjemna, ale przy krótkich pobytach w Auckland (a takie są zapewne zwyczajowo pobyty forumowiczów w tym mieście) lepiej wybrać okolicę bliżej Aotea Square. Dla przykładu, Airdale Street, przy której znajduje się ww. Four Points, jest jak uliczka z jakiegoś azjatyckiego miasta, z niezliczoną liczbą restauracyjek z makaronami, ramenami, itd.
Śniadania (ponownie, z dopłatą za ciepłe) są – jak na oczekiwania wobec Hiltona – dość słabe. Owszem, jest wybór (mają nawet wędzonego łososia, czego w innych obiektach w NZ nie uświadczyłem), ale jakoś sprawia to wszystko wrażenie, jakby oszczędzali na gościach. Głodny jednak nie wyszedłem.

Inne uwagi:jeśli ktoś jest miłośnikiem statków wycieczkowych, to wyższe piętra Hiltona dają fajny widok na cumujące w Auckland jednostki – gdy tam byłem, swoje wdzięki prezentował akurat wycieczkowiec Disneya

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off
14 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1524 PostWysłany: 14 Gru 2025 14:34 

niebieski
Odbyłem ostatnio kolejną objazdówkę po Florydzie. Jak wiadomo hotele w USA nie są szczególnie wybitnie (te w moim zasięgu finansowym), więc nie będę ich szczegółowo opisywał. W większości z nich spędziłem jedną noc. Odwiedziłem: Hampton Inn Miami-Coconut Grove/Coral Gables, Hilton Miami/Downtown (2 noce), Hampton Inn Key Largo, DoubleTree by Hilton Fort Myers at Bell Tower Shops, Embassy Suites by Hilton Orlando Sunset Walk (2 noce), Hampton Inn Jupiter/Juno Beach oraz DoubleTree Resort & Spa by Hilton Hotel Ocean Point - North Miami Beach. Mój status to oprócz ostatniego pobytu to Gold, a na sam koniec byłem już Diamondem. Nie doświadczyłem żadnych negatywnych niespodzianek, ale i jakiegoś szczególnego rozpoznania statusu. Podobno dostawałem lepsze pokoje, ale w aplikacji nic na ten temat nie było. Wszystkie pobyty za gotówkę: najtańszy 104$, a najdroższy 240$ (byliśmy w 3 osoby: ja z żoną i 17-latek). Moje obserwacje: najmilsza obsługa była ciemnoskóra - w większości hoteli, a najgorsza to 1 biała około 30-letnia okolczykowana, puszysta w farbowanych włosach kobieta. Śniadania w Hamptonach - są. I tyle. Ani to smaczne, ani dużo, ani zdrowe. Śniadania płatne, a wszędzie korzystałem, trochę lepsze, jednak bez startu do Europy, a o Azji to nawet nie ma co porównywać. Ceny płatnych to od 15$ do 19S (+podatek i Tip). Najczęściej brałem śniadanie amerykańskie, gdzie w zestawie były albo jajecznica, albo jajka, jakieś kiełbaski, bułka lub croissant, dżem, czasem fasolka i oczywiście bekon. W zestawie też zawsze była kawa i woda, a czasem sok. Generalnie na parę godzin to mi wystarczało. Większy wybór był w Embassy, ale u nas w dowolnym Hamptonie jest i tak większy. Łóżka duże i wygodne (jak dla mnie). Wszędzie czysto, ale stan techniczny pomału prosi się o remont. Wszędzie nowe TV, duże i ze SmartTV. Internet działał dobrze. Z miłą chęcią wróciłbym do Key Largo oraz do Orlando. W obu hotelach była najbardziej miła obsługa i żałuję, że byłem tam tak krótko. W Key Largo mają kawałeczek prywatnej plaży z super widokami. Za 25$ /h można wypożyczyć 2-osobowy kajak. Nam podczas pływania towarzyszył manat, który za nami dobił do brzegu ku uciesze pozostałych gości. Natomiast w Orlando jest duży basen, z którego niedane mi było skorzystać, gdyż na Święto Dziękczynienia przeszedł tam zimny front i temperatura spadła z 85-88 F na 58-60 F. Najgorzej wspominam pobyt w Juno Beach, ale to przez niemiłą recepcjonistkę która chyba za karę musiała być w sobotni wieczór w pracy. Trochę szkoda, bo miejscowość fajna (w pobliskim Publiksie pracuje bardzo miła Polka), lokalizacja hotelu również nienajgorsza, a cena 104$ była fantastyczna (dla 3 osób, śniadanie i parking w cenie). Bardzo podoba mi się format Embassy Suites i szkoda, że u nas go nie ma.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1525 PostWysłany: 16 Gru 2025 08:30 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Nazwa hotelu:Hampton by Hilton Wroclaw Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:TWIN ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:250 pkt, pani też częstowała na recepcji wafelkami, nie wiem czy wszystkich ze względu na nowo otwarty hotel czy statusowych:) poprosiłem o pokój z dodatkową sofa i go bez problemu otrzymałem, jest chyba ciut większy

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Świeżutki hotel oddany do użytku dokładnie dzień przed moim przyjazdem, także byłem jednym z pierwszych testerów:) obstawiam że w pokoju jeszcze nikt nie spał. Czuć jeszcze silikon w łazience. Wszystko nowe, w miarę dopięte na ostatni guzik. Drewniane panele, jakaś tam częściowo wykładzina, sejf w szufladzie, żelazko, deska do prasowania, lodówka, czajnik, dodatkowa sofa. Gładź to chyba po ciemku kładli:) bo są takie bruzdy na ścianie, nierówności to gołym okiem widać, chyba też po ciemku był odbiór prac:) Hotel doskonale wyciszony, oprócz dobrze wygłuszonych okien dodatkowo dźwiękoszczelna druga bariera, praktycznie tych samolotów w ogóle nie słychać. Śniadanie serwują od 6 rano, kto się nie załapie, bez problemu wydają lunchboxy, a ponieważ ja na śniadanie nie załapałbym się przynajmniej początkowo o takowy poprosiłem, godzina zapisana i bez problemy ma recepcji do odbioru rano. Ostatecznie go nie odebrałem ponieważ anulowali mi lot o 6 rano i skorzystałem ze śniadania w restauracji. Hampton-owskie wystarczająco dobre polskie śniadanie, jajecznica jak najbardziej godna, żadna tam wydmuszka czy breja. Poza tym twaróg, śledzik, pasta jajeczna, gofry oczywiście, naleśniki czy racuchy. Nie mam nic do zarzucenia.

Inne uwagi:2 minuty spacerem od lotniska, jeszcze coś tam dłubią przy tym hotelu, zarówno patrząc po małych pracach przed hotelem jak i w środku po hałasach, pewnie nie wszystkie pokoje są jeszcze oddane, albo niwelują błędy:) Popracują jeszcze nad jakąś rozsądniejszą ceną i będzie to przynajmniej dla mnie bardzo dobra opcja przed wczesno porannym wylotami, czy późno wieczornym przylotami, zawsze musiałem się tłuc do centrum.

Załącznik:
01HbHWA.jpg
01HbHWA.jpg [ 747.86 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
02HbHWA.jpg
02HbHWA.jpg [ 620.23 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
03HbHWA.jpg
03HbHWA.jpg [ 625.07 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
04HbHWA.jpg
04HbHWA.jpg [ 609.9 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
05HbHWA.jpg
05HbHWA.jpg [ 673.52 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
06HbHWA.jpg
06HbHWA.jpg [ 922.53 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
07HbHWA.jpg
07HbHWA.jpg [ 824.84 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
08HbHWA.jpg
08HbHWA.jpg [ 619.73 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
09HbHWA.jpg
09HbHWA.jpg [ 537.1 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
10HbHWA.jpg
10HbHWA.jpg [ 670.36 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
11HbHWA.jpg
11HbHWA.jpg [ 931.08 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
12HbHWA.jpg
12HbHWA.jpg [ 941.69 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
13HbHWA.jpg
13HbHWA.jpg [ 871.26 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
14HbHWA.jpg
14HbHWA.jpg [ 890.05 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
15HbHWA.jpg
15HbHWA.jpg [ 935.48 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
16HbHWA.jpg
16HbHWA.jpg [ 960.28 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Załącznik:
17HbHWA.jpg
17HbHWA.jpg [ 799.67 KiB | Obejrzany 2408 razy ]

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 16 Gru 2025 10:21, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
15 ludzi lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#1526 PostWysłany: 30 Gru 2025 14:35 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hilton Alexandria King's Ranch (Egipt)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do Suite, późniejsze wymeldowanie do 14 (na życzenie)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):jest ale nie korzystałem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:To był krótki pobyt z bardzo późnym przyjazdem w środku nocy - więc nie skorzystałem z EL. Hotel wybrałem ze względu na stosunkowo bliską lokalizację w okolicach lotniska (które zarazem jest bardzo daleko od centrum Aleksandrii) oraz fakt, że jest najtańszy spośród 3 hoteli w okolicy, a dzięki trwającej promocji 2,5 k plus standardowy 1 k obniżało to dodatkowo koszt pobytu w formie zwrotnych punktów. Hotel kontaktował się już przed przyjazdem plus dobry upgrade z automatu: wystrój całego obiektu jest już przestarzały, ale generalnie czysto i bardzo grzeczna, sympatyczna obsługa. Suite przestronny z łazienką z przestronnym prysznicem i wanną, osobną sypialnią i częścią dzienną - układ dość dziwny, bo ta część wypoczynkowa była za głównym pokojem a zwykle jest odwrotnie. Śniadanie - typowo bufet egipski czyli dość duży wybór, sporo lokalnych potraw i dodatków, możliwość zamówienia dań z jajek, naleśników na słodko. W hotelu spory basen zewnętrzny. Nie polecam Jedak wyboru jako bazę do zwiedzania samej Aleksandrii, gdyż spory kawałek do przejechania, chyba że ktoś ma swój samochód

Załączniki:
HAKR3.jpg
HAKR3.jpg [ 116.25 KiB | Obejrzany 2188 razy ]
HAKR2.jpg
HAKR2.jpg [ 76.11 KiB | Obejrzany 2188 razy ]
HAKR1.jpg
HAKR1.jpg [ 76.72 KiB | Obejrzany 2188 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1527 PostWysłany: 03 Sty 2026 23:20 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 264 650
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Nazwa hotelu: The Ritus Hotel Istanbul Sultanahmet, Tapestry Collection by Hilton

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wstawka powitalna

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie korzystałem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo przyjemny i zadbany hotel w stylu butikowym. Oczywiście głównym atutem jest lokalizacja - krótki spacerek do Hagia Sophia. Poza tym hotel był pięknie udekorowany świątecznie na zewnątrz. Ciekawą odmianą jest to, że podczas check-inu przychodzi pracownik z wózkiem z tradycyjnymi tureckimi słodyczami, przekąskami i sokami jako oficjalne powitanie podkreślające turecką gościnność (bez związku ze statusem), punktem kulminacyjnym jest śniadanie, gdzie obsługa podaje specjalne przekąski - m.in. bułeczkę z masłem i miodem oraz pieczywo z kawiorem. Przy wymeldowaniu dostajemy torbę z drobnym upominkiem - hotelowa materiałowa torba, dwie butelki wody i wytłaczane, metalowe, ozdobne pudełko ze słodkościami. Sam hotel wydaje się dość nowy (wnętrza, budynek raczej zabytkowy), bardzo zadbany, ma ładny design - świetny w jadalni (obrazy w stylu osmańskim). Poza tym obsługa przy zameldowaniu zapraszała do saloniku (ale to nie był raczej pełnoprawny lounge) z herbatą i kawą, ale zupełnie o tym zapomniałem, więc nie byłem. Śniadanie nieco inne niż standardowo, bardziej w stylu kahvalti - mnóstwo jakościowych i tureckich produktów (serów, miodów, dżemów, oliwek itd., itd.), mało rzeczy na gorąco, ale świetne w smaku (wspaniały sucuk). U obsługi można zamówić np. menemen, ale też inne rzeczy, np. naleśniki przekładane owocami. Ogólnie super, miła odmiana od standardowych potraw śniadaniowych w hotelach. Jedyny minus to nieduże pokoje, co jednak dość typowe dla hoteli butikowych

Inne uwagi: brak
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1528 PostWysłany: 05 Sty 2026 11:20 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Nazwa hotelu:Hampton by Hilton Wroclaw Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Queen Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do pokoju z dodatkową sofą

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Kacper już w zasadzie wszystko napisał dogłębnie.
Potwierdzę, że wyciszenie szyb jest absolutnie fantastyczne. Zupełnie nic nie słychać z zewnątrz. Wiele hoteli mogłoby wziąć lekcje z tego hotelu. Lunchbox zawierał kanapki, jogurt, jabłko, gruszkę, sok.

Inne uwagi:Wjazd na parking pod hotelem jest bezwzględnie płatny 8 zł. Niby powiedzieli mi na recepcji, że 10 min bez opłat jak na lotnisku, ale nawet po 6 min zawołało opłatę na bramce. Niepotrzebnie się więc spieszyłem
Image
Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1529 PostWysłany: 05 Sty 2026 14:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Conrad Istanbul Bosphorus

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Deluxe King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Up do Deluxe Park View (na wysokim piętrze), dostęp do lounge, późne wymeldowanie do 15:00 (na moją prośbę o godzinę przedłużenia), wstawka (dwa razy, z jakiegoś powodu wieczorem przeniesiono mi jeszcze raz) - zestaw czekoladek i orzechów

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nic szczególnego, ale jest okej. Brakowało miejsca, mimo braku jakiegoś dużego obłożenia. Zapewne było to wynikiem tego, że dostępny jest tam balkon, ogrzewany promiennikami, ale tego dnia nie dało się z niego korzystać ze względu na silny wiatr i wyjątkowo niską temperaturę. Podejrzewam, że w innych okolicznościach jest tam całkiem przyjemnie, choć może przydałby się jeszcze jakiś kocyk. Gdy brakuje miejsca obsługa otwiera drzwi do sąsiedniej restauracji (śniadaniowej). W godzinach 17-19 alkohol i coś na ciepło - wystarczyło na skromną kolację. Napoje bezalkoholowe dostępne cały dzień + kawa z automatu + herbata turecka. Ponadto ciasteczka, chipsy i owoce

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo dobry hotel z bardzo miłą obsługą. Hotel ma już swoje lata, ale trzyma się nieźle. W łazience kosmetyki Byredo. Widok na miasto z wyższych pięter całkiem okej, widok na Bosfor super. Strefa SPA zupełnie nowa - dość nieduży basen (kilka razy można machnąć rękoma, żeby przepłynąć), obok mały brodzik dla dzieci, kilka leżaków, w przebieralniach sauna sucha. Podczas śniadania trudno było o wolne miejsce. Jedzenie to hotelowa klasyka i tureckie hity oraz live cooking z jajkami. Bez powodów do narzekań, choć i nic szczególnie wyróżniającego się

Inne uwagi: brak
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1530 PostWysłany: 06 Sty 2026 07:07 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn Beijing Daxing International Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Twin

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:wcześniejsze zameldowanie o 12, wstawka powitalna (owoce)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel znajduje się w zasadzie na terenie lotniska, ale trzeba do niego dojechać bezpłatnym shuttle, który jeździ co 30 min przez cała dobę. Teoretycznie po przylocie trzeba zadzwonić do hotelu i o niego poprosić, ale chyba jest to formalność - w każdym razie zrobią to (zgodnie z instrukcją) panie z okienka informacyjnego na lotnisku i przekażą informację, kiedy będzie następny kurs. W drodze powrotnej wcześnie rano był tłum ludzi w recepcji czekających na transfer i podjechał wielki autobus, ale wszystko się opóźniało więc recepcjonista od razu zadzwonił po kolegę, który mnie zabrał małym samochodem nie czekając aż ci wszyscy, głównie starsi Chińczycy z wielkimi bagażami się zapakują. Hotel jest nowy, więc wszystko świeże; pokoje przestronne i wygodne - jedyny problem miałem z A/C - po wejściu było strasznie gorąco w pokoju (w przeciwieństwie do korytarzy) - poprosiłem w recepcji o rozwiązanie tego problemu i pojawił się wkrótce potem pan z wielkim przenośnym wiatrakiem i za pomocą tłumacza powiadomił mnie, że jest zima a w zimie A?C w pokojach tylko grzeje :-). Ok, z pomocą wiatraka i oczyszczacza powietrza udało się schłodzić trochę atmosferę. Ze śniadania nie korzystałem i jest dostępne dopiero o 6:30 czy nawet 7. Hotel ma także restaurację - ceny przeciętnie ok 20-30 zł za danie, cola 4 zł. Do dyspozycji całodobowa mała siłownia

Załączniki:
Daxing1.jpg
Daxing1.jpg [ 100.87 KiB | Obejrzany 1909 razy ]
Daxing2.jpg
Daxing2.jpg [ 91.69 KiB | Obejrzany 1909 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1531 PostWysłany: 06 Sty 2026 07:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nazwa hotelu: Hilton Istanbul Kozyatagi

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Twin Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: późne wymeldowanie o 14 (tyle było mi potrzebne, ale w ramach przeprosin za brak lepszego upgrade na recepcji usłyszalem że mogę prosić o późniejsze wymeldowanie) , wstawka powitalna (owoce + butelka wina + orzeszki), upgrade do Executive Room na 15 piętrze, dostęp do saloniku

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): happy hour pomiędzy 18 a 20 z dosyć dobrym wyborem jedzenia i dobrym alkoholi; dużo ludzi, mało miejsc siedzących (zalecam wcześniej przyjść niż o 18) - typowa kuchnia turecka. Jedzenia szybko wybywało, ale co jakiś czas donoszono. Salonik na plus.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym? Tak - polecam z kilku przyczyn. Dla osób lecących z SAW dogodny dojazd metrem z lotniska (co orawda kilkanaście stacji, ale za 45 tureckich lir). Na przeciwko hotelu bardzo duże centrum handlowe Optimum. Spod hotelu liczne autobusy do centrum miasta (przede wszystkim azjatyckiej strony).
Hotel składa się z dwóch okrągłych wież więc pokoje mogą być skierowane na każdą stronę miasta.
W hotelu jest basen ale niewielki i w dodatku (co spotkało mnie pierwszy raz) dostępny dla posiadaczy czepków. Jest też spore centrum odnowy i siłownia.
Śniadanie bardzo dobre - duży wybór wszystkiego co najlepsze z kuchni tureckiej + dania z jajek oraz duży wybór owoców, słodkich wypieków oraz soków.

Ogólnie jestem zadowolony - szkoda tylko że hotele Hiltona w Turcji poszły tak mocno w górę jeżeli chodzi o stawki punktowe...
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#1532 PostWysłany: 06 Sty 2026 12:25 
Awatar użytkownika

niebieski
@Garmond , te czepki to jest niestety standard w Turcji. Teraz mnie wyjątkowo ominęło w dwóch hotelach, które miały basen, ale do tej pory zawsze tego oczekiwano (za wyjątkiem zewnętrznych basenów), przy czym hotele czasem sprzedawały te czepki za symboliczne kwoty, a czasem niestety za dość duże.
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#1533 PostWysłany: 06 Sty 2026 12:57 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
@Garmond
Dali Ci bez pytania łóżko king zamiast twin po upgrade?
U mnie w przypadku rezerwacji twin zawsze w pokoju wyższej kategorii były też dwa łóżka, co z reguły wyklucza od razu apartamenty z potencjalnego upgrade.
No ale po to się rezerwuje twin, żeby nie spać razem na jednym. ;)
 Profil Relacje PM off  

#1534 PostWysłany: 06 Sty 2026 13:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Rodzaj łóżka nie miał dla mnie znaczenia (nie pytałem i nie prosiłem o żadną z opcji).
A na wyższy upgrade z racji Sylwestra wytłumaczono mi, że nie ma możliwości.
 Profil Relacje PM off  

#1535 PostWysłany: 07 Sty 2026 08:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nazwa hotelu: Metropolis Suites Bangkok, Tapestry Collection by Hilton

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Studio High Floor

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wczesne zameldowanie i późniejszy check-out (11.00/15.00); z racji wcześniejszego zameldowania nie mogłem liczyć na upgrade pokoju (nie był gotowy)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: mam mieszane uczucia po pobycie w tym hotelu. Chciałem zaliczyć noc aby przedłużyć status i wybrałem najtańszą opcję (podobną jak Hilton Garden Silom).

Zalety: bliska odległość do Sukhumvit i stacji Phrom Phong oraz znajdujących się w pobliżu atrakcji. Shuttle bus co pół godziny jeżdżący w stronę stacji metra. W pokoju wszystko co potrzeba: pralka, kuchenka, mikrofala, sztućce i naczynia. Ciekawe wyposażenie i wygląd wewnątrz - kolonialny.

Wady: bardzo skromne śniadanie (jeszcze słabsze niż w Hamptonach w PL), mały basen i w dodatku pomiędzy budynkami, więc słabo nasłoneczniony, pokoje już wyeksploatowane.

Ogólnie marka przypomina Staybridge IHG, z tym że tam są (na klika moich wizyt) lepsze śniadania.

Pokoje to raczej apartamenty, aby mieszkać w nich dłużej: tam jeść, prać, ewentualnie pracować.

Podsumowując: dobra opcja dla mniej wybrednych.
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1536 PostWysłany: 19 Sty 2026 01:16 

HON fly4free
-- 11 Sty 2026 11:09 --

Nazwa hotelu:Hilton Alexandria Green Plaza

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standard King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do jakiegoś "przestronniejszego" pokoju, EL, wcześniejsze zameldowanie (12), wstawka - owoce i lokalne ciastka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Zlokalizowany w otwartej przestrzeni, ale chodzą i dopytują o numer pokoju. Wczesnym popołudniem ciastka i małe kanapki plus owoce / przekąski, kawa/herbata/napoje gazowane/soki; wieczorem standardowe HA od 18 do 21 - trzy opcje na ciepło, zupa, sałatki / faszerowane warzywa, sery, duży wybór ciastek, napoje jak popołudniu plus wino i być może inne alkohole (wszystkie napoje poza kawą / herbatą podawane przez obsługę na życzenie)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel znajduje się w centrum handlowym, więc wokoło sporo sklepów, knajp, kawiarni itp. a zarazem łatwy dojazd do centrum miasta z apek (ok. 100 EGP). Ze względu na tę lokalizację struktura hotelu bardzo dziwaczna - znajduje się on ponad galerią handlową więc zajmuje praktycznie jedno bardzo rozlegle piętro - droga od recepcji do części "executive" jest więc bardzo daleka jakimiś krętymi korytarzami itp. Recepcjonista, bardzo grzeczny z resztą, z entuzjazmem poinformował mnie, że daje mi jeden z "największych" pokoi - generalnie hotel jest stary, co widać na każdym kroku, podobnie sam pokój - styl gdzieś sprzed dobrych 20 lat i raczej nie było żadnych modernizacji. Pokój rzeczywiście był duży, miał osobno sofę itp., ale był bardzo ciemny - niby miał okna ale prowadziły one na całkowicie zabudowany balkon, więc do środka wpadało bardzo niewiele naturalnego światła. Po pewnym czasie doniesiono całkiem solidną wstawkę z listkami i owocami. W hotelu zewnętrzny basen jakby na dachu galerii handlowej, plus siłownia i spa. Śniadania bardzo podobne do H Kings Ranch - wystarczający wybór na ciepło / zimno, głównie lokalne potrawy, sery itd. Reasumując: wybór był optymalny, w ramach sieci; wprawdzie Hilton Corniche jest nad samym morzem, ale zarazem zauważalnie dalej od starej Aleksandrii, więc lokalizacja Green Plaza była pod tym kątem lepsza. Jest to też zwykle tańsza opcja od Corniche

-- 19 Sty 2026 00:16 --

Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn Mardin

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:wcześniejsze zameldowanie ok. 12, śniadania

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Dość typowy Garden nie wyróżniający się niczym nadzwyczajnym - wybrałem go przede wszystkim z uwagi na zimową porę i ryzyko słabego lub braku ogrzewania w lokalnych, kamiennych hotelach w starej części Mardin. Tu się akurat nie zawiodłem, bo w pokoju grzało jak w piekarniku - nawet do tego stopnia, że schładzałem od czasu do czasu atmosferę otwierając okno ;-). Sam pokój przestronny ale design już przestarzały - pewnie sprzed jakiś 15 lat. Na minus brak jakiejkolwiek wstawki czy vouchera na drinka w barze. Obsługa generalnie przyjazna choć na typowo turecki, raczej luźny sposób. W hotelu nieduży basen kryty, spa oraz standardowa siłownia Gardenowa. Śniadanie bufet - dość przyzwoity z naciskiem na lokalne opcje. Lokalizacja hotelu ma zalety i wady - znajduje się w nowej części Mardin niejako na końcu miasta od strony drogi na lotnisko, na skarpie, więc widok na dolinę z okien. Zarazem trochę na uboczy wszystkiego, więc wszędzie trzeba podejść przez osiedle mieszkalne - do najbliższych sklepów i kanap kilkaset metrów, ok. 1,2 km do dużego centrum handlowego ze sklepami, marketem i food courtem. Do zabytkowego Mardin można podjechać taxi (ok. 200 TL) lub złapać na głównej ulicy bus miejski (28 TL, płatne zwykła kartą)

Załączniki:
H.GreenPlaza.jpg
H.GreenPlaza.jpg [ 73.06 KiB | Obejrzany 1763 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1537 PostWysłany: 21 Sty 2026 17:39 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Nazwa hotelu:Hilton Shanghai Hongqiao International Airport

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Airport View

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:darmowe sniadanie i wstawka z owocow

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pelna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):n/a

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?

Hotel zarezerwowany w ostatniej chwili, z racji zmiany planow podrozy. Wybralam pokoj Airport View, Executive byl 15 funtow drozszy, ale wiedzialam, ze moj ppobyt w hotelu bedzie na tyle krotki, ze nie ma sensu placic wiecej. Mialam nadzieje, ze moze dadza darmowy upgrade, ale nic z tego.

Pierwszy problem, nie wiedzialam dokladnie gdzie znajduje sie hotel. Recenzje na booking.com mowily, ze jest rzut beretem od terminalu. Na Google Maps hotelu nie ma, bo jest zbyt nowy. Jechalam metrem z miasta i nie bylam pewna gdzie mam isc. Zmarnowalam troche czasu wychodzac w zla strone, a potem skierowalam swe kroki w strone terminalu. Probowalam isc po mapie Google i ostatecznie trafilam do hotelu wchodzac od tylu. Okazuje sie, ze hotel jest polaczony bezposrednio z terminalem na poziomie odlotow, ale jak ja szlam z metra, to bylam na poziomie przylotow. Druga sprawa jest taka, ze hotel nie ma neonu z nazwa. Jest tylko neon z nazwa grupy Avinex, firmy ktora jest operatorem lotniska. Na zdjeciach na stronie Hiltona widac neon z nazwa, ale to jest chyba druga strona budynku, nie ta od terminala lotniska.

Pierwszy pokoj, ktory dostalam mial numer 721, ten sam, ktory widzialam w aplikacji przy check-in. Niestety ten pokoj byl na rogu budynku i mial polowiczny widok na plyte lotniska. Musialam wrocic do recepcji i poprosic o pokoj z widokiem na plyte. W aplikacji nie zmienilam pokoju, bo z powodu braku hotelu na Google Maps, nie moglam odniesc planu hotelu z pokojami, do faktycznej lokalizacji i widoku. Takze na przyszlosc dla potomnych: pokoje z widokiem bezsposrednio na plyte maja numeru od 11 do 20. Musza byc powyzej 3 pietra, bo inaczej budynek terminalu zaslania widok.

Budynek i pokoje sa super nowoczesne, hotel otwarty 18/12/2024. Rolety i zaslona sterowane elektronicznie z panelu przy lozku. Mozna wybrac oswietlenie pokoju jasne albo lagodne/przyciemnione. Lazienka typu otwartego. W pokoju 721, ktory byl czesciowo na rogu, blat z umywalka byl na bocznej scianie,w pokoju 712 blat lazienkowy fizycznie oddzielal pokoj i lazienke. Lazienke mozna zamknac przesuwanymi drzwiami z dwoch stron. Jesli chodzi o wyposazenie, to bylo wszystko co moze byc potrzebne, czajnik, herbata, maszyna do kawy, kilka butelek z woda. W pierwszy pokoju czekala tez na mnie wstawka z owocami, ktora zabralam ze soba do nowego pokoju.

Najwieksza atrakcja pokoju: widok na plyte lotniska. Po zameldowaniu okolo 20.00 nie dzialo sie za duzo za oknem, ale z czasem zaczely zjezdzac sie samoloty i duzo z nich zaparkowalo na noc. Widok w dzien na pewno bylby duzo fajniejszy, bo byloby widac samoloty, ktore laduja i przejezdzaja na inne czesci lotniska.

Sniadanie od 6.30, ale jak zeszlam o tej godzinie, to bylo juz pare osob,ktore jadlo zimne dania, glownie kontynentalne. Cieple dania dopiero przygotowywali, wiec zlapalam tylko cos lekkiego, bo wiedzialam, ze czekaja mnie jeszcze dwa sniadania: w saloniku na lotnisku i w samolocie.

Basen i fitness centre na 9 pietrze, basen otwarty do 22.00.

Ogolne wrazenie: bardzo fajny, nowoczesny hotel, na pewno zatrzymalabym sie ponownie w pokoju z widokiem na lotnisko.

Image

Image

Image
Niestety brudne okna, wiec kiepskie zdjecie.

Wszystkie zdjecia z hotelu w osobnej galerii: https://photos.app.goo.gl/ZHu437ifhdXiiwax6
7 ludzi lubi ten post.

#1538 PostWysłany: 22 Sty 2026 22:20 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hilton Istanbul Bomonti Hotel&Conference Center

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King Guest

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade King Corner Room, EL, późniejsze wymeldowanie o 14

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): EL ponownie na górze (ostatni raz gdy byłem jeszcze w trakcie pandemii był na dole w restauracji). Oferta nie uległa znaczącej modyfikacji: rano śniadanie (o wile spokojniejsza atmosfera niż w głównej restauracji), potem kawa /herbata/napoje + ciastka 12-16, 17-19 HA (kilka dań na ciepło, zupa, mini sałatki, jakaś przystawka, sery, wybór deserów) oraz wybrane alkohole (tureckie wino, piwo, kilka standardowych mocniejszych), 19-23 znów kawa, herbata i napoje. Codziennie nieco inne menu wieczorem: smak i jakość jak się trafi : raz bardziej tureckie i wtedy lepsze, raz bardziej uniwersalne standardy.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel już opisywałem, więc zainteresowanych odsyłam do lupki. Dodam, że dość łatwo dojechać komunikacją na oba lotniska, ale w obu wypadkach wymaga to podejścia do stacji metra lub metrobusa (ok. 1 km) oraz jednej przesiadki. Plusem hotelu jest porządna siłowania (czynna 24h), kryty basen 6-23, w lecie także zewnętrzny basen. Śniadania na dole wybór spory, ale dla mnie zbyt tłoczno i głośno: sugeruję EL, w którym wybór jest wystarczający i także można zamówić omlet itp. Inaczej niż kilka lat temu nie blokują już żadnego depozytu na karcie osobno. Pokój przestronny i nowoczesny z wydzieloną częścią dzienną z panoramicznymi oknami, ekspresem do kawy itp. Formalnie Corner room, w praktyce rodzaj Junior Suite.

Załączniki:
HBomonti.jpg
HBomonti.jpg [ 202.49 KiB | Obejrzany 1339 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1539 PostWysłany: 29 Sty 2026 10:04 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Nazwa hotelu:Canopy by Hilton London City

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:KING ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:1000 punktów, upgrade do Premium Room, śniadanie, dwa vouchery na welcome drinki: do wyboru piwo, wino, softy

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):tak z 1/10 pełnej:)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:PROLOG: na początku trochę genezy pobytu:) cena tam to abstrakcja, w moim okresie ponad 300 GBP/noc, ale znalazł się jakiś błąd na stronie HH i przeklepałem go kilka miesięcy wcześniej, dobrze ze 3 dni przed wszedłem w apce, zobaczyć co tam się dzieje z rezerwacją a tam anulacja, ani me ani be, żadnego maila. Dobrze że się zainteresowałem bo zostałbym bez spania (nie problem dla mnie punktów pełno w programach, ale miałem już ułożony plan na centrum itd). W sumie miałem już ten nocleg olać, mailowa prośba o powód anulacji, bez odpowiedzi po dzień meldunku. Z pomocą przyszedł mi @jaco027 (serdeczne dzięki:), ogarnął mi to na chacie HH (po pól godzinnej walce). Coś tam udawali że nie wiedza o co chodzi, ale ostatecznie przywrócili tą rezerwacje którą sobie hotel skasował bez powiadomienia mnie. Do dnia meldunku miałem jednak mieszana uczucia czy rzeczywiście tam bede nocował (już raz w takiej sytuacji pocałowałem klamkę:). No nic dochodzę do recepcji i próbuję szczęścia. Recepcjonistka patrz na tą rezerwacje i się uśmiecha (ja już wiedziałem o co chodzi, oczywiście o cenę;) Obok stoi menadżer. Kobieta 3 razy się go pytała czy ma to przyklepać, on też się uśmiechnął, potwierdził że tak, i że jestem "Lucky guy" i klucze wydano:) HH musiał mocno naciskać na przywrócenie rezerwacji, także po jego szyderczym uśmiechu, wiedziałem, że był doskonale zorientowany co się tu wydarzyło:)
Dobra ale do rzeczy Hotel zlokalizowany z 10 minut od Tower Bridge, super designerskie wnętrze zarówno w hotelu jak i pokojach. To chyba moje pierwsze nocowanie w marce Conopy. Mój pokój znajdował się na ostatnim 12 piętrze, Super nowoczesny zaaranżowany pokój, wszystkie meble czy urządzenia doskonale wkomponowane. Drewniane panele, odrobina wykładziny, Dla mnie pokój jednak trochę ciasnawy. W pokoju wszystko czego potrzeba, woda w szkle do przyniesienia na zewnątrz z baniaków. Podwójne łózko trochę za miękkie, biurko, fotel mały stolik, czajnik express do kawy, lodówka, żelazko, szlafroki. Łazienka z prysznicem i kosmetykami w dozownikach, tez ładnie się prezentowała. Całość sprawie bardzo dobre wrażenie. Śniadanie jak to śniadanie w UK, to największy mankament nawet i tego hotelu za ponad 300 GBP delikatnie pisząc słabizna, a do tego te płatne dodatki. Właściwe nie za bardzo jest o czym pisać, oczywiście jadałem dużo gorsze śniadanie w UK, ale przy tej cenie wybór naprawdę niewielki i standardowo jak to na wyspach. Najbardziej smakowały mi tam oliwki i ser, pieczywo nie było też aż tak tragiczne jakie zwyczaj można się spodziewać.

Inne uwagi:z LGW pociągiem pół godziny + pieszy spacer przez Tower Bridge 15 minut albo autobusem 10 minut, za to na LHR to tłukłem się tym najtańszym metrem 1h40. Nie ma co marudzić cena jednak zrobiła swoje, hotel poza śniadaniem oczywiście polecam z czystym sumieniem:), Conopy przypomina Indigio w IGH gdyby to zestawić/

Załącznik:
01CbHL.jpg
01CbHL.jpg [ 920.81 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
02CbHL.jpg
02CbHL.jpg [ 681.94 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
03CbHL.jpg
03CbHL.jpg [ 693.4 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
04CbHL.jpg
04CbHL.jpg [ 808.55 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
05CbHL.jpg
05CbHL.jpg [ 931.5 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
06CbHL.jpg
06CbHL.jpg [ 746.41 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
07CbHL.jpg
07CbHL.jpg [ 607.57 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
08CbHL.jpg
08CbHL.jpg [ 550.42 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
09CbHL.jpg
09CbHL.jpg [ 795.37 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
10CbHL.jpg
10CbHL.jpg [ 778.49 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
11CbHL.jpg
11CbHL.jpg [ 896.46 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
12CbHL.jpg
12CbHL.jpg [ 484.07 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
13CbHL.jpg
13CbHL.jpg [ 548.17 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
14CbHL.jpg
14CbHL.jpg [ 565.73 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
15CbHL.jpg
15CbHL.jpg [ 767.4 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
16CbHL.jpg
16CbHL.jpg [ 901.23 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
17CbHL.jpg
17CbHL.jpg [ 885.34 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
18CbHL.jpg
18CbHL.jpg [ 904.95 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
19CbHL.jpg
19CbHL.jpg [ 831.83 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
20CbHL.jpg
20CbHL.jpg [ 829.94 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
21CbHL.jpg
21CbHL.jpg [ 753.52 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Załącznik:
22CbHL.jpg
22CbHL.jpg [ 954.1 KiB | Obejrzany 1143 razy ]
 Profil Relacje PM off
16 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1540 PostWysłany: 15 Lut 2026 03:39 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn New Delhi Saket

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standard King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:późniejsze wymeldowanie o 14, śniadanie

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Lojaliści H w indyjskiej stolicy nie mają niestety zbyt dużego wyboru - albo są nowe hotele w satelickim Gurgaon (daleko od centrum ND), albo recenzowany hotel. Lokalizacja jest sensowna - przy samym, dużym centrum handlowym, więc wokoło sporo restauracji, kawiarni i sklepów oraz relatywnie niedaleko paru interesujących turystycznie punktów; z lotniska przejazd Uberem zajmuje 40-50 min w zależności od korków. Hotel ma swoje lata i to widać - w porównaniu do nowiutkiego Hiltona w Gurgaon. obecnie trwają jakieś renowacje pokoi, ale ich efektów póki co nie widać - przynajmniej pokój, który dostałem był kompletnie standardowy w typowym dawniejszym standardzie HGI. W hotelu jest nieduży basen i podstawowa siłownia. Śniadanie bufetowe: typowy mix opcji indyjskich i międzynarodowych, w porządku ale bez żadnej sensacji. Obsługa generalnie sympatyczna; przed przyjazdem dzwonili potwierdzić kiedy będę. Na minus: brak jakiejkolwiek wstawki do pokoju czy vouchera na napój powitalny, upa też brak, ale akurat HGI formalnie nie musi nawet go robić
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1564 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości